Ravintolat leirintäalueilla

VIRTANEN JUKKA 21.04.2016 10:58

Eilen tuli postissa uusi leirintäalueopas. Selailin sitä ja jäin taas ihmettelemään kuinka vähän ravintoloita, siis ruokapaikkoja on alueilla. Hyvä jos 1/4-osassa paikoista on veitset ja haarukat. Mitä te karavaanarit syötte, itse paistettuja makkaroita joka päivä? Itse haluaisin saada iltaisin valmiin aterian, eikä alkaa valmistamaan ahtaissa tiloissa enää ruokia. Lomallahan sitä ollaan. Vai säästävätkö karavaanarit rahaa vain hienoihin autoihin? Pari vuotta sitten juttelin suomalaisen iskelmälaulajan kanssa Rantasalmella Kuus-Hukkalassa, jossa hän oli esiintymässä. Hän sanoi, että suomalaiset karavaanarit ovat niin pihejä, että niille pitäisi maksaa, että tulisivat häntä kuuntelemaan. Ja hän oli hyvä laulaja! Ainakin leirintäoppaaseen pitäisi kunkin alueen osalta merkitä kuinka kaukana alueelta on lähin ruokapaikka ja kauppa. Näinhän se on kansainvälisissä luetteloissakin merkitty.

HUOVINEN TUOMO 21.04.2016 11:44

Me kun reissataan, niin kyllä tulee kokattua autossa. Sehän on mukavaa suunnitella ja toteuttaa mitä ihmeelisempiä ruokia. Siinä aikakin kuluu mukavasti, kun yhdessä touhutaan. Toki käymme myös ravintolassa syömässä. Luulisin ravintoloiden puuttumisen alueilla johtuen siitä, ettei se kannata. Tuomo

KOISTINEN TOIVO 21.04.2016 12:43

Tahtoo olla niin, että leirille tullaan useimmin iltasella, ja aamusella lähetään. Eipä sitä sillon syöskennellä paljoa siellä. Mitä nyt makkara iltasella. Voipi se ehkä kannatusta laskea Matkan varrella sitä enimmin sitten joko kotona tehtyjä mukaan otettuja lämmitellään, tai ravintelissä APC llä, tai semmosella, mikä kohilla sattuu.

RUOTSALAINEN JUKKA 21.04.2016 17:43

Kyllä kokkaus tähän hommaan kuuluu jossakin määrin. Ensin avataan punaviini pullo ja maistellaan. Sitten aletaan viritellä Crameria ja vähän taas maistetaan. Pian peltilaatikko onkin kasattu ja naapuricaravaanarinkin vaihdettu kuulumiset toimien ohella-sitten alkaa varsinainen kokkaus ja ohessa pieni loraus jälleen.

Naatitaan kokkauksesta?

ANTTILA MARKKU 21.04.2016 18:19

Ei leirintäalueella kannata pitää ruokapaikkaa käypäläisten takia.Tämä on Faktaa ja perustuu siihen lyhyeen oleskeluaikaan alueella.Ruokapaikan pitäisi olla niin suosittu että sinne tullaan sen ruuan vuoks tai kausipaikkalaiset käyttävät runsas lukuisesti.

YLITALO ASTA 21.04.2016 18:45

Eli ne leiripaikat on väärässä paikassa, ei palveluita muita kuin mäntyjä humisemassa. Jos olisi kaupungeissa matkaparkkeja, niin olisi helppo käydä ravintolassa, teatterissa sun muissa riennoissa. Miksihän SFC ei hyödynnä sitä kallista tutkimusta rahan käytöstä tässä asiassa. Vai eikö ne osaa sen vertaa ?

