Talvi-Sappee

TAMMILUOTO MIIA 09.03.2016 23:00

Minkälainen tie Sappeelle on, pääseekö sinne talvella vaunulla? Entä paikan päällä, onko paljon mäkiä, joista pitäisi vaunun kanssa selvitä? Mitä muuten tykkäätte paikasta?

ROSTEN MIKA 10.03.2016 07:40

Joo se viimenen tie ennen aluetta voi olla "haasteellinen" jos on liukasta ja jäätä !! Itse jättäsin vaunun alas ja kävelisin etukäteen katsomaan missä kunnossa tie on, millään köykäsellä veturilla en viittis edes yrittää jos vähänkin jäinen ! Kyllä siellä "perillä" sitten pärjää, kunhan sinne asti pääset, ja paikkahan on loistava eli sinne vaan ! Jos epäilette oman veturin vetokykyä niin kyllä siellä ylhäällä sitten "vetureita" riittää, ja varmasti teitä autetaan mäessä !!

Mika

NIEMELÄ PASI 10.03.2016 08:52

Ja puolessa välissä mäkeä on 90-mutka, missä joutuu tiputtamaan vauhtia (varsinkin jos joku tulee vastaan). Jos et juuri lumi/rätäsateen aikana ole menossa, niin yleensä mäki on hyvin hiekoitettu.

Kannattaa ottaa hyvin vauhtia kun lähtee mäkeen. Itse olen laittanut luistonesto poispäältä, kun tuppaa viimeisessä nousussa mutkan jälkeen vauhti olemaan suhteellisen matala ja luiston esto tuppaa katkaisemaan viimeisetkin menohalut.

ROSTEN MIKA 10.03.2016 09:34

Ja sitten kantsii olla sen pois ajon kanssa varovainen, usein helpompaa se ylösmeno kuin alas tulo !! Monesti tahtoo se vaunu "yrittää ohi" !

Mika

NISSINEN KAUKO 10.03.2016 15:48

Tällä hetkellä tie on sula ja märkä.

TAMMILUOTO MIIA 10.03.2016 22:04

Kiitos teille vastauksista. Olen kuullut, että on iso ja talvella haasteellinen mäki loppupäässä. Kaukolla ilmeisesti on ajantasaista faktatietoa. Pääsiäisenä ajattelin josko uskaltais, luulis ettei tiet kevättä kohden huonompaan kuntoon mene, jos nyt on sula ja märkä. Pakkaset tietty muuttaa asiaa. Mutta kiitos kommenteista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.