Kiitos Rinta-Joupille

VALKILA SATU 18.01.2016 22:30

Usein kuulee, että sellaisissa tapauksissa, kun kosteuskorjaus eka kerralla ei ole onnistunut täydellisesti, on vaikea saada samaa asiaa hoidettua ilman tappelua kuntoon..

Mutta meidän täytyy ainakin antaa kiitosta Rinta-Joupin Seinäjoen pisteelle. Kosteusvauriokorjaus hoidettiin takuutyönä. Auto oli jo aikaisemmin korjauksessa ja nyt taas oli koko peräseinä märkä, ja se toinen vuotopaikka oli eka kerralla jäänyt huomaamatta, mutta nyt korjattiin kunnolla samaan rahaan. Harvinaisen suoraselkäistä toimintaa, kiitos siitä!

POHJANTÄHTI JORMA 19.01.2016 07:01

Ja matkailu kotimaassa voi jatkua :)

JANHONEN MATTI 19.01.2016 12:15

"Hyvä kello kauas kuuluu" on vanha sanonta.

POKKINEN TAPANI 19.01.2016 13:03

Hienoa kun edes seinäjoen Rintajoupilla onnistuu. Paikkaisivatko omia jälkiään vai korjasivatko toisen?

Viime keväänä täällä oulussa opin, että tehtaan kosteustakuu on pelkkää rahastusta ja mainoshelinää.

Kempeleessä, Rintajoupilla suorittivat Hymerin takuumittauksen, laskuttivat ja väittivät kaiken olleen kunnossa. Mutta kun vuotopaikka myöhemmin ilmeni niin valehtelivat päin naamaa kuinka automme oli mitattu juuri sieltä vuotokohdasta ja kaiken olleen noin 5kk aijemmin kunnossa.

Selvisi auton vuotaneen uudesta lähtien sisälle. Noh nyt kertoivat Hymerin rakenteen kestävän moisen pikkuvaivan. Varmasti olisikin rakenne voinut kestää sen 5 vuotta mikä takuuta on. Paha vain kun ajattelin pitää autoa hieman kauemmin. Ei toimi Hymerin takuu ainakaan pohjois-suomessa. Tosin kantaa ei halunut eri etelänkään Hymerin myyjä ottaa, mutta lupasi myydä uuden Hymerin ja kosteusvaurioisen vanhan automme vaihtohyvitys sen mukaan.

-tapani-

KARJALAINEN ALPO 19.01.2016 13:27

Tapani, eikös myyjäliike vastannut myymästään autosta mitenkään?

POKKINEN TAPANI 19.01.2016 13:52

Myyjäliike tuli kotiin heti, noin tunnin päästä katsomaan kun olin vuodon paikallistanut. Aluksi en edes mitään vuotoa epäillyt, vaan selvitin syytä miksi jääkaappi ei viilentynyt kunnolla, kaikki täysin ruosteessa jääkaapin takaosassa.

Myyjäliike ilmoitti heti vaurion tarkastettuaan, että he ottavat auton korjattavakseen ja vaihtavat vaikka uuden suureman kehyksen vuotaneen tilalle ja näin olisi vaurioita saaneet seinävaneritkin samalla poistuneet.

Mutta koska autossa oli voimassa Hymerin kosteustakuu ja koska se oli juuri mitattu ja kuivaksi todettu, halusin tehtaan takuun hoitavan myös tarpeellisen korjauksen.

Jos olisin tiennyt mikä farssi tuosta Hymerin takuusta tulee niin olisin toki antanut auton minulle myyneen liikkeen hoitaa asia kuntoon, ostin, vaihdoin vanhan matkaluautomme täällä Oulussa. Vaihtoliike oli Hovesport.

Tämän Hovesportin kanssa ei vahingosta, eikä oikeastaan mistään muustakaan ollut epäselvyttä. Itse siinä mokasin kun kuvittelin suuren Hymer-konsernin kantavan vastuunsa, sinäänsä pieneen inhimilliseen ja jo tehtaalla tapahtuneeseen virheeseen. Loppujen lopuksi korjasin itse kaiken ystäväni lämpöisessä ja Hovesport yritti hyvittää parhaansa mukaan tapahtunutta.

Noh myöhemmin tuli selväksi, ettei se nyt mitään niin ainutkertaista HymerinKään kohdalla ollut. Autossa on lapsuksia siellä täällä, eikä tosiaankaan kyse ole vain meidän autosta ja mistään ns maanantaikappaleesta. Yleensä kuitenkin kaikki on jotenkin korjattavissa ja koska muutoin koriratkaisusta pidämme niin tuskin tätä olemme heti hävittämässä. Toivottavasti. Ja onhan tässä se hyvä puoli, ettemme enää hukkaa rahojamme turhiin kosteusmittauksiin olemattoman takuun toivossa.

-tapani-

POKKINEN TAPANI 19.01.2016 14:50

Tässäpä tämä valtutetun Hymerin edustajan, Kempeleen Rintajajoupin tarkastama ja takuukosteusmittaama jääkaapin jäähdytyksen läpivienti on.

