Kenen on syy jos minä rikon lakia tietoisesti

POKKINEN TAPANI 17.05.2015 08:35

Asuntovaunun vaihtuessa autoon ostimme vanhan kuorma-autosta tehdyn asuntoauton. Tämä auto jossa suuri moottori istuinosan alla oli hyvin lyhyt, leveä ja korkea alkoviauto ja sitä sai ajaa B-kortilla. Jo alussa kello soitti ja epäilinkin miten iso auto oli vain korkeintaan 3,5kg- Noh epäilyt tuli todeksi kun auton kerran punnitsin jäteaseman vaa-alla. Myöhemmin kun kyllästyimme kolmen pojan kanssa aina rakentamaan pöytärymästä ja sivusohvasta nukkumpaikkoja, käytiin meidän perheessä pitkät neuvottelut siitä, että lähdemmekö tietoisesti rikkomaan lakia ja ostamme suuren, pitkän alkoviauton jota myös B-korteille jostain käsittämättömästän syystä rekisteröidään, tosin väliin vain muutamalla henkilöpaikalla. Kävimme siis periaatteellisen keskustelun kotona siitä, että lähdemmekö itse aivan hyvin tietoisesti rikkomaan lakia. Seuraavaksi päädyimme ostamaan matkailuauton joka vaatii C-kortin ja nyt olikin pohdittavana se, että kuljetanko sitä yksin, vai meneekö rouvani autokouluun? Mieluinen auto löytyi ja rouva päätti istua enempi takaosasa ja kuljettaisin siis kaikki matkamme yksin, emmekä lähtisi sille linjalle, että valehtelisimme itsellemme ettemme tiedä mitä laki sanoo ajokorttisäännöksistä.

Nyt kun ympyrä taas sulkeutuu ja lapset ovat jo pesästänsä pyristelleet, vaihdoimme pieneen matkailuautoon jota rouvakin JOUTUU jälleen ajamaan. Mutta tämäkin lyhyt juuri alta 6m pitkä auto on kokonaispainoltaan 3,5t ja varmasti senkin kantavuus tulee väliin koetelluksi vaikka meitä on vain kaksi. Ja jos joskus auton kantavuus hetkeksi poikkeuksellisesti ylitetään niin sen kanssa kyllä pystyn, pystymme elämään. Jokainen tehköön omat ratkaisunsa. -tapani.

LAUKKANEN MAURI 17.05.2015 08:48

Kaikki on suhteelista ,kun keskustellaan lakien noudattamisesta .

Asun kaupunkialueella ja mökkini ohi menee tie,jossa on se 50km/h nopeus,mutta liikennevirta ja sen nopeus on noin 70-80 km/h? miksi?.

Tuossa yksi esimerkki ,jos halutaan noita vastaavia lakiin perustuvia säänöksiä ja niiden noudattamatta jättämiä hakea lista on pitkä.

Yksi tärkeä asia on tuo viina,kun tiedämme kuinka paljon ihmiset juovat,on aivan selvää että vain murtosa rattijuopoista jää kiinni,ajetaan aamulla pienessä kankkusessa,se ei ole kai rikos?? ?

KOISTINEN TOIVO 17.05.2015 08:55

Et painiskele yksin asian kanssa. Suomen teillä on kaspäin matkakulkimia, jotka ovat liian painavia. Poliisilla olisi aika työ niiden vahtimisessa. Tästä on aika paljon ollut puhetta. Muuten, jos auto on paripyörillä, ja kuorma,auton oloinen, kuten se petteri. Voi sanoa, että alle 3500 kilon painoon se ei mahdu. Nykyään ovat yli 7 metriset kapineet aika pienellä marginaalila liikkeellä. Toivopoika

POKKINEN TAPANI 17.05.2015 09:13

Mauri, olen ihan samaa mieltä, ettei kukaan kykene ja edes voi tai halua jokaista lain kirjainta noudattaa. Mutta onko syy muiden jos itse vaikka ajaa humalassa autolla? Voisiko käryn käydessä vyöryttää syyn vaikka Caravanliiton taikka kenties Zontanaisten järjeston syyksi? Enhän minä nyt voi itse vastuuta elämästäni ottaa. Totuus on jossain ulkona. -tapani-

MERIKALLIO VELI-PEKKA 17.05.2015 09:45

Todella naiivia jaarittelua. Jokainen täysi-ikäinen oikeustoimikelpoinen ihminen Suomen tasavallassa vastaa tekosistaan itse. Tietämättömyys ja taitamattomuus ei ole lieventävä asianhaara kuten ei myöskään humalatila.

Vaan voiphan sitä ripulissaan työntää mitä sattuu tulemaan. Eduskuntavaalit menivät jo.

KRISTO LAURI 17.05.2015 12:14

Ainahan voi keksiä selityksiä kuten Pietikäisen Sirpakin !

