Varsinaista yhteistyötä ja uudistusta SFC:llä ja ABC-asemilla!

SILMUNEN HANNU 20.04.2016 17:25

Joko luitte uusimmasta Caravan-lehdestä että ABC-asemat ja SFC ovat ryhtyneet yhteistyöhön ja ABC-asemat uudistaneet matkaparkkinsa?

Jeps, uudistus on yhtä kuin että tästä lähtien ABC-asemilla yöpyminen maksaa 10e mutta SFC-jäsenet sekä S-Etukortilla saavat tuosta 5e alennusta. Tämän lisäksi vessan/harmaiden tyhjennys maksaa toisen 5e, mistä ei saa alennusta ja sähkö kolmannen 5e maksun.

Eli vessan/harmaiden tyhjennys eikä raikas EI kuulu yöpymisen hintaan.

Yöpyessään pitää käydä ilmoittautumassa asemalla ja saada auton tuulilasiin lappu, kuten leirintäalueillakin, kerrotaan asiasta.

Tämän lisäksi joillain asemilla SAATTAA paikallisia olla alennuksia ruoasta tms.kerrotaan lehdessämme mutta ABC-sivuilla tällaista mainitaa ei ole.

Kirjoitin jo ABC-ketjuun asian tiimoilta ja kerroin pitäväni päätöstä takapajuisena ja todennäköisesti osan nykyisistä karavan-käyttäjistä karkoittavana.

Kerroin myös että en ole koko matkailu-urani aikana törmännyt Euroopassa ensimmäisenkään maksulliseen huoltoasema-yöpymiseen ja että muualla esim. ravintolassa syöminen oikeuttaa ilmaiseen yöpymiseen ko.ravintolan pihalla, jos se matkaparkkia pihallaan mainostaa.

Kerroin myös että muualla Euroopassa vessan saa tyhjentää matkaparkeissa yleensä ilmaiseksi mutta raikas vesi maksaa.

Ehdotin käytäntöä missä tankkaaminen/ruokailu/kaupassa asioiminen kompensoisi tuon yöpymisen/vessan tyhjennyksen hinnan, ja että vessan tyhjentäminen maksaisi vain, jos asemalla ei muuten asioi.

Ehdotin myös, että laittaisivat tienvarsimaoksiinsa sen kansainvälisen symbolin, mikä tarkoittaa matkailukulkineiden vessan/vesien tyhjennyspalvelua.

Aika kova hinta 10/15e siitä hyvästä, että saa nukkua huoltiksen takapihalla ja tyhjentää vessan. Ainahan ei raikkaan veden tarve ja vessan tyhjentämisen tarve käy käsikädessä.

Tähän asti käyttäessämme ABC-asemien tyhjennyspalveluita tai yöpyessämme heidän pihallaan, olemme aina tankanneet/syöneet/tehneet ruoka-ostoksia kaupassa. Taitaa muuttua systeemit eli asema häviää kun saa asiakaalta vain vitosen tähän astisen vaikka satasen sijaan.

Näin meillä Suomessa.

t.Kaarina

YLITALO ASTA 20.04.2016 18:07

Ennen kuin SFC kävi neuvottelemassa hinnat oli aivan eri eli halvemmat huomattavasti. On ollut todella hyvä "neuvottelija" kun on saanut tuommoisen hinnan nousun aikaan. Kuinkahan se on onnistunut ? Normaalistihan ison joukon avulla saadaan hintaa alas, mutta että ylös. Tulee mieleen että onkohan joku jotain v... v...

T : Masi

Käyttäjän lisäys viestiin 20.4.2016 klo 18:09:30 P.s. Joskus on erehdytty käymää tankaamassa ja ostettu ruokaa samalla. Nyt muistamme että onhan niitä muitakin ja kierrämme kaukaa. mokomat abc:t.