T : Masi

KOISTINEN TOIVO 21.04.2016 19:23

Täyty muistaa, että leirit on perustettuu suurimmaksi osaksi silloin kun karavanius oli halu olla leireillä humisevien honkien keskellä rauhassa kaupunkien melusta. Monelle, varsinkin kausilaisille se on sitä vieläkin. Niiden siirtäminen sinne maga hyper kaupakeskuksen viereen ei taida olla ihan yksinkertainen toimenpide. Sitävarten olisi kunnilla, ja näillä kauppakeskitymillä ehkä paikka matkaparkkien tekoon, mutta onko nitä semmoisia käyttäviä tarpeeksi. Toivopoika

LAHTI JUKKA-PEKKA 21.04.2016 21:34

Ruokkeen Lomakylä Kesälahdella täyttää viestin vaatimukset. -jpl-

LAHTI JUKKA-PEKKA 21.04.2016 21:40

Tarkotin että ravintolasta erinomaisia ruoka-annoksia ja kesällä tarjolla lounaspöytä. Kesäiltaisin erilaisia teemailtoja: rantakalaa, rosvopaistia, savustettua kalaa, loimulohta yms. Erinomaisia tuotteita!

SUOMINEN TAUNO 22.04.2016 08:19

Voin suositella:

http://www.vanhankylankartano.fi/kahvilaravintola.htm

AHJOS TIMO 22.04.2016 10:06

Tauno Suominen julkaisi edellä Järvenpäässä Tuusulanjärven länsirannalla olevan Vanhankylän kartanon linkin. Kävin siellä ensimmäisen kerran viime keskiviikkona pelkästään syömässä lounaan. Ruoka oli hyvää ja paikka ympäristöineen viihtyisä. Varmasti menen toistekin, ainakin päiväretkelle. Camping-hinnasto löytyy tuon saman linkin takaa.

LAAKSO MARKKU 22.04.2016 10:17

"Jos olisi kaupungeissa matkaparkkeja, niin olisi helppo käydä ravintolassa, teatterissa sun muissa riennoissa."

Kyllä kaupungeissa on. Niitä kutsutaan nimellä Hotelli

KARJALAINEN ALPO 22.04.2016 18:42

Me kait olemme käyneet eri kaupungeissa sekä ravintoloissa että teattereissa.

Oulussa on Nallikarin leirintäalueen vieressä kaksi ravintolaa; kylpylä Edenissä ja sitten on ravintola Nallikari. Molemmissa hyvä ruoka ja viinikin aivan juotavaa.

Sitten olemme olleet kaupinginteatterin luona kirjaston parkkipaikalla yötä ja käyneet teatterissa. Siinä on lähellä myös monia hyviä ruokaravintoloita ja myös menomestoja. Rauhallinen nukkua.

Rokualla on matkaparkissa- ja leirintäalueella ravintolat.

Vaalassa Ruununhelmi, hyvä paikka.

Manamansalossa ainakin kahdessa paikassa on ravintola, mutta sieltä ei ole omaa kokemusta.

Ylivieskassa matkaparkki Käenpesä hotelli pihassa. Erittäin hyvä ruokaravintola . Rastilassa on ravintola ja kohtuullinen ruoka ja lähiaulueilta löytyy ravintoloita.

Lahdessa Lokkiravintola ja siinä matkaparkki.

Taivalkoskella Kylmäluoman leirintäalueella ruokaravintola.

Jne.

KARJALAINEN ALPO 22.04.2016 18:44

Jäi pois; Runni ja Koljonvirta Iisalmessa sekä Kunnonpaikka Siilinjärvellä.

AHJOS TIMO 22.04.2016 20:03

Tammisaaressa myös, mutta auki vain kesällä.

ROSTEN MIKA 22.04.2016 20:10

Messilässä sai helvatan hyvät kaalikääryleet noutopöydästä kun viimeks oltiin !

Mika

ESKELINEN SIRPA 22.04.2016 20:22

Karjalaisen Alpon kanssa olemme, näköjään, syöneet samoissa paikoissa.

Olemme myös syöneet Lapissa, Länsi- ja Eteläsuomessakin.

Rastilasta käsin lastemme opastamana Helsingin useissakin ruokapaikoissa.

Mutta, koska olen kulinaristi; Pari sisäfilepihviä, kasviksia vaikkapa vokaten, hyvää oliiviölyä.( omat rosmariini- ja timjamiviljelmät mukana) vaunussa kaasuliedellä. Unohdin mainita perusraaka-aineen valkosipulin. Niin ja kunnon punaviiniä, jos on.

Makkaraan sorrun vain tunnelman vuoksi, mukavassa seurassa, nuotiotulilla.

sirpa

KARJALAINEN ALPO 22.04.2016 20:54

No onhan sitä tullut syötyä Lapissakin, mm Luoston isossa Keloravintolassa.

