ABC-huoltamoille ja SF-caravaneille tuli oma LIIKENNEKAARI

PARVIAINEN JORMA 21.04.2016 06:02

Ennen oli yöpyminen ilmaista. Nyt 5-10 euroa.

Hävytöntä välistävetoa - ehkä 3.sektori asialla (siis omat toimijat). Kliffa sopimus. Tämäkö on sitä "edunvalvontaa".

Jätän SFC-korttini uusimatta jos tälläinen jäsenetu-politiikka jatkuu. Luen jäsenlehdenkin Prisman lehtihyllystä.

terv.jp

SUOKKO OIVA 21.04.2016 07:25

Eihän sitä pakko ole mennä sinne erikseen merkitylle paikalle vaan normaaliin p-paikan reunamalla olevaan ruutuun.

KORHONEN PAULI 21.04.2016 08:49

Eipä välttämäti tule onnistumaan yöpyminen normaali parkkiruuduissa abc:llä. Esim. Kuopion Pitkälahden aseman pihalla on lähes kaikki parkkiruudut 2h rajoituksella. Ja taitaa tulla sama käytäntö kaikille apseille.

pkk

MANNINEN JUHA 21.04.2016 08:55

ollaan yövytty kuopiossa ikean nesteen pihassa,kysyin kun ensimmäistä kertaa yövyttiin yöpymisestä ,mitä maksaa,henkilökunta sanoi että siihen voi parkkeerata eikä maksa mitään.siispä ollaan oltu siinä jos yöpymistarve vain on mielessä.

KOISTINEN TOIVO 21.04.2016 08:58

Pohjoisessahan tuota ongelmaa ei ole, koska siellä ei ole kumpaakaan. Ei ABC asemia, eikä SFC alueita. Mutta etelässä kyllä toisiinsa kompastelevat. Parasta nyt kattella rauhassa mikä se tulee käytäntö. Eikait se viitonen, joka on kun entinen viitonen sitä yöpymistä kaada. Saahan siellä käydä vessassa kuiten. Kunhan leiriopas tulee, niin sitten kattomma, mikä niiden hinnottelu on tänävuonna. Myykäsemmä kaluston pois, ja alama tuumaileen asioita kotona. Toivopoika

MANNINEN JUHA 21.04.2016 09:24

Vaajakosken ABC on ilmainen jos ei ole sähkön tarvetta.sähkö on 5eur.vrk.muut palvelut ilmaisia.haluavat sinne asiakkaita eikä karkottaa niitä pois.Tähtihovissa heinolassa voi yöpyä ilmaiseksi myös. Ei siinä nyt rueta kalustoa myymään,tämähän on periaate kysymys miksi caravaanareita pitää jatkuasti sorsia.jos nukut vaikka henkilöautossa parkkiruudussa ,ei siitä veloiteta mitään ,eikä raskaskalustokaan mitään maksa.hulluhan ei ole joka pyytää,vaan kuka maksaa.

ANTTILA MARKKU 21.04.2016 09:53

Tehän olette pyytäneet maksullisia yönyli parkkeja.Kumma kun nyt ei kelpaa?

POKKINEN TAPANI 21.04.2016 10:06

Tehän olette pyytäneet maksullisia yönyli parkkeja.Kumma kun nyt ei kelpaa?

Veit jalat suustani..

mikään ei kelpaa

-tapani-

NYYSSÖNEN KAJ 26.04.2016 11:28

"Ennen oli yöpyminen ilmaista. Nyt 5-10 euroa."

Sitten minä yövyn ammattiliikenteen harjoittajana jolloin se on ilmaista, eivät ilmeisesti kuulu sfc:hen

KOISTINEN TOIVO 26.04.2016 11:39

Enpä nyt kuitenkaan vetelisi raskaita tänne. He tekevät oikeata työtä, ja lakisääteiset tauot ovat pakollisia, halutti, tai ei. Jos huoltamot alkavat niitä kurittaan, niin ne poijjaat äänestää rattailla. Siellä aikamonta heikäläistä käy syömässä, ja kaffilla. Sitäpaitsi huoltamot päättävät sen asian meiltä lupaa kysymättä. Riijellään me keskenään vain tuosta vitosesta. Toivopoika

HIETAVUORI JUHA 26.04.2016 12:43

Mitähän ammattia Kaj tuolla bussillaan harjoittaa , kun ei kuitenkaan ole linja liikenteessä ei tule mieleen kuin se yksi maailman vanhimmista ammateista ?

