lappiin neuvoja ?

KIILTOMÄKI MARTTI 05.09.2015 13:30

tervehdys hengenheimolaisille. vuosi sitten kyselin vinkkejä euroopan reissuun ja sain niitä täältä ihan hyvin. paljon niistä tuli hyödynnettyä ja matka onnistui! kiitos! nyt suuntana lappi, kahden viikon päästä. näyttää siltä, että ruskasta myöhästymme, mutta se ei olekaan päätavoite. ruskaa näemme mennessä ja palatessa etelämpänä. emme ole koskaan aikaisemmin käyneet lapissa matkakulkimella ja siksi kyselisin nyt hyviä vinkkejä yöpymispaikoista; vapaaparkeista, matkaparkeista ja camppäreistä. tietysti myös hyvistä patikkareiteistä (päivän) ja nähtävyyksistä... ei sotatantereista. Mistäpäin löytyisi sellaisia puuttomia, silmänkantamattomia maisemia (mahdollisimman etelästä) ? reitti kulkisi varmaan oulunjärveltä pudasjärven, syötteen ja ranuan kautta rovaniemelle. sieltä kemijärvi, salla, kuusamo ja itäistä reittiä alas pieliselle ja kotiinpäin. jos tuollaista aukeeta maisemaa, ei siltä reitiltä löydy, voimme poiketa jonnekin ylemmäskin, jos löytyy sopivia vinkkejä. kiittäen jo etukäteen Martti ja Marion

KOISTINEN TOIVO 05.09.2015 13:57

Saariselältä pohjoiseen alkaa vasta lappi. Muu on pohjois suomea. Toivopoika

VALTONEN MARTTI 05.09.2015 15:30

Komppaan Toivoa.

Suunnittelemasi reitti itä-Lappiin on semmosta "puisempaa Lappia jossa on noustava tuntureille nähdäkseen "silmänkantamattomiin"

Toivon mainitsemalla näet sitä auton ikkunasta. Tosin siksi että tie kulkee Saaariselällä tunturiylängöllä.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.9.2015 klo 15:35:12 Kiilopäälle kannattaa mennä kiipeämään. Autolla ajaa Kaunispäälle. UKK-puiston kolme pikku reittiä Tankavaarassa kannatta tallata. Sovintovaaralle nousta Ivalon pohjoispuolella. Ei vaunulla eikä m-autolla. H-auto käy.

Tenon rantatie välillä Utsjoki-Karigasniemi on Suomen Lapin näyttävimpiä maisemia auton ikkunastakin katsottuna. Siinä aluksi.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.9.2015 klo 15:38:09 Sovintovaara tosin lumivarauksin. Ruska-aikaan usein on jo koviakin lumisateita jotka hetkeksi liukastaa tien. Sovintovaara voi myös olla tuohon aikaan jo suljettukin turismilta.

YLINIEMI SEPPO 05.09.2015 15:37

Pallas tunturi sieltä vaikka Laukkukerolle ,on puutonta ja myös avaraa.

Luosto,ja ukkoluostolle aivan näkemisen arvoinen.

Kuusamo ,pienikarhunkierros ei puutonta aivan näkemisen arvoinen sekin.

VÄLIAHDE JUSSI 05.09.2015 16:20

Minusta tärkein tieto puutu mistä lähdette ja mitä odotatte?

YLINIEMI SEPPO 05.09.2015 16:37

Jussi ,usenmiten lähetään kotua ja reisusta ootetaan että tulis hauska:-) :-) :-) he he

KIILTOMÄKI MARTTI 05.09.2015 17:02

kiitos! näilläkin vinkeillä näyttäs reitti muuttuvan! :) noita aukeita maisemia kun halajais nähdä. eli kannatti pistää kysely tänne. itäkautta tullaan kyl alas ja pieni karhunkierros suunnitelmissa jo.

