OLISIKOHAN PIKKU BOIKOTIN PAIKKA ?

NYYSSÖNEN KAJ 21.07.2015 14:30

Minä kulutin viime talvena 18650 kWh energiaa josta 2400 kWh portugalissa. Vattenfallin tilaston mukaan nelihenkinen perhe 120 m2 omakotitalossa sähkölämmityksellä tavallinen varustetaso kuluttaa vuodessa 18480 kWh

Me karavaanarit säästämme energiaa sitten valtavasti. Ilmalämpöpumppua minulla ei ole.

LAIKKO TOMMI 21.07.2015 14:50

No täs nähää eri ajattelutyylejä. Onkos se ny energian säästöö toi

ÖGÅRD PÄRRE 21.07.2015 20:49

Miksi pitää aina säästää ja etsiä halvinta vaikka etsimiseen kuluu aikaa ja rahaa. Suomi tarvii kulutusta raha liikkeelle se on käyttötavaraa. No saatan nyt puhua väärälle ryhmälle.

POKKINEN TAPANI 21.07.2015 21:18

Reijo, olen ihan samaa mieltä. Nousis vaikka naftan hinta pariin kymppiin niin ei tarvitsisi joutavia enää tienpäällä tervehtiä, vaan enpä noita heiluttele nytkään. Perjantaina Kassu Halosen pileisiin Oulunjärvelle.

LAIKKO TOMMI 21.07.2015 22:05

Pärre... Samoilla linjoilla -))

EEROLA TEEMU 21.07.2015 23:04

Onhan täällä Pärre ja muutama muukin järkijätkä linjoilla. Aika tyhmää maksaa sellaisesta jota ei joko tarvii tai joka on rahamassille liian kallista. Kun lukee näitä vaanareitten -mielestäni naurettavia - valituksia mm. sähkön hinnoittelusta tai henkilömaksuista, niin välttäkää sellaisia paikkoja, joihin rahanne eivät riitä tai jotka mielestänne vain rahastavat köyhiä rassukoita.

Hankkikaa kunnon akut ja pitäkää ne latauksessa -vaikka aurinkosähköllä, joka on lopulta hiton kallista Suomen olosuhteissa. Majoittukaa puskaparkeissa -jos uskallatte- niin yöpyminen ei maksa mitään. Piilottakaa mukulat ja ylimääräiset matkustajat vaikka patjan alle respan kohdalla ja ilmoittakaa matkustajiksi vain itsenne, ellette siis kykene maksamaan esim. 4e/hlö maksua. Kuluttaahan se "lisähenkilö" -jos siis tulee ulos sieltä muovikopista- saman kuin se ensimmäinenkin ja maksullinen asiakas mm. pesutiloissa, saunassa, jopa nurmea tallatessaan.

Tyhmyyttä on montaa lajia. Pahinta on se, että hyväosainen, yleensä varakas, matkailija nipottaa hinnoista. Ostaisi peilin ja sieltä näkyisi syypää aika moneen ongelmaan. Uskaltaisi jäädä edes kotiinsa ja nostaisi sen m- välineensä pukkien päälle, niin tulisi halvemmaksi.

Todelliset köyhät ei valita turhasta, mutta kusipäät valittavat.

LAIKKO TOMMI 21.07.2015 23:49

Teemu täydellistä faktaa -))

ÖGÅRD PÄRRE 22.07.2015 11:15

Hyvä Teemu. Järkipuhetta. Mielenkiintoista seurata mistä viellä valittavat. Minä uskallan purkautua kotonakin, mutta on niin ihana emäntä ettei tarvi. Tänään sataa jahuomenna voi paistaa vaikka aurinko.

JANHONEN MATTI 22.07.2015 12:36

Ei asia ole niin yksinkertainen kun annetaan ymmärtää. Tässä on keskusteltu kahdesta asiasta, sähkön hintatasosta ja sähkön oikeudenmukaisesta hinnoittelusta jäsenten kesken.

Kolmas tekijä asiassa on tekniikan kehitys sekä auton sähköjärjestelmissä että auton sähkö kuluttavissa laitteissa. Koko ajan kehitys menee siihen suuntaan, että riippumattomuus ulkoisesta sähkölähteestä vähenee.

