Vene mukana

SAARILAHTI VILLE 17.01.2015 22:04

Tampereen seudulta ollaan ja pitäisi keksiä (max 150 km) joku leirintä, jossa olisi luiska, josta vois laskea veneen ja tehdä päiväretkiä ja ehkä kalastella. Maisansalo on tiedossa, mutta vastarannalla on veneen oma laituri.

t: silleesti kesää odotteleva Ville

ASIKAINEN MATTI 17.01.2015 22:23

Hirvensalmi tosin on vähän kauempana, mutta keskustasta löytyy kolme luiskaa: S-Market, Rantamakasiini ja Neste. Etuniemi-camping 4 km:n päässä. Puulavesi on kirkasvetinen ja antaa mahdollisuuden ajaa Kangasniemelle tai Mikkelin Otavaan asti.

KAASINEN PERTTU 18.01.2015 00:55

Vihti Pääkslahti on luiska ja karavaanareiden venelaituri ja hiidenvedellä on kuulemma kuhaakin.

KOSKINEN OLLI 18.01.2015 19:53

Onhan noita muutamia.

Vammala keskustasta n. 3km Tervakallio gamping. Sorapohjainen veneluiska on alueen ulkopuolella, n. 200 m päässä portilta. Vene lasketaan Rautaveteen, ja vesialuetta riittää Siuroon saakka. Laituripaikasta veneelle en tiedä. Lerintä alue on pieni ja viime vuosina varsin suosittu, eli leirintäpaikkaa järvinäkymällä ei voi taata. Enkä tiedä voiko traileria alueelle tuoda. Lisätietoa http://www.tervakallio.com/www/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=101 ........................................... Forssan lähellä Tammelassa on Tammelan Venesilta leirintä alue. Loiva sorapintainen luiska aivan leirintäalueen portin ulkopuolella. Vesialuetta on Forssan pyhäjärvi ja Kuivajärvi, veneellä voi ajaa Pyhäjärven luoteispäästä jokiuomaa pitkin aivan Forssan ydinkeskustaan. Leirintä alue on pieni ja hiljainen, tilaa löytyy varmasti ja traileri perässä olen alueella ollut. Alueen portilla on Vastaanotto ja terassi. Pikkulämmintä ja olutta myydään. Kesäiltaisin motoristien suosima piipahduspaikka ja myös veneilijöitä poikkeaa virvokkeita nauttimassa. Uistelijoiden suosima veneluiska.

http://www.venesillanleirintaalue.com/fi/

........................................................................................................

Päijänteen rannalla Padasjoella Mainiemi Caravan. Alueella on tilaa ja on trailereita ja alueella on aiemmin ollut veneluiska. Alueen perälle on rakennettu venesatama sen jälkeen kun vimeksi kävin, Nyt en tiedä jäikö tuo luiska venesataman puolelle...? Mutta kilometrin päässä on aivan loistava Padasjoen huvivenesatama jossa loistavat betoni/asfalttiluiskat ja asfaltoidut trailerin säilytyspaikat. Veneen säilytystä rannassa jos tarvitsee, niin kannattaa kysyä toimistosta. http://www.mainiemicaravan.fi/

...............................................................................................................

Veneilevälle aivan ihana paikka on Mänttä-Vilppulassa, vilppulankosken tuntumassa, Vilppulankoski caravan. Pieni rauhallinen alue, kunnan omistama. Alueen "toimisto" on rantaravintolan tiskillä. Samalta tiskiltä saa pikkulämpimiä ja väkeviäkin juomia. Caravan alueella on asfalttipaikat, sähköpistokkeet ja siisti huoltorakennus. Harmaan veden ja kenssan tyhjennys on alueen ulkopuolella, todella hieno rakennus, joka palvelee samassa yhteydessä olevaa venesataman käyttäjiä. Aina käydessäni olen saanut maksuttoman aisapaikan veneelle siististä venelaiturista. Veneenlaskuluiska on asfaltoitu, aika jyrkkä mutta kyllä siitä ylös kaikki on tullut. Trailerille on oma asfaltoitu paikka. Vaan mikään ei estä sitä tuomasta auton viereen jos niin haluaa. Vesistö on laaja, suoraan voi ajaa Ruovedelle ja Virroille. Matkanteko veneellä on "jokimaisemallista" kovin laajoja selkosia ei juuri ole. Venesatama ja caravan alue ovat varsin hiljaisia, caravan alueella on kesäviikonloppuisin max kymmenkunta yhdistelmää, viikolla vähemmän. Eli tilaa varmasti riittää, eikä tarvitse naapurin autonseinää katsella. Rantaravintolassa on viikonloppuisin ollut karaokea. http://www.turisti-info.fi/yritykset/vilppulankosken-caravan-alue/557961/

Pakko laittaa, kuva venesataman aisapaikoista ohessa.