NYYSSÖNEN KAJ 26.04.2016 15:28

Minä ajan säännöllistä vuoroa Espoo - Olhão välillä ja lisäksi auto on rekisteröity rahdin kuljetukseen.

HIETAVUORI JUHA 26.04.2016 17:57

No sitten ei puutu kuin liikennelupa ,,,,,,

LATVALA MARKO 26.04.2016 22:23

Ilmaisia parkkipaikkoja raskaalle liikenteelle... No joo, meidän firman autot yöpyy monesti Tupos-Ii-Tornio alueella ja samoilta asemilta tankataan joka vuorokausi 2000-3000 l dieseliä. Siinähän se litramäärä pyörii miljoonan litran molemmin puolin vuositasolla.

HIETAVUORI JUHA 27.04.2016 07:00

Siinä Marko kertoi selkeästi miksi karvanaamareiden on turha sotkea rahtiautoja tähän ketjuun . Niin minäkin vielä aikaisemmin lorottelin sen 600 - 1000 litraa kerralla , nyt taitaa jo 60 litraa riittää .,,,,,,,,,

MANNINEN JUHA 27.04.2016 09:29

kyllähän sitä ammatikseen tuli raskaallakalustolla liikuttua,Mutta ei niitä tankkeja joka yöpymispaikassa täytetty.ja aina sai olla ilmaiseksi niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.ja eväät tuli varsinkin maailmalla tehtyä priimuskeittimellä hytissä..että autossa oli kaikki palvelut läsnä.

Käyttäjän lisäys viestiin 27.4.2016 klo 09:31:00 ja tuo lakisääteinen tauko on vain haave unta.mutta joka ei ole alalla ollut niin ei tiedä asiasta mitään.

MANNINEN JUHA 27.04.2016 10:55

joskus oli semmoinen käytäntö suomessa muutamalla asemmalla,kun tankkasi määrätyn määrän naftaa sai kuittia vastaan sämpylä kahvit tai munkki kahvit.Puolassa oli sama tyyli mutta sai kunnon ruuan kuittia vastaan,tosin piti muutama satalitraa tankata, mutta ainahan sinne useampi satalitraa tuli tankattua.

NYYSSÖNEN KAJ 27.04.2016 11:25

"No sitten ei puutu kuin liikennelupa ,,,,,,"

Ei tarvitse liikennelupaa kun ei kuljeta mitään ajaa vaan tyhjällä autolla. Mönkijä kyydissä ja 500 kg juomia ei ole rahtia vaan matkailuun kuuluva tavaraa.

KOISTINEN TOIVO 27.04.2016 12:53

Minä kysäsin päälliköltä, kun tuli karavaani yhistyksen lasku. Maksetaanko, vai annanko olla. Eikö se kannata maksaa, niin jos ajellaan, voi noilla liiton leireillä kävässä joskus yäpymässä. Siittäkinhän tienaa, kun jos ABC asemalla yöpyy, niin viitosen halvemmalla saapi yöpyä luvalla. Nii että makson maksun. Näi heleppua, eikä liikennelupaa ei mittään tavaraa tarvi matkaan kulettamaan. Senkun yöpyy. Toivopoika

KAASINEN PERTTU 27.04.2016 16:08

Ennen vanhaan yksityisen yhtiön kuormurin tankkaajakin sai joskus huoltoasemalta ilmaisen kahvin ja sämpylän ei se ollut liikenneluvasta kiinni.

LATVALA MARKO 27.04.2016 19:39

Kyllä nykyisinkin saa tankkauskuittia vastaan sämpyläkahvit aika monessa paikassa. Shell taitaa olla ainoa, jolta saa valtakunnallisesti kaikilta D-asemilta, muilla ketjuilla se vaihtelee asemakohtaisesti.