Uskon, että Haapasen Timon lailla käyttäytyvien määrä kasvaa nopeasti, eikä siihen vaikuta hinta vaan tämän harrastuksen perusajatus, riippumattomuus. Hyvin monelle maasähköön kytkeytyminen pysähdy ja aja -tyyppisessä matkustamisessa on jo nyt enempi tapa kun todellinen tarve.

KUJANPÄÄ MARKKU 22.07.2015 14:48

Alueopaasta voi etukäteen katella hinnoittelua joka passaa omaan pussiin.

Sähkö on mulle mukavuustekijä, varsin silloin kun käytän ilmastointia ja muutenkin. Roikattomuus on harrastus, ei siinä mitään.

KRISTO LAURI 23.07.2015 08:31

Näyttää jotta lähes kaikki karavaanari parkit ovat noita rahoillaan leventeleville tarkoitettuja nykyisin! Lueskelin eilen tuota karavaanarien opaskirjaa, ja näyttää siltä jotta suurinosa niistä on ottanut nuo henkilömaksut käyttöönsä, myös SFC omistamat parkit! Pitänee alkaa koppuloimaan aurinkopaneeleja höpömökkini katolle, ei tarvitse maksaa sen jälkeen henkilömaksuja eikä muitakaan maksuja ! Pitäkää tunkkinne ! perskeles !

Lauri. K

ESKOLA JUSSI 23.07.2015 08:42

Juu varokaa, tämä harrastus saattaa maksaa.... Itse kyllä maksan palveluista mielelläni, kunhan vaan on suht siistit paikat. Nyt kohti Rauhanlahtea

KARJALAINEN ALPO 23.07.2015 08:51

Pistäppä Lauri lista tänne niistä SFC-alueista, joissa on käytössä henkilömaksut jäsenille.

Minä en yht äkkiä löytänyt yhtään sellaista.

FLINKMAN REINO 23.07.2015 16:32

Pitäisiköhän varautua henkilö hinnoitteluun jos vaikka saksalaiset pirkka matkailijat sattuisivat tulemaan. Tässäkin paikassa suihkut suljettiin ja vessoihin pitkät jonot.

JANHONEN MATTI 23.07.2015 18:19

Jos noita boikotoi niin mitenkäs se on omasta repusta syövien karavaanarien kanssa. Pitäisikö meitäkin boikotoida ja jos niin kenen toimesta.

Tai saako ulkomaalainen toimia Suomessa matkaillessaan niin, että matkan kulut alenee, tuoda vaikka 40-50 % halvempia juomia ja ainakin 30 % halvempia elintarvikkeita Suomeen ja syödä "kontistaan".

Ja saako kansalainen hakea vaikka Virosta olutta, viiniä ja viina kun se on halvempaa siellä ja voiko kansalaisen tällä perustella kohdistaa moraalista arvostelua, kun ei osta juomiaan Alkosta ja ruokiaan S-marketista.

Ja saako kansalainen ylipäätään toimia oman etunsa mukaisesti jos ei samalla riko lakia.

NYYSSÖNEN KAJ 23.07.2015 18:37

Näihän yritykset Suomessakin toimii. Oma etu ja voitto kruunaa kaiken.

Mitä tulee taasen kansalaisiin niin täällä pojan tähden alla asuu herkkäuskoinen kansa joka uskoo mainospuheisiin kuin raamattuun vaikka ei sellaista omistaisi.

Saksalainen kyllä katsoo että hänen etuaan ei kukaan kuseta. Mersun toimitusjohtaja vaati että mersu suunnitellaan kestämään vain takuuajan ja sitten rahastetaan huoltokorjauksella. Saksalainen autoliitto ADAC kun kuuli tämän julisti mersut ostoboikottiin jos toimitusjohtajaa ei vaihdeta. Toimitusjohtaja vaihtui heti Saksalaiset kuluttajat nousee barrikaadille heti jos heidän etujaan luokataan.

SALVISTO ANSSI 23.07.2015 19:35

Tervehdys ! Näinhän sitä karavaani alueitten kehittämistä rakennetaan eli boikotoimalla, EI todellakaan vaan pysykööt kotona ne tai vaihtakoon lajia jos n. 30 € vuorokaudessa on liikaa. Ja mitä tulee keski Euroopan alueisiin niin hyvistä toimivista ja hoidetuista alueista vaan joutuu maksamaan kohtuullisen korvauksen. Lapsellista on mielestäni sotkea kauppaketjuja ja uskontoa keskusteluun ja Hyvää auto merkkiä ! Pa. Mersulla on hyvä vetää vaunua niin kotimaassa kuin rajojen ulkopuolella ! Hyvää kesän jatkoa kaikille ja nautitaan Suomen hyvistä karavaani alueista ja unohdetaan boikotoinit !

