Tundrea Kilpisjärvellä

PALM PEKKA 15.07.2015 07:37

Kyseinen Caravanalue on täynnä Norjalaisten vaunumökkejä. Respassa sanotaan että mihin vaan saa majoittua ja ottaa sähköä mutta useat mittarit ovat lukossa ja pitkän etsimisen jälkeen löytyi auki oleva. Alue on muutenkin epäsiisti. Sosiaalitilat on hienot MUTTA tullessa sanottiin että sauna kuuluu hintaan kun laittaa nimen oveen. Näin tehtiin mutta minulla kun ei ollut laseja mukana menin saunaan joka oli kylmä, asiaa ihmeteltiin ja kun kysyttiin selvisi että käytävän toisellakin puolella on sauna. Ovissa ei lue mitään vaan kyltti katonrajassa. No oma vika kun on vanha. Vaimo ja tytär olivat saunassa ja ihmettelivät kun ovissa ei ole minkäänlaista lukkoa ja niimpä sitten saunaan ilmestyi täysissä pukeissa Saksalainen mies muka kysymään miten hän pääsee saunaan. Ei ilmeisestikään tullut kyseiselle pervolle mieleen että respasta asia selviäisi ei naisten saunasta. Respassa luvattiin laittaa lukko ja jopa ilmoitettiin että se on laitettu. Kävimme katsomassa mutta mitään lukkoa emme kuudella silmällä nähneet. Oli sitten kai uusi Norjalainen näkymätön lukkomalli. Kyseinen alue elää täysin Norjalaisten ehdoilla. On edullinen ja hyvällä paikalla mutta jotain tarttis tehdä jotta siellä voisi aikaa viettää myös Suomalainen karavaanari ilman epämiellyttäviä kokemuksia

LATVALA MARKO 15.07.2015 10:22

Onhan ihan selvää, että alue elää Norjalaisten ehdoilla. He ovat siellä 52 viikonloppua vuodesta ja suomalaisia vain muutama viikkona keväällä ja heinäkuussa. Koko alueen saisi sulkea tai oikeastaan koko Kilpisjärven saisi sulkea kauppan mukaanlukien ilman Norjalaisia.

PALM PEKKA 15.07.2015 11:59

Kyllä Kilpisjärvi kauppoineen, majoitusliikkeineen ja campingalueineen oli olemassa kauan ennenkuin Norjalaiset paikan valtasivat. Kohta Suomalaiset eivät enää siellä käy ja entäs sitten jos rahan kurssi muuttuu tai tulee rajoituksia luonnontuhoomiseen. ITE

KAASINEN PERTTU 15.07.2015 12:45

Nyt pakko ihmetellä liikkuvien karavaanareiden'vihaa'paikallaan olevia karavaanareita kohtaan kun muualla maailmassa on kokonaisia vaunu'kyliä'. Ilman kausipaikkalaisia moni paikka olisi jo aikaa sitten lopetettu!! Varsinkin matkailu autoilijat monet on siirtyneet stellplats käyttäjiksi niin silloin karavaan alueet pikkuhiljaa kuolee pois. Yrittäkää nyt hyvät karavaanarit ajatella kokonaisvaltaisesti eikä tuijoteta pelkästään omaan napaan!!

LATVALA MARKO 15.07.2015 12:50

Kyllähän suomalaiset siellä harvakseltaan käy, mutta Norjalaiset on mahdollistanut alueen kehittymisen ja runsaan rakentamisen. Pari vuotta sitten olin viettämässä uutta vuotta Kilpisellä ja käytiin vaimin kanssa Bossen baarissa. Paikalla 6 paikallista, me ja baari täynnä Norjalaisia. Eipä näkynyt Suomalaista turistia. Bosse kertoili, että ilmän Norskeja baari olisi kiinni ruskan loppumisesta vappuun asti.

MYLLYMÄKI SAMI 15.07.2015 22:46

Täällä Tundreassa tosiaan ei kaikki ihan niin hyvin kuin voisi. Esim. Huoltorakennukseen ei pääse 0.30 ja 07.00.n välillä vaikka on avainkortti.

Vastaanoton likka sanoi tänään että ei oikein tiedä käytännöistä kun on niin uusi työntekijä.

Mutta maisemat on hienot ja taisi olla tänään kesän lämpimin päivä näillä suunnilla.

PALM PEKKA 16.07.2015 07:48

Ei raha saisi noin sokeasti vaikuttaa. Kaunis maisema on pilattu slummimaisella hökkelikylällä. Olisivat edes samanlaisia tai edes samanvärisiä. nyt hökkelien ympärillä on lisäksi kaikenlaista rojua. Siellä on poltettu nuotioita ja niissä muovia ym jätettä. Ei kaikkea huonoa pitäis Suomeenkaan kopioida. Mielipiteitä on monenlaisia ja tämä on minun. ITE

BACKMAN JUHANI 16.07.2015 16:49

NO näinhäse on mutta vastapäätä vielä ankeempaa sepelikenttä ja vc ynnä muutpalvelut vain silloin kun on baari auki ja meinasivat vilä pyytää vedstäkin erkseen maksun paikka muuten haltinmaa ja 20€ yö valittivat että paikka vieläkesken että ei ole paveluja olihan sähö ja siinä kaikki eipä ollut muita yöpyjiä enkä minäkään enää !

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.