Caravan lehti ja koiran paskat

RÖNKKÖ ERNO 10.09.2015 17:28

Moi. Lueskelin tuossa tuoretta lehteä, jossa haettiin aluetta missä ei ole koiran omistajia, koiria eikä paskaa johon astua. Samoin voisi ajatella aluetta missä ei ole kausipaikkalaisa, muslimeita,kristittyjä,kissaihmisiä,alkoholia,eläkeläisä,karaokea ja kansantanhua. Se löytyy kun ajaa aivan helvetin syvälle metsään ja pysyy siellä. Omistan koiria ja ne ei kyllä pasko kenenkään kengän alle. Olen asunut myös muualla kuin Suomessa eikä ongelma. Mikä helvetti kun nykyään ei hevosia saa liikkua missään eikä muitakaan luonnonluomia. Pitäisi vaan olla kausipaikka lähellä saunaa,vettä ja ei ketään muita, paitsi parhaat frendit. Kaverit you know.

VÄLIMÄKI JARMO 10.09.2015 17:55

Hengähä tok, onhan noita alueita jossa oma koirapuisto,ja jos siellä astuu paskaan on omas pääs vika. ,JV

HUOVINEN TUOMO 10.09.2015 18:43

Koiria itellä jonkin verran ja karaavaanialueella yöpyneenä voin antaa helpon neuvon, jotta koirien jätöksiä ei ole. Pussi kouraan ja paskat roskiin, niin tekee jokainen kunnollinen koiran ömistaja. Jos joku ei näin tee, niin huomauttakaa ja jos ei usko, niin portti kielto. T. Tuomo

VÄLIMÄKI JARMO 10.09.2015 19:33

Ollaan reissattu koiran kans ennen,eikä mitää ongelmia ollu me kummatkin tiesimme miten tehdään ja mihin,jos joku kävelee koiran paskaan ojas mihin koiramme yleensä meni se on sitte oma vika. ,JV

PULKKI MARTTI 10.09.2015 21:23

No jos on ollu se ojavaihde kaverilla päällänsä. Josko vaikka polvia myöten siinä öhhössä?

VALTONEN MARTTI 10.09.2015 21:27

Minulla on ongelmana kiun lenkitän tutun koiraa joskus. Sillä on hinku napsia suuhun tupakannnatsoja kadun laidoilta. Jatkuvasti saa kieltää.

Ette usko mitkä määrät siellä niitä on!

Mistähän niitä sinne joutuu..?

VÄLIMÄKI JARMO 10.09.2015 21:36

Niinpä,koira on paljon siistimpi kun ihminen,en oo ikinä nähny koiran aukovan tölkkejä ja sitten nakkaavan niitä maahan,enkä grillipapereitakaan. ,JV

HAAPANEN TIMO 10.09.2015 22:00

Eipä ole pientä suljettavaa taskutuhkispurkkia muilla kuin Hercule Poirotilla. Tumppi lentää aina juuri siihen missä sitä ei enää tarvita.

@timppa

SUOMINEN TAUNO 11.09.2015 09:41

Mielestäni tuo paskomisjuttu on vielä melko mitätön ongelma. Ikävämpi kokemus on koiran hampaisiin joutuminen. Onneksi niitä harvoin kukaan irrallaan pitää, mutta ehkä joskus hiukan liian pitkässä narussa.

POKKINEN TAPANI 11.09.2015 11:24

Turha on koiranomistajien yrittää sarkasmia, saati Jeesustella.

Asumme omakotitalossa ja postilaatikko on portin pielessä = yleinen koirien kusiputka. Noh tuon kyllä käsitän koiran yleisenä toimintana, kusee juuri siihen mihin muutkin koirat ovat tervehdyksensä jättäneet, mutta onko näiden puudelien omistajien Pakko ohjata se toiminta porttien pieleen.

Vaan osa koiranomistajista omistaa pitemmät sessupannat ja etenkin talvisin joka vuosi on useampi läjä sitä ihteänsä liitymän pihanpuolella juuri parahultaisesti kulkuväylällä roskiskatoksen edessä, kiva hakea aamulehteä ja pahimmilleen astua miinaan??? ja omistaja katselee ihan toisaalle (tietämättömänä) kun sessu sontii pihallemme???

Entäs kun kevät koittaa ja avaan alapihalle johtavan kujan jotta saan matkamökin käyttöön katoksestaan. Voi sitä koiranpaskan määrää kun aurausvalliin tulee uusi autonmentävä reikä, on kun olisi kutsu uuteen puhtaaseen koiratoilettiin kun tienlaita on jo täynnä sitä ihteään.