KIILTOMÄKI MARTTI 20.04.2016 18:44

no joo.... toteampa vaan, että on meillä kerho!!! neuvottelee hyvät korotuksetr jäsenilleen. ei tää voi olla todellista! ABC:t on liikkeellä ihan normaalilla liikeperiaatteella, mut että meidän oma järjestö . ei p....le! ABC:T olen korkeiden hintojen vuoksi muuten kiertänyt kaukaa, mutta juuri karavaanaripalveluita käyttäessäni tankannut kiitokseksi... joskus jopa käynyt syömässä. nyt en enää! ei voita ABC.kään tässä kaupassa, saati sitten sfc.. elokuussa ois jäsenmaksu eessä... saa nähdä miten käy! nyt pitää kyllä rustata postia toimiston suuntaan ja kysyä, että ihan oikeesti, kuka neuvotteli. (kysykää kaikki) pistäkää tänne heti tietoo, jos joku saa selville kuka neuvottelut on käynyt! Kiltsu

SILMUNEN HANNU 20.04.2016 18:48

Ja laittakaa kaikki viestiä asiasta ABC-asemille! Niiden sivuilta löytyy helppo linkki "palaute"!

t.Kaarina

KYLMÄNEN REIJO 20.04.2016 20:59

Rostén Mika laittoikin jo oikean linkin Jäsenkeskustelu-osioon:

https://karavaanarit-fi.directo.fi/leirintamatkailu/leirinta-suomessa/sfc-alueet/sfc-alueiden-yhteystiedot/

Jos hinnat eivät miellytä, voi kuka tahansa ryhtyä puskaparkkiyrittäjäksi.

MANNINEN JUHA 21.04.2016 08:45

itse käytän levähdyspaikkoja abc.n siasta ,se on yksi vaihtoehto.tosin silloin kun ei ole muuta mielessä kuin huilata yön yli.en hakeudu nukkumisen takia leirialueelle,

KANTOLA TIMO 22.04.2016 17:23

Ei ole aikaan sopiva ympäristöteko tehdä asiallisesta likavesien poistamisesta maksullista. Jo nyt on saanut ihmetellä, kun ajokaivoja pidetään piilossa.

Komppaan täysin Kaarinan viestiä. Tällaista taitaa olla vain Suomessa.... Ja tuhansia hienoja ilmaisia puskaparkkeja.

ESKELINEN SIRPA 22.04.2016 20:11

Kantola ja me muutkin

Asiallinen likavesien poistaminen on maksullista !

Joku maksaa, paitsi varas.

sirpa

JANHONEN MATTI 22.04.2016 22:15

Viemäriverkkoon laskettujen vesien puhdistuskulut maksaa sen kunnan vesi- ja viemärilaitoksen liittyneet kiinteistöjen omistajat ja haltijat joiden kustantamaan ja ylläpitämään puhdistamoon likavedet menee.

Se on sitten kinkkisempi juttu kuka maksun perii ja miten oikein maksu kohdistuu, koska likavesi laskutetaan kiinteistöltä puhtaan veden mittauksen mukaan.

Suurista arvoista ei kuitenkaan esim. 100 ltr kohdalla ole kysymys jos vertaa sitä vaikka vuotovesiin.

HUTTUNEN HARRI 22.04.2016 22:57

kai yhdistelmän voi parkkeeraa veloituksesta ruutuuhin !!!!!

Käyttäjän lisäys viestiin 22.4.2016 klo 23:07:39 otetaan -u- pois ja lisätään -i-

KANTOLA TIMO 22.04.2016 23:01

Tänään oli Earth Day - Maan päivä. Päivä, jolloin meidän pitäisi erityisesti ajatella juomakelpoista vettä ja pohjavesien puhtautta.

Jos ajokaivot laitetaan lukkoon, eikä wc-kasettia saa tyhjennetyksi helposti, päätyy osa varmasti ojanpohjalle, kuten joissain muissa aiemmissa viestiketjuissa on kuvailtu. Minun mielestäni on siis vain vahingollista ympäristölle, mikäli vaikeutetaan käytetyn veden asiallista poistamista.

En ole kuullut milloinkaan, että jätevesien määrää missään mitattaisiin. Tällöin on vain loogista, että puhtaasta vedestä maksetaan. Minulle sopii ihan hyvin, että maksan jäteveden osuuden, kun tankkaan puhdasta vettä.

Ja mikäli ABC-asemilla on niin tiukkaa, että asiakkaiksi tulevia, pitää joka välistä laskuttaa, niin siitä vaan.

En ymmärtänyt Sirpaa, kuka varastaa ja keneltä? Jokainen kunta voisi helposti tarjota paikan, jonne tyhjentää wc-kasetin. Niin on usein Saksassa.

Eihän varasteta äiti-maalta?

