Salmen ulkoilualue vihdissä. Onko päivitettyä tietoa ?

KUJANPÄÄ MARKKU 11.09.2016 16:11

http://www.vihdinuutiset.fi/artikkeli/398072-salmen-alue-lahtee-uuteen-nousuun

Viimeksi kävin noin viisi vuotta sitten. Vaunu-autopaikat looseja. Alueella peruspalvelut, mutta ympäristö aivan mahtava.

Kuinka mahtaa olla sydeemit siellä tänään. Nettisivuilta ei paljon irronnut.

KAASINEN PERTTU 11.09.2016 16:22

Laila Kinnusen haastattelu on tehty juuri Salmessa asumisen aikoihin, en tiedä miten tänään toimii kävin silloin heti täysremontin jälkeen ja hyvältä näytti.

LÖNNQVIST LEIF 11.09.2016 19:07

Ei enään H:gin kaupungin isännöimä, ravintola Lagunan omistajat vuokraavat aluetta ja pyörittävät sekä aluetta että paikallista lounasravintelia, maukas ruoka ja edullinen. Ymmärtääkseni H:gin kaupunki kuitenkin vielä omistaa alueen. Koki suuren faceliftin tässä vuosi/pari sitten. Lefa

WIHERIÄKOSKI TERO 12.09.2016 07:59

Kuuleman mukaan porukkaa lähtenyt sieltä paljon pois ja hinnat nousseet, grillipuistakin rahastetaan. Näin minulle kerrottuna.

Suosittelen ehdottomasti menemään siihen ihan viereen saman järven rannalle Etelälahteen, on SFC alue nykyään. Siellä on todella mahtavat maisemat ja ulkoilumaastot myös, mukava palvelu ja kiva viettää aikaa, perheellisen ainakin. Ainoastaan uimaan ei ole uskallettu mennä, vesi sen verran leväistä ja tunkkaista.

TERO

KAASINEN PERTTU 12.09.2016 16:15

Täältä voi kysellä: Kari Miettinen 0400 444301 on ottanut ohjat koko alueeseen.

SALO MARKKU 13.09.2016 10:20

5.9.2016 kävin katsastamassa aluetta kyllä oli todella masentavaa alue melkein tyhjä.

LÖNNQVIST LEIF 13.09.2016 22:51

Kävitkö myös sillä taaemmalla alueella? Viimeksi kun kävin siinä tuvassa syömässä, kävin myös siellä taaemmalla alueella ja se näytti olevan melkein täynnä kausipaikkalaisia. Lefa

SALO MARKKU 14.09.2016 06:48

Kyllä kävin olisikohan ollut noin kymmenenpaikaa käytössä.

RUTANEN HENRY 14.09.2016 08:19

Pikkuisen on kaukana sivistyksen parista, muuten varmaan.

SUOMINEN TAUNO 16.09.2016 09:15

Se vähän nyt riippuu siitä, mitä sivistyksellä tarkoitetaan. Kyllähän Salmen alue on parhaasta päästä, jos haluaa retkeillä ja nauttia luonnosta.

KORHONEN PAULI 16.09.2016 14:41

Minulla ainakin kulkee sivistys koko ajan mukana.

Pkk

KORHONEN PAULI 16.09.2016 14:43

Sivistys tarkoittaa kasvatuksen kautta omaksuttua tietoa, henkistä kehittyneisyyttä ja avarakatseisuutta. Tässä mielessä puhutaan opillisesta tai muodollisesta sivistyksestä, humanistisesta ja luonnontieteellisestä sivistyksestä, yleissivistyksestä tai akateemisesta sivistyksestä, sekä toisaalta ihmisen sisäisestä kehittyneisyydestä ja kypsyydestä. Jälkimmäiseen saatetaan viitata ”sydämen sivistyksenä” tai viisautena. Sivistyksen sisällöstä on erilaisia käsityksiä.

