parkkipaikka matkailuautolle

AHO ERKKI 08.02.2016 20:57

Hei te kerrostaloissa asuvat karavaanarit. Missä pysäköitte matkailuautonne kesäisin jos teillä ei ole parkkipaikkaa taloyhtiön parkkipaikalla. Olen hankkimassa matkailuautoa mutta suureksi ongelmaksi on noussut se että, missä sitä autoa pitää kesäisin kun taloyhtiöllä on ainoastaan hallipaikkoja ja kaikilla lähikadulla on vain lyhytaikainen pysäköinti sallittu. Ei viitsisi kilometrejä vaeltaa autolle kun haluaa sillä jossain piipahtaa ja herää myös kysymys ilkivallasta, jos autoa parkkeeraa johonkin kadun varteen, herra ties minne. Asun itä-helsingissä. Onko tietoa vuokraavatko ulkoparkkipaikkoja omistavat taloyhtiöt paikkojaan ulkopuolisille.

AHJOS TIMO 08.02.2016 21:22

Valitettavasti en osaa antaa sinulle neuvoa. Itsekin asun kerrostalossa Pohjois-Helsingissä, mutta meidän taloyhtiöllä on onneksi vain maanpäällisiä pysäköintipaikkoja hiekkakentällä.. Matkailuauton ostaessani vaihdoin autopaikkaa erään toisen osakkaan kanssa ja sain kulmapaikan pysäköintialueen takanurkasta, missä auton pituus ei haittaa ketään.

SUHONEN RAUNO 08.02.2016 23:04

Kerrostalon pihassa tolppa paikalla. Auton perän saa ajettua pitkälle, perä on rinteen päällä pari metriä pudotusta. Täytyy vaan olla tarkkana ettei peruuta liian pitkälle. Alun perin autoa oli tarkoitus säilyttää muualla, mutta siitä tulikin ainoa auto.

HIETAVUORI JUHA 09.02.2016 07:04

Kerrostalon pihalla myös " ns. väärin päin " perä ruohikon puolella , niin loput onkin noin henkilöauton mittaista . Ei ole kukaan valittanut , auttaa asiaa jos kuuluu hallitukseen . !!!!

ASIKAINEN MATTI 09.02.2016 12:05

Peruuttamalla pysäköintihän on toki helpompaa ja perä "tyhjän päälle" sekä mieluiten reunapaikalle, ettei leveydestäkään olisi kiusaa. Ja jos ei työpaikasta ole enää riesaa, niin kannattaa muuttaa pois kivikylästä seudulle, missä ilmakin on helpompaa hengittää ja pihat avarampia vaikka matkailukulkineelle.

POHJANTÄHTI JORMA 09.02.2016 12:37

Omani on pihalla pysäköintiruudussa. Vaihtoehtona pitkäaikaispysäköintiin voisi olla karavanyhdistyken vuosipaikka. Silloin tarvii sen toisenkin auton...

AHJOS TIMO 09.02.2016 13:35

Hiekkapohjaisessa pysäköintialueessa on se hyvä puoli, että siihen ei voida maalata pysäköintiruudun takarajaa. Meillä pysäköintiruutujen ja niiden takana olevan maaston välissä on aita, joten siinä ei ole mahdollista peruuttaa auton takaylitystä ruudun ulkopuolelle. Sitä paitsi autoni takaseinässä on luukku, josta otan esille tuulilasin peitteen, sähköjohdot, lumikolan yms tarvikkeita, joskus rollaattorinkin. Olisi hankalaa, jos se luukku menisi aitaa vasten tai jonkun rotkon päälle. Jos joku jossakin huomauttaisi autoni leveydestä, vastaisin, että se ei vaadi leveyssuunnassa yhtään enempää tilaa kuin henkilöautot, koska kuljen aina asunto-osan ovesta enkä jätä ahtaassa paikassa tilaa kuljettajan oven avaamiselle. Asunto-osan ovelle ja sähkörapulle riittää se sama tila, jonka oikeanpuoleisessa ruudussa olevan auton kuljettaja on jättänyt oman autonsa kuljettajan oven avaamista varten.

POHJANTÄHTI JORMA 09.02.2016 21:31

Lyhyt retkiauto mahtuu maalattuun pysäköintiruutuun, sivuovi oiva kulkureitti

VÄLIMÄKI JARMO 09.02.2016 21:47

Vaan eikai sulla pidempi,arvaisin. ,JV

TOIVANEN JANI 17.02.2016 10:51

Asuin VVO-kerrostalossa puolen vuoteen, tappelin autopaikan kanssa. Osa asukkaat valittivat taloyhtiölle isosta autosta ja jouduin siirrymään inva-paikkaan. En saanut sakkoa puoleen vuoteen. Riippuu missä kerrostalossa on hyvä sopiva tilaa löytyy. Nyt asumme eri kerrostalossa, ja varasin kaksi autopaikkaa. Hyvää tilaa mahtumaan.

ANTTILA MARKKU 17.02.2016 11:50

Nuo parkkialueet ovat kallista tonttimaata jota pyritään ostamaan mahdollisimman vähän.On paljon yhtiöitä joilla ei ole autopaikkoja kaikille,mistä seuraa riitoja.Meillä taloyhtiöllä on autotallit sokkelissa ja moottoriajoneuvolla ajo kielto sisäänajo rampissa.Riitaa syntyy kun lisäkilvellä sallitaan ajo autotallille mutta ei kielletä pysäköintiä tallin kohdalla.Osa asukkaista kantelee isännöitsijälle koska heidän ikkunansa edsä pihalla on pysäköity auto jota ei ajeta talliin.Kuten sanottu,riita saadaan aikaiseksi mistä vaan.