Kuusamon Tropikissa viime kesänä yövyimme matkakulkimessa parkkipaikalla ja kävimme ravintolassa syömässä hyvän kalaillallisen viinien kanssa.

Ja onhan niitä, mutta kun tuo Fosfoseriini ei oikein enää taho tuohon muistiin tehokkaasti auttaa.

Tuurissa Onnelassa ja siinä Vesan ravintelissa on hyvä ruoka, eikä hintakaan paskempi.

SALONEN MATTI 22.04.2016 21:32

Heips. Hossa Karhunkainalo T:Matti

VÄLIMÄKI JARMO 22.04.2016 22:13

No voisun ,anti olla. ,JV

HOLMSTRÖM JAANA 23.04.2016 15:01

Kyllä minä toivoisin että leirintäalueella olisi ravintola ettei tarttis ajomatkan jälkeen alkaa kokkailemaan, vanha ei enää jaksa. Minä en voi syödä rasvaisia ruokia joten jos tarjolla on vain burgereita yms. en ravintolaan mene. Toinen asia on että ruokaa on tarjolla vain lounasaikaan, silloin ajamme, ruokaa tarvitsisimme iltaisin. Olisi hyvä kun joku älyäisi kysyä millaisia toiveita karavaanareilla olisi ja minkälaista ruokaa he haluaisivat. Suomessa liikaa toimitaan oletusten perusteella ja samaa mättöä lounasaikaan on kaikkialla tarjolla. Karavaanareihin kuuluu monenlaista porukkaa, olisi aika kartoittaa heidän toiveitaan. Liitto voisi tehdä tutkimuksen.

Käyttäjän lisäys viestiin 23.4.2016 klo 15:04:28 Joku voisi tehdä listan leirintäalueista jossa on ruokaravintola.

HYTÖNEN RAIMO 23.04.2016 16:49

Samoilla linjoilla Jarmon kanssa.

Jos aikuinen ihminen ei saa ruokaa suuhunsa marisematta, olkoon ilman. Eikä se kokkaaminen mitään salatiedettä ole: nykyvalmisteilla loihtii lähes gourmet -tasoisen aterian varttitunnissa.

Tai otetaan hieman takaisin: että kun alan koulutuksen saanut tytär tekee esimerkiksi salaatin, niin siitä syntyy salaatin ohella tiskikoneellinen uutta tiskattavaa (minulle riittää yksi astia)!

KARJALAINEN ALPO 23.04.2016 17:25

Joopa joo. Jos joku asiallisesti kyselee asioita, niin kyllä siinä jo jotkut naljailee.

Kyllä karavaanareissa on moneen kulkimeen ja vielä jää ravin taaksekin.

KOISTINEN TOIVO 23.04.2016 17:48

Minä kahtelin tuota leiriopasta, ja siinä näytti monessa olevan syömäkalujen kuva, jotenka liene lähimailla jotaki ruuanpuolta tarjolla. Miten lie sitten niihen eväitten laadusta, niin se riippuu syömämiehestäki mikä kelepaa naamaan. Muutta jos on pari kolome päivää paastolla niin kuoripottuki tuntuu melekeen kurmeelta suolasilahkan kanssa. Ittellä tahtoo olla rantustelun makua joskus raskaimman ruuan päivänä. Iltasella, kun pittää seistä jääkaapin ovella, että lääkärin pittää paikkailla paleltuma vammoja naamasta. Toivopoika

HYTÖNEN RAIMO 23.04.2016 17:55

Jos minua tarkoitat, niin tuo itsestäänselvyyksien kyseleminen kertoo kyllä melkoisesta saamattomuudesta. Esimerkkinä Caravan leirintäopas, jossa on jokaisesta siinä mainitusta paikasta heti alussa merkinnät alueen palveluista. Kokonaan eri asia on minkä tasoisia ne ovat tai onko niitä lainkaan (onhan siinä olemattomia/lopettaneita paikkojakin).

Ja jokaisen luulisi tietävän, että lähestulkoon jokaisesta kirkonkylästä löytyy ravintola, kaupungeista useitakin. Ja jos niiden tarjoilu- tai aukioloaika ei kelpaa, ei siitä voi syyttää muita kuin itseään.

