Valamon matkaparkki

PYYKKÖNEN ANTERO 22.09.2016 14:07

Heinävedellä sijaitseva Valamon luostari on satsannut nyt matkailuautoilla ja -vaunuilla liikkuviin matkaajiin perustamalla parin sadan metrin päähän luostarista täysin ilmaisen matkaparkin. Kannataa käydä tutustumassa matkaparkkiin, mutta ennen kaikkea Valamon luostariin ja lähistöllä sijaitsevaan Lintulan luostariin.

http://hapinmatkat.blogspot.com/2016/09/118-valamon-matkaparkki.html

AP

SILMUNEN HANNU 22.09.2016 14:20

Hieno homma, kiitos myös aloitteentekijälle!

Vaan missä siellä saa kulkea koiran kanssa, kun luostarin alueella ei saa? Eli mikä kaikki lasketaan luostarin alueeksi?

t.Kaarina

PYYKKÖNEN ANTERO 22.09.2016 15:45

Kuten tuosta yhdestä kuvasta selviää

https://2.bp.blogspot.com/-J1pXkgHbxwM/V-OzDzfRRTI/AAAAAAAAGjc/2tGtUVvWpqsRK22vJDwHlI4iHZj13p5UQCLcB/s1600/val_mp15_hap.jpg

koiria ei saa varsinaiselle luostarialueelle tuoda, mutta matkaparkki on sen verran sivussa ja vieressä kulkee yleinen tie, joten eiköhän koiraa voine ulkoiluttaa siellä.

AP

SILMUNEN HANNU 22.09.2016 16:03

Eniten kiinnostavat nuo luostarin yhtyedessä olevat/sieltä lähteävät kävelyreitit, matkamiehen ristille, rukousmetsään ja sitten se Valamon ja Lintulan välinen vaellusreitti....miten tiukka tuo sääntö on noidne kohdalla, mistä täytyy kiertää jotta pääsee noille reiteille koiran kanssa?

Osaatko sanoa miksi tuo koirat kieltävä sääntö on, mihin se pohjaa?

Olemme ennen koiraa vierailleet muutaman kerran Valamossa, ja siihen on aina meillä kuulunut alueella ja noilla poluilla samoilu. Koiran jälkeen olemme paikan kiertäneet vaikka liki ajaneet, kun tauoilla olisi ollut tarve koirankin liikkua.

t.Kaarina

PYYKKÖNEN ANTERO 22.09.2016 16:28

Luostarien rakennusten läheisyydessä ei ymmärtääkseni saa olla koiran kanssa. Mitä tuo "läheisyydessä" sitten takoittaakaan, siihen osaavat vastata vain luostarit itse, mutta katsoisin sen niin, etten menisi koiran kanssa kirkon ja asuntojen läheisyyteen. Hieman samoin kuin jokamiehen oikeuksissa ei mennä kotien pihapiiriin. Luontopoluilla voinee olla koiran kanssa, mutta ongelmaksi muodostuu taas, mitä tehdään päätepisteessä, jos/kun se on luostarissa. Koiran voinee kytkeä vierailun ajaksi vaikka lähelle puuhun.

Mihin tuo sääntö perustuu, sitä en tiedä. Olen ymmärtänyt sen olevan vain vanha perinne ilman ainakaan minulle avautunutta syytä. Kissoja sen sijaan on Suomessakin molemmissa luostareissa. Yksi Suomen kuuluisimmista kissoista onkin Valamon NIksu, jolla on oma karamellikin myynnissä Valamossa: http://www.warkaudenlehti.fi/juttu/niksu-on-valamon-maskotti/

H@P

Käyttäjän lisäys viestiin 22.9.2016 klo 16:30:25 P.S. Sen verran kuitenkin, että mm. sokeain koirat ja muut ihmisiä avustavat koirat saavat luonnollisesti tulla luostariinkin.