sepolle: sieltähän me lähetään ja sinne toivottavasti palataan! :)

jussille: ei kai liene mitenkään oleellinen tieto tuo meidän kotipaikka. aloituksessa kerroin pohjoisosan alkureitin oulunjärveltä rovaniemelle... se me ajetaan menomatkalla ja siitä jo kohteet purkissa. rovaniemeltä eteenpäin reitti avoin ... ja sitten taas pienestä karhunkierroksesta kotiinpäin valmis suunnitelma. kotipaikkani jos kiinnostaa, ni se on porvoo. :) vinkit on kyllä erttäin tervetulleita sinultakin, sillä varmaan tunnet lappia paljon paremmin kuin minä.

aivan mahtavan nopeasti noita vinkkejä täällä satelee... täs on pari viikkoo aikaa tehdä suunnitelmia ja googlata. :) koskaan emme lyö aikataulua ja reittiä lukkoon vaan katellaan matkan suunnalta paikkoja ja matkalla suunnataan niistä osaan fiiliksen mukaan. loput jää jemmaan seuraavaa matkaa varten. M & M

NIEMELÄ AP 05.09.2015 17:07

Tuolla reitillä Syöte - Kuusamo alueella eniten katselemista. Siis koillimaalla joka ei ole vielä lappia. Jos koillismaa ei kiinnosta jättäisin kemijärven ja sallan käymättä ja menisin rovaniemeltä ylöspäin.

ASIKAINEN MATTI 05.09.2015 17:27

Posiolla Riisituturi, jonka huipulle yläparkkialueelta 4-5 km:n edestakainen matka, josta puolet avomaisemissa. Yöpyminen Himmerkissä, jossa pari vuotta vanha siisti huoltorakennus, tai Livohkassa, joka tarjoaa hyvin edullisen camping-alueen JHL:n jäsenille (ottaa vastaan myös ei-jäsenet), tai vaikka Riisitunturin yläparkkialueella.

Ivalossa Sovintovaara, jonne Ukonjärven lomakylän campingistä on puolentoista kilometrin polku. Ylhäältä on näkymä aina Venäjälle asti. Itse lomakylä on hieman nuhjuinen, mutta me tykkäsimme kuitenkin paikasta. Sovintovaaralle pääsee tiemmä autollakin, mutta mäki on kuulemma niin jyrkkä, että asuntoautossa tavarat ovat peräseinällä ylöspäästyä; jos etuvetoisella pääseekään.

Korouoma Posion ja Rovaniemen välillä. Repeämän vastaisen kallioseinämän päälle on portaikko, jossa on yli 600 porrasta. Polkua alas lähtiessä kannattaa ottaa kävelysauvat mukaan, sillä ne helpottavat paluumatkan jyrkkää nousua. Alueella ei ole minkään operaattorin puhelinkenttää.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.9.2015 klo 17:31:09 Kämppäreihin lisäisin Ranua Zoo campingin edullisena, saunaankin pääsee puoleen yöhön saakka. Eläintarha vieressä.

VALTONEN MARTTI 05.09.2015 20:52

Tuosta Sovintovaarasta vieläkin. Olen omin silmin nähnyt ison m-auton joutuvan peruuttamaan sen jyrkimmän yläosan alta takaisin. Se jyrkin osa on asfaltoitu koska muuten siitä tuskin noustaisiin millään.

Itse olen sen useasti noussut h-autoilla mutta on se niin jyrkkä että tuntuu auto kaatuvan taaksepäin.

Ykköstä ja kaasua siitä se menee. Ukonjärven lomakylästä kannattaa kävellä sinne. Senkin olen tehnyt.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.9.2015 klo 20:59:39 Muistin tuon auton mallin nyt, se oli Clou, se pienen linja-auton näköinen ja kokoinen.

KARJALAINEN ALPO 05.09.2015 22:15

Vaimoni ei ole koskaan nähnyt Lapin ruskaa ja olen joskus heikkona hetkenä luvannut, että sehän pitää näyttää.

