Matkailu Lapissa

NOUSIAINEN ASKO 14.08.2015 06:55

Olimme yötä nillimella gamppingissa kaikki toimii palvelujen puolesta Siisti paikka voimme suositella

TURUNEN HEIMO 14.08.2015 08:05

Tuttu paikka, sinne voi mennä vaikka yöllä ja maksaa kun henkilökuntaa näkee. Sodankylän keskustaa lyhyt matka Kitisen yli.

MÄKELÄ MIKA 14.08.2015 11:42

Kun vielä se avoin alakenttä johon aurinkokin mahtuu olisi käytettävissä. Nyt se oli mutavelliä kun ei vesi poistu siitä. Melko hulppea grillikatos ja siistit paikat.

VALTONEN MARTTI 14.08.2015 15:03

Eka kerran Nilimellassa vuonna 1972 soputelttailemassa. Muutenkin eka reissu Lappiin. Oli ennätyshelteinen ja kuiva intiaanikesä. Lapissa mitattiin Euroopan helle-ennätykset.

Siitä alkoi Lappi-putki meillä. Vaunukin sitten hankittiin kun niitä säitä oli sitten laidasta laitaan.

Kauan on alue toiminut samannimisenä...

NOUSIAINEN ASKO 14.08.2015 23:38

Olemme nyt lapissa ensimästä kertaa ,yleensä hyvin ystävällistä porukkaa Esim. tiet hvissä kunnossa ja P paikkoja usein teiden varsilla. Jopa poroista varoitellaan valoilla vastaan tulijoita. nyt olemme nuorgamin lomakeskuksessa , on tietenkin vähän eroja hinnoissa ,mutta on maisematkin jylhiä.,tenojoki virtailee vieressä...

KOSKINEN OLLI 15.08.2015 08:07

Nuorgamissa, siitä SEO- bensa aseman läheltä lähtee tie PULMANKIJÄRVI 20. Sitä tietä kannattaa käydä ajamassa. Siinä alussa on nousua, ja aika pian pääsee tunnelmaan että ikäänkuin olisi maailman katolla. !!!. Vaiikka ei se huiman korkea paikka ole. ... Toki voi ajella vaikka pulmankijärvelle saakka, mutta kestopäällyste muuttaa soratieksi muutaman jossain vaiheessa.

Käyttäjän lisäys viestiin 15.8.2015 klo 08:09:31 ... kestopäällyste muuttuu soratieksi jossain vaiheessa. .

VALTONEN MARTTI 17.08.2015 19:03

Tuo on lyöty lukkoon tavoitteeksi seuraavan Lapin reissun yhteyteen (milloin) siis Pulmankijärven tie. Entinen Jäämeren vuono se järvi.

Lukkoon on lyöty myös patikointi Knivskjelloden -niemelle siihen Nodkappin naapuriin. (säävaraus) emme halua eksyä hernerokkasumussa.

Ehkä ensi kesän hommia nuo...

LAHTI IMMO 22.10.2015 10:40

Ylläksen ykkösen leirintäalue saa kyllä olla minulta rauhassa, oltiin siellä vuosia sitten keväällä. Lähdettiin koiraa ulkoiluttamaan mutta kun rouvan piti käydä souvenirs ostoksilla niin jäin pihalle seisoskelemaan koiran kaa, leirintäalueen pitäjän ( miespuolinen) koirat oli irti talon pihalla ja tulivat räksyttään meille. Kyseinen " herrasmies" kutsui koiria pois mutta kun ne ei totellut niin rupes ukkeli mulle räyhään että ei kai hänen tarvi ymmärtää asiaa niin että minä tarkoituksella seison tässä härnäämässä hänen koiriaan. Olin niin puulla päähän lyöty tuosta yllättävästä käänteestä että menin aivan sanattomaksi. Vieläki vuosien päästä harmittaa ettei pistänyt ukkelia lujille, mut tuon tapauksen jälkeen en kyseistä aluetta ole enkä tule käyttämään, vaikka rouva ite oli alueella kyllä oikein mukava ja palvelualtis..

PELTOLA VEIJO 27.10.2015 16:55

Lähes vastaava kokemus erään pääsiäisen aikaan.. Saavuttuamme alueelle meille ilmoitettiin välittömästi alueen olevan heidän koiriensa reviiriä joten meidän oli syytä pitää chihuahuamme autossamme. Alueen omistajan koirat liikkuivat alueella vapaasti irrallaan, Tämän jälkeen emme ole heidän palvelujaan käyttäneet,

t. Veijo Peltola SFC 26409

JÄRVINEN AIMO 28.10.2015 16:21

Taidatte nyt kertoa muunneltua totuutta, itse alueella koiran kanssa kausipaikalla olleena ei minulla eikä mullakaan koiranomistajilla ole koskaan ollut ongelmia isännästä eikä koirista. Melkein jokaisella kausipaikkalaisella on kyseisellä alueella autossa tai vaunussa koira. Asioilla on aina kaksi puolta. Suosittelen aluetta yhtenä mukavimmista Karavaani alueista Suomessa.