HYTÖNEN RAIMO 23.04.2016 10:18

Jos talous on niin tiukalla, että yhdestä viitosesta pitää nostaa tuollainen äläkkä, niin parasta pysyä pois ja mennä muualle. Suomi on vapaa maa, ja itsekukin voi tehdä kuten parhaaksi näkee (laillisesti tietenkin).

Itse käyttänyt ja käytän edelleen mainitun ketjun palveluja, eikä yhtäkään negatiivista kokemusta. Kun tietää, että niin metsä vastaa, kuin sinne huutaa, niin olisikohan syytä katsoa peiliin?

P.S. Viime viikonvaihteen pikavisiitillä Lappiin ruokailimme ja tankkasimme kahdella ABC -asemalla - toisella jopa noutopöytäajan ulkopuolella - eikä kummankaan palveluissa ollut moitteen sijaa (Pudasjärvi ja IIsalmi).

KORHONEN PAULI 23.04.2016 10:50

Ei tuo äläkkä ole ollut alkujaan siitä vitosesta, vaan sfc:n toiminnasta. Nyt on vaan jotkut sotkeneet asiat. Niinkuin tapana on.

pkk

ADLER KARI 23.04.2016 10:54

Raimon ja Sirpan kanssa samaa mieltä. Kyllä jokaisen pitää maksaa omista jätevesistä ja ainahan voi mennä leirintäalueelle joilla tyhjennys kuuluu samaan hintaan. Ongelma koskee puskaparkkilaisia joista osalle kaiken pitäisi olla ilmaista.

SIRKIÄ MATTI 23.04.2016 11:40

Tähän mennessä vuosien varrella on muodostunut huoltoasemille käytäntöjä ilmaispalvelujen suhteen. Itsepalveluna asemilla saa tarkistaa rengaspaineet, tuulilasin pesun ja pissapojan veden.

Niillä asemilla, millä on ollut septitankin tyhjennyspaikka ja/tai kemssan tyhjennyspaikka, on sen käyttö ollut maksutonta. Joissakin paikoissa ilkivallan vähentämiseksi on ollu pieni nimellinen maksu ovilukon aukaisemiseksi (vertaa WC ovilukko).

Näitä tyhjennyspalveluja käyttää ympärivuotisesti eniten tilausliikenteen bussit ja jonkin verran rekat. Ei ne tyhjennyspaikat ole yksinomaan karavaanareita varten rakennettu. Vaikka kesä sesongin (n. 1,5 kk vuodesta) aikaan taitaa karavaanarit olla suurin yksittäinen käyttäjä ryhmä.

AHJOS TIMO 23.04.2016 15:24

Mielestäni on kohtuullista vaatia kemiallisen vessan tyhjentämisestä sama maksu kuin vessassa käynnistä, joka maksoi esim. Järvenpään K- Citymarketissa viimeksi käydessäni 1 euron. Sähkömaksu 5 euroa on mielestäni myös kohtuullinen, mutta raikasvesimaksun pitäisi jossakin määrin riippua otettavan veden määrästä. Itse otan talvella vain 3 litraa kerrallaan juomavesikanisteriin, mutta kesällä 30-60 litraa. Jälkimmäistäkään en mielelläni ottaisi septikopin letkusta, jolla wc-kasetit huuhdotaan.

SILMUNEN HANNU 23.04.2016 15:47

Oletko Timo A. joutunut jollain abc-huoltamolla maksamaan vessassa käynnistä!?

Minä en yhtään maksullista vessa abc-asemilta ole tähän mennssä löytänyt. Enkä kyllä ole K-Citymarkeista löytänyt vessan tyhjennyspaikkaakaan.

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 23.4.2016 klo 15:48:53 ps.Meillä on kaksi eri mittaista omaa letkua aina mukana ja yleensä tankkaame raikasta vettä niillä.

ESKELINEN SIRPA 23.04.2016 19:08

Nyt, kun olemme todenneet S-ketjun perivän maksun likavesien tyhjennyksestä, ja Kaarina todisti myös K-ketjulla saman ongelman. Olemmeko kysyneen Lidliltä, miten siellä ?

sirpa

JANHONEN MATTI 23.04.2016 19:27

Ei hätiä onhan meillä Lukoilin omistama Teboil! Hieman ABC:tä suurempi emofirma lähes 6000 huoltoasemallaan. Puikoissa ihan aito oligarki.