No ulkomailla kaikki on paremmin. Esimerkiksi Italiassa voi jättää auton kaupunkiparkkiin ravintolakäynnin ajaksi. Autolle/vaunulle paluu kruunaa illan - vatsa ja pää täynnä - ja auto/vaunu tyhjä varkaiden jäljiltä. Mama Mia!!!

ESKELINEN SIRPA 23.04.2016 19:03

Toisen otsikon alla toivotaan ilmaisia puska-parkkipaikkoja huoltoasemien kupeeseen, jossa, toki, on huoltoasemaruokaa.

Muutama toivoo valmisruokaa leirintäalueille.

Ja joku vetää herneen nenäänsä kaikista toiveista.

Aikoinaan, kun kävin vuorotyössä, toistin miehelleni ja lapsilleni ehkä ikävänkin lauseeni:

"Jos liikuntakykyinen ihminen kuolee nälkään täyden jääkapin vieressä, veisaan haudallaan Nälkäänkuolleitten virren."

sirpa

SUOMINEN TAUNO 24.04.2016 10:17

Kuntoranta Varkaudessa on vielä mainitsematta tässä ketjussa: http://www.kuntoranta.fi/fi/page/222

Ruoka on kelvollista.

LEINONEN EERO 24.04.2016 12:52

Käy syömässä ennen kuin menee leirintäalueelle? Hakee sitten kaupasta iltapalaksi esim. salaatin tai mitä kukanenkin syö.

Ei kaikkia kulkijoita voi tai pysty passaamaan.

Eero roista.

VALORANTA JUHA 24.04.2016 19:11

Eiköhän alueilla ole makkara-kalja örveltäjiä omasta takaa ilman ravintelejakin. Kapakka kun on alueella niin örvellykseksi se menee joka tapauksessa joillakin harvoilla mutta se riittääkin

NYYSSÖNEN KAJ 24.04.2016 20:20

""Jos olisi kaupungeissa matkaparkkeja, niin olisi helppo käydä ravintolassa, teatterissa sun muissa riennoissa."

Kyllä kaupungeissa on. Niitä kutsutaan nimellä Hotelli "

Minä olen luullut että Linja-autoasema kyltti tarkoittaa matkaparkkia. Hämeenlinnassakin paikallisbussin kuljettaja kävi kertomassa että voin käyttää heidän taukotilaa koska vain.

KUJANPÄÄ MARKKU 26.04.2016 22:29

Masi tuolla ylempänä tarttui ytimeen.

Muuten itse valmistettu ruoka on viihdyttävää puuhastelua ja lisäksi nautittavaa.

Varmaan matkalla olisi hyviäkin ruokapaikkoja, mutta kun ei niitä tiedä. Kukahan niitä koostaisi tiedoksemme.

KOISTINEN TOIVO 27.04.2016 06:13

Menkä Ranualle. Eläinpuiston yhteydessä on ruokaravintola, ja uudehko leirialue, myös lisäksi tien toisella puolen omakoti tasoisia uusia paritaloja, joihin voi majoittua, ja kulkine mahtuu pihaan. Ranua zo caming, ja culo culo lomakylä Jos kävelee keskustaaan kilometrin verran nälän, ja janon herättämiseksi, tuliketun näköalareittiä, on siellä A oikeudet omaava ruokaa, ja tanssia tarjoava ravintola. Myös on kotiruokaa tarjoava ruoka ravintola, tosin arkipäivisin auki. Samassa sijaitsee hautaustoimisto, kukkakauppa, jos isäntään kyllästyy, voi tilata erillisen kuljetuksen hänen jäähtyessä. Lisänä voi kierrellä eläinpuistoa samalla reissulla https://www.youtube.com/watch?v=OG0YAQaMdoA Toivopoika

LEINONEN EERO 27.04.2016 18:40

Käytiin viime syksyllä ranuan eläinpuistossa ja syötiin päärakennuksessa olevassa ravintolassa. Oli muuten aika likaiset lautaset, lasit ja aterimet. Mainittiin asiasta henkilökunnalle.

Ja eikä kyllä ruokakaan ollut mainitsemisen arvoista. Olisi saattanut ehkä maistua paremmalle puhtaista astioista?

