Tuleeko jäsenalueista markkinapaikkoja

SUOKKO OIVA 31.08.2015 10:34

Olin viikonvaihteessa eräällä isohkolla jäsenalueella kesäkauden päättäjäisiä viettämässä. Siellä tuli mieleen että tällaisiksikö markkinapaikoiksi alueet tulevat kehittymään taloudellisissa ahdingoissaan ja talkooväen puutteessa, en kyllä tiedä olivatko esittelijöiden/kauppiaiden paikat maksullisia vai olivatko peräti kausipaikkallaisten bisnestä. Ei esittelyt itsessään häiritseviä olleett mutta ne jatkuvat kuulutukset joista ei saanut kuin osittain selvää ja asian kokonaisuus useimmiten jäi epäselväksi. Tietenkään tällaisiin paikkoihin ei ole pakko mennä, aina voi "äänestää jaloillaan".

NYYSSÖNEN KAJ 31.08.2015 10:44

Toisinaan tuota kutsutaan lisäpalveluksi. Kun kauppa-auto tulee, Leipuri tuo leipää ja leivonnaisia, karavaanari myy omia tekosian jne.

Ei kai SFC-alueen tarvitse olla tylsyyden pesä.

JANHONEN MATTI 31.08.2015 11:21

Oivan tavoin olen aatellut.

Myydään rauhallisuutta ja sitten palvelun myyjä joko itse tuo tai sallii alueelle lisääntyvässä määrin toimintoja, jotka rikkoo sen rauhallisuuden.

SILMUNEN HANNU 31.08.2015 12:03

Kun alueella on treffi-viikonloppu, mitä nuo kesäkauden päättäjäisetkin mitä ilmeisemmin ovat, niin tuskin niitä rauhallisuudella myydään vaan nimenomaan erilaisilla ohjelmanumeroilla? Siitähän lisähintakin muodostuu, näin olen ymmärtänyt.

Olen itsekin menossa jo neljättä kertaa jäsenalueelle treffi-viikonloppuna kaupittelemaan kirjaani, ja noiden viikonloppujen järjestäjät ovat jokainen kertoneet ko. toiminnan olevan palvelu, mitä he tarjoavat viikonlopun osallistujille.

Ei kyllä tunnu mukavalta noihin tapahtumiin enää mennä jos se myynti koetaan häiriköinniksi, mutta olen kyllä nähnyt ko.viikonlopun virallisessa ohjelmassa olevan maininnan myyntitapahtumasta/torista tms. jolloin asia on etukäteen kaikkien tiedossa. Välttäkää kuitenkin Ruissaloa puolentoista viikon kuluttua, jos myynti inhottaa, minä en edes ole ainoa siellä jotain kaupitteleva....:)

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 31.8.2015 klo 13:17:43 ....myynti tai myynnin/tuote-esittelyn info......

Ja ei, eivät ne myyntipaikat ainakaan tähän mennessä ole maksullisia olleet.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 31.08.2015 16:00

Minun mielestäni kaikenlaiset myyntipalvelut aleilla on asikkaiden palvelua. Eri asia on kuitenkin tarviiko niistä erikseen kuuluttaa, riittäsi tieto ilmottautauessa ja ilmoitustaululla.

SILMUNEN HANNU 31.08.2015 16:23

Myyjää nuo kuulutukset ovat palvelleet. Ja sitä kautta seuraavan alueen niitä, jotka myyjän tuotteista kiinnostuvat, sillä kiinnostus alueella x kannustaa myyjää menemään myös alueelle y.

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 31.08.2015 16:24

Ei muuta kun lisää alueille treffejä, kirppareita ja karaokea.

Niinhän siellä yhdistyksen sääntöjen tarkoitus- ja toimintapykälissä sanotaan.

SILMUNEN HANNU 31.08.2015 16:47

Minulla ei ole aavistustakaan siitä, mitä jossain sääntöjen tarkoitus-ja toimintapykälissä sanotaan, mutta kovasti näyttävät monet mainitsemistasi toiminnoista tykkäävän ja sellaisten perään kyselevän.

Ja muistan saaneeni Liitolta joskus sähköpostia, missä kerrottiin että uusi karavaanri-alennus koski jotain karaoke-systeemiä :)

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 31.8.2015 klo 16:48:39 Mutta rakentava vuoropuhelu olisi mukavaa! Täällä plastalla siis.

JANHONEN MATTI 31.08.2015 17:22

Kuinka kauan menee "hienosti" järjestöllä jonka toiminta on muuttunut niin, että ulospäin suuntautuvan toiminnan sijaan toiminnan subjektista on tullut oman toiminnan objekti. Suomeksi sanottuna se tarkoittaa, että ulkopuolisia ei enää tarvita.

Miten se menikään se Putte-Possu -laulu? "Siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana":

KAASINEN PERTTU 31.08.2015 18:00

Olen ehkä turhan vanha ja kaavoihin kangistunut että minusta on mukavaa seurata muutaman kerran vuodessa noita tapahtumia ja jopa ostanutkin jos ei muuta niin kannatuksen vuoksi arpoja. Sehän katkaisee sen normaalin sauna grilli viikonlopun toisenlaiseksi virkistäytymiseksi.

HAAPANEN TIMO 31.08.2015 18:35

Eikös toiminta ole vähän pakko järjestää omalle porukalle kun muita ei alueille pääse.