JANHONEN MATTI 23.07.2015 20:16

Mistä näitä retostelija-Ansseja oikein riittää.

30 euroa pöytään, jos ei kelpaa niin vaihtakaa alaa tai pysykää kotona köyhät, niinkö? Ei noillakaan ajatuksilla alueita kehitetä.

Jostain syystä alueiden - ei omien eikä vieraiden - kehittämiskeskustelua haluta käydä.

Pitää vain muistaa, että siinä missä rakentava keskustelu alueiden niin hinta- kun laatutasosta ja erityisesti toiminnallisesta laadusta loppuu, niin siitä alueiden taantuminen alkaa.

VÄLIMÄKI JARMO 23.07.2015 20:32

Suomessa monta paikkaa jossa 30€ :lla saa olli kaksi päivää,Mintenkähän ne pärjää jos noilla on niin tiukkaa. ,JV

SUOMI SEPPO 24.07.2015 08:21

Juuri siksi että siellä ollaan kaksi päivää (ehkä useampikin) yhden sijasta.

VALTONEN MARTTI 25.07.2015 19:57

Tässä maksuperiaatemuutoksessa ainoa vääryys on se että kun piti ottaa henkilömaksut käyttöön lisättiin ne jo olemassa oleviin leirintämaksuihin päälle. Eli tehtiin puhdas hintojen korotus. Näin ainakin itse olen ollut huomaavinani.

Eihän sen niiin pitänyt tapahtua. Siitä on täysin oikeutettua napista oli 100000 vehkeet tai 10000.

Toinen juttu sitten se sähkö. Kyllä siitä peritään todella moninkertaista maksua.

Mutta näinhän tehdään taloyhtiöissäkin. Maksuilla subventoidaan jotakin...

En ihmettele että leirintäalueen respassa katsotaan nenänvartta myöten kun usein ilmoitan etten tarvitse sähköä. Onhan se heille melkein ilmaista rahaa.

VÄLIMÄKI JARMO 25.07.2015 20:22

Ja kuka sanoi että henkilö maksut,no EU,mutta silti oo tarvis lyörä niitä +henkilöitä,jo ylihintaisiin maksuihin.Onhan yrittäjälle helppoo lisätä,mutta pitääs ottaa huomioon se ilman hehkilöitä maksu,mikää kuljin ei aja yksin sille alueelle ilman kuljettajaa,Mulla poikotis kaikki +henkilö kohteet.Ja pysyy. ,JV

ÖGÅRD PÄRRE 25.07.2015 21:09

Hyvä Jarmo, olet mahtava uskallat boipotoida.

KILLSTRÖM NIELS 26.07.2015 08:27

No kyllähän tuollaiseen tapaukseen pitäisi olla oma hinnoittelu.

Kyllähän se vitosen henkilömaksu on kohdalaan jos ensin pudotetaan ajoneuvon maksu vitoseen, eikä niinkuin nykykäytännön mukainen lisäys aluemaksuun. Hinnittelu Liiterin tapaan, sama taksa koko valtakunnassa. Ei taida saada kannatusta.

Nisse

KOISTINEN TOIVO 26.07.2015 08:57

Meillähän on rullat alla. Jokainen omalla kohallaan kattoo mihin menee. Näinhän se on kaupassakin. Kattotaan ostaissa onko laatu, ja hinta kohillaan. Näyttää moni miettineen, kun on noita yöpyjiä meleko monenmoisessa paikassa "puskassa". Toivopoika

KARJALAINEN ALPO 26.07.2015 09:56

Tuolla Powerparkissa kuuluu hintaan sähkö, eikä ole henkilömaksuja. Sinne kannattaa mennä. Hintakin on kohtuullinen 48 €:a/ ajoneuvo. Hyvä paikka, olen käynyt.