Joo eivät koiranulkoilluttajat sitä huomaa kun koira poikkeaa jopa 10m meidän alakujan puolelle ja siinä sitä lannotetta on rivissä jonossa ja viikossa jo sellainen kasa, että alkaa jo uuden viehätys hälvenemään. Joskus olen miettinyt kun tiedän missä muutama sontakoneen omistaja asuu, että mitä jos kävisin vääntämässä muutamat tortut heidän pihalleen näin ikään kuin vastavuoroisesti.

Ja tuskinpa tämä koiranomistajien tyyli on vain tällä perälle, eiköhän se ole maan tapa niin kuin on ajaessa kännykkään puhuminen tahi vaikka tuo juuri alakanut mettälintujen metästys autosta käsin tienlaidoista, tieltä ne ammutaan hirvetkin nykyisin ja nuotiot sytytetään siihen tielle, voi kuinka on mukava polttaa naulaisia, ruuvisia lautoja ja siihen ne jäävät puolipalanneina odottamaan autonrenkaita. Nostettakoon kissa pöydälle ja puhuttakoon asiat kuin ne todellisuudessas ovat.

näin sen nään.

HAAPANEN TIMO 11.09.2015 11:35

Sama meillä. Naapureillekkin pitää kertoa kuka leikkaa nurmikon ojasta mun tonttini kohdalta kun koirat päästetään siihen kyykkimään. Sata metriä edemmäs ja metsä alkaisi.

Lastenlapset käyvät talvellá postilaatikolla ja kurottavat siitä keltaisen lumen päältä laatikolle,

Pururadalle tuodaan koiria leikittettäväksi ja päästetään irti kiinnipitoaikana. Pururadan lähtöpäässä on iso kyltti jossa koirat kielletään tykkänään.

Kovasti tykkään koirista mutta en lähellekkään kaikista koiranomistajista koska koirien syytä tälläinen ei ole.

@timppa

HÄKLI HANNU 11.09.2015 13:09

Tosi asiaa. Itselläni ei ole koiraa mutta talvisin portinpielet keltaisina. Olen joskus kävellyt kujan päästä päähän talvisaikaan ja tehnyt tämän huiman oivalluksen, muutama portinpieli puhtaana ja valkoisena ja kuten arvata saattaa kyseisissä taloissa asuu koiria. Sen verran ujo olen etten ilkeä kuselle käydä heidän portilleen, mutta idean olen keksinyt. Tuollainen puolen litran muovipullo jossa on korkki jolla voi ruiskia (sinappi) siihen kotona tekee tarpeensa ja illan pimeässsä käy kirjoittamassa terveiset puhtaalle hangelle, Tuollaisella pullolla käy suht" sukkelaan. Ideaa saa kopioida.

NIEMI SEPPO 11.09.2015 16:48

Ei koira(kaan) jatkuvasti paskaa pursota. Kun emäntä on kaupassa, meillä on tapana tehdä pumin kanssa kävelyretki kaupungilla. Maalaisia kun ollaan, se on hauskaa ja virkistää molempia.

Laitan tähän linkin, josta näette videonpätkän. Se on kuvattu kävellessä iPhonella ja kuva on vakautettu MAGIX Fastcut ohjelmalla. Koira on kiva kaveri. https://youtu.be/65n4rirkgZA

NIEMI SEPPO 13.09.2015 13:09

Laitan vielä tähän perään linkin videoon, joka on kuvattu Nikon D 7100 kameralla, objektiivi Sigma 8-16 mmm laajakulma. Kuvaa on vakautettu ja jyrkkiä valoisuuseroja on vähennetty ProDENALIN videonkäsittelyohjelmalla. Maisemaa ja kyllä siinä koirakin vilahtaa. ;) https://youtu.be/9RfXsFCFHWY

VÄLIMÄKI JARMO 13.09.2015 13:18

Onhan koira viisaampi kuin ihminen,kun sen vaan pystyy tunnustamaan.Vilkuili tuoskin että pääsetkö ylös vai tuunko alas.Piti huolta. ,JV

NIEMI SEPPO 13.09.2015 16:20

Totta. Paimenkoira haluaa, että porukka pysyy kasassa.

Koko ruudulta katsottuna laajakulma pääsee oikeuksiinsa.

