Vapaaparkit Suomeenkin ?

MATTILA JARI 27.07.2015 12:24

Moikka

Alla olevan kehitys idean laitoin Kouvolan kaupungille:

Hyvää päivää. Inkeroisissa on hyvä paikka asuntoautoille vapaaparkiksi, entisen taksiaseman tontti aivan keskustassa se on jo valmiiksi asfaltoitu alue.. Sen voisi osoittaa liikennemerkillä ainoastaan tähän käyttöön. Sen voisi varustaa maksullisilla sähkötolpilla mutta se ei ole välttämätöntä mutta suotavaa. Malli esimerkkejä on Euroopassa runsaasti kun siellä kaupungit ja kunnat ovat järjestäneet asuntoautoilijoille mahdollisuuden tutustua paikkakunnan tarjoamille palveluillu.

Inkeroisissa on kauppoja, joki/iso koski 500m päässä jossa voi harrastaa kanoottia yms vesi juttuja, Freden hautausmaa ja kartano miljöö, jäähalli, uimahalli porealtaineen ym. Ranta Pukin alue ja tehdasmuseo ym yms.

Kouvolan kaupunki voisi olla pään avaaja Suomessa ja ottaa mallia Keski Euroopasta jossa on yleisesti ja runsaasti tällaisia alueita.

HAAPANEN TIMO 27.07.2015 12:43

Tapahtui Savonlinnassa tänä kesänä.

https://www.google.fi/maps/@61.866749,28.898284,3a,75y,312.04h,69.25t/data=!3m6!1e1!3m4!1s8BrMNv6UBMzbImkEwuPEOg!2e0!7i13312!8i6656

Keskellä olevalla P-paikalla on nykyisin lisäkilpi joka osottaa sen olevan matkailuajonauvoille. Oikealla on linja-auton lisäkilpi, ja vasemmalla henkilöauton.

Pysäköin ainoaan vapaseen matkailuajoneuvopaikkaan, kaikki muut paikat olivat henkilöautokäytössä. Vasemmalle henkilöautopaikalle tuli yksi vapaa paikka johon parkkeerasi matkailuaauto. Oikealle linja-autopaikalle pysäköi vaununvetäjä.

Parkkipirkko tuli ja laputti kaikki muut paitsi minut ja ne henkilöautot jotka olivat vasemmalla oikeassa paikassa. Laputti matka-autonkin siinä henkilöautopaikalla.

Oikein, paitsi kurjaa niille matkakulkimille jotka eivät päässeet heille osoitettuun ruutuun.

Kotkassa on Sapokassa muutama matka-auton paikka lisäkilvellä, mutta aina niissä on torikauppiaiden tai muiden autoja.

Tämä nyt ei oikeastaan kuulu aloittajan asiaan muuten kuin siten ettei merkillä välttämättä saada niitä paikkoja.

@timppa

MÄKELÄ EERO 27.07.2015 12:52

Oltiin Naantalista kotiinpäin ajellessa yhden yön yli Teboil Pirkanhovin yhteydessä olevassa vapaaparkissa Lempäälässä kun ei viitsitty ajella enää iltamyöhisellä kotiin. Rauhallinen paikka, sähköäkin on mahdollista saada. Näitä tarvittaisiin lisää Suomeen. Kuka alkaa viedä asiaa eteenpäin, SFC vai joku muu järjestö? Onko niitä muita?

pikkueero

HELLE RAUNO 27.07.2015 13:34

Se voipi olla ettei tuon merkin tarkoitus ole tavallisen autoilijan aatoksissa ihan kirkkaana. Noihin kun ei ole täällä totuttu. Saattaisi kaivata selventävän lisäteksti t.m.s. Vapaaparkillahan on ihan omakin merkkinsä. Se on Euroopassa laajasti käytössä. Tuo alkuperäinen idea on kannatettava

HAAPANEN TIMO 27.07.2015 14:22

Näin on. Tämä lisäkilpi myös sinivalkoisena P-merkin alla rajoittaa pysäköinnin pelkästään matkailuautoille tai auto/vaunuyhdistelmälle

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_liikenteen_lis%C3%A4kilvist%C3%A4#/media/File:Finland_road_sign_835.svg

@timppa

SUOMI SEPPO 27.07.2015 16:08

Hienoa ! Kun matka sinnepäin suuntautuu täytyy muistaa käyttää hyväkseen. Ostokset/herkuttelut täytyy muistaa samassa kylässä, etteivät pääse sanomaan etteivät syöpäläiset jättäneet muuta kuin roskat. @seppo

KORPPI SEPPO 27.07.2015 20:18

Alueita, joita voitaisiin käyttää kesäaikana matkaparkkeina, on "kylät" täynnä. Koulujen pihat voisivat toimia parkkialueina. Ei sinne tarvittaisi välttämättä muuta kuin roskis. Eikä aina sitäkään. Tämä tuli mieleen, kun olin Kemissä ja siellä oli lyseon(?) piha varattu matkailuvälineille. Se on tosin melko rauhaton paikka ainakin viikonloppuina, kun se sijaitsee sen väylän varrella, joka vie keskustasta venesatamaan.

VALVE ARI 27.07.2015 21:41

tervehdys Tuossa aiemmin kertoi kolleega matkailuauton saaneen sakon kun oli pysäköinyt henkilöauto paikalle. Sakko tai paremmin virhemaksu äkkiä käteen ja pysäköinnin valvojan pakeille perumaan maksu. Matkailuauto on M1 luokan henkilöauto ja jos ei ole erikseen kielletty matkailuautoilta pysäköinti niin laillisesti voi tuohon paikkaan pysäköidä. Kokemusta on mm. Hämeenlinnasta jossa virhemaksu peruttiin, tosin sen jälkeen tuli lisäkilpi jolla kiellettiin matkailuatoilta pysäköinti ko. paikkaan. Terveisin Ari

HAAPANEN TIMO 27.07.2015 23:07

Näinhän minäkin sen ajattelen, siellä paikalla en ko. vaanareita nähnyt joten en tiedä ymmärsikö hän hoitaa asian.

@timppa

NISSINEN JUHA 28.07.2015 13:59

Eihän siitä voi sakkoa kirjoittaa!! Paitsi siinä tapauksessa jos kulkine ei mahdu ruudun sisään.

SUOKKO OIVA 28.07.2015 14:20

Hyvin harvoin matkakulkine mahtuu ha-ruutuun.

EEROLA TEEMU 28.07.2015 16:46

Toisaalta, jos esim. viereisillä paikoilla on toisessa h- auton paikoitusta tarkoittava kyltti ja kuva ja samalla alueella näkyvissä myös parkkialue, missä pelkkä m- auton kyltti, niin tuskin parkkipirkon päätös sakoista miksikään muuttuu.

Ainahan voi yrittää valittaa, eipä se paljon maksa. Siinä m- autoparkissa tuskin sakotetaan edes ruutujen ylityksestä. Oman järjen käyttö lienee sallittua, vaikka paha on parkkeerata, jos "oikeat" henkilöautot ovat jo vieneet paikat, mutta se on jo toinen juttu.

SUOMI SEPPO 28.07.2015 17:53

Eipä tuossa Timpan kuvassa ole ollenkaan takareunaa eli ei ole ruutu jonka rajaa ylittäisi. @seppo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.