KOIVUPURO PEKKA 01.05.2016 07:49

Miksi ihmeessä pitää yleensä yöpyä huoltoaseman pihalla , siellähän rekkaa ja muuta liikennettä pyörii kaiken aikaa ja se ainakin omaa unta häiritsee ! Suomi on täynnä rauhallisia yöpymispaikkoja asuntoautolla liikkuville ja en tarkoita nyt leirintäalueita joista mielestäni ei saa rahalle vastinetta koska wc ja suihku löytyy autostakin ja saunoakkin ehtii riittävästi sitten kotona ! Esim mikä vain rauhallinen parkkipaikka tai pihakadun varsi on rauhallisempi kuin huoltoaseman piha , puhumattakaan esim jonkin uimarannan parkista joissa voi käydä sitten vaikka aamuuinnilla jos sellaisesta tykkää! Sama pätee myös esim Saksassa liikkumiseen , aika harvoin yövyn moottoritien varsilla olevilla levähdyspaikoilla , yleensä pyöräytän rauhallisen pihakadun varteen ja siihen auto parkkiin , eikä ole ongelmia ollut vaikka joka vuosi on tullut käydyksi aika monta reissua jo 90 alkupuolelta alkaen !

AHJOS TIMO 01.05.2016 11:14

Minusta tuntuu turvallisemmalta olla paikassa, missä on ihmisiä. Esim. kerran olin mennyt yöpymistarkoituksessa Etelä-Savossa erääseen leirintäoppaassa mainittuun kartanoon. Ulkoalue oli aivan pimeä eikä siellä ollut yhtään autoa tai ihmistä. Talon ovi oli auki ja sisällä paloi valot, mutta ei sielläkään ketään. Minusta tuntui pelottavalta jäädä yksin yöksi sellaiseen paikkaan. Niinpä jatkoin matkaa, kunnes löysin avoinna olevan ABC-aseman ja yövyin sen P-alueella valonheittimen alla. En tiennyt, onko siinä yöpyminen luvallista, ja siksi nukuin ajovaatteet päällä, vain kengät riisuttuina, koko ajan valmiina lähtöön, jos joku tulee huomauttamaan.

KOISTINEN TOIVO 01.05.2016 11:30

Nuku vaan Timo yövaatteissa yösi. Vaikka luvattomasti, ja pois tullaan käskemään, niin polliisillakaan ei ole oikeutta sinua aja niin kiireesti, että alasti pittä hyökätä rattiin, kun pakojänis. Sanot, että oottakaa, pistän vaatteet päälle, ja sitten lähen. Kyllä se tuo aakkos asemien asia selviää tässä suven kuluessa. Reilua on sitten yöpyä, kun maksaa sen kirotun vitosen. https://www.youtube.com/watch?v=R08_KvPXcys Toivopoika

NIEMINEN PENTTI 01.05.2016 12:22

Suuri möly nostettiin tyhjästä .Mulla on ainakin pitänyt maksaa tähänkin asti . Viie keväänä oltiin Oulun eteläpuolella Tupaksessa ABC asemalla ja maksoi sähköpaikka 4,80 ekua .Ajettiin Kokkolaan ABC:llä ei ollut sähkpaikkoja ,joten ajettiin muutama kilsa takaspäin Shellille ja siellä ottivat kympin . Kesällä myöhemmin oltiin Paimiossa ABC:llä ja siellä oli kympin maksu . Muistaaksen Viitasaarella kanssa kymppi . Jos huoltamo on päättänyt nostaa hintoja ,on heillä siihen nähdäkseni täysi oikeus . Jos meillä sitten on yhdistys , joka neuvottelee jäsenilleen alennuksen , niin eikös tää oo menny ihan oikein . Karavaanarit yhdistys on ajanut jäsentensä etuja . Ei jäsen maksaa alentamattoman hinnan . Siis mistä kiikastaa? Ja toisekseen jos on yön hinta vitosesta kiinni , niin kannattaako lähtee reissuun ollenkaan Ja onhan niitä puron varsia ja lampien rantoja vaikka kuinka paljon , jossa yöpyminen ei maksa mitään . Ja jos yhdistys on mielestänne toiminut väärin , ajamalla jäsentensä etuja , eroaminenhan on yksinkertaista .Jättää vain maksun maksamatta , ei siitä tuu karhukirjettä .

KOISTINEN TOIVO 01.05.2016 14:04

Naamalleen sanottu Nieminen. Jotenkin tuntuu, että hinnat ovat jo osin olleet voimassa, kun viimekesällä jossain asemalla oli yöpymismaksu, en vaan muista missä. Jos nyt on tosiaan, ja siltä näyttää liitto sanut jäsen alenuksen, niin asia on oikea. Itsekkin aluksi olin vähän vastahankaan, että oliko mainostemppu, mutta mieli on muuttunut. Toivopoika

ESKELINEN SIRPA 01.05.2016 18:21

Nieminen ja Koistinen

Vaikka Nieminen ,väärää infoa saatuaan, luuli, että emme kuljeskele ollenkaan, maksan jäsenmaksuni mieheni kainaloisena vain siksi, että kannatan yhditystoimintaa heille, jotka siitä onnistuvat nauttimaan.

