Turku

PULKKI MARTTI 04.01.2016 11:45

Hyvää alkanutta vuotta kaikille. Kuinkas moni on suunnistamassa Turkkuseen vuoden ensimmäisille treffeille?

TUOMINEN MARKKU 04.01.2016 20:34

Tuossa ote Messutreffien tiedotteesta ja taitaa meidän osaltamme jäädä tänäkin vuonna pelkäksi päiväkäynniksi!!! kun huomioi myös treffimaksun 70,-€/pääsymaksut+parkki 36,-€.

"Wc:t Messukeskuksessa sen aukiolo aikana, yöllä kentällä kylmät wc kontit.

Huom. HK-areenan suihkut eivät tällä krtaa ole käytössä jääkiekon ja lauantain suuren konsertin vuoksi. Suihkumahdollisuudet ovat Impivaaran uimahalli sekä Raision Ulpukka- halli. (kummatkin ovat maksullisia)."

PULKKI MARTTI 05.01.2016 10:22

Harmi. Suihkuista on ollut myös toisenlaista tietoa. Saas nähdä kuinka on. Itsellä ei niinkään väliä koska käytän auton suihkua.

HUOVINEN TUOMO 05.01.2016 10:43

Tere. En ole messuille tulossa, mutta kiinnostaa tuo suihkussa käynti autossa, kun on tuota pakkastakin jonniin verran? Hankaloittako millään lailla kuivumista kautta auton huurtumista? Miten harmaat vedet saa tyhjennettyä, vai onko niin hyvät lämmitykset, ettei vaikuta. Omassa autossa en käy kesälläkään suihkussa, mutta jos joskus vaihtaa autoa, niin vois ajatalla autoa, jossa olis hyvä käydä suihkussa. Käytän autoa vain keväästä syksyyn. Kyseleepi Tuomo

TAATILA ERKKI 05.01.2016 14:56

Moi, kyllä voi käydä suihkussa jos auto on suuniteltu talvikäyttöön. riippuu autosta niissä on isoja eroja. Itse olen myös talvella käyttänyt suihkua ei engelmia.

PULKKI MARTTI 05.01.2016 16:37

Juuri näin kuin Erkki kertoi. Käyttöä varten ne on tehty. Tarkoittaa siis että harmaavesisäiliö on lämmitetty tai lämpimässä välipohjassa sekä tyhjennyshanat ja putket siten etteivät jäädy.

VEIJOLA ESA 05.01.2016 21:31

Loppulirutus kannattaa pakkasessa jättää tekemättä, ettei viemäriputken ulkosella olevaan nokkaan jäädy tulppa ja lopuksi mielellään kuumat vedet perään.

HIETAVUORI JUHA 06.01.2016 09:15

Kyllä minäkin olen suihkua käyttänyt talvella noissa reissuhommissa ollessani . Helpoin konsti on pitää harmaavesi säiliön hana auki ja laittaa ämpäri alle , jonka voi sitten tyhjentää melkein vaikka minne . Ei yhdestä laihasta ukosta niin paljon paskaa irtoa , että maailma siihen tuhoutuu . Tietenkin jos lähellä on parempi vaihtoehto niin sinne sitten . Ihmettelen kauheasti näitä jotka kehuvat että eivät ole käyttäneet suihkua koskaan ? Tuntuu koko kalliin auton hankinta turhan päiväiseltä .

HÄMÄLÄINEN MARKKU 06.01.2016 10:44

"Ihmettelen kauheasti näitä jotka kehuvat että eivät ole käyttäneet suihkua koskaan? Tuntuu koko kalliin auton hankinta turhan päiväiseltä"

Meillä auto on kyllä hankittu muuhun käyttöön ja muilla perusteilla kuin vain suihkukopiksi, siihen se on aivan liian kallis.

Lisäksi kun minulle ei riitä ihon kastelu ja jo yksinomaan iho-ongelman takia käyn joka päivä suihkussa ja jos hikoan, niin jopa useammankin kerran päivässä.

Käyttäjän lisäys viestiin 6.1.2016 klo 10:45:19 Niin, siis kukin tavallaan ja jokainen saa käyttää omaa kalustoaan kuten tykkää.

POKKINEN TAPANI 06.01.2016 10:53

Meillä auto on kyllä hankittu muuhun käyttöön ja muilla perusteilla kuin vain suihkukopiksi, siihen se on aivan liian kallis.

Meillä taasen matkailuauto on hankittu JUURI sen takia, että siinä on suihku, wc, keittiö, lämmitys ja aina valmiina oleva sänky. Muutoin liikkuisimme retkeillen yhä pakettiautolla tai maasturilla niin kuin nuorempana tuli tehtyä.