ÖGÅRD PÄRRE 26.07.2015 10:13

Vai no se 48€ sopiva hinta. Jollekin suvijuhlien osaanottajille varmaan ihan ok. Mutta jos kaksin tulee niin aika hyvä hinta ja väärin hinnoiteltu. Kaksi ihmistä kuluttaa vähemmin kun viisi henkeä, vai olenko laskenut väärin.

KORTESALMI MINNA 27.07.2015 11:36

Korjaus tuohon ryynäsenniemen hintaan,meidän hinnaston mukaan vuorokausimaksu 18 €/vrk sis. sähkön ja yleisen saunan joka päivä sfc jäsenilta ja 25 €/vrk sis.sähkön ja yleisen saunan ei jäseniltä, ETTÄ NÄIN ,kohtuullista sanoisin !

RUOSTELA RAUNO 29.07.2015 09:59

Kirjoittelen tätä nyt perheellisenä asuntoautoilijana jonka pääasialliset leirintäalueiden käytöt ovat yhden tai korkeintaan kahden/kolmen yön pysähdyksiä virallisilla leirintäalueilla sekä sitten näitä yön yli pysähdyksiä matka/puska (tai mikä lie sitten onkin) parkissa.

Tuntuu että tämä asia (alueiden hinnoittelu ja noi matkaparkit) on korostunut tässä viime vuosien aikana ja tulee koko ajan enemmän esille. Olisikohan niin että lomanviettotapamme ja tarpeemme liikkua ja leiriytyä ovat viimeisten kuluneiden vuosien aikana muuttuneet jonkinverran ja tarjonta (leirintäalueet/leiriytymismahdollisuudet) ei ole pysynyt perässä tai edes oikein huomannut tätä muutosta.

Tarkoitan sitä että Asuntoautojen määrä on lisääntynyt huomattavasti ja niillä liikkuminen ja lomanvietto on luonteeltaan hieman erilaista kuin entisajan vaunuilu. Kun esim vaunu vedetään johonkin alueelle ja aloitetaan muutaman päivän lomanvietto ennen siirtymistä uudelle alueelle (tai palaamista kotiin) niin autoilijalla ajaminen ja matkanteko itsessään on ehkä enemmän jo sitä lomanviettoa ja maisemat/paikkakunnat vaihtuvat ehkä jopa joka päivä. Tämänkaltainen matkanteko ja yöpymistarve lienee suurin syy siihen miksi hyville matkaparkeille olisi kysyntää sillä en oikein näe siinä mitään järkeä että maksan noin 40€ siitä että saan nukkua omassa autossani jatkaakseni matkaa taas aamulla heti aamiaisen jälkeen.

Mitä sitten tulee noihin leirintäalueiden hintoihin niin siitähän ei nyt tietenkään päästä mihinkään että pidemmällä aikavällillä yrityksen tulojen pitää olla suuremmat kuin menot. Yhtenä suurimpana ongelmana lienee sesongin lyhytaikaisuus, mutta toisaalta voidaanko edes lähteä siitä olettamuksesta että muutaman kuukauden työllä pitäisi saada koko vuoden toimeentulo – Tuskinpa tämä onnistuu millään alalla Suomessa. Alueet jotka ovat kannattavia ympäri vuoden on varmaan aika vähän koko Suomessa joten kyllä tämän leirintäalueen pitämisen rinnalla täytyisi olla myös jotain muuta ”bisnestä” josta sadaan toimeentulo sesongin ulkopuolella.

Mitä taas tulee tuohon henkilöhinnoitteluun niin periaatteessa ihan oikein että jokainen maksaa omat kulut/kustannukset itse MUTTA väkisinkin herää kysymys että mitä sillä hinnalla saa ja toisaalta mitä kuluja yrittäjälle sinun leiriytymisestäsi muodostuu? Eikös yrittäjän juuri pitäisi houkutella ihmisiä paikalle ”kuluttamaan”, varsinkin jos on tarjota muutakin kuin pelkkää maata sinne pyörien alle. Väitän että lapsiperhe kuluttaa/kuluttaisi enemmän kuin esim eläkeläispariskunta joka ”vain nysvää vaunussa” (ei ehkä paras sanavalinta – sorry about that) jos vain alueen pitäjällä on mitä tarjota -> Kioskia, kahvilaa (burgerit), minigolfia, muita pelejä, polkuautoja jne. Lapsiperheen sähkönkulutus on myös todennäköisesti suurempaa kuin parilla aikuisella, nykyajan lapsethan ne ”määrää” aika pitkälle sen perheen kulutuksen tason muutenkin joten niistähän yrittäjien luulisi olevan kiinnostunut. Pitäisi ehkä enemmän siirtyä siihen moodiin että ei rahasteta ihmisiä siitä että vain saapuvat paikalle vaan siitä mitä he siellä tekevät/käyttävät/kuluttavat!