Vain onko taas vastassa nämä ideologiset syyt kuten ABC:n kohdalla näyttää olevan?

ESKELINEN SIRPA 23.04.2016 19:55

Meillä maalla-asuvilla, jokaisesta jätevesilitrasta peritään jätevesilain mukainen maksu.

Ojaan en ole huomannut laskea isompia tai pienempiä eriä ja kuten aimmmin totesin, kaikki muut maksavat, paitsi varkaat.

sirpa

Käyttäjän lisäys viestiin 23.4.2016 klo 19:59:28 Siksipä en osaa natista, kun liikutan kulkimeni pihasta pois ja vien jätökseni kotini ulkopuolelle. Maksan sovitun maksun. Niinhän teen myös lentokoneessa, hotellissa yms.

sirpa

PARVIAINEN JORMA 24.04.2016 09:47

Tässä nuo uudistuneet "palvelupaikat" https://www.abcasemat.fi/fi/abc/ruokailu-ja-ostokset/abc-matkaparkit

AHJOS TIMO 24.04.2016 15:43

Halusin tuolla eilisellä klo 15:24 viestilläni suhteuttaa tätä asiaa muuhun kehitykseen. Monissa paikoissa joutuu maksamaan lyhytaikaisestakin pysäköinnistä. Olemme Suomessa eläneet velaksi yli varojemme. Kun sitä yritetään korjata, saamme sopeutua elintason laskuun, joka ilmenee mm. siten, että tulomme eivät kasva, mutta erilaiset maksut ja omavastuut kasvavat.

ABC-asematkin joutuvat kiristämään taloudenpitoaan. Meitä lähinnä oleva liikenneasema ABC Tuomarinkylä, jonne kävelimme usein kotoa syömään lounaspöydästä, lopetti kokonaan ruokatarjoilun ja on kuulemma sulkenut vessatkin. Nyt siellä on vain tankkausautomaatit ja Alepa-ruokakauppa. Jännä nähdä, avataanko vessat joskus uudelleen, kun Lidl ilmoitti, että heidän myymälöihin tulee myös yleisö-wc sitä mukaa kuin niitä uudistetaan. Vuosaaren sataman ABC Liikenneaseman kakkoskerroksessa ollut suuri ravintola suljettiin jo pari kesää sitten. Nyt siellä on vain alakerrassa Alepa-ruokakauppa ja pieni kahvio, jonka vuoksi pitää olla myös wc. Siellä on edelleen myös ammattikuljettajien taukotila ja suihku, jonka käyttö maksaa 2 euroa. Vessassa on kyltti, jossa kielletään käyttämästä sitä suihkuhuoneena. Ihmettelin, kuinka sitä voisikaan käyttää, kun siellä ei ole yhtään suihkua.

SILMUNEN HANNU 24.04.2016 15:55

Itse uskon toisenlaiseen markkinointiin. Uskon, että huomattavasti enemmän tulosta syntyisi esim. mainoksella "ABC-asemalla karavaanrikin viihtyy, tilavat parkkiruudut yölläkin käytettävissäsi ja vesityspalvelut helposti saatavilla. Tule ja testaa samalla maukas aamiaspöytämme alennettuun asiakasomistaja ja karavaanarihintaan!"

Kaupankäyntiähän voi syntyä vain silloin, kun mahdollinen maksava asiakas saadaan paikan päälle. Ja hänen houkuttelukseen kannattaisi miettiä mikä lanka on se, mitä kannattaa nykiä misäkin tilanteessa.

Asiakkaiden karkottaminen hinnankorotuksilla tai ennen maksuttomien palveluiden makuslliseksi tekemisellä ei tuo taloon rahaa.

t.Kaarina

MANNINEN JUHA 24.04.2016 20:54

Vaajakosken ABC on ilmainen jos ei ole sähkön tarvetta.sähkö on 5eur.vrk.muut palvelut ilmaisia.haluavat sinne asiakkaita eikä karkottaa niitä pois.Tähtihovissa heinolassa voi yöpyä ilmaiseksi myös. Ei siinä nyt rueta kalustoa myymään,tämähän on periaate kysymys miksi caravaanareita pitää jatkuasti sorsia.jos nukut vaikka henkilöautossa parkkiruudussa ,ei siitä veloiteta mitään ,eikä raskaskalustokaan mitään maksa.hulluhan ei ole joka pyytää,vaan kuka maksaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.