H@P

KOISTINEN TOIVO 22.09.2016 17:59

me ollaan muutama vuosi sitten käyty Valamossa, ja siinä parkkipaikalla kävelytetty koiraa tielle, ja sitä pitkin. Muistaakseni kieltomerkki oli sinne luostarialueelle, joten lienee siellä tiellä saa sessen likuteltua. Hautausmaat, ja vastaavathan kaikialla ovat kiellettyjä eläimitä. Ranualla asuessa oli mulla mettästelymaat talon takaa, ja hautausmalta poispäin, mutta jänikset oppivat sinne koiran edessä menemään. Kerran jo pimeässä menivät myllämään, ja minä kiireesti koira pois. Pitää sanoa, että rauhallista sakkia siellä asuu. Oli äänen mahtia, kun koira karjui ( se ei osannut haukkua, mutta karjui, ja kovalla römeällä äänellä, että kaikki tunsi sen, oli isokokoinen koiran hotkale ) Niin koira karjui jänikselle, ja minä koiralle, kun koitin saaha sen pois. Puuttu vain poliisit, ja karhuryhmä. Kulin jälkenpäin, että taisi sesse olla väärässä mettäpaikassa äänestä päätellen. Toivopoika

PYYKKÖNEN ANTERO 22.09.2016 18:26

Varmistin asian Valamon luostarin sihteeriltä, munkkidiakoni Nasarilta ja hänen mukaansa koiria ei saa tuoda ns. kirkonmäelle. Matkaparkissa ja ympäristössä koiria saa ulkoiluttaa normaalisti kytkettynä.

AP

SUOMINEN TAUNO 23.09.2016 08:38

Matkamiehen ristille meneville poluille pääsee parkkipaikalta lähtevää kelkkauraa pitkin. Silloin ei tarvitse mennä Kirkonmäelle. Luostarivaelluksen reitille pääsee ongelmitta koiran kanssa.

HISSA PERTTI 23.09.2016 10:34

Tämä luostarin matkaparkki on erinomainen ja luostarinmäellä tunnelmallinen ympäristö.

Koira ei ole ongelma. Matkaparkissa ja sen ympärillä on vapaata ulkoilutilaa mielin määrin. Luostarin hotellissa on ainakin joskus ollut jopa " koirahuoneita " - en tiedä, mitenkä tilanne on nyt hotellin remontin jälkeen.

Valokuvanäyttelyni vuoksi olemme virerailleet luostarissa usein - aina koiran kanssa. Koskaan ei ole ollut pienintäkään ongelmaa. Kirkkopihassa ja ravintolan alueella koira on luonnollisesti autossa, mutta luostariin johtavavien ajoteiden varsissa on sopivaa ulkoiluttamistilaa. On tietysti muistettava siivota sopimattomilta paikoilta jätökset pois.

Ensikertalaiselle vierailijalle saattaa luostarin alueella liikkuvat munkit vaikuttaa ynseältä, koska he harvoin vastaavat tervehdykseen. Se on heidän tapansa ja sillä ei ole mitään tekemistä epäystävällisyyden kanssa. Käykää Valamon luostarissa - se on hieno kokemus.

SUOKKO OIVA 01.10.2016 13:17

Matkaparkissa ollaan. Erittäin hyvä matkaparkki palveluineen. Rukouksien polku n. 3,5 km kierretty joka oli "asvalttien" asukkaille suorastaan elämys, "alkuperäiskuusikkoa". Maastojalkineet on paras jalkine jos polulle lähtee. Kaasu loppui perinteisesti aamuyöstä neljän aikaan mutta eipä harmittanut kun oli niin hieno tähtitaivas jollaista ei katuvalojen kasvatti usein näe. Seuraavaksi lounaalle luostarialueelle ja tutustumaan taidenäyttelyihin. Sitten päikkärit ja myöhemmin sytyttelemään matkaparkissa leiritulta Sää osittain aurinkoinen pilvipoutainen sää.

PYYKKÖNEN ANTERO 01.10.2016 22:47

Kiva kuulla Oiva, että homma toimii siellä. Minustakin se on oivallinen paikka yöpyä ja näkemistä siellä riittää myös näin syksyllä, jolloin siellä on kaiken lisäksi hieman rauhallisempaa. Toiseen suuntaan lähdettäessä tietä pitkin (valtatielle päin) pääsee luostarin hautausmaalle, joka on myös katsomisen arvoinen paikka. Lueskelkaapa siellä olevien munkkien hautaristejä. Sieltä löytyy mm. yli satavuotiaana kuolleen munkki Akakin hauta ja monta muuta. Tässä vielä YouTube tuosta matkaparkkialueesta.

https://youtu.be/Fd1P0dpU7AU

AP

ESKELINEN SIRPA 02.10.2016 18:27

Valamo on lähes joka vuotinen käyntipaikkamme, mutta yleensä yövymme vaunuillen Karviosssa, josta autolla käymme Palokissa yhtenä päivänä ja Uusi-Valamossa toisena.