Kuten kuvasta näkyy, ruuvit on yläosasta kiinnitetty melkein koko matkalta tyhjän päälle, varmasti on asentaja jo tehtaalla ymmärtänyt ettei tyhjää pyörivän ruuvin takana ole muuta kuin ilmaa, mutta mitäs se tekijälle kuuluu, auto etiäpäin ja myyntiin. Samoin tiivistettä on vain sisemmässä tiivisteurassa, joten tiiviste ei edes osu seinään, vesi on päässyt auton ulkoseinästä sisätilaan uudesta asti.

Autossa oli siis kaikki Kempeleen Rintajoupin mielestä kunnossa ja kaikki on Hymerin laadun vaatimassa tasossa. Onneksi tilan pohjalla oli reikä ja vesi oli päässyt siitä suurmimmaksi osaksi ulos, eikä lainehtinut asuinosan lattioille. Nyt auto tuolta osin kunnossa. Silti mikä on muiden ikkunoiden, oven, luukkujen tilanne jos tuo on Hymerin laatu? Aika näyttää. -tapani-

JANHONEN MATTI 19.01.2016 15:57

Muistaakseni silloin kirjoitin, että kyseessä oli tehtaalla tapahtunut asennusvirhe. Toinen virhe olisi se, että virheen seurausta ei kunnolla poistettu ja asennettu luukku oikealle kohdalle uudelleen. Puolen tunnin homma korkeintaan. Tuossa tapauksessa nimenomaan autoliike töppäsi.

Mutta virhe on myös yleistää tapahtunut niin, että kohdalle sattunut toimintapa koskee kaikkea mihin ko. liike koskee, tai mitä kyseinen autotehdas valmistaa.

HIETANEN TAPANI 19.01.2016 18:50

Olen myös erittäin tyytyväinen seinäjoen liikkeeseen.kaikki kyseiset Takuu ja huollot tehty hyvin takuut jopa takuuajan jälkeen mukisematta Tapani Hietanen

VÄLIMÄKI JARMO 19.01.2016 18:54

Samoin oli meillä,takuu korvas vaikka periaatteessa takuuta ei edes ollu. Ja tää oli J, Rinta- Jouppi. ,JV

Käyttäjän lisäys viestiin 19.1.2016 klo 19:15:51 Seinäjoki

NISSINEN VESA 19.01.2016 19:09

Saattaapi olla, että kiertelen Rinta-Joupit riittävän välimatkan päästä. Enempää en selittele. Vn

VÄLIMÄKI JARMO 19.01.2016 19:17

Ei oo pakko jos ei taho. ,JV

KARJALAINEN ALPO 20.01.2016 07:20

Seinäjoella on J.Rinta-jouppi ja se on eri liike, kuin Rinta-Joupin Autoliike, joka on esim Kempeleessä.

Minä kierrän kaukaa J.Rinta-Joupin, mutta kylläkin asioin Rinta-Joupin Autoliikkeessä.

TURUNEN HEIMO 20.01.2016 08:38

Minä taas en asioi Oulun Rinta-Joupin autolikkessä. Vetelät myyjät antavat todella huonoja autotarjouksia. Paras ero ollut 8000 euroa ja hyvä niin sillä sain myös paremman uuden auton toisaalta.

VALKILA SATU 20.01.2016 09:15

Korjasivat omia virheitään. Aikaisemmassa korjauksessa perässä oleva luukku ei ollut mennyt takaisin ihan oikealle kohdalleen, koskapa vesi tuli suoraan sisään tavaratilaan, kun kaato luukun yläpuolelle vettä. Mutta kun huomasimme asian ja veimme takaisin korjattavaksi, niin työ tehtiin. Nyt auto talvitelakalla, eikä vielä ole testattu, pysyykö vesi ulkopuolella :-)

Mutta oli jo huoli, että onko nämä autot tosiaan sellaisia, että joka vuosi pitää tehdä monen tonnin kosteusremontti. Auto Adriatik -05. Ei siis uusi muttei mikään täysi ikäloppukaan. Ja ostettu yksityiseltä, ettei siinä mielessä takuu asia J. Rinta-Joupille. Kosteusremontti vaan teetettiin siellä.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.1.2016 klo 09:24:20 Ps. korjasivat siis vikaan menneen kohdan lisäksi myös aikaisemmalla kerralla huomaamatta jääneen vuotopaikan. Nyt laitettiin koko takaseinä uusiksi.

POKKINEN TAPANI 20.01.2016 11:49

Hienoa Satu, että ottivat itse lusikan kauniiseen käteensä. Ja jos tuo kaikki tapahtui lopulta ilman itkua ja hampaiden kiristystä, niin ei muuta kuin hatun nosto Seinäjoen Rintajoupille.

-tapani-

JANHONEN MATTI 20.01.2016 12:22

Kouhasempa hieman muurahaispesää.