Parin viikon päästä tulee 40 vuotta täyteen kun menimme kihloihin ja nytpä olen vähän vikkuutellut, että josko nyt olisi se aika mennä katsomaan Lapin ruskaa.

Jos Luoja suo ja minä myös niinpä matkakulkimen keula saattaa sitten kääntyä kohti ruskaa. (PS. minähän olen nähnyt Lapin ruskan lukemattomia kertoja).

KIILTOMÄKI MARTTI 06.09.2015 09:54

kyllähän se Alpo nyt ois sopiva hetki juhlistaa vuotispäivää ja suunnata lappiin. me ei kumpikaan olla koskaan käyty lapissa syksyllä. vaimo käynyt joskus lapsena kesällä ja sano niinku Roope Salminen levyllään et " ei ikinä, ei ikinä ... enään". talvella on kumpikin käynyt muutaman kerran (yhdessä). usein puhuttu, että syksyllä, ku ötökät on kuollu, ni pitää mennä. nyt lähetään ajeleen täältä etelästä sunnuntaina 20.9. nautitaan matkasta ja katellaan missä ruskaa näkyy. mahdetaanko törmätä jossain lapinsuunnalla?! :) oletteko viikolla 39 lapin suunnalla? joka tapauksessa antoisaa reissua, jos luoja ja sinä sen matkan vaimolle suotte! Martti ja Marion

KAUKOHARJU PÄIVI 06.09.2015 10:06

Minä olen tykästynyt käsivarren maisemiin. Hetan lomakylä on ollut vakiopaikkana siellä suunnalla, siis jos sattuu olemaan "huoltopäivä" (täydennys,tyhjennys,lataus)

KOISTINEN TOIVO 06.09.2015 10:17

Kaamos syystalvella siten kun se yllapissa on. Se on kokemus sinänsä. Rauha riittää kulkea, ja kattella. Toivopoika

HERRANEN MATTI 06.09.2015 11:22

Onhan sitä lännen puolella Lappia näkemistä, vaikkapa heti Torniosta lähtien jokivartta yläspäin, heti aluksi vaikkapa Kukkolankoski. Sítten saa katsella rikasta Ruotsia ajellessa ylöspäin jokivartta. Pellon ja Kolarin jälkeen on sitten Ylläsjärvi ja Äkäslompolo. Muonion puolella on mukava paikka ehkäpä huonosti tunnettu Särkitunturi, jonne on mukava kävellä hyvää polkua pitkin. Sitten Pallastunturi voisi olla seuraava kohde. Jos aikaa on voi Enontekiön kautta mennä Norjan Altaan, ja jatkaa rannikkoa pitkin määränpäänä Skibotn. Sieltä voi palata Kilpisjärven kautta etelään, tai jatkaa Narvikin suuntaan

KARJALAINEN ALPO 06.09.2015 12:33

Martti kirjoitteli aikataulusta. Vielä ei ole lyöty lukkoon, mutta luultavasti se on vko 39.

Lähdetään 19 tai 20 päivä ja luultavasti ensin Kuusamo ja siitä sitten ylös päin. Mutta .. mutta.. kunhan aika näyttää. Voi olla, että "törmätään" matkalla.

PAASONEN RAIJA 06.09.2015 13:09

Viikko tuli juuri patikoitua Kuusamon maisemissa ja Juuma, Ruka, Kylmäluoma, Oulanka ja Riisitunturi tuli katsastettua sellaisilla 5km- 12km päiväkierroksia ja kyllä Riisitunturi oli paras niin maisemaltaan kuin poluiltaan, helppo kulkea ja upeat maisemat joten Riisitunturia ainakin suosittelen ja Kylmäluomakin yllätti positiivisesti.

KOISTINEN TOIVO 06.09.2015 13:13

Jos loppukuussa menee ylalappiin, tai Norjaan. kannattaa seurata kelejä, jotta kannattaako harkita varalta talvirattaita. Toivopoika

VALTONEN MARTTI 06.09.2015 14:45

Heitellään bensaa liekkeihin:

http://retkipaikka.fi/vapaa/inarin-karhunpesakivi/

Kannattaa lukea tarinan lopussa olevista linkeistä myös Sovintovaarasta ja Inarista.

