Härmälän pettymys

TURUNEN HEIMO 08.07.2016 11:01

Koska Tampereen Härmälä oli kokematon paikka menimme sinne yöksi tiistaina. Paha virhe! Paikka oli ylibuukattu ja paikan löytyminen savisilta nurmikoilta oli aikalailla onnenkauppaa. Katselimme kun pieni poika leikki nurmikolla kuin rannalla, hieman paikallaan marssia ja ja alkoi vajota. Aja siihen sitten autolla yöpymään. "Turvallisuudesta" oli sentää huolehdittu, useita kylttejä joissa muistutettiin neljän metrin väleistä. Parin metrin väli oli kuitenkin aivan yleinen. Vertailukohta oli tällä reissulla aivan toisessa kategoriassa. Edellinen yö vietettiin Lintulahden alueella joka on hienosti hoidettu, siisti ja hyväkuntoinen sekä varustetasossa ei valittamista. Isännät todella ystävällisiä ja avuliaita. Kiva että on paikka jonne on helppo mennä.

KOSKINEN PASI 08.07.2016 11:54

Alue on surkea tänäkin kesänä kuten on ollut jo monta vuotta.

"Lähistöllä" Vuoricaravan ja Maisansalo pelittävät paremmin.

Toisaalta lähellä ydinkeskustaa on paljonkin rauhallisia puskaparkkeja jos on mielikuvitusta; Rauhaniemi ja Hatanpään alue esimerkiksi.

AHJOS TIMO 08.07.2016 15:43

Olen Tampereella käydessäni yöpynyt aina Viinikanniemessä. Vaikka se on Nokialla, äkkiä siitä ajaa Tampereen keskustaan. Tarkemmin: http://www.viinikanniemi.com/

KUJANPÄÄ MARKKU 08.07.2016 17:03

Härmälä on Tampereen karavaaniparkki, sellaisena se on otettava. Mun mielestä karavaaniparkiksi hyvät systeemit. Leirintäalueenakin toimii, kuka leiriytyä haluaa kaupungin kupeessa. Respan lyytit kivoja.

HUOVINEN TUOMO 08.07.2016 17:46

Alueesta ei mitään käsitystä, mutta aina kun mahdollista leiriydytään kaupungin läheisyyteen. Pääsee nauttimaan kaupungin palveluista. Tuomo

AHJOS TIMO 08.07.2016 18:53

En tunne Tamperetta hyvin, mutta viime vuonna kävin katsomassa sitä Härmälää ja totesin, että ei siinä ole kävelymatkan päässä mitään kaupungin huveja tai palveluja. Niinpä pysäköin auton päiväksi Tammelan torin tai Tampere-talon tuntumaan ja ajoin yöksi Viinikanniemeen. Niin aion tehdä seuraavallakin kerralla.

KUJANPÄÄ MARKKU 08.07.2016 19:25

Pitäisi toki olla alue keskellä luonnon rauhaa , mutta puolen kilsan päässä huvituksista.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.7.2016 klo 19:26:43 Viinikan niemikö on kävelymatkan päässä, mistä ?

MÄKELÄ MIKA 08.07.2016 20:27

Nokian Edenistä.

AHJOS TIMO 08.07.2016 20:27

Kujanpäälle: Viinikanniemessä käyn aamulla suihkussa ja ajan sitten puolessa tunnissa Tammelan torin tai Tampere-talon tuntumaan. Siinä minulla on oma kämppä keskellä kaupunkia koko päivän ja tarvittaessa iltamyöhään. Sitten Viinikanniemeen nukkumaan. Vaikka sinne on pidempi ajomatka kuin Härmälään, reitti on ulkopaikkakuntalaiselle suoraviivaisempi.

KUJANPÄÄ MARKKU 08.07.2016 20:40

Niin no, jos haluaa ensin ajaa puoli tuntia. Härmälän edestä menee busseja torille viiden minutin välein.

AHJOS TIMO 08.07.2016 21:33

Kävelymatka Härmälän leirintäalueelta sille kadulle, missä bussit kulkee, on jo aika pitkä minunlaiselle kyynärsauvan kanssa kulkevalle invalidille, jonka selkä väsyy ja kipeytyy kävellessä. Voisin toki ottaa rollaattorin mukaan ja istua siinä välillä. Nehän kulkee nykyisissä kaupunkibusseissa kätevästi. Mutta sitten pitäisi vielä perehtyä siihen, kuinka Tampereen busseissa maksetaan. Tarkoitukseni oli kyllä majoittua viime syyskuussa Härmälään, kun olin menossa Tampere-talossa pidettyyn 2-päiväiseen tilaisuuteen, vaikka sitä silloinkin täällä kritisoitiin. Pysäköin autoni Härmälän leirintäalueen portin ulkopuolelle, kävelin rantaan ja aistin tunnelmaa. Vastaani tuli kolme rempseästi käyttäytyvää nuorta virolaista miestä ja pienoisgolfia oli pelaamassa muutamia eläkeläisukkoja, jokaisella oluttölkki kädessä. Muita ihmisiä en siellä nähnyt. Tuli sellainen tunne, että tänne en halua jäädä yöksi.

KUJANPÄÄ MARKKU 08.07.2016 22:27

Hö. Rantaan on pitempi matka respasta kun bussipysäkille. Tai no, suurin piirtein sama.

Onhan toki hankalaa kun Suomessa ei tiedä kuinka bussikyydin maksaa. Kokeile euroilla.

AHJOS TIMO 08.07.2016 23:04

Voiko Tampereella vielä maksaa bussissa käteisellä vai pitääkö ensin ostaa matkakortti ja ladata siihen rahaa tai maksaa jotenkin kännykällä?

UUSITALO MARKO 09.07.2016 06:11

Voi maksaa käteisellä. Kuskille pitää kertoa määränpää jotta hän osaa määritellä vyöhykehinnan.

MANKISENMAA HANNU 09.07.2016 10:33

Itse olen ollut alueella 2-kertaa, eli ensinmäisen ja viimeisen kerran. Kun lapset olivat Särkänniemi iässä (noin 5-vuotta sitten) mentiin katsomaan sinne kovaa "juopottelua"(en tarkoita saunakaljoja"), toki sauna ei kuulu vuorokausi hintaan. Särkänniemi reissut tehtiin sen jälkeen Maisansalon kautta. Sieltä ei ole kuin reilu 30 kilometriä/puolen tunnin ajomatka Särkänniemeen.

KUJANPÄÄ MARKKU 09.07.2016 13:23

Onhan tietenkin niin, jotta jos jossain joutuu juoppoporukan viereen niin siitä asettaa itselleen vihat alueesta loppuelämäksi.

Härmälässä ei liene sillä tavalla kausipaikkalaisia, jotta voisi yleistää. Paskamaista on kännissä örinä, on alue mikä hyvänsä.

ESKELINEN SIRPA 10.07.2016 23:11

Monessako, oikeassa, kaupungissa on leirintäalue kävelymatkan päässä kyseistä kaupungista.

Ei tietenkään enää.

Kapungit ovat laajentuneet ja leirintäalueet halutaan pois vakituisen asutuksen alta.

Härmälä, (silloinkin, kun olin vielä arvostettu työtuloja nauttiava ihminen),oli vähän n.s. sivussa Tamperetta ja ja jos oikein arvaan, alempaan työväen, kaupunginosaan sijoitettu.

Aikoinaan hassunhauska ja mielenkiintoinen kokemus.

sirpa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.