Turun saaristoon toukokuun lopulla

SALLINEN PENTTI 15.05.2008 08:45

Olemme lähössä tiältä kauniista Pohjois-Karjalasta kahtelemmaan vähän mualimmoo tuonne Turun suaristoon. Matkoo teemme kahen tupa-auton voimin. Koska emme ou koskaan käyneet siellä niin kyselen tässä mm. seuraavia asioita? Polkupyörät kannattaa varmaan ottoo mukkaan? Missä kannattaisi yöpyy, ainakin 5 yötä aleella? Suostuvatko immeiset puhumaan Suomee, vai ihanko Lontoota lottuuttavat , vai pitäsikö Viktuurian kieltä koettoo. Soppiikohan niihin lauttoihin kaks tupa-autoo kerrallaan? Missä ja mittee kannattas käyvä kahtelemassa?

Esitteitä, aikatauluja ja karttoja tilattiin jo Turun matkailun inhvosta. Olemme myös ahkerasti tavanneet oikein hyvvee karavaanarin Leirintäopasta.

Mukavia vinkkejä teiltä kokeneilta ootellaan. Neljäs kesä lähössä liikkeelle tupa-autolla ja mukavia reissuja on tehty sinne sun tänne.

HARTMAN PETRI 15.05.2008 09:24

Meillä oli tarkoitus lähteä kiertelemään kyseistä saaristoa toukokuun alkupuolella, mutta silloin ei ainakaan vielä kaikki yhteyslaivat olleet kulussa.

Meille jäi se käsitys, että koko kierros on mahdollinen vasta kesäkuun alusta. Samoin jotkut leirintäalueet avaavat vasta silloin. Mutta tarkisteleppa vielä...

t.petri

SALLINEN PENTTI 15.05.2008 10:38

Tiedossamme on, etteivät kaikki lautat kulje vielä toukokuussa. Mutta meillä on aikaa ajella, teemme hevosenkenkä lenkin.

LAHTI ANTTI 15.05.2008 11:43

Täältä löytyy keskusteluja aiheesta. http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailu_kotimaassa/?x26362=Search&Order

LAHTI ANTTI 15.05.2008 11:47

Tulikin väärä linkki. Sorry. Laita viestin hakuun sanat turun saaristo, niin sieltä pääset aiheisiin.

ARO PERTTI 15.05.2008 11:59

HEI !Linkki pientä esikatselua varten ja miksei matkan suunittelullekin. ;-)

http://www.saaristo.org/fi/reitit-virtual.htm

PALIN MATTI 16.05.2008 19:16

Mie piän Pena, että tet oletta maailiman valamiimpia matkailijoita. Ja varsinki, ku ootta liikenteesä kahela tupa-autola. Elekää siis kyselkö ohojeita näiltä täälä. Neuvokaa tet ite näitä. Tet tiiättä asiat palijon paremin ja ootta toelaki oikiala asenteela liikkeelä.

Ja hulluilkaa pyörilä misä haluatta ja puhukaa soumea vaikka net hullut yrittäski jotaki muuta.

Olokaa vaan ihan omat ittenne!

Ja ku sieltä hullujen joukosta seleviättä, ni tervettuloa tänne Nuuskakairaan. Met kyllä pijämä teistä huolta. )
SILMUNEN HANNU 16.05.2008 19:38

Hei Pentti!

Suosittelen, että matkanne aluksi tai lopuksi tutustutte Turussa Ruissalon saareen. Sinne pääsee ihan siltaa pitkin ajamaan, ja saaren toisessa päässä on leirintäalue, ei luksusta, mutta se luonto ja ne rannat on hienot!

Polkupyörät on paras tapa tutustua Ruissaloon,pyörätieverkosto on hyvä.Pyöräilemään pääsee upeiden tammimetsiköiden läpi ja pitkin merenrantoja, reittejä missä voi ihailla vanhoja upeiksi kunnostettuja "pitsihuviloita". Matkan varrelta löytyy muutama tunnelmallinen kahvila ja taidegalleria,kylpylä,golf-kenttä,pienvene-satama, pitkäkarvaisia lehmiä, kukkaketoja, kasvitieteelinen puutarha ja kauniita maisemia.