Mitä tulee suihkun käyttöön niin ainoa kunnolla, myös talvella pelittävä on sellainen malli jossa on kaksoispohjassa vesisäiliöt ja myös harmaanveden tyhjennyshana lämpöisessä tilassa. Vaan tämäkäääään ei riitä, auton alla ei saa poistoletkussa olla vaakavetoa, vaan poistoletku lämpöisessä hanan jälkeen mieluiten suoraan alas.

-tapani-

JANHONEN MATTI 06.01.2016 11:16

Tuota Turun Caravan Show`ta on aiemminkin ihmetellyt. Aika isot kulut kun kävijöitä Turussa on vain 6000. Lahden Caravan-messujen kävijämäärä on n. 15 000. (Luvut: Levikkitarkastus)

Ylipäätään kolmet messut vuosittain näin pienille uusien matkailuajoneuvojen myyntimäärille kertoo joko siitä, että myyntikate on kova ja/tai uusien matkailuajoneuvon hinnassa on melkoinen "messulisä" Suomessa.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 06.01.2016 11:52

"Meillä taasen matkailuauto on hankittu JUURI sen takia, että siinä on suihku, wc, keittiö, lämmitys ja aina valmiina oleva sänky."

Nuo muut paitsi suihku on meilläkin ollut tarpeen ja tietysti käytössä. Tarkoitin ettei autoa ainakaan meillä ole vain suihkukopiksi hankittu, vaan aivan muuhun käyttöön.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 06.01.2016 12:17

Eniten olen ihmetellyt Turun ja Helsingin tapahtumien ajankohtaa, pahimpaan pakkasaikaan, keskellä talvea, jolloin ehkä eniten matkakulkineita seisoo paikallaan, niillä ei liikuta treffeille tai messuille.

Jotenkin itsellä alkaa reissumietteet kalusto tulla pikkuhiljaa mieleen tuossa maaliskuun kirkkailla hangilla, silloin olisin otollisimmillani erilaisille tarvikkeille ja matkasuunnitelmille, ehkäpä myös messuille.

Lahdessakin on rämmitty useasti mutavellissä, josko sekin pari viikkoa aiemmin.

Käyttäjän lisäys viestiin 12.1.2016 klo 14:39:28 Salon Jyrkille voisi vielä näin jälkikäteenkin sanoa, että siellä on toki useita muitakin karavaanialueita kuin Lokin ranta, vieläpä lähempänä messukeskusta. Ainakin pariin kertaan on rämmitty mutavellissä pikkukengissä, vaan haitannooko tuo mitään, valehtelijaksi en kuitenkaan ryhdy.

KAASINEN PERTTU 06.01.2016 20:28

Turussahan aikanaan karavanmessut oli keväällä mutta vaunuedustajat kuulemma halusi ne talvelle että saavat haluamiaan tilauksia aikaisemmin.

Helsingin matkailumessujahan ei voi siirtää näiden matkakulkimien ehdoilla siellä karavaanimessut kuuluu koko messupakettiin.

Helsingin messut taitaa olla pohjoismaiden suurin matkailualan messu.

Lahden messut taas kytkeytyy Ruotsin Jönköpingin Elmiassa syksyllä järjestettäviin matkailuvaunu/ matkailuauto messuihin jotka on pohjoismaiden suurimmat alan messut. Sieltä taas tuodaan näyttely kalustoa Lahteen, usein sain satamassa ihailla sieltä tulevia uutuuksia ja -82 ostinkin sillä perusteella kaben.

SALO JYRKI 06.01.2016 20:42

Ei ainaskaan Lokin rannassa mutaa näkynyt kun Vesijärven pohjassa.

PULKKI MARTTI 11.01.2016 17:31

Melko hiljaise oli messut Turussa vuonna 2016. Tosin joku tämän ketjun alkupuolella oli messupaketin hinnaksi saanut toistasataa euroa. Kyllä siihen pakettiin (treffihinta 79€) kuului kaikki. Myös bussikuljetukset saunomaan Ruissaloon. Tarjonta on ollut melko vaisua jo muutamana vuotena. Ainoana piristeenä ovat mielestäni olleet kauppiaiden tuomat vaihto autot ja vaunut.

Käyttäjän lisäys viestiin 11.1.2016 klo 17:31:56 Sorry. Treffihinta oli siis 70€

SILMUNEN HANNU 11.01.2016 20:41

Hiljaista oli eli väkeä tosi vähän Lahteen verattuna mutta meille jäi hommasta hyvä fiilis silti. Selvisin hengissä sekä lehdistötilaisuuden puheenvuorostani etttä matkailufoorumin esityksestä vaikka jännitti ihan älyttömästi.