KONTINAHO ALPO 28.10.2015 17:12

Nyt kun ajatte nelostetä Lappiin niin onko teillä vaikkapa Oulusta Inariin välillä joitain mielipaikkoja joissa "pakko" pysähtyä. Meillä emäntä täydentää leipäpuolen Koivun "Rieskapaikassa" ja ennen Porttipahdan allasta oikealla olevassa kahvilassa juodaan Hillalätty kahvit. On monta muutakin mutta tässä ainakin kaksi joissa melkein joka kerta poikkeamme. A.K

PELTOLA VEIJO 28.10.2015 18:38

"Taidatte kertoa muunneltua totuutta.. " Miksi sellaiseen olisi tarvetta ?? Kertoisitko ?

Totta joka sana. Kertomani tapahtui joku vuosi sitten. Saunaremontti oli juuri valmistunut, joten kausipaikkalaisena voinet paikallistaa pääsiäisen ajankohdan.

t. Veijo Peltola

RYTKÖNEN MARTTI 29.10.2015 15:11

Kitka järven Posion puol.rannalla yksi parhaimmista paikoista.Luonnonläheinen,eikä pelkkä asvaltti parkkialueen näköinen alue.

Suosittelen

MRT

BACKMAN JUHANI 05.11.2015 09:13

Heippa yritin katsoa pääsekö läpi ajamaan sieltä pulmanki järven tietä mutta en päässyt mapsista oikein sellville onkohan joku käynyt tien pääsä jos loppuu ?

KONTINAHO ALPO 05.11.2015 10:12
Pulmankijärven tie päättyy järven eteläpäähän ja on noin kaksikymmentä kilometriä pitkä. Pulmamkijärven eteläpäästä kyllä alkaa merkitty retkeilyreitti noin 60 kilometriä Sevettijärvelle. Sopivin välein autiotupia yöpymiseen ja polkusillat isoimpien jokien yli,mutta ei maisemallisesti kovin erikoinen.

A.K

Käyttäjän lisäys viestiin 5.11.2015 klo 10:23:24 Maanmittaushallituksen "Karttapaikka" ehkä paras kotimaan tiestön suhteen, etuutena myös ilmakuvat koko suomesta sekä matkanmittaus mahdollisuus.

VALTONEN MARTTI 05.11.2015 11:10

Onko kukaan ajanut Norjan puolelta lähelle Haltia johtavaa tietä? Kävelymatkaa tien päästä näyttäisi jäävän 6-8 km...huipulle siis.

YLINIEMI SEPPO 05.11.2015 11:45

Kuus vuotta sitten viimes käynyt Gualasjärvellä asti matkailuautolla.

Tie oli aika huono piti vähän korjatakin käsipelillä että pääsi läpi.

Sieltä kautta melkein kahesti käynyt Haltilla,kivinen on reitti kiivetä.

Järjestysnumero Haltilla 45969 monta oli käynyt ennen minua.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.11.2015 klo 11:48:37 http://retkipaikka.fi/vapaa/haltin-huiputus-norjan-puolelta/

KONTINAHO ALPO 05.11.2015 20:07

Mentiin joskus 1990 kesäkuun viimeinen päivä sitä tietä tarkoitus mennä Guolasjärvelle ja siitä nousta Haltille. Lumikinoset kuitenkin oli vielä tiellä jouduimme kävelemään viimeiset kaksi kilometriä järvelle. järvi vielä jäässä jotta pilkille olisi voinut mennä.Kivilouhikkoista kyllä alkumatka nousua oli Ja Norjan puoleisen Raissduoddar Haltin ja Suomen Haltin välillä olevasta poroaidasta näkyi vain ylin lanka lumikinoksen alta. Palattiin Guolasjärvelle menevän rotkolaakson länsipuolta jossa vielä melkein koko matka vielä hyvin jalkamiestä kannattava lumihanki.Yövyttiin teltassa siinä järven rannalla Sitä kautta niin lyhyt matka Haltille että voi vaikka päiväseltään käydä olletikki jos järvelle asti ajaa autolla,silloin kuitenkaan ei olisi päässyt ilman lapiohommia koska tulvavesi oli vienyt soraa pois tierummun päältä A.K

VEIJOLA ESA 05.11.2015 21:43

Tie Guolakselle näyttäisi kuvien mukaan olevan kantava painavammallekin autolle. Mitenkähän lienee? Kääntöpaikkoja ei ilmeisesti kovin tiheässä.