Maksan myös veroni , imputtamatta, samasta syystä.

Ilmaisia lounaita ei, todellakaan, ole !

sirpa

JAUHIAINEN TIMO 01.05.2016 18:55

Kävin tänään kemsan tyhjennyksellä ABC Pori Tikkulassa ovessa oli lappu jossa luki että tyhjennys maksaa 5 euroa kerralta kaikilla ABC asemilla. Täytyy alkaa välttelemään ABC asemia,

Timo Jauhiainen

ESKELINEN SIRPA 01.05.2016 19:26

Timo Jauhiainen

Kun tuot "kuormasi" pihani likakaivoon, saatat onnistua kahvittelun lomassa, ilmaiseksi.

Minä kuitenkin maksan jätevesimaskuni pikkutilallani ilman kavereita tai kavereiden kanssa , ja kun menen sukulaisteni pihaan, Lapin puolelle, maksan väkisikin heille, vaikka eivät pyydäkkään.

sirpa

EEROLA TEEMU 01.05.2016 20:26

Hyvä. ABC on sen verran ahne, ettei siellä osata ajatella yhtään, miksi ovat yleensä rakentaneet kasettien tyhjennyspaikkoja. Kun ennakoi, niin ei tarvitse apseista välittää. Suurin osa Suomen tyhjennyspaikoista toimii luonnon ja asiakkaan eduksi. Kun on varakasetti matkassa, niin pärjää jopa viikon ilman tyhjennyksiä. Lapsiperheillä on enempi ajateltavaa, mutta varmaan käyvät kämppäreilläkin tiuhempaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 1.5.2016 klo 20:26:53 Hyvä, Timo!

HIETAVUORI JUHA 02.05.2016 06:09

Näin eläkeläisenä tätä ketjua seuraillut , ja ihmetellyt karvanaamareiden köyhyyttä . Millähän nuo huussi autot ja vaunut saatu hankittua jos elämä on vitosesta kiinni ? Minä ainakin maksan sen mieluusti jos vain on toimiva (siisti ) tila mihin saa kasetin tyhjennettyä . Taitaa olla pienin meno erä tässä harrastuksessa , vertaa mihin muuhun kulunkiin tahansa mitä reissatessa tulee . No ei minulla muuta , aurinko näkyy nousevan auton takaa täytyy mennä ihailemaanja kuuntelemaan linnun laulua ! ( ei maksa mitään ! )

NIEMINEN RAIMO 02.05.2016 06:57

Voi herranjumala,alkaa toi rautalanka loppumaan.Tässähän ei ole kysymys mistään kaluston hinnasta eikä kenenkään köyhyydestä.Vaan yksinkertaisesti siitä että SFC on neuvotellut ennen maksuttoman palvelun maksulliseksi.Jos SFC ei olisi tähän asiaan puuttunut,niin kaikella todennäköisyydellä se olisi edelleen maksuton. Tämän sivuston aiheotsikoissa on kohta Uutiset ja tiedotteet.Kun siinä SFC ei ole julkaissut mitään selvitystä asiasta,niin on katsottava että vaikeneminen on myöntymisen merkki. Pitkässä juoksussa tämä tulee kääntymään ABC:eetä vastaan.Se vähä mitä itse olen lähes pakon sanelemana aakkosilla yöpynyt,niin aina on vähintään kerran syöty,usein tankattu.Eli rahaa on asemalle jätetty vähintään 100 €.kerta.No nyt nämäkin satkut jää pois.Koska periaatteita täytyy olla.

HIETAVUORI JUHA 02.05.2016 07:32

Vääntele Nieminen vain omia lankojasi . Minä kyllä käytän aakkos huoltiksia tästäkin onnettomuudesta huolimatta , enkä ruikuta täällä mokomasta rahan menosta . Riittää se vitonen vielä Ilmarisen eläkkeestä ,,,,,,,,,,,,,No hyvä kun ei sinun kiukkuista naamaasi siellä näy ,,,,,,,

Käyttäjän lisäys viestiin 2.5.2016 klo 07:37:44 Tämä riitti minulle tästä aiheesta , ottaisi Nieminen yhteyttä tuonne pääkallon paikalle jos kokee tulleensa ryöstetyksi ,,,,,,

MERIKALLIO VELI-PEKKA 02.05.2016 10:27

Kovaa on vääntö, modekin aktiivisesti mukana.