TERVONEN KEIJO 20.09.2016 08:26

Hei, Kyllä siellä ovat puut grillikatoksissa ihan ilmaisia ja kaikkien majoittujien ja ulkoilijoiden vapaasti käytettävissä, vaikka Tero tuossa muuta kertookin. Aluehan on tosi siisti sen muutaman vuoden takaisen caravanalueen remontin jäljiltä. Siistit sosiaalitilat ja todella hienot sienestys ja marjastusmaastot. Eikä niin suosittu alueena kuin Luukki. Kato kävi kausipaikkalaisissa kun sähköstä alettiin periä remontin jälkeen erillistä maksua, 25 snt/KWh. Aiemminhan sähköä sai käyttää rajattomasti kausipaikkahinnalla. Nyt tosiaan Salmentupa- kahvilaa ja caravanaluetta pyörittää yksityinen ravintoloitsija vuokrasopimuksella. Alueen omistaa ja ulkoilualueita hoitaa edelleen Helsingin kaupunki. Kausipaikkoja on 95 kpl ja 9 kpl lyhyempään oleskeluun tarkoitettuja paikkoja. Noin kolmasosa näytti paikoista olevan käytössä, kun siellä kävin 18.9. kirppistapahtumassa. Samalla tuli varattua uusi kausipaikka, kun tuo nykyinen majapaikkani Luukin caravanalue tyhjennetään vaunuista ensi huhtikuun lopussa. Ilmeisesti menee remonttiin ja yrittäjän pyöritettäväksi kuten Salmikin.

SALO MARKKU 21.09.2016 08:51

Tässä Salmenkausipaikka hinnat.

kausipaikan hinnat

1.10 2016-30.4.2017 on 550€ + sähkö kesä myös 1.5.2017-1.10.2017 550€ + sähkö

meillä on myös tarjous mikäli haluaa ottaa vuoden kerralla saa sen hintaan 980€ + sähkö

Käyttäjän lisäys viestiin 23.9.2016 klo 10:53:52 Tässä vertailunvuoksi Pääkslahden hinnat.

http://www.paakslahti.fi/hinnat.html

Keijo Tervonen 19.12.2016 12:49

Tässä voimassa oleva Salmen alueen hinnasto. Kappas vaan, onkin nuo grillauskatosten klapit menneet maksulliseksi. Ikävä juttu.

Liitetiedostot

salmi_hinnasto.jpg
Pertti Lehtinen 22.04.2018 19:07

No nyt on päivitettyä tietoa Salmen karavaanialueesta!

Toivotaan, että uusi ja muuttunut tilanne Salmen karavaanialueen operoinnin kanssa johtaa alueen uuteen nousuun. Edellisten uutisten lupaukset aikaisemmilta vuosilta jäivät vain haaveiksi. Järven toisella puolella oleva alue on käytännössä aina täysi ja tämä pohjoispuolen alue on käytännössä lähes tyhjä.

Olin mennäviikolla yhteydessä Helsingin kaupunkiin kun havaitsin, että Salmen karavaanialueen operoijaksi ilmoitettu liikeyritys oli haettu konkurssiin jo jokin aika sitten. Soitettuani kaikkiaan kahdeksantoista puhelua, joista vajaa viidennes johti henkilön tavoittamiseen, tavoitin lopulta liikuntavirastosta ystävällisen ja Salmen alueen asioita hyvin tuntevan henkilön, joka kertoi tilanteen taustaa ja tulevaisuuden näkymää Salmen alueesta. Hän ystävällisesti opasti myös ottamaan yhteyttä Helsinki Rastilan alueen respaan. Siellä toimintamalli ei kuitenkaan vielä ollut valmiina, joten heti selvisi ettei sieltäkään voi palvelujen varauksia toistaiseksi tehdä.

Jäljempänä olevat tiedot perustuvat asukkaiden haastatteluihin ja menneen viikon yhteydenpitoon uusien alueen vastuuhenkilöiden kanssa.