KONTINAHO ALPO 05.11.2015 22:29
Siitä kun kävin Guolasjärvellä on niin pitkä aika jotta ovat voineet kunnostaakkin sitätietä . En muista onko silloissa minkälaiset tonnimäärät kantavuudessa, mutta Google Mapsiin se tie kuvattu ja niistä voi sekin asia selvitä A.K
YLINIEMI SEPPO 06.11.2015 05:50

Pieni kylä on muutama kilometriä ennen guolasjärveä ja tie siihen asti aika hyvä ,sen jälkeen on osittain huonoa .

Purojen kohdat pahimpia koska niissä on vain päänkokosia kiviä, näkyi öljyä tiellä varmaanki öljypohjalle jollakin oli tehnyt kipeää.

Päiväreisunna "huiputus"menee ,yksi asia kannattaa muistaa , pilvisellä kelillä ei kannata mennä .

Ensimmäisellä reisulla tuli niin sankka sumu että näki vain muutaman metrin eteensä,ei löytynyt huippua meikäläisen suunistus taitoila.

VALTONEN MARTTI 06.11.2015 09:36

Sepolle kiitos linkistä. Oli suorastaan "kiihottava" kertomus.

Joku safariyrittäjä Kilpisjärveltä järjestää tuonne retkiä. Oli jokunen vuosi sitten telkussa kuvaus matkasta. Nissanin maasturilla sinne mentiin ja pari rengasta meni Guolasjärven tiellä.

Tien kuntohan kuulemma vaihtelee suuresti riippuen onko alkukesä vai myöhempi ajankohta.

Käyttäjän lisäys viestiin 6.11.2015 klo 09:38:57 Suunnistustaitoihini en minäkään uskaltaisi luottaa mutta jos tuon GPS laitteen viimein kaivaa paketista ja opettelee käytön niin silloinhan ei suunnistaa tarvi osatakaan..kai.

Nippu paristoja vaan mukaan.

KONTINAHO ALPO 06.11.2015 14:33
Ei silloin kun kävimme sieltä Guojasjärveltä vielä mitää gepsejä ollut. Lähtiessä vain kartasta kompassiin suunta Norjan puoleiselle Raisduoddar haltille Siinä silloi ainakin kymmenisen metriä pitkä masto pystyssä onkait jokin kommuunien raja siinä. Jos pilvipeite matalalla tahi sumuinen ilma ei kannata lähteä nousemaan sillä ei silloin ylhäällä ole näkyvyyttä.Järven itäpuolen tieltä kun katsottiin tunturia että mistä näyttäisi helpoin reitti nousuun olevan. Kaverit koitti mua valistaa jotta tasasta kivikkorinnettähän tuo. vaan kun paikanpäälle tultiin huomasivat hekin jotta optinen harhahan se oli niin kaukaa katsottuna.

A.K

Tero Tevana 12.07.2020 20:26

Minkähän lainen mäkärä tilanne tällä hetkellä lapissa? Ollaan menossa reilun viikon päästä pohjoiseen.

Heikki Rekola 13.07.2020 00:19

Oltiin viikon verran Lappia kiertämässä,niin joka paikassa oli hyttysiä runsaasti.
T. Heikki

Toivo Koistinen 13.07.2020 06:08

Hyttysiä oli, ja on mejänkin korkeuella ihan mukavasti, ja ilmeisen ärhäkkää sorttia. Toisinaan tuntuu, että nostavat korvista ukon puun oksalle teurastettavaksi.
Kumma seki vielä, että kun kymmeniä vuosia olen keväällä antannu purra, että on helepompi kestää, niin tuntuu, ettei auta, vaan kutina on melekonen.
Sehän on vanha asia,että kun antaa keväällä pistellä, niin vastustuskyky nousee, ja ei sitten pisto vaikuta. Liekkö ikä ettei ihan auta. Tosin mitään sääskiöljyä, tai muuta karkotetta käytä. Joskus olen kuullu, että valkosipulia syömällä, mutta liekkö apua..
Ampiaista en ole nähny, kun yhden, jonka kourassa kantelin sisältä ulos keväällä lenteleen. Ei ainuttakaan pesää missään
Kimalaisia muutama, mutta niitäkin vähän, vaikka ruohoon jätän apila laikkuja lujasti joka vuosi, kun pelastan pörriäistä, mutta vähenevät ne.
Tp

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.