Yhdistysten julkaisuja

JORVA OLLI 08.12.2015 20:31

Täällä Etuteltan puheissa ei ole osastoa eri yhdistysten lehdille. No, tulisiko olla, en osaa sanoa, ehkä saamme vastauksen tuolta Hämeenlinnan suunnalta, katsotaan.

Tässä kuitenkin oman yhdistykseni jäsenlehti :

https://asiakas.kotisivukone.com/files/sfcsatakunta.kotisivukone.com/Kunkku_uutiset2_2015_netti1.pdf

Niin, jos laajennetaan asiaa, tulisiko täällä olla oma osastonsa eri harrastajapiirien julkaisuille?

HALINEN HARRI 09.12.2015 20:10

Hieno suoritus vapaaehtoistyöstä jälleen.
Kysymykseen vastaukseni: Olisi hyvä jos nämä alueelliset julkaisut olisivat yhdessä paikassa luettavana. Kenties myös yhdistyskohtaiset tiedotussivut.
Tarve minulla varsinkin silloin kun matkailee jossain päin kotimaata ja kun alueyhdistykset esittelevät usein lehdissään omia alueitaan ja on tarve yöpyä ja kenties pidemmäksikin aikaa tarvitsee paikan. Parempi on tietää enemmän kuin pelkkä listaus tai Leirintäoppaan perustiedot. Moni yhdistys ei pysty yhtä laadukkaiseen lehteen kuin Satakunnan lehti mutta ei sitä pidä "hävetä", tarvetta on niillekin, ihan "monistelaatuisillekin".

ESKELINEN SIRPA 09.12.2015 21:02

Olisi kiva minustakin, mutta Jäsenkeskustelun, "viralliset", esim. silmuset kavereineen, ovat vannottaneet tuohon vapaaseen, puskaparkkeiluun, joten ristiriitaista tietoa ja tiedonantoa samalla Etuteltalla.

sirpa

JORVA OLLI 09.12.2015 22:06

"Hieno suoritus vapaaehtoistyöstä jälleen."

Kiitos Harri kannustuksesta, palaute on aina kohdallaan, varsinkin positiivinen.

Etsimme kolumnistia kirjoittamaan lehteemme, lehtemme ilmestyy toistaiseksi 2 kertaa vuodessa, joulu- ja kesäkuussa. Jos tunnet kiinnostusta, ota yhteyttä !

Olli

HALINEN HARRI 10.12.2015 10:46

Kiitos tarjouksesta!
Mietin tuota ehdotusta.
On vaan niin hyviä kolumnistejä tullut seurattua että hiukan arveluttaa nämä omat kykynit monia kiinnostaviin mielenkiintoisiin kirjoituksiin.

ROSTEN MIKA 10.12.2015 11:24

Kyllä Wine tekee upeeta kirjotushommaa, hattuu nostasin jos semmosta käyttäisin! Taitaa kyllä vähissä olla tekijähenkilöt, valitettavasti !!

Ja vastauksena kysymykseen : kyllä mun mielestä pitäs olla joku paikka mihin koottais näitä lehtiä, myös eri harrastus lehtiä !

Jatka Olli samalla lailla, minä kyllä "peukutan" !!

Mika

JANHONEN MATTI 10.12.2015 12:40

Olli

En kehu, en kiitä, koetan vain lähestyä asian yhdistysviestinnän kehittämisen näkökulmasta. Joten muutamia huomioita tästä näkökulmasta sallittanee.

Hankenne ajoittuu suuren viestintämurroksen rajapintaan. "Paperinrapistelukulttuurista" siirrytään kovaa vauhtia digiaikaan, samalla kun viestinnän keinot ja mahdollisuudet kasvaa koko ajan. Tällöin painettu lehti ja etenkin harvaan ilmestyvä lehti on menettänyt merkitystään.

Huomio numero yksi - maailma on jo nyt mobiili. Mobiilissa maailmassa on mahdollista olla kaikkialla 24/7/365 yhteydessä verkkoon ja sitä kautta muihin ihmisiin paikasta riippumatta ja milloin tahansa. Ja niin ihmiset ovatkin - myös karavaanarit.

Tämä kehitys on tuonut aivan uuden mahdollisuuden lähestyä myös jäsenviestintää ihan uudella tavalla ja mikä parasta aiempaa nopeammin jopa reaaliajassa ja mikä parasta huomattavasti aiempaa halvemmalla

Tämä sähköisen viestinnän trendi on nyt niin voimakas, että Don Quijote se joka sitä vastaan taistelee. . Yhdistyksen jäsenviestinnällä on monta funktiota, eikä ne tässä myllerryksessä ole mihinkään hävinneet oikeastaan päinvastoin. Yksi funktio on se, että hyvällä jäsenviestinnällä jäsenet pidetään jäsenet jäseninä. Ikävä kyllä monilla yhdistysten lehdillä on vain se funktio, että kun muillakin on niin täytyhän meilläkin olla.

