Asuntovaunulla kansallispuistoissa

LEHTOMÄKI MIKI 13.05.2015 21:31

Onko kukaan vaunuillut kansallispuistojen alueella? Monissa Metsähallituksen kansallispuistoissa ja retkeilyalueilla on asuntovaunuille tarkoitettuja parkkeja ja joissakin paikoissa vaunussa on sallittua leiriytyä tilapäisesti parkkipaikoilla.

Onko teillä kokemuksia erityisen hyvistä ja hienoista vaunupaikoista kansallispuistoissa tai vastaavissa? Kenties jotain kivoja paikkoja järven tai joen rannalla, tulipaikan vieressä? Olisin erittäin kiinnostunut kuulemaan vinkkejä tällaisista.

Viime kesänä olimme Ruunaan retkeilyalueella Metsähallituksen ylläpitämässä (maksullisessa mutta halvassa) asuntovaunuparkissa. Oli erittäin hieno, rauhallinen ja mukava rantapaikka. Samanlaisia kuin löytäisi etelämpää.

PASANEN MIKKO 13.05.2015 22:42

Terve Olemme paljon 'kuleksineet' noilla itä-suomen kansallispuisto alueilla. Yksi hieno alue on jäänyt mieleen ja jossa käynti tuntuu tärkeältä joka kesä on Ilomantsin ja Lieksan 'rajamailla' Patvinsuon kansallispuisto.

http://urly.fi/qHa On tosi hienoa aluetta ja suota riittää! Viime kesänä kuulin, että matkailuvaunu/ auto aluetta uusitaan, mutta kun menee tarpeeksi pitkälle, on järven rannalla hyvä alue parkkeerata vaunu. Vieressä on vaatimattomat käymälätilat, keitiö y.m.

Vaellukselle suolle ja järven rantapoluille pääsee mainiosti pitkospuita myöten. Koko järven ympäri on hiekkarantaa.

HYTÖNEN RAIMO 14.05.2015 09:48

Oulangan kansallispuiston Kiutakönkäällä (Kuusamo) oli ainakin aikaisemmin tosi hieno alue. En ole nyt muutamaan vuoteen käynyt, joten nykytilannetta en tiedä, mutta voihan sen tsekata netistä.

PASANEN MIKKO 14.05.2015 10:09

Terve Joo, Oulankaa ja voi suositella. Toissa kesänä tuli käytyä, helteisessä säässä kiersimme pienen karhunkierroksen n.12 km. Ei kun 'kuuklettaa', löytyy tietoa.

ASIKAINEN MATTI 14.05.2015 11:26

Lemmenjoen kansallispuiston P-alueella voi hyvin yöpyä pari yötä. Muita palveluja ei ole kuin PuuCee ja Molok. Iltayöstä voi hyvällä tuurilla kuulla karhun viheltävän aivan lähellä.

LEHTOMÄKI MIKI 14.05.2015 18:44

Kiitoksia, juuri tuollaisia alueita haikailen, miten tuota Patvinsuon paikkaa kuvailtiin. Rannalla ja rauhallisessa paikassa. Mutta mahtaakohan tällaisia löytyä Jyväskylän eteläpuolisestä Suomesta?

POKKINEN TAPANI 14.05.2015 20:48

Ihan vieressä Rutalahden-Leivinmäen kansallispuisto, aivan järkyttävän upea alue, soineen harjanteineen ja monine vesineen. Tuolta met Oulun ihmiset joku vuosi kerättiin sen vuoden hillat??? Alempana Mäntyharjun takana Kuovolaan päin esim Lapinsalmi, tai vaikka siitä Heinolaan päin kerrassaan hieno Sonnasen alue missä mm Pirunkirkko.....

-tapani-

HELLE RAUNO 15.05.2015 14:57

Jos ihan etelään aiot, niin Teijon "uusi" kansallispuisto on ihan näkemisen arvoinen. Siinä opastuskeskuksen lähellä on, metsään raivattu, maksullisia P-paikkoja sähköllä. N60° 1233" E22° 5618". Poikkea matkalla ainakin "Ruukinrannassa". Siellä on parikin kuppilaa, mielenkiintoinen museo ja pieniä putiikkeja. Kesäteatteriakin löytyi männäkesänä. Yövyimme siinä venesataman parkissa. N60° 1311" E22° 5410". Matkasi varrelle osuu myös Meri-Caravan, Salosta n. 10 km

LEHTOMÄKI MIKI 22.05.2015 21:34

Leivonmäen puisto ja Sonnasen alue vaikuttavat tosiaan käymisen arvoisilta. Mitkä parkkipaikat niillä ovat olleet ihanteellisimmat vaunuyöpymisiin?

POKKINEN TAPANI 23.05.2015 07:17

Miki, olen näyttänyt suunnan. Sinä taasen määräät vauhdin ja pysäytyksien lopulliset paikat. Noh ite olemme kyllä tykänneet vaikka Sonnasen takana olevasta Niinilammesta, siinä kun on hyvä tasanen parkkikenttä, Wc, nuotipaikka katoksineen ja kantarellejä kasvaa pitkin ja poikin. Tuosta lähtee myös soppelisti tie ja polku katsomaan Pirunkirkkoa. -tapani-

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.