Komeita kuvia myös niissä.

KIILTOMÄKI MARTTI 06.09.2015 14:49

Alpo: me varmaan kierretään vastakkaiseen suuntaan. viestitellään aikatauluista, ni ois mukava moikata... ihan hauska juttu ois tavata ihmisiä, joiden kanssa on keskustellut täällä ja jotka tietää nimeltä, mut ei tunne! :)

Raija: nuo on hyvät vinkit ja varmaan Riisitunturi sit käydään kurkkaamassa. Oulanka ja pieni karhunkierros on jo pistetty alustavaan suunnitelmaan... Kylmäluoma pitää tutkia ja tutustua googlessa. missä yövyitte sielläpäin? millanen oli Riisitunturin ylä parkkipaikka?

Toivo: talvikiekot ois tarkotus laittaa alle varmuuden välttämisen ehkäsemiseks.

SILMUNEN HANNU 06.09.2015 14:55

Lopputuloksena kyselyysi taidat Martti saada koko Lapin! :)

Saana, Pallaksen Taivaskero ja Saariselällä Kiilopää ja sieltä vaikka Nilanpäälle ja Rautulammelle saakka, Karigasnimen Ailigas-tunturi ovat ainakin hienoja päiväretkikohteita hyvin avarien maisemien ihailuun.

Riisitunturi on meidän uusi ihastus ja huipulta avutuu hienot maisemat ja yhden reiitn varrella on myös vanhaa kulttuurimaisemaa suoheinänkeruulatojen ja niittyjen muodossa.

Kivitunturi Savukoskella ja Pyhänkasteenputous Pyhällä, Pähkänäkallio ja Ristikallio Kuusamossa ovat upeita erilaisten maisemien paikkoja.

Hyvin vaikuttavia luontonähtävyyksiä ovat meille olleet Taatsin seita Pokassa ja Pakasaivon rotkojärvi Äkäslompolossa. Kumpaisellakin on ollut merkittävä osa saamelaisten seitapaikkana.

Hossan kalliomaalaukset ovat omassa lajissaan aivan erityiset , Pielpajärven erämaakirkko Inarissa samoin. Kummatkin useamman tunnin retkiä upeissa maastoissa eli pelkkä "kohde" ei ole se ainoa hienous.

Noilta sivuilta mistä löytyy kohteita:

http://retkipaikka.fi/vapaa/kohteitakartalla/

http://www.luontoon.fi/retkikohteet

ja mm. Tuomo Kesäläisen Suomen Rotkot-kirjasta löytyy erikoisia ja upeita kohteita niin paljon, että pahaa tekee....:)

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 6.9.2015 klo 15:07:05 ps.Me ollan Sovintovaarallle ajettu 6.5 metrisellä alkoviautolla !

Käyttäjän lisäys viestiin 6.9.2015 klo 15:14:58 http://www.laavu.org/

Tuolta löytyy laavuja ympäri Suomea.

KIILTOMÄKI MARTTI 06.09.2015 15:20

kiitos Kaarina! tohon PS:ään ... tehän ootte harjotellu muuallaki,n ku suomessa noihin vaikeisiin paikkoihin ajoa... esim italian pikkupolkuihin verrattuna varmasti helppoja nakkeja nää suomaliset! ;)

VALTONEN MARTTI 06.09.2015 16:05

Lainaus:

"ps.Me ollan Sovintovaarallle ajettu 6.5 metrisellä alkoviautolla"

Rohkeasti tehty Kaarina ja teiltä varmasti sujuu.Aikaisempaan kommenttiini viitaten en vaan mene kenellekään suosittelemaan kun ei tunne millä pelillä liikutaan ja mikä on kokemus.