Mitä lisäkustannuksia taas tulee yrittäjälle siitä että vaunussa/autossa on enemmän ihmisiä (nyt ei puhuta mistään ”aikuisten porukoista”) niin äkkiseltään en juuri muuta keksi kuin suuremman vedenkulutuksen ja sekään ei oikeastaan koske alle murkkuikäisiä lapsia joita yleensä saa houkutella sinne suihkuun (no ehkä ruuanlaittoon/tiskaamiseen kuluu myös enemmän vettä). Tähänkin olisi tietysti tasapuolinen ratkaisu olemassa, poletit/Euron kolikot, joilla suihkut toimis (yleinen muualla euroopassa), tämä on kyllä hankala ja epäkäytännöllinen mutta olisi sitten ainakin tasapuolinen – se maksaa kuka kuluttaa.

Sen sijaan että tässä nyt mitään lähdettäisi boikotoimaan niin voisin heittää ilmoille pari ehdotusta alueiden pitäjille. Voitaiskohan ottaa käyttöön vaikka ns perhelippu jolla alle 15v lapset pääsisivät alueelle ilmaiseksi maksavan aikuisen autossa/vaunussa. Myös noita yhden yön puskaparkkilaisia jotka tulisivat vain nukkumaan yön yli voisi houkutella vaikka niin että esim. illalla kuuden/seiskan jälkeen saapuville ja seuraavana aamuna lähteville hinta olisi reilusti normi vuorokausihintaa halvempi - Rahastetaan siitä kulutuksesta eikä pelkästä nukkumisesta!

JANHONEN MATTI 29.07.2015 10:37

Rauno on mielestäni oivaltanut hyvin sen proplematiikan missä nyt ja lisääntyvässä määrin tulevaisuudessa mennään.

Matkustamisen luonteen ja ajoneuvokannan muutos edellyttää camping-alueiden rinnalle uuden tyyppistä palvelua, joka mieluusti on integroitunut jo olemassa oleviin palveluihin, jolloin palvelun perustamiskustannukset ja hinnat pysyy kurissa. Tarvitaan vin-vin -ajattelua kyräilyn sijaan

KARJALAINEN ALPO 29.07.2015 10:41

Rauno on sisäistänyt asiat ja muutokset!

EEROLA TEEMU 29.07.2015 10:54

Kirjoitat Rauno osittain ihan asiaa, mutta sitten taas menet "saivartelulinjalle". Ydinkysymys on: Miksi menet sinne leirintäalueelle jos kerran tarvitset vain yön yli nukkumista? Suomessa on tuhansia laillisia mahdollisuuksia viettää yönsä täysin turvallisesti m- autossa aitojen ulkopuolellakin. Ellei akut tms. ole riittäviä, niin panosta niihin.

Ristiriitaa on siinä, että toteat leirintäalue- bisneksen olevan sellaista, ettei sen varaan voi laskea vuotuista elantoaan. Kuitenkin sinne pitäisi hankkia erilaisia virkistyselementtejä, jotka tietenkin maksavat lisää, eivätkä alueita käyttävät ole valmiita niistä mitään maksamaan. Suomihan on täynnä kesäisin avoinna olevia, lähinnä lasten tarkoituksiin tehtyjä huvittelupuistoja ym. sirkuksia. Autoissahan on pyörät.

Olisi hyvä, jos kalliilla m- autolla tai yhdistelmällä liikkuvatkin ymmärtäisivät, että leirintäalueelle ei yleensä "majoiteta autoa tai vaunua" vaan sitä porukkaa, joka mukana menee. Henkilömaksu on kaikkialla maksuperusteena, vai menetkö esim. matkan varrella seisovaan pöytään syömään, missä ei jokainen joutuisi maksamaan omasta ruuastaan -lapset toki vähemmän kuin aikuiset.