Iltateetä termospullosta voisi pyöräillä hörppimään Kuuvan nokan kallioille, löytyy saaren opaskartasta. Siellä on isot komiat kalliot, joilta on hieno merimaisema. Jos ajoittaa menonsa oikein, voi siinä ihastella ohitse lipuvaa Ruotsin laivaakin. Tai vain nauttia lokkien huudosta ja meren loiskinasta.

Tervetuloa vain tänne meidän kulmille!

t.Kaarina

KOISTINEN LEILA 16.05.2008 22:32

Hyvä Pentti käyhän katselemassa minun entisiä kotikontuja (1985-1990 asuin Uudessakaupungissa).

Kaikille muille – tulkaa käymään täällä iloisessa ja ihanassa Pohjois-Karjalassa. Minulta löytyyy lukuisia vinkkejä yöpymiseen ja virkistäytymiseen.

PIIRONEN KARI 16.05.2008 22:59

Kiitos kutsusta, mutta meillä löytyy oma yöpymispaikka Outokummusta Harmaasalolta.

SALLINEN PENTTI 19.05.2008 07:24

Kiitos Matti kannustuksesta. Myöpä ollaan sitten ihan omat itsemme ja puhutaan suomee ja silleen! Kyllä myö syksyllä taas johonkin kairaan männään, suattaa olla tuolla Pallaksen maisemissa kun myö tepastellaa porojen seassa ja ihhaillaan luontoo, jotta semmottii.

SALLINEN PENTTI 19.05.2008 07:26

Kiitos! Tuo Ruissalo pitää laittaa vakavaan harkintaan. Mikäpäs ois pyörillä körötellessä pitkin meren rantoja meneviä pyöräteitä.

SALLINEN PENTTI 19.05.2008 07:29

Mikäs se sinut Leila lennätti toiselle puolelle suomee! Mutta tuntuu ihan, että olet viihtynyt täällä, hyvä niin!

HALMEENMÄKI JUHANI 19.05.2008 21:59

Palataas aiheeseen, onkos aitoa kommenttia siitä miltä alkaa majoitustilanne näyttää? Pääseekö yöksi muualle kuin tienposkeen?

ARO PERTTI 19.05.2008 23:53

Mitäs tällaisesta löytyisi. ;-)

http://www.saaristo.org/fi/index.htm

KOISTINEN LEILA 20.05.2008 00:18

Vähän vissiin myöhässä vastailen mutta kun en ennätä ihan joka paikkaan.

Työhän se minut Uuteenkaupunkiin kutsui. Ihana kaupunki mutta väärällä laidalla Suomea. Kun mummo ja ukki ovat karjalaisia, on ihan sama missä itse on käynyt syntymässä, sydän on aina Karjalassa. Näin lienee kaikilla muillakin. Kotia ei mikään voita vaikka upeita paikkoja löytyy muualtakin.

ps. Molemmat poikani ovat syntyneet Uudessakaupungissa. Silti pidän heitä karjalaisina. Se verenperintö nääs.

Uudessakaupungissa on yksi parhaista venesatamista ja rantaraiteista mitä tiedän. Ja lämmintäkin siellä aina on. Kun vielä saisi siitä murteesta selvää : )

Vielä tullaan sinnekin käymään.

HALMEENMÄKI JUHANI 20.05.2008 17:13

Esittely, ei käytännön tietoa. On luettu, kuten arvaat. Ja onhan tuota ajettukin osissa eri aikaan.