Perävaunuillehan siellä alhaalla onkin kieltomerkki.

KARJALAINEN ALPO 06.09.2015 18:09

Kiiltomäen Martille; olishan se mukava tavata jossain Lapissa. Lähetellään viestejä kunhan nähdään tuo aikataulutus. Meillä ei ole mitään suunnitelmaa reitistä. Mutta ehkä tuolla itäkairassa päin kierrellään. Mutta katsotaan.

TERVO JARI 06.09.2015 19:00

https://www.youtube.com/watch?v=ixuR9OAWwC0

Alla oleva teksti kopioitu Youtube videon sivulta:

Sovintovaaran tie on jyrkkä nousuiltaan / laskuiltaan; peräti 20%. Kuvattu Syyskuun alussa 2010.

Ps, Ei paha . . .

Käyttäjän lisäys viestiin 6.9.2015 klo 19:04:20 .

https://www.youtube.com/watch?v=5AnhDLX7qsQ

HÄMÄLÄINEN MARKKU 06.09.2015 19:38

Onko tuo se Sovintovaatan tie? Siinä näyttäsi olevan puomit.

https://www.google.fi/maps/@68.7333446,27.4492012,3a,75y,113.39h,82.68t/data=!3m6!1e1!3m4!1swVi85GF_i3wqxJoNE22Vjw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

KOISTINEN TOIVO 06.09.2015 19:42

Onkohan Altasta Kautokeinon kauttta Enontekiölle tie talavella auki. Se rotkolaakso olisi mielenkiintoinen kaamoksen aikaan Toivopoika

TERVO JARI 06.09.2015 20:05

Kuvakaappaus . . .

ASIKAINEN MATTI 06.09.2015 21:53

MK:lle

Ohessa kuva Riisitunturin yläparkkipaikan näkymistä. Vain osa itse P-paikasta on kuvassa, mutta alueelle mahtuu muutamia kymmeniä autoja.

VALTONEN MARTTI 06.09.2015 21:53

Jostain luin että tie Sovintovaaralle on auki ajoneuvoille vain aukioloaikoina.

Käyttäjän lisäys viestiin 6.9.2015 klo 21:55:25 ...ja jostain luin että on Suomen jyrkin ylä / alamäki. Taivun uskomaan tuohon..

KIILTOMÄKI MARTTI 07.09.2015 09:39

kiitos Matti ! upeeltahan toi maisema näyttää... täytyy kattoo, josko vois nukkua noin upeissa maisemissa... ja kiitos kun pysyt aiheessa ;)

KIILTOMÄKI MARTTI 07.09.2015 09:43

;)

PAASONEN RAIJA 07.09.2015 11:17

Tässä kuvaa Riisitunturin polulta ja parkkipaikka on reilunkokoinen joten siinä voi kyllä yöpyä, Juumantie varrella on P-paikka aivan järvenrannalla tosin aika pieni mutta kyllä siihen autolla mahtuu tai sitten Juuman parkissa ja onhan siellä alueitakin jos palveluita tahtoo samoin Oulangalla. Kylmäluomassa on hyvä alue tai sitten muutama kilometri Kylmäluomalta Kuusamon suuntaan vasemmala puolella löytyy Riihisalmen veneenlaskupaikka jossa laavu jossa ollaan yövytty (en tiedä onko sallittu mutta on siellä muitakin yöpyjiä näkynyt), hieno niemen kärki ja sivussa liikenteestä. Rukan hiihtostadionin kupeessa ollaan yövytty ja Posion tien varrella löytyy yöpymispaikkoja jos ei palveluita tarvitse.

KOISTINEN TOIVO 07.09.2015 11:58

Siinähän on lähellä se korpihillan kahvila. Kahvia saa samalla rahalla santsata. Pannusta kaatavat niin monta kuppia, kun tuntuu. http://www.korpihilla.fi/index.php?link=yhteystiedot Toivopoika

KALLIO SULEVI 07.09.2015 12:20

Jos Posiolla aikoopi käyvä, ni Anetjärvellä on rauhalline paikka. Siel ei koskaa oo ollu juur kettää. Riisitunturi ylä parkkipaikal on myös hyvä yöpyä.