Eero roista.

KARJALAINEN ALPO 27.04.2016 18:52

Samanmoisia kokemuksia Ranualta muutama vuosi sitten.

Mutta kesäkuussa olis tarkoitus päivittää kokemukset siellä. Toivottavasti on hommat nyt kunnossa.

JOKINEN NINA 17.05.2016 23:28

Ongelma Suomessa nimenomaan on leirintäalueiden sijainti keskellä ei yhtikäs mitään. Minä pidän kokkaamisesta ja kokataankin paljon matkailuautossa, mutta vaihtelu virkistää. Joskus olisi kiva päästä caravaanaillessakin illalliselle (ei siis puolivalmisteita tai pizzaa...) viineineen. Pelkästään caravanalueen ihmisille laadukkaan ravintolan ylläpito ei kannata. Siksi leirintäalueet pitäisi olla siellä missä palvelutkin on. Tai sitten niitä matkaparkkeja. Tässä yksi syy, miksi me caravaanaillaan pääosin ulkomailla.

SILMUNEN HANNU 18.05.2016 00:44

Yksi syy on uskoakseni myös kulttuurien erilaisuus. Suomessa retkellä on totuttu syömään omia eväitä ja pääosin sama homma karavaanaillessakin.

Jo Puolasta/Saksasta alkaen metsäretkilläkin pääsee monesti valmiiseen pöytään eli retkireittien varrella/lähtö/päätepisteessä on monesti joku "kansanruokapaikka". Samoin leirintäalueilla, vaikka ne olisivat aivan yhtä korvessa kuin Suomessa tai vielä korvempanakin.

Yleensä vain tuo "ulkona" syömisen kulttuuri on niiin erilainen. Olemme pöyräretkillä joskus luulleet saapuvamme totaaliseen korpeen, sinne minne tiet loppuvat ja missä liikkuvat vain eräretkeilijät tai maastopyöräilijät, mutta siellä korvessa onkin niityn laidassa ollut ravintola, minne kasapäin porukkaa tulee autoillaan, vauvasta vaareihin, ja päivän ohjelma koostuu luonnossa oleilusta ja sen keskellä olevassa ravintolassa herkuttelulla.

Korpeen siis voidaan nimenomaan jopa hakeutua, jos ja kun siellä tiedetään olevan hyvää ruokaa ja muutenkin mukavaa. Suomessa homma ei toimi noin, mutta toki joskus vanhatkin tavat muuttuvat....?

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 18.5.2016 klo 00:45:27 Siis pyöräretkillä Keski-ja Etelä-Euroopassa...

ESKELINEN SIRPA 18.05.2016 18:45

Kiva keskustelu ruoasta

Mielelläni kokkaan kotonani, retkellä ja vaunuillessani, siksi että en pidä kehnoista aineksista, kehnosti valmistetusta ruoasta.

Retkeillessäni, kuten kotonani horttoilen, eli etsin elintarvikkeita luonnosta.

Kun olen myöskin lihan ja kalan syöjä, ostan matkaillessani raaka-aineet sieltä, missä olen.

Eli lähiruokaa, vaikka en olekaan ihan kotipihassani.

sirpa

PAANANEN TIMO 06.06.2016 21:52

Avasin nyt kesän alussa etuteltan sivut. mielenkiintoinen keskustelu ravintoloista. mielestämme yksi leirintäalue mistä saa ruokaa ja alue on ihan kaupungissa, on Joensuun Linnunlahti. käymme siellä lähes joka kesä. 500 m ja olet kaupungin keskustassa ruokien äärellä ja sataman antimet ja viihdykkeet myös. suosittelemme, ellet jo ole käynyt. kesäteatteri Linnunlahden takana ym

ESKELINEN SIRPA 11.06.2016 16:37

Timo Paananen

Olen käynyt ja syönyt sielläkin. Olen n.s. suuri ikäluokkia, jotka sodan jälkeen opastettiin, että ei pidä nurista ruoasta.