ARO PERTTI 20.05.2008 19:13

Kyllä mielestäni tuolta netti-satilta löyty kaikki majoitusmahdollisuudet joka saareelta ja vähän joka kylästä. Yleisesti voidaan kai sanoa että puskaparkkeja on aika vähän Ahvananmaan maakunta alueilla. Nekin vähät tienvierustat ja lauttasatamat joissa voi pysähtyä tuppaavat loma aikana olemaan täynnä. Joka saaressa ei myöskään ole leirintäallueita ja siellä missä niitä on ei taso ole ehkä aivan huippuluokkaa. Ahvenanmaan "manterella" pääsaarella om jo parempaa.

Turunmaan saaristo on jostain syystä vähän parempi, ainakin minun mielestäni.

Tämä ei nyt tietenkään tarkoita sitä että ei kannata lähteä, sillä maisemat ja saaristolautturien merimies taito ovat katselemisen ja kokemisen arvoisia. ;-)

VIRTANEN MIRVA 28.05.2008 08:40

Älä missään nimessä poikkea "kustavin lomapalveluun"..!!!

Viestihaulla lisää..

VIRTANEN MIRVA 09.06.2008 08:19

Tulimme saariston rengastieltä, reitti ; kaarina-parainen-nauvo-korppoo-houtskär-iniö-kustavi (laupunen).

Olimme yhden yön kaarinan sfc kuusistossa lähtiessä; hieno paikka, paljon kausipaikkalaisia.

Alun perin suunnitelmissa oli viettää yö Nauvon Pärnasin "satamassa ruotsinlaivoja katsellen, kohdalla näytti tympeältä ja jatkettiin matkaa"..

Seuraavat vaihtoehdot olivatkin vasta Houtskärissä "Kittuisissa (näkyy rengastien kartasta, ei löydy leirintäopppaasta) tai Mossalassa.

Kittuisiin tullessa pysähdyimme syömään heti satamaan tultua oik.puolella olevalle kentälle/jäteasemalle. Vastapäinen alue näytti uneliaalta, ja jatkoimme matkaa. (myöhemmin kuulimme ko. aluella olevan "venäläisten hallussa, joku sieltä rahan otti"..)

Mossalaan tullessa, yhteysalus oli juuri sopivasti rannassa, ja eikun kyytiin (ei paljon ehtinyt leirintäaluetta katsella..), kyyti maksoi 54e (paku,vaunu,2aik.1lapsi).

Iniöön saavuttuamme, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin "ajaa läpi manytereelle asti", kun ei leirintäalueita enää ollut..

Ruotsia puhuivat "joka paikassa", itse puhuin vain suomea - ihan periaatteesta!

Joka lossiin/yhteysalukseen mahdutte..

Hienot maisemat, muuten hieman pettymys.. Liekö johtunut siitä, ettei vaunun kanssa paljon viitsinyt kierrellä..

Kustavin päässä tietöitä, samoin paraisilla..

Tie paikkapaikoin todella KAPEA Korppoossa ja Houtskärissä(vs. jalkakäytävä), mutta ohituspaikkoja usein..

SALLINEN PENTTI 10.06.2008 08:02

Saariston reissu on nyt heitetty ja kokemukset olivat myönteisiä. Lautoilla, losseilla ja yhteysaluksella ei ollut ruuhkaa, koska kesäsesonki ei ollut vielä alkanut. Säät hellivät ja keväinen luonto oli kauneimmillaan. Tiet olivat todella kapeita, ainakin Houtskarissa. Eipä oikein innostanut polkupyöräilemään siellä mutkaisilla ja kapeilla teillä. Yövyimme mm. Mossalan Caravan alueella, vaikka paikka ei varsinaisesti ollut vielä auki.Toivottavasti paikalla saa jatkossakin käydä Suomalaiset, sehän kuuluu olevan nyt venäläisten omistuksessa.Kävimme katselemassa kirkkoja ja hauatausmaita. Nauvossa kävelimme ja pyöräilimme lähes koko päivän. Matka oli ihan mukava ja onnistunut. Kiitos kaikille kirjoitukseeni kommentoineille. Hyvää kesää ja mukavia reissuja kaikille!!!!!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.