Status saamieni tietojen mukaan on:
==============================

Alueen asukkailta saamani tiedon mukaan viimeiset vuodet ovat olleet "palveluista vapaa", eli palveluja ei alueella ole juuri ollut.
Alue on ollut käytännössä oikeastaan omatoimialue ja helmikuussa operoija on haettu konkurssiin, joten alueen palveluilta ei ole nyt keväällä voinut paljoa odottaakaan.
Alueelle ei oteta tällä hetkellä varauksia vastaan, sillä Helsingin kaupungilla, joka toistaiseksi hoitaa aluetta, ei ole varausten hallintajärjestelmää valmisteltuna Salmen aluetta varten. Varauksille ei ole vielä kirjauspaikkaa, mutta sitä kuvattaneen Rastilan hallintajärjestelmän yhteyteen.
Tarkoitus Helsingin kaupungilla on, että toistaiseksi Salmen karavaanialueen hoito otetaan Rastilan alueen vastuulle ja varaukset tullaan tekemään Rastilan respan kautta.
Nykyisten asukkaiden varauksiakaan ei voi toistaiseksi jatkaa vapun jälkeen edes ensi kesään, joten koko vajaakäyttöinen alue on toistaiseksi blokattuna. Tavoitteeksi Rastilasta kerrottiin kuitenkin, että ennen vappua 2018 (varmuudeksi myös vuosiluku) voi kesäkauden ja siitä eteenpäin matkailuajoneuvopaikkoja varata ja ostaa.
Jos kaipaatte lisätietoja, on todennäköisin paikka mistä tietoa saa Salmen karavaanialueen ilmoitustaulu, kerrottiin Rastilasta. Lisäksi kaupunki laittaa tietoja myös Helsingin kaupungin ao. nettisivuille, josta he ovat jo ystävällisesti poistaneet väärät yhteystiedot, jotka eivät johtaneet mihinkään.
KATSO: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/ulkoilu/mantereella-helsingissa-espoossa-ja-vihdissa/salmi
Helsingin kaupunki hakee Salmen alueelle jälleen uutta operaattoria. Tällä perusteella on todennäköistä ettei tämä nykyisen suuntaviivan mukainen tilanne jääne pysyväksi.

Viihtyisiä matkailuhetkiä teille ja kiitokset Helsingin kaupungille alueen tilanteen avaamisesta ja luvasta kertoa tieto eteenpäin sekä siitä, että pitävät alueen karavaanareiden käytettävissä. Onneksi lappua ei lyödä portille.

t. Pepe
Marjo Dubeck 20.08.2018 09:30

Hei kaikille, haluaisin kertoa teille, että Salmen alueella on taas palveluita kaikille, myös karavaanareille. Olemme viiden yrittäjän rypäs ja olemme nyt aktivoimassa Salmen alueen toimintaa. Lisätietoja löytyy Facebookista Nuuksion Pohjoinen Portti https://www.facebook.com/nuuksionpohjoinenportti/sekä
Nuuksion Pohjoinen Pirtti. https://www.facebook.com/search/top/?q=nuuksion%20pohjoinen%20pirtti

Toistaiseksi meillä ei (ainakaan vielä) ole hoidossa tuo karavaanarialue, mutta toivottavasti tulevaisuudessa sekin saadaan neuvoteltua kaupungin kanssa. Tällä hetkellä kahvila-ravintola on avoinna joka viikonloppu ympäri vuoden lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16 ja lauantaisin meillä on keittolounas ja sunnuntaisin vähän runsaampi ja tukevampi sunnuntai-lounas, jotka ovat tarjolla 11-14. Hintaluokka on 6,50 - 10,00 €/annos ja sisältää veden, mehun, kotikaljan sekä tummaa leipää ja paikalla leivottua maalaislimppua tai sämpylää. Myös kaikki suolaiset ja makeat piiraat ja leivonnaiset, kanelipullat ja voisilmäpullat on aina itse tehtyjä paikan päällä. Näissä on myös kohtuulliset hinnat. Omaan mukiin saa ostaa kahvia edullisemmin. Meillä ei ole kertakäyttöastioita eikä pillimehuja, koska luonto on meille tärkeä ja pyrimme kaikessa toiminnassamme ajattelemaan myös luontoa. Käytämme ekologisesti hajoavia pesuaineita ja kierrätämme kaiken roskan mahdollisimman pitkälle. Meille on myös tulossa anniskeluoikeudet.

Rantasaunaa on mahdollista vuokrata ja sen yhteydessä on myös paljun vuokrausmahdollisuus. Rantasaunalle saa myös tilattua ruokaa Pirtistä. Teemme kaikki ruoat paikan päällä alusta asti itse ja haluammekin tarjota herkullista ja perinteistä ruokaa.