Kun eletään mobiilissa maailmassa, jossa kaikilla yhdistyksillä on omat internet-sivut ja myös oma jäsenlehti, niin päällekkäisyyksiltä ei ole vältytty, turhaa työtä tehdään ja rahaa palaa. Asiaa pitäisikin tarkastella siitä näkökulmasta, miten nettisivut ja jäsenlehti voi täydentää toisiaan, tai onko jäsenlehti internetin myötä tullut turhaksi.

Jäsenlehden jos sellainen kerta on tulisi em. huomioiden olla sähköinen lehti, joka on helpompi tuottaa ja jolla ei ole paperilehden paino.- ja postituskuluja, eikä myöskään ilmestymisaikaa. Sisältö elää ja sen tulee elää kaiken aikaa. Niin elää elävä elämäkin.

Yksi mahdollisuus on kehittää yhdistyksen nettisivuista ja jäsenlehdestä yhdistyksen "ilmoitustaulu" jäsenten taskussa oleviin älypuhelimiin ja läppäreihin ja tietokoneisiin, jolla on ajantasainen yhdistyksen perusviestintä, yhdistyksen rullaava tapahtumaviestintä ja johon milloin tahansa voidaan laittaa näkyviin jäseniä kiinnostavia viestejä. Jäsen sitten ottaa tai jättää, mutta pysyy halutessaan ajan tasalla..

Tämä palauteeni ei ehkä ollut sitä mitä Olli odotit, mutta vain yritin lyhyesti vain kuvata sitä tilannetta jossa yhdistysviestinnässä nyt mennään, mikä on trendi ja millaista viestintää nykyinen mobiili mahdollistaa sekä mikä on paperilehden ja sähköisen lehden kulurakenteen ero.

Sisältöön en ota kantaa.

JORVA OLLI 10.12.2015 13:00

Kiitos Matti valaisevasta viestistäsi, puhut täyttä asiaa.

Olemme tiedostaneet ajatuksesi ja meillä seurataan herkällä korvalla jäsenistön ääntä, mutta myös seurataan kehitystä ja kulurakennetta. Toistaiseksi mennään näillä eväillä. Mikä ei tarkoita sitä, että digilehti olisi poissa suunnitelmista, päinvastoin! Kuten tiedät, yhdistyksemme on melko kookas ja jäsenistö koostuu eri ikärakenteista ja näin ollen myös käytäntö ottaa vastaan informaatiota.

Lehtemme perusajatus on toimia jäsentiedoitteen korvaajana, nyt siihen vain liitämme jäseniämme kiinnostavia juttuja ja muutakin hömppää ihmisten iloksi ja kuten mainitsit, pyritään pitämään jäsenet jäseninä.

"että kun muillakin on niin täytyhän meilläkin olla." Kuten lienet huomannut, lehtemme poikkeaa useista jäsenlehdistä sisältönsä vuoksi, pyrimme tekemään hieman erilaista lehteä, siis sellaista jossa olisi edes hieman lukuarvoa. Lehtemme ei ilmesty tavan vuoksi, sitä tehdään jäsenille ja sen tulisi toimia jäsentiedotteena osaltaan.

Mutta kuten sanoin, tilannetta seurataan ja eletään tilanteen ja kehityksen kelkassa.

KOISTINEN TOIVO 10.12.2015 14:32

Maailma on mobiili. Pisti miettimään, kun ,ehti tuli lopula kahen aikaan. Pitäisi nettilehteen, mutta meillä monella vanhemmalla on siihen oma kynnys alkaa. Itsellä on siinä, että núo näköislehet ovat semmosia heiluvia kapineita. Tuumailu, että liian pian muutui maailma sähkölle, ettei keritty me pois alta. Toivopoika

JANHONEN MATTI 10.12.2015 15:29

Niin se menee Toivo. Sait iltapäivällä lehden jossa oli ne uutiset jotka luit netistä jo eilen illalla.

Kahtaanlaisella päällä olen itsekin tämän menoon ja meininkiin. Puhutaan mobiililaitteista ja niitä yhdistävistä sähköisistä verkoista.

Ajattelin joskus, että sillä ne verkot pysyy näkymättömissä ilmassa, olkoot siellä. Olin väärässä. Ne verkot "laskeutuikin" alas ja pitävät nyt hyvin suurta joukkoa vankinaan. Ihmiset ovat siirtäneet sosiaalisia suhteitaan verkkoon, ajankäyttöä ohjaa verkko ja verkko "syöttää" monia verkossa kiinni olevia niin etteivät kunnolla vessaan ehdi ja vielä pytylläkin ovat verkossa. Ressukat.

En yhtään ihmettelisi jos tämä "infoähky" alkaakin muokata ihmisten persoonallisuutta huonoon suuntaa. Some-yhteisöllisyys ja todellinen yhteisällisyys kun on kaksi eri asiaa.

Onkohan kukaan koskaan laskenut paljonko tämä "pulinatalous" on vähentänyt työn tuottavuutta muissa kun suoraan tuotannollisissa työpaikoissa, jossa työ ja samanaikainen verkossa roikkuminen ei ole mahdollista. Kyseessä lienee jo ns. henkisen työn tekijöiden "saavutettu" etu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.