Vaikka en itse ole oikeastaan koskaan käyttänyt leirintäalueita koti- tai ulkomailla kuin pakottavassa tarpeessa -koska matkailu on ollut ykkösasia- niin en ymmärrä aiheetonta kritiikkiä. Jokainen leirintäyrittäjä saa mielestäni määritellä hintansa ja henkilömaksunsa omista lähtökohdistaan. Aitaukseen tulevien tehtäväksi jää harkita, kannattaako sinne mennä vai onko esim. liian kallista omalle rahapussille.

Sähkömaksuista valittajatkaan eivät osaa edes kuvitella, miten kallista määräykset täyttävän verkoston rakentaminen alueelle on. Mitä vähemmän sitä käytetään, sitä kalliimpia pitää hintojen per kWh olla, jotta saisi edes osan sijoituksesta takaisin. Jos leirintäalueen pitäminen on jonkun mielestä hyvää bisnestä, niin siitä vaan hankkimaan ja rikastumaan.

HOVIARO TIMO 29.07.2015 14:51

Hei vaan kaikille. Tuolla samalla periaatteella voisi boikotoida kaikkia mielestään kalliita yrityksiä ja palveluita, jokainen voi omalta kohdaltaan päättää mikä on liian kallista ja sitten aletaan yhdessä boikotoimaan niitä kaikkia. Annan muutaman esimerkin auttamaan miettimistä:

Alko, parturit, pysäköintimaksut, tuoreet herneet, auton huolto, autovero, käyttömaksu, vakuutusmaksut, bussimatkat, junamatkat, ravintolat, kylpylät, no kyllähän näitä löytyy vaikka kuinka, ja lähes kaiken voi tehdä itse halvemmalla, kuinka niillä on pokkaa veloittaa noin paljon. Nyt yhteis Boikottiin!

Timo 28060

ESKOLA JUSSI 29.07.2015 20:46

Teemun kanssa samalla linjalla, kaikki kiva maksaa. Mutta jokainen voi päättää mikä on itselle kivaa ja rahan arvoista. Itse tykkään alueiden palveluista...

ÖGÅRD PÄRRE 30.07.2015 23:04

Se maksaa joka käyttää on ok. Pelkkä auto/vaunu hinta ei hyvä. Olemme juuri Ahvenanmaalla Käringssunden alueella. Hinta autosta ja pieni hinta / henk. + sähkö. Sisälti keittiön wc:n. Lisämaksu suihkusta 1€/4 min joka ladattiin korttiin. Tässä hyvä alku. Pitää myös huomioida mm. Wifi mahdollisuus ym. Ym. Miksi täällä vain väitellään ja ainoa oikea ratkaisu on se joka sopii juuri minulle. Kuten edellinen karavaanari mainitsi niin pitäisikö tehdä miinkuin politiikot että perustetaan toimikunta pohtimaan asiaa. Ahvenanmaahan kannattaa palata ihan erikseen ihan ajan kanssa.

NYYSSÖNEN KAJ 31.07.2015 09:02

Kamping Olhão SINDICATO DOS BANCÁRIOS DO SUL E ILHAS

Meidän kausipaikkalla on kaiken aikaa ollut kuljin, henkilöt ja sähkö erillishinnoteltua. Lisäksi on kolme hintaluokkaa - lomakausi 1.7 - 31.8 - kesäkausi 30.4 - 30.9 - talvikausi 1.1 - 30.5 ja 1.10 - 31.12

Jos olen siellä paikalla 30+ päivää saan 30% alennuksen kaikista hinnoista PAITSI sähköstä alkaen ensimmäisestä päivästä.

Hinnasto: http://www.sbsi.pt/atividadesindical/Servicos/ParquedeCampismo/Documents/Tabela%20campismo%20Utentes%202015.pdf

HONKANEN JAAKKO 01.08.2015 21:58

Tervis Kaij !

Nyt tuli oikosulku en saa lähtee yksityisviestiä ? Ois sulle asiaa lähetätkö sähköpostin mulle E,mail. salakkamaki@gmail.com ESNAN - Jaakko

SVENSK PETRI 02.08.2015 18:17

Teemu Eerola puhuu asiaa, komppaan.

MYLLYMÄKI SAMI 02.08.2015 20:53

Itse mitä tarvitsen leirintäalueelta on. - oma yksityinen nurkka jostain ilman yhteisöllisyyttä jos en sitä halua. - sähkö - siistit wc tilat (ei tarvitse suihkua) - oma saunavuoro kun sen tarvitsen - sopiva matka kaupungin palveluihin - kahvila yms.