Niemisen Ramin linjoilla, niin on pikkuasia kuin hitu vitussa, mutta periaatteet pitää olla. Kun liitto neuvottelee maksuttoman palvelun maksulliseksi, se ei todellakaan ole jäsenistön etujen ajamista. Piste.

Muu saivartelu asian tiimoilta kuuluu eri otsikon alle.

Itse maksan oman harkintani mukaan kaikki kohdalleni osuvat maksut periaatteella panos-tuotos, hyötysuhde. En ole tällä periaatteella vielä joutunut käymään juupas-eipäs -vääntöä itseni kanssa, huteja tulee tasaisin väliajoin, ei se maailmaa kaada.

JOKINEN OLAVI 02.05.2016 15:54

Jotkut puhuvat tässä yhteydessä aiemmista ilmaisista palveluista. Mikäli joku ryhmä pitää itseään oikeutettuna saamaan jotakin exraa, niin kyllä sen todellisuudessa jotkut muut maksavat. S-kaupan ja ABC:n asiakkaathan ne teidän ilmaispalvelunne kustannukset ovat tähän saakka hoitaneet. Meille asiakkaille on ihan hyvä, että hintoja halpuutetaan ja siirretään maksuja myös niille jotka kustannuksia aiheuttaa.

SILMUNEN HANNU 02.05.2016 16:11

Kaikki te, jotka puhutte siitä, miten ilmaispalvelut kustannetaa toisten kukkarosta, oletteko koskaan miettineet, että ihan tavallisten vessojen käyttö huoltoasemalla kuormittaa aika lailla huoltoaseman taloutta monella tapaa. Evätkä niitä kaikki käytä ja monet käyvät, jopa bussilasteittain, ihan vain vessassa huoltiksella, maksamatta mistään mitään.

Ehdottaisimmeko, että suomalaisille huoltosemille laitettaisiin vessamaksut! Ja lasten leikkipaikoille maksut! Tupakkatilat maksullisiksi! Koira-aitaukset maksullisiksi!

Ja p-paikat maksullisiksi, ellet ole toimittamassa maksullisia asioita huoltoasemalla!

Täytyy todellakin olla tasapuolinen, näillä eväillä voisia lähteä alkuun :)

t.Kaarina

KOISTINEN TOIVO 02.05.2016 16:45

Olisiko kuitenkin otettava huomioon, että 60 000 SFC karavaania 6 miljoonan kansassa on ehkä neuvotteluvoimana, vaikka olisimme jotenkin saaneet mahdottoman mahdolliseksi, että yhteistuumaisesti yhteislakon tekisimme, kuitenkin liian pieni voima mennä sanelemaan huoltamo ketjuille, matkaparkeille, kunnille, ynnä valtiolle miten niiden on palvelunsa hinnoiteltava koko kansalle, että se menee meidän mieliiksi. Jotenka eiköhän olla jokainen omillaan matkailevia sen kummemin metelöimättä. Leiriä,matkaparkkia, sun muuta yöpymä konstia löytyy Suomessa ihan hyvin. Jotkut maksaa minkä maksaa. Toivopoika

KOISTINEN TOIVO 02.05.2016 16:47

Jäi lisäämättä. Olet puhunut siittä liikkuvat karavaanit RY sta neuvotteluvoimana SFC liiton osana. Perusta se. Samapoika

AHJOS TIMO 02.05.2016 17:46

Toivo, eikö SFC Matkailuautoilijat ry perustettu juuri sitä varten?

KOISTINEN TOIVO 02.05.2016 18:05

Ninkö. No minä en ole oikeen selevillä noista yhtiöistä. Miten sitte, onko vaunuilijoila omansa. Eikö net voi mennä yhteen, ja ovat siten se liikkuvat karavaanit. Rutut, ja muut. Porukat läjään, ja sitten voimaa on, kun transittimiehellä Vai pittääkä olla eri firmoja, kun aikanan sotaveteraaneilla, että on johtajan paikkoja riittävästi. Toivopoika

AHJOS TIMO 02.05.2016 18:15

Autolla sitä matkailuvaunuakin vedetään, jos sillä jossakin liikutaan.

