Tervehtiminen kämppäreillä. Ikäänkö, ikäänkuin sidonnaista ?

KUJANPÄÄ MARKKU 16.09.2016 10:41

Pannut merkille jotta luontaisen automaattisesti me varttuneemmat tervehdimme kaikkia, mutta nuorempi porukka ei aivan samalla tavalla.

Näin mun mielestä meillä, mutta ulkomailla nuoremmat kyllä tervehtivät siinä missä muutkin.

Minkälaisia huomioita muilla ?

VÄLIMÄKI JARMO 16.09.2016 16:57

Pitää paikkansa,just tultiin reisulta eilen ja totesin tään asian. ,JV

VIERIKKO ERKKI 16.09.2016 23:27

Saman asian olen huomannut, varsinkin SFC tunnukselliset moikkaa aina. Ulkomailla en ole käynyt vaunun kanssa muuten kylläkin.

HELLSTEN KARI 17.09.2016 23:16

En tiiä paljonkaan kotimaisist kämppäreist. Ei tartte mennä Eestii pitemmälle kun alkaa naurattaa. Siellä kaikki eurooppalaiset jo moikkaa kun me härmäläiset osaamma kääntää pään pois. Et, näin meilläpäin ollaan oltu olevinaan havainnoitu tätä asiaa.

LAINE SEPPO 18.09.2016 10:19

Joo onhan se kummaa kun esim. Espanjassa olet vaikka nyt lenkillä ja tulee paikallinen lenkkeilijä vastaan niin automaattisesti tervehditään Hola ja buenos dias, mutta tuleepa Suomessa paikallinen vastaan niin mieluummin katsellaan taivaan lintusia tahi puun juuria ettei kompastuta, eikä vaan tarvitsisi toista moikata. ollaan me sitten ihme sakkia me Suomalaiset. Onko meillä joku luontainen alemmuuskompleksi vai ollaanko vaan kotoisasti juntteja ????En tiedä mutta outoa on.

Käyttäjän lisäys viestiin 18.9.2016 klo 10:23:18 Meillä jo kotona äite sanoi että vieraita pitää tervehtiä ja olla kohtelias......Mielestäni tervehtimättä jättäminen on epäkohteliasta. Pitäis sen verran kanttia olla että voi edes moikata.

LAINE SEPPO 18.09.2016 11:07

Tuntuu kyllä muuten ettei tuo tervehtiminen ole ainoa asia missä nykyinen kotikasvatus laahaa alamaissa.

LAINE SEPPO 18.09.2016 11:09

No jaa, itsehän me ollaan nuorisomme kasvatettu tahi jätetty kasvattamatta.

PASANEN JARI 18.09.2016 11:13

Samoja huomioita kuin muillakin. Voisivatko olla vuokravankkureilla liikkeellä, näistä usein myös puuttuu SFC tunnus? Eivät ole sisäistäneet lajin olemusta. Itsekin vuokra-autolla ja -vaunulla harrastuksen aloittaneena alkuun ihmettelin muiden karavaanareiden tervehtimistä mutta äkkiähän tuon oppi.

NYYSSÖNEN KAJ 18.09.2016 19:58

Kyllä se tosi elämässä menee niin että jos toinen tervehtii ilman että on parit glasit (auton tuulilasit) väleissä niin on jo rikottu intimiteetti säännöstä. Kyllä tervehtijän pitäisi (Suomalaisena) ymmärtää että pitäisi olla tyytyväinen siitä että ei saa puukosta.

ESKELINEN SIRPA 18.09.2016 20:06

Tervehdin, katson silmiin ja hymyilen aina, kun sallitaan ! (no, tietysti hymyilen varsinkin silloin, kun ei sallita ;) )

sirpa

HONKANEN JUHANI 19.09.2016 15:39

Viisaammat on sanoneet että keskimääräistä isommalla osalla meistä suomalaisista on autistisia piirteitä. Itselleni ainakin tervehtiminen ja sosiaalisuus on ponnistelua ja yritystä vaativaa, se nyt vaan ei tule luonnostaan. Eikä kyse ole kotikasvatuksesta. Kyllä minullekin on aikanaan kerrottu kuinka tulisi käyttäytyä. Yli 50 vuotta on tullut harjoiteltua. Nykyään tervehtiminen sujuu jo aavistuksen paremmin, mutta moukkana minua silti pidetään. Lasin läpi maantiellä on kiva tervehtiä, mutta kämppärillä kävellessä yritän vastata toisen tervehdykseen, ensimmäisenä tervehdin tuskin koskaan...

KUJANPÄÄ MARKKU 19.09.2016 19:46

Mun mielestä on selkeesti havaittava ero tervehtimisissä noin yleensä.

Tarkoitan nyt pääkaupungin ja maaseudun välillä ja ihan oman asumisen ympäristöä. Molemmista hyvät kokemukset kun puolet ja puolet molemmissa aikaani vietän.

Stadissa tervehditään reippaammin, jopa näkötuttuja ja tuntemattomiakin, kun tervehtimisen tilaisuus kohille sattuu. Landella moikataan kyllä tuttuja, mutta muuten jurotetaan lippaa silmille vetäen.

Toisaalta landella kaikki tietää toistensa touhut, mikä mua suuresti korpee, mutta ymmärrän sen jotenkin junttijauhamisena kun oma elämä on siinä, eikä se siitä muuksi muutu. Pieni piiri pyörii ja veivaa kaikkien tekemisiä ja omalla tavallaan jalostaa niitä taas muille ja jettaviksi.

Kyllä maalla on mukavaa, mutta Stadissa rentouttavaa.

ESKELINEN SIRPA 19.09.2016 19:55

Markku Kujanpää

Stadisi taitaa kuitenkin olla yhtä pienipaikkakunta kuin oma maalaiskuntani.

Ainakin tokiolainen, juridiikka opiskeleva nuorinainen, aikoinaan tiedusteli tyttäreltäni, kun tuli jouluksi meille maalle.

Onko meidänkin kotikuntamme yhtä pieni kaupunki kuin Helsinki ?

No, olihan se, mutta taisi olla kiva käynti, koska tuli toisen ja kolmannenkin kerran.

Helsingin koki ahdasmielisemmäksi paikaksi kuin väljän maaseudun.

suhteellista....

sirpa

KUJANPÄÄ MARKKU 19.09.2016 20:11

Kyllä toki maakunnissa fiksua porukkaa elelee, lukevat lehtiä, uutisia katsovat ja jäsentävät muutenkin, muista ympyröistä maailmailmankuvaansa. Matkailevat, jopa jotkut ulkomailla.

Varakkaitakin ovat ja usein oikein äänestäneitä, jotta en mä heitä sen kummemmin molli.

ESKELINEN SIRPA 19.09.2016 20:20

Markku Kujanpää

Jos joku maalainen ei pysty, vaikkapa terveyssyistä matkailemaan Tokioon, osaatko ajatella, että tokiolainen pystyy matkailemaan Suomen maaseudulle.

Sellaista kehitystä, suomenkin matkailuun, toivon entistä enemmän.

Miksi sulkisimme porttimme tulijoilta kauniiseen maahamme ja pakenisimme lihapullia syömään...( no vaikkapa Espanjaan) ??

sirpa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.