Olen vakaasti sitä mieltä, että noihin kosteusjuttuihin suhtaudutaan liiankin herkkähipiäisesti ja samalla joudutaan rahastuksen kohteeksi.

Ei auto käsiin homehdu jos kuivamismahdollisuus sallitaan.

Aatelkaapa sitä auton alustaa. Sehän sadekelillä ajettaessa suorastaan ui vedessä, on vain faneria ja kun kuivuu ei ole kastumisesta moksiskaan. Kestää kunhan ei mene sopimattomalla aineella estämään kuivumista. Juuri nyt pakkasella kuivuu parhaiten.

HAAPANEN TIMO 20.01.2016 12:24

Laittelin ennen joulua meiliä Nummelan Lomapalveluun, halusin tietoa uuden Knaussin rakenteesta ja eristeistä. Uusin viestin kun vastusta ei kuulunut, ei ole mitään tullut vieläkään.

Kävin pari viikkoa sitten paikanpäällä koska siellä oli nähtävänä perävessamalli joka kiinnosti. Huonosti suomea puhuva, ilman talvivaatteita oleva, ja koko ajan tupakkaa savuttava poika esitteli autoa, eikä tiennyt siitä mitään. Lähdin pois kun kun kävi sääliksi kovassa pakkassa tärisevä kauppias.

Tyyllillisesti ja esittelytiedoiltaan poika sopisi paremmin muutaman tonnin henkilöautoja kauppaavaksi trokariksi. Knaussilla raivottaisiin jos tietäisivät kuinka kevyissä käsissä heidän markkinaosuutensa täällä on.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 20.1.2016 klo 12:26:52 Matille! Jos styroksi pääsee imemään vettä ja se muutaman vuoden muhii on sisävaneri ja puut mätiä ja remontti laajenee isoksi. Tosin ei se helposti ime, mutta jatkuvalla vuodolla kyllä.

POKKINEN TAPANI 20.01.2016 12:53

JANHONEN MATTI Lähetä yksityisviesti Muistaakseni silloin kirjoitin, että kyseessä oli tehtaalla tapahtunut asennusvirhe. Toinen virhe olisi se, että virheen seurausta ei kunnolla poistettu ja asennettu luukku oikealle kohdalle uudelleen. Puolen tunnin homma korkeintaan. Tuossa tapauksessa nimenomaan autoliike töppäsi.

Monen alan asiantuntia tuntuu veli Janhonen olevan ja kosteusvahingoista viis tai ne korjataan viidessä minuutissasa tai mahotonkin korkeintaan puolessa tunnissa, näin provosoituna kärjistäen.

Tuossa viimeisessä omassa kosteukorjauksessa taisi se puoli-tuntia venyä aika tavalla.- Homma olisi ollut toki paljon nopeampi jollen olisi ensin kuivattanut seinän sisäpuolelta pitkään vettynyttä vaneria. Suurin huoli ja aika taisi lopulta mennä vanhan kehikon huolelliseen putsaukseen. Katsoin, että kaikki vanha tiivisteaine pitää poistaa pohjia myöden ja puhdistaa pölyttömäksi asti. Toinen oli, että oli kovasti vaikeutta saada kehyksellä turhan suureksi leikattua läpivientiä peitetyksi. Fiksu jos olisin ollut niin olisi tilannut uuden kehyksen ja liimannut sen paikoilleen.

Toki tiedän ja uskon monessa karavanliikkeessä tuollaiset korjaukset tehtävän Janhosen nopeudella===Auto sisään, kehys irti, ehkä hieman irtonaisen tiivisteaineen pois nostoa, kenties rätillä pyyhkäisy asennuskehään, ruutalla lisää uuttaa tiivistettä vanhan joukkoon, kehys takaisin paikoilleen ja ruuvit kiinni, rätillä vielä pyyhkäisy jos on raaskinut ylipursuavaa tiivisteainetta tuhlata. Tämän jälkeen auto ulos ja paperin täyttö laskutukseen.

Mutta kun tein sen homman kunnolla ja itse itselle niin aikaa meni varmaan se 10 *0,5h Yhden läpimärän auton olen korjannut. Silloin suurimpia huolia oli se, että mistä uskaltaa vielä mätää rakennetta poistaa, ilman pelkoa koko korin pettämiseltä. Aikaa tuolloin meni monta viikkoa ja suurin aika silloinkin lie rakenteiden kuivatukasessa. kaikki ei voi olla kaikkien alojen mestareita, meitä tumpeloitakin riittää

-tapani-

JANHONEN MATTI 20.01.2016 15:17

Pokkinen

Tuo auton luukun paikan vaihto on ihan simppeli homma.

Kehyksen paikan merkkaus, kehys irti ja vanhat tiivisteaineet pois, uusi butyylimassa kehyksen, kehyksen keskitys aukkoon ja ruuvit kiinni. Jos massaa pursuu saumasta yli niin aina parempi. Liika massa lähtee helposti auton pinnasta vuollulla puutikulla jolloin pinta ei vaurioidu.

Mikä siinä on niin vaikeaa?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.