HAIKARA-TOKOLA HILKKA 13.09.2015 20:59

Kyllähän se niin on että se ongelma on siellä remmin toisessa päässä ja se pää ei ole se missä se koira on. Yleensä ihmiset syyllistää koiria mutta vikahan ei ole koiran vaan omistajan, koirahan tekee tarpeensa just sinne minne sen antaa tehdä, omistajan velvollisuus on ohjata koiraa oikeaan paikkaan tarpeilleen ja jos "vahinkoja" sattuu on omistajan velvollisuus kerätä "paskat" pois. Myös tuo naapurin portinpieleen/postilaatikkoon kusettaminen kertoo ihmisten välinpitämättömyydestä. Neljän koiran omistajana en em. asioita voi ymmärtää miksi pitää pilata koira ihmisten maine ja sotkea oma elinympäristö. Kaunista ja sopuisaa syksyä kaikille. :)

VÄLIMÄKI JARMO 13.09.2015 21:17

Niinpä,meilläpäin kun yks paskatti isot koiransa aina meidän postilaatikon eteen,tiesin kuka ja lähetin txt:n putsaan just vanhaa piha vessaa sopiiko kipata teidän portille.Niinpä loppui. ,JV

HAAPANEN TIMO 13.09.2015 21:29

Sopuisaapa hyvinkin ja silityksiä kaikille haukuille.

@timppa

NIEMI SEPPO 13.09.2015 22:03

Rinnakkaiseloa, totta kai.

Tuolla Nallikarilla aamutuimaan me koiran kanssa ei tiedetty, että siellä tornissa oli pariskunta. Pariskuntakaan ei tiennyt että kohta sinne kiipeää koira, äijä perässään. Nainen sanoi: "Kato koira". Minä kutsuin koiran luokseni. Siellä he vaan jatkoivat kuherteluaan ja minä kuvaamista.

Ei pahaa sanaa puolin, eikä toisin. Me lähdettiin ja he jäivät. Sen pituinen se. ;)

VAHTOLA HEIKKI 15.09.2015 17:35

Nimenomaan, kyllä se ongelma on se ihminen. Ei koira.

Ja ihminen itse voisi pitää kyllä paskomisista lättynsä kiinni. Sen tuhannen kerran kun menee leirialueilla vessaan, on ihminen käyny paskomassa pöntön ja ympäristön karmeeseen kuntoon. Eikä puhettakaan, että siivoaisi jälkiään. Tämän taas kerran ikäväkseni totesin täällä leirialueen vessassa tänä aamuna.

Joten ihmisten kannattaa pitää kyllä pienempää ääntä paskomisongelmista!!

Heikki
HAAPANEN TIMO 15.09.2015 18:03

Enpä ole syyllinen tuohonkaan koska en käytä lainkaan kämppäreiden vessoja, en edes tiedä ovatko ne siistejä vai eivät.

@timppa

NIEMI SEPPO 15.09.2015 20:26

Sinä koirani komehin, Juoksuttele, jou'uttele, Ahomaita aukehia; Juokse tuonne toisa'alle, Mielusahan Metsolahan, Tarkkahan Tapiolahan

ESKELINEN SIRPA 15.09.2015 22:06

Muistelen työaikaani Kun rupesimme pohdiskelemaan koiranpaskomisia, rauhoittelin työtovereitani, että maailmassa on kaikki hyvin. Jos ja kun olemme oikesti "kusessa", emme kompastu koiranpaskaan.

sirpa

VÄLIMÄKI JARMO 15.09.2015 22:14

Ja miks siihen astoa pitääs,eikö ihmisillä oo silmät pääs,kato mihin astut. ,JV

UUSITALO MARKO 16.09.2015 08:43

On paskapuhetta että koira tekisi aina tarpeensa ainoastaan sinne minne omistaja määrää. Joskus hätä on niin kova, että läjä ilmestyy väärään paikkaan vaikka omistaja määräisi mitä. Samoin se koiran koipi tahtoo nousta täysin omistajan määräyksistä riippumatta, oikean hajun sattuessa kohdalle.

Monesti matka sopivalle pissa/kakkapaikalle on pitkä, ja vahinko ehtii tapahtua ennen sitä. Olen huomannut, että vaikka korjaan kiinteät jätteet välittömästi pussiin, se ei enää auta. Vihaisia silmäyksiä tulee siitä huolimatta, koska koirani on loukannut toisen koiraluontoisen reviiriä.

ANTTILA MARKKU 16.09.2015 11:19

Komppaan edellistä.Minulla on niin tyhmä tai ainakin kielitaidoton terrieri.Se ei millään usko vaikka olen sille useasti sanonut ettei siihen saa tehdä tarpeitaan.Kuinka saisin kieliopinnot käyntiin.Nim.Onko minulla mamukoira.