Mutta, josa haluaa herkutella....

sirpa

MALMIOLA JARKKO 27.06.2016 16:08

Ruokkeen Lomakylä Heinäkuun lopulla taas saavumme loistavaan Lounaspöytään. Suosittelen lämpimästi tätä aluetta kannattaa käydä, ystävällinen palvelu. Kirkasvetinen Puruvesi kutsuu uimaan ja hieno matala hiekkaranta sopiva lapsille ja myös aikuisille.

SASSI OLLI 30.06.2016 20:01

Erinomainen ruoka ja poikkeuksellinen paikka, Luontokeskus Liminka. Pihalla n8kpl sähköistettyjä paikkoja asuntoautoille. Lounas 11-15. Luontokeskus on auki 10-18 (mm. näyttelyt) Leiriytymismaksu asuntovaunuille ja -autoille 19,00€ / vrk Ravintola-Hotelli Lintunen, Rantakurvi 6, 91900 Liminka. 0400565040 Paikka on Metsähallituksen hoitama www.liminganlahti.fi

t. olli

ESKOLA JUSSI 30.06.2016 20:27

Sahanlahti resort Puumalassa, todella loistavat ravintolapalvelut, suorastaan huipputason ruokaa ja kohtuuhinnalla. Pieni ja nätti kämppäri. Rannassa vanha venevaja muutettu terassiravintolaksi. 10+ paikka!!

JANHONEN MATTI 30.06.2016 21:20

Jos tuolla Ämmänsaaressa lounasaikaan olette liikkeellä niin kannattaa poiketa lounaalla keskustassa olevassa Ravintola Kultaisessa kukossa.

Ja jos ABC ruokaa parempaa haluatte ja ajelette ysitietä niin 9-tien ja 13-tien risteyksessä oleva Lievestuoreen Shell on hyvä ruokapaikka. On laatu ja hinta kohdallaan.

LAHDENPERÄ ARI 01.07.2016 18:51

Vuoricaravan ellivuorella. Syömään pääsee vuorihotelliin , 100 metriä. Saa kurmeeta jos haluaa. Siisti paikka . Ja tekemistä löytyy jos vain haluaa tehdä.

KORKIAKOSKI JORMA 13.07.2016 10:55

Eilen tulimme Koljonvirralta pettyneinä. Ei saanut ruoko ja juomoo, vaikka mainokset niin sanoivat. Ravintola oli kiinni! Respakioskista sai kyllä olvia, mutta se piti sitten nauttia viereisen ravintolan pihalla tai omassa vaunussa!

ASIKAINEN MATTI 13.07.2016 15:22

Paltamo campingissä Golfin ravintola auki klo 20 saakka. Eilen kävimme syömässä seisovasta pöydästä: salaatit, leivät, kotikalja, vesi, keitto, lämminruoka ja kahvi. Tarjollepano asiallinen, kylmät kylmäalustalla ja lämpimät kuumalla. Laatuisa ateria eikä hinnan kiroissa.

ÄIJÄLÄ KARI 15.07.2016 13:42

Rastilan ravintola oli loppunut ,kävi noin kuukausi sitten.Eipä mitään ISOLLAkirkolla on muitakin vaihtoehtoja ,ravintoloita löytyy joka makuun.

KARJALAINEN ALPO 15.07.2016 20:07

Harmi!

NYYSSÖNEN KAJ 16.07.2016 09:13

" Eilen tulimme Koljonvirralta pettyneinä. Ei saanut ruoko ja juomoo, vaikka mainokset niin sanoivat. Ravintola oli kiinni! Respakioskista sai kyllä olvia, mutta se piti sitten nauttia viereisen ravintolan pihalla tai omassa vaunussa!"

3.7. olimme samassa paikassa palvelukin oli samanlaista. Korvaukseksi saimme kaksinkertaisen maksun autopaikasta. 2 x 13€. sähköstä olisivat halunneet 6€ vuorokausi vain valosähkö! Totesin että emme tarvitse.

LAIKKO TOMMI 17.07.2016 21:41

Kysynnän ja tarjonnan laki.. Siinä koko juttu tiivistettynä)?

HYVÖNEN JANNE-PETTERI 27.07.2016 16:14

Puumalassa sahanlahtea voi suositella. Hyvät ravintolapalvelut ja peruspalvelut löytyy. Yöpyminen maksoi 20€//vrk sähkön kanssa ja saunominen kuului hintaan...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.