Ainoa leirintäalue nämä Suomessa joka täyttää kriteerit on Santalahti Kotkassa.

KURPPA ESA 29.08.2015 17:51

Boikotista en tiedä mutta miksi esim 2henkilöä maksaisi jonkun perheelisen kulut nyt kun suomeen on tulossa mamuja joilla on isot perhekunnat 6-9henkeä pitäisikö meidän maksa heidänkin kulut vielä veromarkkojen lisäksi ps antaa tulla palautetta terv esa

KURPPA ESA 29.08.2015 18:04

Keskustelussa puhutaan sähkönhinnasta 30senttiä on kohtuuhinta kilowatilta laittakoot alueet omat mittarit joka tolppaan saadaan todelliset kulutuslukemst ps. Tuntien karavaanarit moni käyttää valosähköä lämmitykseen eli epärehellisiä on ps palautetta toivotaan

JANHONEN MATTI 29.08.2015 18:43

Tämmösellä tolpalla se aiheuttamisperiaatteen mukainen sähkön hinnoittelu onnistuu ja on helppoa. Jokainen maksaa käytön mukaan. Eikä tarvita virkailijan työpanosta, ei mittareita autoissa tai vaunuissa eikä mittarin lukua. Tavallinen saksalaisilla stellplatzeilla.

http://elektro-schickramm.de/ems-energy-energieversorgung-am-wohnmobilstellplatz/

LINDBLOM ALF 29.08.2015 21:04

Mutta kun tuollaiset tolpat ei vielä suomessa ole, niin sitten maksetaan niiden asennuskulut, kuoletus laskettaneen 3 - 5 vuotta.

LAHTINEN TIMO 30.08.2015 14:13

Kyllä nyt ruvetaan pihistämään. Palvelut pitäisi olla parasta laatua, mutta hinta minimissään. On sitä varaa ostaa auto/vaunu ja kierrellä, mutta yösijassa pitää säästää.

ÖGÅRD PÄRRE 30.08.2015 16:04

On ihme porukkaa tämä nykyinen ns. karavaanari. tottakai kaikki maksaa vai oletteko elänneet ihan sossun turvin tähän asti. Boikotoida jotakin paikkaa vain siksi että hän veloittaa kulutuksesta. Ostakaa kunnon agregaatti niin mäette mitä sähkö maksaa. Ai niin sossu ei taida sitä hyväksyä. Lopettakaa pelleily ja myykää autonne pois. Tämä menee jo korkealta yli hilseen.

NIEMELÄ AP 30.08.2015 21:30

Onko muilla boikotin paikka: vrk sfc 13e + hlö 7e + sähkö 6.50e ? siis 2 henkilöllä vrk 33.50. Vilkasliikenteinen katu ihan vieressä, rautatie ihan vieressä, nuorison oleskelu/metelöintipuisto ihan vieressä. Oltiin paikassa viimeisen kerran. Henkilökunta oli kyllä erittäin mukavaa. Joo kyllä pitää katsoa jo mennessä mihin on menossa mutta huomattiin vasta illalla tilanne ja aamulla työmatkaliikenne.

JUNTUNEN TOMI 30.08.2015 22:06

Meill on ain RAHHOOO evväänä ....

Terv Tomppa

NIEMELÄ AP 30.08.2015 22:54

Niihän sitä Jorroisissa huastellaan, että olis. Näkis vuan?

ÖGÅRD PÄRRE 31.08.2015 10:58

Auto kaksi henk. + sähkö. Kyllä se sitä 35 - 40 Euroa on. Affenanmaalla viellä enemmin. Ainoa mistä ei veloitettu lisää oli kun autoja jouduttiin hinamaan pois märästä pellosta. Elämä maksaa ja kaikkien pitää elää.

NIEMELÄ AP 31.08.2015 13:43

Kuulin kyllä, että vaasanseudulla oli vedetty juhannuksen jälkeen vaunuja ja autoja traktoreilla pellosta mutta ei kai ny leirintäalueella ? Ei oo kyllä tullu käytyä ahvenanmaalla leiriasioilla, että en tunne aluetta.

Ajattelin tuossa edellisessä lähinnä nuita "ongelmia" en niinkään hintaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.