Kuulin että näitä tammikuun messuja kun on mietitty myöhemmälle keväälle niin homma on tyssännyt siihen että Rinta-Jouppi ja Best Caravan ovat sanoneet etteivät tule keväällä (kun heillä käy myynti vilkkaana omalla pihalla), ja nyt nuo kaksi täyttäväy varmaan puolet mesujen näyttelytilasta. Joten minimaalisen kokoiseksi jäsivät messut...eli tyytyminen vissiin on vain tammikuuhun...

Nythän tuo pakkanen oli monelle se syy. miksi messut jäivät väliin. Ei ollut yksi eikä kaksi joiden auton kuulin hyytyneen ja reissun siirtyneen julkisten kulkuneuvojen varaan, mitkä taas myöhästelivät....

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 11.1.2016 klo 20:43:23 Lämmin Kiitos kaikille teille jotka kävitte jututtamassa tai kuuntelemassa esitystä ja hymyilitte minulle rauhoittavasti :)

JANHONEN MATTI 11.01.2016 21:03

Kun noita virallisia kävijätilastoja katsoo niin hiipumista Turun osalta on ollut havaittavissa jo aiemmin. Nuo viralliset kävijäluvut on kaikilla messuilla pienemmät kun lehdille kerrotut.

Jostain syystä viime syksyn Lahden Caravan-messujen kävijämäärät ei virallisessa messutilastossa näy. Tokko haluta kertoa vai mistä on kysymys?

SILMUNEN HANNU 11.01.2016 21:13

Näytteilleasettajien pöydille jaettiin Lahdessa messu-uutisia, joissa oli kävijämäärät mukana. Jos olen sattunut taltioimaan lapun ja löydän sen, laitan tiedon määrästä tänne.

t.Kaarina

ps.Tiedätkö Matti tai kuka muu tahansa, miten löytäisin kaksi radio-haastattelua, mitkä meistä tehtiin Turussa, en onnistu millään haulla? Toinen tuli ulos perjantaina noin klo 16, sattumalta sekä anoppi että miniä olivat sen kuulleet....yle turku.....toinen radio city mutta ajasta eikä päivästä tietoa....?

TURUNEN HEIMO 11.01.2016 21:30

Turun näyttely on kovin liki Helsinkiä. Aikalailla kahden putiikin myyntinäyttely. Kauppoja ajatellen huono ajankohta ja joidenkin autojen esittelijjät kai siellä vain tuttuja tapaamassa. Matka täältä oli pitkä, otimme sen loma kannalta ja mahtui reissuun seikkailuakin kun uimme henkiläautollamme Merikarvian lumimyräkän läpi. Onneksi oli kevyttä pakkaslunta.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 11.01.2016 22:24

Kaarina, yksinkertaisin tapa saada nuo haastattelut kuultavaksi ottaa suoraan yhteyttä Ylen Turun toimituksewn ja Radio Cityyn.

JANHONEN MATTI 11.01.2016 22:26

Minulla on kyllä Lahden caravan-messujen kävijäluvut, mutta vuoden 2015 luku puuttuu. Lehdille ilmoitetut kävijäluvut antaa poikkeuksetta liian ruusuisen kuvan. Helsingin Matka 20xx luvun caravan-näyttelyä koskien minusta ihan pihalla.

Messuaiheet ja niiden muutokset sekä kävijämäärät ja niiden muutokset on kun sosiologiaa lukisi. Messuista näkee mitkä elämän osa-alueet on yhteiskunnassa muutoksessa ja mihin suuntaan. Piha ja puutarhanhoito, lemmikkieläinmet, luontoaiheet, kirja, ulkoiluharrastukset, Habitare on jo jonkin aikaa olleet pop ja yksi aihe pysyy ja paranee ja se on Venemessut. Voiko tuosta muuta todeta kun, että ihmiset on kääntyneet perheeseen päin. Ja mitäs ukot sanotte tästä; I love me = Kosmetologipäivät 49 000 kävijää?

AHJOS TIMO 11.01.2016 22:57

Eiks "I love me" -messut käsitelleet hyvin laaja-alaisesti ihmisen hyvinvointia, terveyttä ja kauneutta. Eivät siis suinkaan olleet pelkästään kosmetologimessut. Sellaisen käsityksen minä sain, kun luin kyseisten messujen ohjelman.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.