Jos ei oo koskaa käyny esim. Riisitunturil ni kuveja löytyy kesält ja talvelt osotteest www.katkalainen.kuvat.fi

Kiilopää on myös erittäi hieno paikka. Suomen Latu Kiilopää hotelli takana o kymmenkunta vaunu /asuntoauto paikkaa. Ensi pittää käyvä siin pää aulas ilimottamas itestänsä ja maksamas. Hintaa kuuluu sähkö ja sauna, (raavail uroil ja naarail erikseen) ainaki viime oli näi ku käytii. Ja alueella on myös hienoja retkeily polokuja.

KIILTOMÄKI MARTTI 07.09.2015 12:54

wautsikka, wau, wau! kiitos, kiitos vinkeistä. paikkavinkit kyllä mahtavia... kiitos! nuo kahvila yms vinkit myös loistavia... ei aina haluu autossa keittää ja laittaa kahvia ja ruokaa... joskus on mukava nauttia valmiita, erilaisia kotiruokia ja leivonnaisia! olen TODELLA tyytyväinen saamiini vinkkeihin!

LAINE MARKKU 09.09.2015 10:26

Hei, olen käynyt Riisitunturilla pari kertaa kävellen j ahiihtäen yli 10 v sitten, mutta mistä tuo tie sinne ylös lähtee? Sitä ei silloin ollut.

KONTINAHO ALPO 09.09.2015 10:51

Jos Kilpisjärvelle "eksytte" niin kiipeäminen Saanalle sieltä tosi komeat näköat. Mallan luonnonpuisto myös siellä ja patikointi kolmen valtakunnan rajapyykillä. A.K

PAASONEN RAIJA 09.09.2015 16:33

Kulkuyhteydet

Autolla

Kuusamosta on Riisitunturin kansallispuistoon matkaa noin 54 km. Kuusamosta lähdetään 5-tietä (nro 5 / E63) pohjoiseen Kemijärvelle päin ja ajetaan noin 31 km (Rukan tiehaarasta vielä n. 7 km). Käännytään vasemmalle Kitkan tiehaarasta, jota ennen näkyvät kansallispuistoon ohjaavat liikennemerkit. Ajetaan Kitkan - Patoniemen tietä (nro 9471) noin 11 km ja käännytään Tolvaan, johon on risteyksestä matkaa noin 9 km. Noukavaaran lähtöpisteeseen mennään Tolvan kylän kautta, käännytään oikealle Noukavaaran tielle, jota ajetaan 7,5 km. Tiellä ei ole talvikunnossapitoa. Tie on sorapintainen ja huonokuntoinen. Riisitunturin lähtöpiste sijaitsee kansallispuiston rajalla. Lähtöpisteeseen pääsee entisen Syrjälahden lähtöpisteen kautta Tolvantien varresta. Kirintövaaran lähtöpisteeseen pääsee Kuusamo - Posio - Rovaniemi -tien (nro 81) varrelta. Posiolta on Riisitunturille matkaa noin 30 km. Posiolta lähdettäessä ajetaan Kuusamon suuntaan noin 15 km ja käännytään vasemmalle Patoniementielle. Risteyksestä on Riisitunturin lähtöpisteeseen matkaa noin 19 km. Risteyksestä on Tolvan kylän kautta Noukavaaran lähtöpisteeseen matkaa noin 28 km. Kirintövaaran lähtöpisteeseen ajetaan ensin Posiolta 11 km ja käännytään vasemmalle Kirintövaaraan.

ESKOLA PENTTI 09.09.2015 17:26

Hyviä ohjeita on tullut ko. paikkaan. Olkoon nyt tässä vielä yhdet, niin jokainen voi tykönään iltalampun valossa tutkailla tarkemmin.

