Vaunun kanssa Ahvenanmaalle

NORDBERG ESA 19.05.2008 23:05

Kertokaa miten pääsee edullisimmin vaunun kanssa Ahvenanmaalle ?

ARO PERTTI 19.05.2008 23:48

Aloita nyt vaikka näistä. ;-)

http://www.aland.ax/alandfi/innehall.htm

http://www.alandstrafiken.ax/fin/index.htm

HAAPANEN TIMO S 20.05.2008 19:29

Nyt on ollut paljon juttuja Ahvenanmaalle menosta.Jos klikkaat tuolta ylhäältä "aihelistaan" sitten "viestihakuun" ja kirjoitat hakusanaksi "Ahvenanmaa" Löytyy aikalailla tarinaa. Tuossa pari linkkiä: http://www.saaristo.org/fi/index.htm Ja: http://www.saaristoreitti.com/index.php?option=com_company&view=section&id=14&Itemid=77

TEILERI TIMO 21.05.2008 11:20

Minäkin olen useampaan kertaan etsinyt tietoja. Valitettavasti näiden kahden linkin kautta en löytänyt mitään järkevää surffailureittiä, millä olisin saanut selvää hinnoista.

Ja muutenkin tuo aikataulujen ja hintojen selville saaminen noista muista linkeistä on ollut melkoista salatiedettä, ainakin minulle.

Olisiko joku niin ystävällinen ja antaisi esimerkin, mistä pitäisi lähteä ja mihin saapua + suunnilleen hintataso (matkailuauto alle 7m), kun tulen (turistikauden ulkopuolella) 8-tietä pohjoisesta ja haluan Eckeröön lauantaiaamuksi. Pääsen Kustaviin tai vastaavaan perjantaina alkuillasta ja lähtö takaisin on sunnuntaina iltapäivällä, kotiin mahdollisimman pian (ilman lisäöitä saaristossa, ellei 1 yö vaikuta paljon hintaan). Paikallisia leiriytymisalueita ei ole tarve käyttää, sillä olisimme Eckerö-hallin kupeessa.

Tämä polte tulee kuitenkin taas ensi tammikuussa...

AHOLA JARI 21.05.2008 11:59

Ahvenanmaan lauttojen esite; http://www.visitaland.com/files/skargardsguide_2008.pdf

ei ol kyllä paljoa selkokielisempi kuin Älandstrafikeninkään, kun valita pitää reitti ja ajankohta..

Perusperiaate on, että eteläinen tai pohjoinen reitti on edullinen, jos "uhraat" yhden yön kuitilliseen yöpymiseen leirintäalueella (siis ei puskaparkki) per suunta. Muussa tapauksesssa on sama mennä isommilla.

Tämä linkki ei ollut vielä esillä; http://www.visitaland.com/fi/matka

Turun saariston ja Suomen puolen lautojen yhteinen portaali; http://www.lautat.fi/

TEILERI TIMO 21.05.2008 12:49

Juu, eivät ole kovin selkokielisiä. Lopulta kuitenkin osuin puolivahingossa sivulle, jossa sanottiin selkeästi päätesatamien nimet sekä Suomen mantereen (Vuosnainen) että Ahvenanmaan mantereen (Hummelvik) puolella. Tuossa pdf-dokkarissa ei edes sanottu, pitääkö Hummelvikin jälkeen vielä käyttää lauttaa, että pääsee Eckeröön.

Kiitoksia kuitenkin lisälinkeistä - jos tuonne oikeasti tulee vielä lähdettyä (jonain vuonna tammikuussa), niin pistän kyllä jonkun ammattilaisen tekemään meille pari vaihtoehtoa kokonaisuudesta.

Isojen lauttojen käytössä minulla on ongelmana, että koirapaikat on haluamaani aikaan loppuunmyyty ja muutenkin on mukavampi mennä muulla tavoin, kun on 4 koiraa ja 3 kissaa mukana.

NORDBERG ESA 23.05.2008 23:27

Kiitos vinkeistä, mutta edelleen on epäselvää, että mistä satamasta kannattaa lähteä ja missä tehdä väliyöpyminen, niin ja mitä maksaa. PDF-tiedostot ovat kyllä selkeitä (hinnat ja aikataulut), mutta kun lähden täältä Pohjoisessta tulemaan, niin mikä on se satama mistä nousen ensimmäiseen lauttaan ja millä saarella yövyn.

KORHONEN KARI 24.05.2008 17:54

No se ensimmäinen maksullinen lautta on Kustavin Vuosnaisessa.Sieltä menet Brändö'n pohjoisosaan Längö'hön ja ajelet alas Torsholmaan,silläkin saarella voi yöpyä.Sieltä Kumlingeen(toinen vaihtoehto yöpymiselle) ja jos olet yön yli ollunna reissussa jatkat Vårdön Hummelvikiin.Vuosnaisen lippukonttuuri kertoo sinulle miten on parasta menetellä. Lähetin itse kyselyn laivayhtiölle miten se yöpyminen todistetaan niin sanoivat että jos laivalipussasi on eilinen päiväys seuraavaa ostaessasi,se riittää dokumentiksi.Siis kämppärikuittia eivät "lautturit"tarvinneet!Parasta on että itse lähetät mailia firmaan ja kysyt vielä varmuudeksi suoraan sieltä.Varaa paikat etukäteen!!!!

ARO PERTTI 24.05.2008 19:23

Hiljattain saamastasi Caravan Leirintäoppaasta saat vähän vinkejä hintatasosta. Katso myös linkkiä tässä alla. Yöpymis todistukseksi meillekin on aina riittänyt edellisen päivän laivalippu ja yövytty ollaan Åvan satamassa sekä Torsholmassa kun on käyttetty pohjoista reittiä.Sinne on sinulla lyhin tie. Niisä on kummassakin vessa.Olemme myös yöpyneet Brändon leirintäalueella. ;)

http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/suomi/ahvenanmaan-maakunta/

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.