Sirpa Pietikäinen on myös rattijuoppo Pyrkiessään jatkoon vuoden 2003 vaaleissa Pietikäinen vetäytyi kampanjoinnista jäätyään kiinni törkeästä rattijuoppoudesta Hämeenlinnassa rautatieaseman pysäköintialueella. ”Selvin päin en olisi humalassa auton rattiin lähtenyt”, selitti Pietikäinen tapausta lehdistölle. Hämeenlinnan poliisin mukaan Pietikäisen veren alkoholipitoisuus oli yli 1,2 promillea, joka on törkeän rattijuoppouden raja.[3]

Lauri. K

POKKINEN TAPANI 17.05.2015 12:34

Pietikäinen sentään laittoi syyn oman humalatilansa syyksi. Ja se että itse töppää ja alkaa etsimään muista on jo raskauttavampi törppöys. Toisaalta töppäsinhän minäkin kun menin vaihtamaan hyvän Ivecoalustaisen Burstnerin silkaksi sekundaksi osoittautuvaksi Hymeriksi ja jos tehtaan valtuuttamat edustajatkin ovat samaa 80-sentin tiiliseinä luokkaa niin onkos minullakin peiliin katsomisen paikka? Toisaalta voisinhan vaatia sen jonkun järjestömme palkkalistoilla olevan Piilosen päätä vadille. Vielä paljon parempi kuin järjestömme puheenjohtaja erotettaisiin sillä eihän HÄN ole huolehtinut kunnolla tehtäviään kun minulle näin pääsi käymään. Uuteen nousuun. -tapani-

KRISTO LAURI 17.05.2015 12:40

Kun lähtee päissään sompailemaan autoa, siitä ei voi oikein syyttää muita kuin itseään !

Lauri. K

KOISTINEN TOIVO 17.05.2015 14:29

Kaippa se niin on, että joka ei koskaan ole lakia rikkonut. Toivopoika

KRISTO LAURI 17.05.2015 14:42

Jos ei muuten niin ainakin ylinopeutta on ajettu !

Lauri. K

VÄLIMÄKI JARMO 17.05.2015 15:14

Pitäähän ne karstat putsata joskus. .JV

KONTINAHO ALPO 17.05.2015 19:26

Aikonaan joskus puhalluttivat töihintulioita etteivvät krapuloissan ajelleet. Me vastavetona suunniteltiin uutta asetusta tieliikennelakiin. Jos vaikka olisikin promilleja ollut niin jos työnantajalta todistus että kyseisen päivän työssä on ollut niin kauppakamari myöntäs hälle kunniamerkin kansantaloutta edistävästä esimerkillisestä toiminnasta. Onhan se talouselämän kannalta parempi että työhön tulee ettei jää kotona maatesa ryyppyputki päälle. A.k

POKKINEN TAPANI 17.05.2015 19:32

Aina löytyy positiivista kun haluaa. -tapani-

SILMUNEN HANNU 17.05.2015 19:38

Rattijuoppoudessa ei ole pisaraakaan positiivista enkä toivo kenenkään vääntävän siitä sellaista.

t.Kaarina

VÄLIMÄKI JARMO 17.05.2015 19:41

Mä puhuinkin nopeuresta. .JV

KRISTO LAURI 18.05.2015 07:32

Karstat pitää aina sillointällöin puhdistaa! Minäkin puhdistin vanhasta Mersustani karstoja tuossa Kemin ja Tornion välisellä moottoritiellä kun juuri ohittamani Skoda ampaisi perääni! Ajattelin jotta Skodan kuski haluaa ajaa kilpaa, ja poljin kaasun pohjaan ja kyllähän Skoda alkoi jäämään perästäni! Noissa Tornion ensimmäisissä liikennevaloissa Skoda sai minut kiinni ja ajoi eteeni vinottain, autosta nousi nuorehko poliisi, ja ilmoitti minulle jotta nyt pitäisi löytyä hyvä selitys ! Ja selitinhän minä jotta vuosi sitten eräs tyttöystävistäni häipyi poliisin mukaan, nyt luulin jotta poliisi aikoo palauttaa hänet, ja siksi kaahasin karkuun! Poliisi päästi pitkän naurun, ja totesi jotta tuo selitys kyllä kelpaa ! Käski lähteä minun ajelemaan, mutta vähän rauhallisemmin !

Lauri. K

HYTÖNEN RAIMO 18.05.2015 10:21

Ottamatta muutoin asiaan enempää kantaa, vastaan vain otsikon kysymykseen.

Eli jos rikkoo tietoisesti lakia, niin se on aina sen rikkojan oma syy.

Mahdollinen rikkomuksesta kiinnijääminen ja sitä seuraavat sanktiot määrittelee asianomainen viranomainen tai oikeusistuin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.