Isä Akaki 1970-luvun loppupuolella (niissä vanhoissa rakennuksissa) osallistui johonkin palvelukseen, jota en nyt muista, niin lähellä alakouluikäisiä tyttöjämme, jotka väittivät vanhan munkin haisevan maakellarille.

Lapsilla on ehkä vilkas mielikuvitus tai sitten vanha mies oli jakautunut hengelliseen yläpuoliseen ja ruumis alkoi jo maatua.

sirpa

VIRTANEN JUKKA 02.10.2016 23:07

Pisti silmään tuo teksti, että koiria ei saisi viedä hautausmaalle. Se ei pidä paikkaansa. Suomessa kaikki yleisölle avoimet ulkopaikat ovat sallittuja myös koirille, vaikka usein hautausmailla onkin kieltomerkit. Koirat eivät saa tietenkään tehdä vahinkoa ja niiden jätökset pitää korjata. Minulla on autossa aina mukana asiasta selkoa tekevä lehtileike, jossa on poliisin antama selvitys asiasta.

KOISTINEN TOIVO 03.10.2016 07:12

Taitaa tuossakin asia tärkein, että ottaa asiat huomioon miloin, ja minne. Sehän on vähän kuin yksityismaille jokamiehen oikeuteen vedoten. Sallittua, mutta käytös, ja järki siinäkin lienee paras asia Toivopoika

HIETAVUORI JUHA 03.10.2016 08:15

Koirilla ei liene sukulaisia ihmisten hautausmailla ? Pysykööt koirien vastaavilla alueilla ,,,,,

YLINIEMI SEPPO 03.10.2016 09:32

Juhan kanssa samaa mieltä ,koirat ei kuulu hautausmaalle.

SUOMI SEPPO 03.10.2016 10:47

Kaipa lehtileikkeessäsi on myös:

Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi koiran omistajan tai haltijan on:

1) pidettävä koira taajamassa kytkettynä;

2) pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua; (19.12.2003/1195)

LAUKKANEN MAURI 03.10.2016 11:41

Koira on ihmisen paras kaveri jos se isäntä tai emäntä kuolee eikö koirallakin ole oikeus käydä sanoisiko omaisten haudalla???

ESKELINEN SIRPA 05.10.2016 18:11

Mauri Laukkanen

Minä en moiti, jos viet koirasi hautausmaalle. Mietiskelenkin vain, onko koiralta kysytty, haluaako tavata entistä 'omaistaan'

Kunhan ei kakkaa ilmaiseksi kyseiseen parkkiin (vrt. Huittisten jätteidenkäsittely-maksu)

sirpa

HIETAVUORI JUHA 06.10.2016 07:41

Joo , ja vaikka koirilla on tuo hajuaisti paljon kehittyneempi kuin meillä , niin tuskin moppekaan enään isäntäänsä / emäntäänsä tuolla tunnistaa ,,,,,

YLINIEMI SEPPO 10.10.2016 13:28

Eikös vainajan tuhka saa levittää melkein mihin vaan,tosi koiraystävähän voi määrätä oman tuhkansa levitettäväksi koirapuistoon niin pääsee tessu tervehtiin entistä omistajaansa.

Hautausmaalla saattaa olla paljon vainajia jotka halua koiria viimeiselle leposijalle.

SILMUNEN HANNU 10.10.2016 13:53

Tiedä sitten mitä vainajat haluavat tai ovat haluamatta....ja millä he voisivat määritellä kuka hautausmaalla käyskentelee...ystävät ja vihamiehet.....joka tapauksessa siilit, hiiret, madot, sammakot, kärpäset, ketut jopa peurat....

Eihän kukaan järjellinen ihminen anna sen paremmin koiran kuin itsensäkään kenenkään hautakummulla kulkea, jonkin sortin käytäviähän kaikilla hautuumailla kuljetaan.

Viime aikoina ollaan paljon liikuttu Baltian maissa ja siellä hyvin monella hautausmaalla on ihana tapa että hautojen yhteydessä on penkkejä, tuoleja yms, jokainen vienyt omansa, oman omaisensa haudalle, moniakin, ja niin on omaisten helppo halutessan viettää aikaa haudalla...enkä keksi mitään syytä miksei esim.leskipuoliso istuisi perheen koiran kanssa vainajan haudalla....

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.