Järjestämme myös erilaisia tapahtumia sekä aktiviteetteja, kuten fatbike-vuokrausta, aitassa voi yöpyä, Tentsile-vuokrausta, erilaisille ryhmille luontoretkiä, sauvakävelyretkiä, kisoja, erätaitojen opetusta, sieniretkiä, hortakursseja, talvella lumikenkäretkiä, Muumi-hiihtokoulua lapsille ja nuorille, ensi kesänä kanoottivuokrausta ja SUP-lautavuokrausta, muutamia mainitakseni. Pirttiä voi vuokrata myös juhlakäyttöön, kokouspäiviin sekä muihin juhliin ja tapahtumiin. Meiltä saa myös catering-palveluja eli voit tilata ruoat tai kahvitarjoilun sekä buffet-pöydät isompiinkin tapahtumiin, toimitamme ruokia Uudenmaan alueella ja ottaessasi ruoan meiltä, saat tilavuokrasta tuntuvan alennuksen.

25.8. on Suomen Luonnon päivä ja teemana sienet. Pirtillä on luontoon perehtyneitä ihmisiä ja olette tervetulleita keskustelemaan ja kyselemään luonnon antimista ja ostamaan tuotteita sekä saamaan tietoa ja vinkkejä niiden käytöstä.

8.9. on Suomessa Nuku yö ulkona-päivä ja sen tiimoilta myös Salmessa tapahtuu. Voit tulla yöpymään omalla teltalla, vuokrata teltan paikan päällä, vuokrata Tentsilen tai riippumajoitteen, illalla on paikalla ohjelmaa sekä aamupala Pirtissä. Tervetuloa!

23.9. Pirtillä on Keskiaikaiseen teemaan sijoittuva runsas illallinen, pöydät notkuvat herkkuja ja paikalla on myös kansanmusiikkia, laulua ja tarinankerrontaa. Illalliselle on rajoitettu osallistujamäärä, joten paikkavaraukset tulee tehdä etukäteen, lisätietoja löytyy Facebook-sivuilta sekä Pirtistä.

Lisätietoja mm. Pirtin toiminnasta saa myös www.luonnonhelmassa.fi

Tervetuloa tutustumaan meihin yrittäjiin!

Makujen Kipinätär Oy, Metsähetki, Retkipaikka.fi, Like2hike.fi, Nuuksion Taika Oy


https://www.facebook.com/Pohjoinen-Pirtti-295083344600140/ Pirtin linkki tuli vahingossa väärin :)
muokattu: 20.8.2018 09:34
Sakari Sarkimaa 14.09.2020 13:37

Ei ole kyllä hyvällä tolalla Salmi,
eihän siitä saa kunnolla mistään tietoa,
jos avaa Salmen ulkoilualue tai Salmen caravanalue.
Onneksi vieraspaikat ovat ilmaisia toisin kuin Luukissa.
Siellä ei enää edes kukaan käykään.
Mistä esimerkiksi Salmissa saa pesukoneen poletteja kun palveluita ei ole?
Minusta telttailukin pitäisi siellä elvyttää, mutta mites telttaile,
kun mistään ei saa tietoa
esim. vessan tai suihkun toiminnasta, eikä autolla voi viedä talttakamoja,
eikä käsikärryjä ole enää missään. Viime syksynä telttailin koiran kanssa, tuskaa oli.
Pohjoinen Portti ja Pohjoinen Pirtti on ok, mutta ei niiden sivulta löydy
telttailu- tai caravan tietoja eikä taas Salmen caravan sivuillakaan ole,
eikä sieltä ohjata noiden Pirttien ja Porttien sivuille.
Nettisivulla
Salmen ulkoilualue / Infopiste ei ole mitään infoa.
Ruokailu on kyllä erinomaista silloin kun sitä on, ja se, että koiran saa tuoda.
Tuntuu että Caravanin hintoja pitää kysellä milloin mistäkin,
Rastilasta tai Lagunasta tai.... Voisiko olla jokin toimiva sivu, missä kaikki tiedot ovat?
Totta on että Etelälähti toimii paljon fiksummin.
Siellä on usein myös henkilöpalvelua.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.