@timppa

WELLING PERTTI 31.08.2015 19:59

Oliko treffikutsussa maininta ko. myyntitapahtumasta PW

VÄLIAHDE JUSSI 31.08.2015 20:43

No en tiedä muuta kuin, on se hyvä että,noita myyjiä tulee tapahtumiin myymään tuoteitaan.Joka,Hailuotoajossa on ollut nahkaliivi kauppiaita ja hattukauppiaita. Ne elävöittää tapahtumaa,Simusten asennetta en hyväksy,lyödään hanskat tiskiin heti kun,joku vähän vastustaa. Ei niitä pidäkkään kuuluttaa treffikutsuissa koska,voi sattua myyjälle mitä vaan vaikeuksia osallistua trefejen myyntityöhön,mutta ainahan voi varata hyvänpaikan myyntipöydälle ja perua sen jos,tulee joku,este ettei,pysty saapumaan paikalle. Koska vapaaehtoisuuteen perustuu koko homma.

VÄLIMÄKI JARMO 31.08.2015 20:50

Onko tosiaan pakko joka asiasta valittaa,joka ei tykkää jostain pyörät on alla siitä vaan menoksi,on tää yhtä nurputesta ,mikää ei oo hyvä. ,JV

SILMUNEN HANNU 31.08.2015 21:38

Jussi nyt toivoisin kyllä sun kertovan mistä meidän asenteesta oikein puhut, missä lyömme hanskat tiskiin??

t.Kaarina

MARTTILA RAIMO 01.09.2015 18:22

Useimmiten caravan-alueilla tehdään tutkimuksia siitä, mitä asiakkaat haluavat. Aloituspuheenvuorossa lienee sellainen alue, jossa tätä lähtökohtaa on selvitetty useampaan otteeseen ja tehty niin kuin asiakkaat toivovat. Myyntitapahtumat ovat tavallaan ohjelmanumeroita, joissa myydään kotitekoisia käsitöitä, leivonnaisia, vihanneksia jne, joissa vahvasti mukana on paikallinen "maku". Tuotteet viedään suorastaan käsistä. Siis asiakkaat jopa vaativat näitä myyntitapahtumia.

Kieltämättä on ilmennyt haittapuolikin: nimittäin jotkut pelkäävät, että myyjä voi pahimmassa tapauksessa rikastua myynnillään :).

VÄLIAHDE JUSSI 01.09.2015 20:26

Kaarina sorry lukkiin vain sen kohdan ettei,ole hauskaa mennä enään treffeile myymään tuoteitaan,näin heti punaista ja alkoin kirjoittamaan.Kuten sanoin on minusta hyvin hyvä tapa tulla treiffeille myymään kirjoja ja saada sihen kirjailian oma kätisen puumerkinkin vielä kaupanpäälle. Tottakai sinne tulessa ja siellä olessa pitää olla hyvämieli niin ostajalla kuin,myyjällä ja kaupan teon jälkeen varsinkin ostajalla myyjän murhe on jäikö viivanalle jotain,pääasia on että,ostaja tyytyväinen.Minä en osta muualta kuin, treffeiltä niitä tuotteita kuten,tarvitsen kulloinkin. Koska siinä oma fiilis ostaa.

PULKKI MARTTI 01.09.2015 22:08

Niinpä niin. Treffit on yhtä kuin juhlat/bileet. Ei siis hiljaiseloa. Tapahtuma ja sen ohjelma on usein etukäteen saatavilla. Kannattaa tutustua siihen ja miettiä haluaako sinne hälinään vai ei.

VÄLIAHDE JUSSI 02.09.2015 10:50

Joo,mutta kaikilla pitää olla tarve tulla toivotuksi teffeille niin myyjien kuin, ostajienkin, eli vieraitten.Molenminpuolinen jäleen- näkeminen on kivaa voi siinä vaihtaa kuulumisia puolin ja toisin. Näihän se menee Porotreffeillä,Multarannassa ja Hailuotoajossa jossa, niitä myyjiä on tosipaljon niiden myyntipaikkojen kunnostukseen menee paljon aikaa ja työvoimaa,mutta he tuovat oman värinsä tapahtumaan.Kerho kyllä pitää huolen myyntipöydistä öiseenaikaan ettei, sieltä mitää katoa ja kukaan muu kuin,omistaja ei mene sinne.Hyvin homma on kulkenut Porotreffeillä ja muualakin missä olen ollut. Onhan siellä Heinäveden Lintulan luostarin ympäristössä hiljaista menee sinne kukka hiljaisuutta kaipaa.

SUOKKO OIVA 02.09.2015 20:17

Nyt on menty jo niin paljon sivuraiteelle tämä ketju joten palataanpa alkulähteelle. Lainaus omasta aloituksestani "Olin viikonvaihteessa eräällä isohkolla jäsenalueella kesäkauden päättäjäisiä viettämässä. Siellä tuli mieleen että tällaisiksikö markkinapaikoiksi alueet tulevat kehittymään taloudellisissa ahdingoissaan ja talkooväen puutteessa". Totean vain että tämä on suuntaus monilla alueilla ja kaikilla on varmasti omat perusteet tälle. Onneksi karavaanareilla on erilaisia vaihtoehtoja olemassa,

SILMUNEN HANNU 02.09.2015 20:27

Miten sinusta "taloudellinen ahdinko ja talkooväen puute" vaikuttaa siihen, että karavan-alueilla järjestetään ohjelmallisia viikonloppuja, missä mukana on myyntitapahtumia? Se mulle jäi epäselväksi.

t.Kaarina

ESKELINEN SIRPA 02.09.2015 20:53

Markkinapaikkahan tämä koko Etuteltan puheet otsikko on. Miksi sitten ei jäsenetualueet ? sirpa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.