SAARILAHTI VILLE 18.01.2015 20:55

Taas kannatti kysellä:)

Uusia paikkoja löytyi hyvin. Kiitoksia.

Luvialla on Laitakarin venesatama, Rannassa ainakin oli pari vuotta sitten Paatpub jossa voi istuskella iltaa. Luulisin, että vastaavan laisia paikkoja on muitakin ja, että niihin voi jäädä parkkiin yöksi päiväretken jälkeen. Siis ei kalusteita ulos eikä muitakaan leirinnän merkkejä. Täytyypi opiskella.

HAKALA SAMI 19.01.2015 00:44

Laitakarissa on muuten treffejäkin järjestetty, joten luulen ettei siitä leiriytymisestä niin kriittisiä siellä olla.

Allekirjoittanut on itse syntyjään Luvialta, ja joskus nuorempana tuli kunnantalolla ehdotettua, että tuota Laitakaria voisi kehittää ja tarjota karavaanareillekin ... otan siis surutta kunnian tästä itselleni :D

ROSTEN MIKA 19.01.2015 10:26

Ääni tuolle Pertun tarjoomalle Pääkslahdelle, sieltä pääsee ällistyttävän pitkille vene ja kalastusreissuille ! Ja muutenkin Pääkslahti "tukikohtana" tosi hyvä !

Mika

MERIKALLIO VELI-PEKKA 19.01.2015 12:42

Tulkee Säynätsaloon. Vettä pitkin pääsee Viitasaarelta Lahteen tai päinvastoin, Keitelekanava-reitti mielenkiintoinen ja Päijänteessä kuhaakin.

Satamarannassa rauhalliset P-paikat, ei aikarajoituksia, uimaranta myös vieressä. Kylän palvelut kävelymatkassa, 300m.

Olen ihmetellyt, miten kukaan ei ole keksinyt tuota loistavaa leiripaikkaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 19.1.2015 klo 12:43:43 Niin, ja se laskuluiska on tietysti. Jotkut rekkakuskit ovat löytäneet paikan.

VÄLIMÄKI JARMO 19.01.2015 22:07

Mites jäällä sourellaan. JV

TAATILA ERKKI 20.01.2015 08:48

Moi Muroleen kanavalla olen joskus ollut ja paikka on hyvä. löytyy luiska ja vesistöä riittää.

KOSKINEN OLLI 20.01.2015 11:53

Leirintäalueita, joissa on veneenlaskuluiska, jos kysytään, niin on vielä Ikaalisten Toivolansaari, siellä on alueella laskuluiska. Tammisaari, Örmnäs. Luiska on aivan Campingin sisäänkäynnin lähellä venesatamassa. ... Siinähän on Veneiden talvisäilytys alue, ja muistaakseni leirintäkielto, yöpymiskielto tms. .............................................................................................................

Jos pelkästään Veneenlaskuluiskia kysytään, niin niitähän löytyy paljon, oheisessa linkissä Pirkanmaan luiskat jopa valokuvin. ( asuntoautolla nihin kaikkiin en ilkeä mennä, on niin ahdas ajoväylä että puiden osat naarmuttaa asunto-osan ikkunoita.

Pirkanmaan vesillelaskuluiskat kuvineen: http://www.kuhamaa.fi/veneluiskat/

KYLMÄNEN REIJO 02.02.2015 14:48

Hei En ole katsonut matkaa, mutta suosittelen Ruununhelmeä Säräisniemellä Vaalassa. Vaunupaikat aivan veneen laskupaikan vieressä, jossa vierasvenelaituri (tarvittaessa sähköllä). Käytettävissä kalainen Kainuun meri eli Oulujärvi. www.ruununhelmi.fi

SAARILAHTI VILLE 04.02.2015 19:12

Kiitoksia kaikille vinkeistä:) Hyviä tuli ja merkkaan muistiin kesän reissuja varten.

T: Ville

HARJULAMPI JUKKA 04.02.2015 22:15

Vielä jononhännille tutkipa yhtenä Mahdollisuutena Keiteleen rantoja ja Sumiainen on hyvä paikka aloittaa venereissut. Kalaa Keiteleessä on ja puhdasta vettä. Venesatamassa P-alue missä yopyä, uimaranta vieressä. Vesipiste ja tyhjennys mahdollisuus. Kylällä on myös Kuokanniemen leirintäalue saunoineen yms. Kyläkaupasta lisukkeet kala-aterioihin. Matilanvirran kesäravintola hienolla paikalla, veneenlaskuluiskakin on, uskoisin, että sielläkin voi yöpyä autossa..

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.