SAARELA HARRI 03.05.2016 06:25

Saa ja voi tietysti ehdottaa, että nuokin asiat muuttuvat maksullisiksi. Sittenhän liitto voi neuvotella niihin maksuihin karavaanari-alennuksen, kuten se on tehnyt tässä ABC´n matkaparkki-asiassa. Eli ABC päätti muuttaa po. asiat maksullisiksi, ja liitto sai neuvoteltua niihin karavaanari-alennuksen.

Toistaiseksi kumminkin vielä käsittääkseni ABC, muut huoltamoketjut, yms. eri palveluita tuottavat liikeyritykset toimivat oman liikeideansa perusteella, päättävät itsenäisesti maksullisista ja/tai maksuttomista palveluistaan, eikä kuten Kiinan kansanarmeija aikoinaan, huutoäänestyksellä.

VEIJOLA ESA 03.05.2016 09:21

-Eli ABC päätti muuttaa po. asiat maksullisiksi, ja liitto sai neuvoteltua niihin karavaanari-alennuksen.-

Kun ei kyselyistä huolimatta sfc tai abc vastaa uskokoon ken haluaa. Kun ei Tienpitäjä saa niitä tyhjennyspaikoista kertovia kylttejä tienvarsille yhdistettäköön tieto niistä jo olemassaolevilta sivuilta ja muistitieto jollekkin sitelle, mistä ne voisi helposti löytää. Tämäkin voisi olla yksi "liikkuvien" palvelu.

SUOMINEN TAUNO 03.05.2016 09:46

Tuolla ne näyttävät olevan:

http://www.karavaanarit.fi/leirintamatkailu/leirinta-suomessa/kemssan-tyhjennyspaikat/

Muutoksista voi panna näköjään tietoa sähköpostilla ylläpitäjälle.

EEROLA TEEMU 03.05.2016 10:43

Liitto neuvotteli mukavat alennukset apseille wc- kasetin tyhjennykselle. Vielä hinnastossa näkyy "alentamattomat" hinnat niiden 3-4 aseman kohdalla, jotka yleensä ovat ottaneet automaatilla 20 sentistä 1 euroon korvausta. Muissa onkin tyhjennys ollut ilmaista.

Esim. tuolla Juvalla "hinnanalennus" on -400 %, korotusta.

ABC Juva, Tulostie 1

description

Juva: ABC, Tulostie 1, (N 61.89669 E 27.80841). Raskaan kaluston ST1 tankkauspaikan vieressä. Pihan sivulla erillinen septirakennus. Maksullinen 1 euron kolikkolukko. Merkitty. Talvikäyttö mahdollista.

Tiedot Google Mapsista

Tulostie 1, 51900 Juva, Suomi

+358 15 2062410

www.abcasemat.fi

4.2

Katso Google Mapsissa

SUOMI SEPPO 03.05.2016 12:31

Toivo kirjoittaa: "Olisiko kuitenkin otettava huomioon, että 60 000 SFC karavaania 6 miljoonan kansassa on ehkä neuvotteluvoimana, vaikka olisimme jotenkin saanee.."

Olen nähnyt monella karavaanarilla tuollaiset hienot SFC-liivit. Caravaaneja on näköjään 1/100 suomalaisista. Ehdottaisin että näihin liiveihin ommeltaisiin entisten lisäksi sievä merkki jossa mainittaisiin se osuus eli 1% että kansa tietäis keitä me olemme.

VEIJOLA ESA 03.05.2016 13:29

Miettisin kyllä kaks kertaa sen 1% laittamista. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000867106.html

HAAPANEN TIMO 03.05.2016 13:38

Lehti on saanut rahaa ABC:ltä ilmotuksesta. Lehdessä on sivulla 79 iso mainos '' Uusia matkaparkkeja!'' www.abcasemat.fi

@timppa

AHJOS TIMO 03.05.2016 14:42

Sähköpistoke karavaanareille näyttää olevan vain seitsemällä ABC-asemalla!

NIEMINEN RAIMO 03.05.2016 15:20

ABC Teivossa on sähköpistoke ja ainakin viimekesänä oli ABC Viipurinportissa.Muistaakseni myös Juvalla on pistoke,tästä nyt en satavarma ole. Eli tuo ABCeen kartta ei ihan pidä näiltä osin.

VÄLIMÄKI JARMO 03.05.2016 19:06

Keskisellä saa perjantaina ilman syödä,oppaasta löytyy, ,JV

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.