Hyvää tietoa löytyy myös osoitteesta ... http://www.luontoon.fi/riisitunturi

Hyvää karttaohjetta löytyy osoitteesta ... www.retkikartta.fi ...sieltä kun klikkaa auki kohdan "paikannimihaku" ja kirjoittaa tyhjään laatikkoon .. 2riisitunturi" ..., niin johan löytyy hienoa tietoa!

Eppäilenpä, että yksikin jäsenistämme voisi olla paikan päällä parhaillaan, mutta lienee tehnyt kirjoituslakon tälle foorumille (syy arvailtavissa), eikä tuskin osallistu tähän jorinaan. Valitettavast. Hänellä olis paikasta paljon kertoiltavaa ja hienoja kuviakin. Näin se vaan menee.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.9.2015 klo 17:28:35 sitten korjaukset ... 2riisitunturi" -> "riisitunturi"

VALTONEN MARTTI 09.09.2015 22:58

Tuttuni on tänään tallannut "riisin rietas" polun 7.3 km. Viitisentoista kuvaa olen sieltä saanut s-postiini.

Upeaa maastoa ja ruska näyttäis olevan samaa luokkaa kuin ylempänä Lapissa.

Sekin kuvista saatua tietoa.

VÄLIAHDE JUSSI 09.09.2015 23:23

En minä ainakaan etelästä harvoin tuleena aijaiis jyväskylästä pohjiseen nelostietä vaan iisalmen ja kuopion kautta kajaniin Puolangan kautta sieltä pudasjärvelle tai runon ja rajantielle Juntusrantaa kohden myöskin kuusomoon pääsee kumpaakin reittiä,pitää vain muistaa että,tankaaminen siellä syrjäseiuduilla ei ole yhtä halpaa kuin,maalikylissä.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.9.2015 klo 23:32:52 Ruskatilanteensta nyt niissä seuduissa ei ole minulla mitään tietoa,mutta epäilen ettei,tule mitään väriloistoa täällä Posiota alenpana jos,sitä hakee?

Käyttäjän lisäys viestiin 9.9.2015 klo 23:43:47 Kuontivaaran maisemissa lepää yksi minun Belatus metsässä ja toinen myöskin metässä etukourrmaajan kanssa siinä muutaman kilometrin päässä muojärven rannalla.

VALTONEN MARTTI 09.09.2015 23:43

Peukutan tuota Jussin mainitsemaa reittiä.

YLINIEMI SEPPO 10.09.2015 07:56

Nuin ne rahamiehet "kylvää"laatu traktoreita pitkin metsiä.

VÄLIMÄKI JARMO 10.09.2015 17:14

https://www.youtube.com/watch?v=CF_-ThDLF34. Näinhän se. ,JV

KIILTOMÄKI MARTTI 02.10.2015 14:19

reissu on riepastu... säät ei suosineet. satoi joka päivä... tai siis joka vuorokaudelle jotain, yöllä, aamulla, päivällä tai illalla. muutama patikkaretki kuitenkin saatiin tehtyä kastumattakin, muutama kastuen! :) pohjoislapissa ei käyty... pyhä-luosto oli pohjoisin paikka. kaikki paikat meille uusia, ettei hukkareissu tullut... ihan mukavaa oli. kylmäluoman vinkki oli hyvä! siellä sääkin oli matkan paras... aurinkokin paistoi yli tunnin! :) hukanharju on aivan mahtava luonnonmuodostelma! kylmäluomalla oli rauhallinen yöpymispaikka kylmäluomanjärven veneenlaskupaikalla, jossa myös virallisesti lupa yöpyä 1-2 yötä matkailuajoneuvolla. tilaa pysäköidä ja nuotiopaikka puineen. kiitos kaikille vinkkejä antaneille ja hyvää syksynjatkoa! Martti ja Marion

KIILTOMÄKI MARTTI 02.10.2015 14:27

kylmäluoma

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.