MÄKELÄ EERO 16.09.2015 11:35

Isoja paskoja Sirpan kohdalle on sattunut. Kompastuilee niihin. Minä olen joskus liukastunut joihinkin jätöksiin. En kompastunut. Muutaman karhunpaskankin olen nähnyt, en usko, että niihinkään olisin kompastunut, jos olisin sattunut astumaan. Ehkä liukastunut olisin.

pikkueero

HAAPANEN TIMO 16.09.2015 12:00

Onpa näinkin, mutta ns. postilaatikkomerkit saa kyllä hihnalla vedettyä pois.

@timppa

MÄKELÄ MIKA 16.09.2015 13:48

Koira on hihnassa kiinni asutusalueella. Sillä hihnalla voi ohjata ettei se mene siihen naapurin postilaatikolle. Jos koira on menossa naapurin postilaatikolle niin hihnasta pitää silloin vetää koiraa itseensäpäin, ei löysätä ja mennä perässä. Silloin ei tule postilaatikon ympäristö keltaiseksi. Voi kokeilla myös nostaa hölkälle ja juoksuttaa ohi. Lisäksi esim. meidän edestä menevällä tiellä ei ole toisella puolella ollenkaan pihaliittymiä... olisiko se puoli parempi mennä jos on tämä mahdollisuus itellä?

Kumma juttu etteivät jotkut osaa ajatella kuin omalta kantiltaan. (se nyt vain on tottunut tekemään noin). (ja minä tässä vaan pompottelen perässä).

VÄLIMÄKI JARMO 16.09.2015 15:49

Yhdyn, omistaja määrää. ,JV

UUSITALO MARKO 16.09.2015 16:04

Kävelen koiran kanssa siellä missä laki määrää, eli pientareella tai aivan ajoradan reunassa. Koira menee edellä ja minä perässä enkä todellakaan aio poukkoilemaan ajoradalle jokaisen postilaatikon kohdalla.

NYYSSÖNEN KAJ 16.09.2015 16:36

Ongelmaan on kaikkia tyydyttävä ratkaisu:

Ropottikoira Ei paskoo ei kuseskele eikä käy lahkeesta kiinni

VÄLIMÄKI JARMO 16.09.2015 17:00

Kaitsu,toi oli paras,eikä tuu kun pari mutteria päiväs,helppo siivota. ,JV

POKKINEN TAPANI 16.09.2015 23:16

Koira on viisas, mutta niin on ihminenkin. Jos vaikka enstalvena alan kylvämään rotanmyrkkylihapalleroita pihalleni niin eiköhän kohta pihamaani saa olla paskoita tyystin vapaana? Konstit aina löytyy, kyllä ihminen on viisas olento. Ennen kissat olivat riesana kuisteillamme, vaan kas kummaa, ei ole enää.

UUSITALO MARKO 17.09.2015 06:08

https://www.youtube.com/watch?v=nNN2pE-9JBU

VÄLIMÄKI JARMO 17.09.2015 11:07

https://www.youtube.com/watch?v=STATfS9T1TE.No kun se on. ,JV

ESKELINEN SIRPA 17.09.2015 18:15

Taas, Eero Mäkelä, luit osittain ja ymmärsit tapasi mukaan vain osan.

Minähän kerroin, että huonosti on asiat, jos ihminen tuntee kompastuvansa koiranpaskaan.

Niin kusessa en vielä ole ollut, joten ihan liukastelemattahan minä.

Koko keskustelun aloitus taisi olla Caravan-lehdessä ja koko joukko ihmisiä oli asiaa vellonut ennen minua.

sirpa

Käyttäjän lisäys viestiin 17.9.2015 klo 18:29:25 Jos pitää ihan rautalangasta vääntää, tarkoitin, että keskustelemme koiranpaskoista, kun emme tunne olevamme oikein ahtaalla

Siispä tämänkin otsikon venyttäminen todistaa, että emme sittenkään vielä ole ihan hädissämme maailman tilasta.

MOT

LEINONEN EERO 17.09.2015 21:51

Ei se koiran paska minua ainakaan niin paljon häiritse kuin se tyhjänpäiväinen jatkuva räksytys!

Ja kun tulee kylmä niin jatkuva ulvonta häkissä kun palelee.

Mitä vittua niitä sinne häkkiin edes ottaa???

Eero roista.

PS. Omistajat sinne häkkiin pitäs laittaa pariksi viikoksi.

VÄLIMÄKI JARMO 17.09.2015 22:27

No nyt tuli asiaa,samaa mieltä oon. ,JV

Käyttäjän lisäys viestiin 17.9.2015 klo 22:34:06 Meillä aina koira nukkunu tuvas joko meirän vieres tai erempänä,valintansa mukaan.

NIEMI SEPPO 17.09.2015 22:35

Koiralla on tarkka näkö ja sen voi opettaa havaitsemaan snadinkin kohteen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.