NISSINEN KAUKO 17.02.2016 16:41

Anttilalle onkohan ne parkkeeratut autot siinä autotallien edessä jotensakin pelastustiellä? Meillä taloyhtiössä on autotallit talon ensimmäisessä kerroksessa. Moottoriajoneuvolla ajokielletty merkki varustettu lisäkilvellä vain luvan saaneet rajoittaa meillä pihaan ajoa noin 25 m ennen talonseinää ja vierailijoiden parkkipaikat on ennen sitä. Erään vuokralaisen vieraat ei välitä mitään merkistä niitä on joskus ovien edessä 2-3 autoa yhtäaikaa. Edellis viikonloppuna oli jouduttu paaripotilasta viemään,oli ollut hankalaa kuulin,en itse ollut paikalla. Kolme viikkoa sitten oli 2 autoa tuossa ovien edessä ehdotin vierailijoille siirtymistä parkkipaikalle tekemään kauppoja. Vuokralainen tuli sättimään minua,että minä rähisen ja jos se ei lopu niin hän soittaa porukan paikalle joka heittää minut jokeen ja auton perässä.

Käyttäjän lisäys viestiin 17.2.2016 klo 16:46:34 Vuokranantajalle tehtiin ilmoitus vuokralaisen käytöksestä Porin YH-asunnoista luvattiin lähettää asumisneuvoja asialle ilmeisesti neuvomaan kerrostalossa asumista.

VÄLIAHDE JUSSI 17.02.2016 17:03

Tuo on semmoinenasia ettei,SFC kään ole siihen selvää kantaa minulla on tämän taloyhtiön kanssa ihan ilmiriita ja odotan kovasti Oulun käräjäoikeuden kannanottoa ko asiaan ei ole mitään merkitystä sillä mitä rekisterikirjassa lukee mulla lukee että, henkilöauto.taloyhtiön hallitus voi näköjäänkävellä Suomenlainyli käveleeköhän nämä pakolaisetkin joidenkin vihreiden opastuksella tuntuu vähän siltä.Ota kirjallinen sopimus Isännöitsijältä ja Taloyhtiön puheenjohtajalta,meidän talossa vaihtui kaikki,mutta jokainen muistaa puheet,mutta uusihallitus ei ole niitä ikinä kuullukkaan. vaikka entinenpuheenjohtaja on nykyisen aviopuoliso ja samassa taloudessa asuvat.SFCtä ei tule mitään apuja,mutta Rahtikaravaanereilta kylläkin.Lähetä YV.Tätä johtoa ei kiinosta meitä yhtään tukea. Rahtikaravaanarit kokoontuu Nakkilaan täksi viikonlopuksi perinteiseen talvi tapahtumaan,siellä nähdään. Lähetä meili vesa.juntunen at advukaari.fi

Käyttäjän lisäys viestiin 17.2.2016 klo 19:03:00 Siispä on hyvä nähdä palijoko näitä kokemuksia on karavaanareilla kiinteisliiton lakimies päivitteli ettei,näitä tapuksia ole tullut käräoikeuksiin kun,ne on sovittu ennen kun,on pääseet käsittelyyn,tämä juttu ei pääty enen kun,se on käsitelty Oulun käräoikeudessa.Se on ihan varma asia. JOS tämä olisi joku,pakolais asia olisi se jo käsitelty moneen kertaan Oulun käräoikeudessa. tänäänkin kävelin tuonne matkailuautolleni 2km ja jouduinpaamaan TB lle ostamaan lukkosulaa,eihän se lukko silläkään auvennut,ei muuta kuin, raahaudu kotiin takaisin toiset saa pitää henkilöautoa koti pihalla vaan minä en vaikka olen siitä lämpöpaikan vuokrannut ja siitä peritään maksu.

ANTTILA MARKKU 18.02.2016 12:12

Ei autotallien eteen pihan toiseen reunaan pysäköidyt autot sulje pelastustietä meilläkään.Kyse on vain siitä että joku saa mahanpuruja niistä ikkunasta näkyvistä autoista kun hänen ajatusmalliinsa ei mahdu kuin että autot saa ajaa autotalliin muttei säilyttää ulkosalla.Tällaisista asioista syntyy juuri vastaavia riitoja kuin auton koosta johtuvat.Kaiken lisäksi kuten meilläkin pysäköinti pihaalueella ei ole kielletty ainoastaan ajo pihaalueelle jos ei ole tallipaikkaa.Tästäkin halutessaan joku saisi käräjäasian.

AHJOS TIMO 18.02.2016 14:00

Meillä on taloyhtiön järjestysmääräyksissä sellainen kohta, että autoja saa pysäköidä vain niille osoitetuille paikoille. Silloin pysäköinti on kielletty ilman liikennemerkkiäkin sellaisissa paikoissa, joita ei ole osoitettu auton pysäköintipaikaksi.

ANTTILA MARKKU 18.02.2016 14:42

Puheena olevasta merkistä johtuen vierailulla olevien pihaan ajetut autot rikkovat liikennemerkin kieltoa.Asiaan ei kuitenkaan ole haluttu puuttua,toisaalta voi sekin päivä vielä koittaa.

NISSINEN KAUKO 18.02.2016 17:23

Meillä myös parkkeeraus vain paikoille,jotka on merkitty parkkipaikoiksi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.