Liikennekäyttöönoton teko, kun OP-palvelu tökkii

AHO LEA 03.01.2015 12:12

Hei,

Ollaan vietetty perheen kanssa aurinkolomaa Thaimaassa ja matkailuauto odottaa Helsinki-Vantaan lentokentän parkissa. Seisontavakuutuksessa, koska ollaan oltu pidempi aika ulkomailla.

Meinasin ottaa sen trafin kautta liikennekäyttöön ennen paluulentoa, mutta Osuuspankin maksamispalvelu ei toimikaan.

Onko teillä mitään ajatuksia miten toimia, jos pankkipalvelu ei edelleenkään pelaa kun tulemme sunnuntaina iltapäivällä Helsinkiin? Ei sillä oikein ajamaankaan voine lähteä, jos liikennekäytöstäpoisto on edelleen päällä.

terveisin Lea

VEIJOLA ESA 03.01.2015 12:17

Taitaa tulla asiointi katsastuskonttoriin jos pankkiyhteys ei toimi.

Käyttäjän lisäys viestiin 3.1.2015 klo 12:21:32 ja katsastuskonttorille pääset varaamalla ajan katsastukseen, jolloin voit ajaa sen suorinta tietä konttorille vaikka se olisikin seisonnassa.

Käyttäjän lisäys viestiin 3.1.2015 klo 12:23:51 suosittelen kuitenkin varmistamaan asian konttorista, joka on tietenkin ennen maanantaita hankalaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 3.1.2015 klo 12:35:48 Trafin ohje

Liikennekäytöstä poistettua ajoneuvoa, jossa rekisterikilvet ovat kiinnitettyinä, saa käyttää liikenteessä, kun ajoneuvo siirretään sille erikseen varattuna aikana katsastukseen ja välittömästi katsastuksesta paikkaan, jossa ajoneuvoa säilytetään tai ajoneuvo voidaan korjata.

AHO LEA 03.01.2015 12:23

Kiitos varausneuvosta. Pitää vielä yrittää OP-palvelua pitkin iltaa.

Lea

KORHONEN PAULI 03.01.2015 13:10

Ei kannata lähteä ajamaan konttorille, vaikka olisi aika varattuna. Ei sinne katsastukseenkaan saa ajaa, jollei ole vero maksettuna. Ainakin kannattaa kysyä suoraan trafilta. OP avaa tänään puhelinpalvelun kiireisiä asioita varten. En tiedä onnistuuko liikennekäyttöönotto sitä kautta. Tv:ssä oli joku aika sitten tapaus, jossa vanhempi pariskunta lähti ostamaan puutarhalta kasveja. He joutuivat tullin tarkastukseen tien päällä. Siinä selvisi, että oli jäänyt käyttöönotto tekemättä. Sakot ja muut maksut 3000 €. pkk

KARJALAINEN ALPO 03.01.2015 13:19

Ok OP-Pohjola ainoa pankki jota käytät?

Muiden pankkien jutuilla onnistuu.

Käyttäjän lisäys viestiin 3.1.2015 klo 13:19:42 Piti olla, että Onko...jne.

AHJOS TIMO 03.01.2015 13:31

Tässä tuli taas vahvistus käsitykselleni, että koskaan ei pidä jättää asioita yhden kortin tai yhden pankin varaan. Vaikka ei olisi tuollaista palvelunestohyökkäystäkään, helposti voi itse vahingossa tyriä sen sisäänkirjautumisen kanssa sen verran, että se lukkiutuu.

Tuskin OP:n konttorin puhelinpalvelu voi auttaa Trafin sivustolle kirjautumisessa OP-pankkitunnuksilla, mutta ei se OP_n systeemi varmaankaan kovin pitkään ole toimimattomana.

AHO LEA 03.01.2015 13:46

Ei meillä ole kuin OP:n tunnukset mukana. Lähetettiin viesti Suomeen, jos sukulaiset ottaisi auton käyttöön Suomesta käsin omilla tunnuksillaan. Saa nähdä onnistuuko he siinä pelkällä rekisterinumerolla.

Ja sitten jos ei onnistu, pitää koettaa vielä kentällä itse kun kone on laskeutunut. Kyllä me ollaan maksettu ajoneuvoverot, ei se ole seisonut siellä kuin 3 viikkoa.

KORHONEN PAULI 03.01.2015 14:05

Ne ajoneuvoverot ei ole tällä hetkellä voimassa. Vasta sen ilmoituksen teon jälkeen. pkk

JANHONEN MATTI 03.01.2015 14:12

Toisen autoa ei voi poistaa tai ottaa liikenteeseen omilla pankkitunnuksilla. Olisi varmaan mukava kiusanteon väline jo niin voisi tehdä. Rekisteröityminen järjestelmään kun tapahtuu omilla pankkitunnuksilla.

Katsastusajan varaaminen ei asiassa auta kun on tulopäivänne on sunnuntai. Jos autolla on 4 kk sääntö päällä katsastusajan varaus ei auta arkenakaan.

Toisen tunnuksilla ei voi autoa poistaa tai ottaa liikenteeseen. Sama katsastuskonttorilla. On oikeustoimi ja vaatii valtakirjan mahdollisia seurauksia ajatelleen.

Juuri äsken katsoin OP:n sivuilta tilannetiedotuksen ja siellä kerrotaan, että erityisesti ulkomailta verkkoon tulevilla on edelleen ongelmia. OP:n puhelinpalvelu tuskin auttaa asiassa.

Pelkkä käyttöönottoilmoitus riittää. Jokaisesta käyttöönotosta tulee uusi rek-ote ja ilmoitusosa kotiin (kotimaa) Jokainen käyttöönotto avaa aina uuden verokauden ja lasku uudelle kaudelle tulee niin, että laskun eräpäivä on aina 42 päivän päästä käyttöönotosta. Jos laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä niin ajoneuvo joutuu ajokieltoon.

AHJOS TIMO 03.01.2015 14:15

Ihmettelen, jos Trafi-ilmoituksen voi tehdä jonkun muun kuin auton omistajan tai haltijan pankkitunnuksilla.

Käyttäjän lisäys viestiin 3.1.2015 klo 14:19:37 Matti ehtikin jo sanoa saman asian. Mutta jos teillä on auton omistajan nimellä kotona toisen pankin tunnukset, joita joku luotettava henkilö voisi käyttää, niillähän se onnistuu. Eihän se systeemi tiedä, kuka niitä pankkiavaimia käyttää.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 03.01.2015 14:26

Mikäli käyttöön oton ilmoitus ei onnistu kannattaa otta yhteys poliisiin.

Nykyään on aika suuri riski jäädä kiinni jos kaikki ei ole autossa kunnossa poliisi on ottanut rekisterikilpien automaattisen luvun käyttöön koko maassa.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tama-poliisin-laite-lukee-autojen-rekisterikilvet-automaattisesti/4376242

JANHONEN MATTI 04.01.2015 09:49

OP:n sivuilla kerrottiin jo aamulla, että nyt palvelut toimii normalisti

Käyttäjän lisäys viestiin 4.1.2015 klo 10:45:30 Eli jos on kannettava tai muu laite on mukana jolla pääsee nettiin niin auton liikennekäyttöön oton voi tehdä vaikka siinä autossa kentän parkkipaikalla.

Pitää vain muistaa tallentaa Trafin varmennusteksti koneelle.

Käyttöönotto on vuorokausikohtainen ja tulee voimaan reaaliajassa.

VEIJOLA ESA 04.01.2015 16:41

Trafi kyllä sivullaan ilmoittaa selvästi, milloin liikennekäytöstä poistettua autoa saa käyttää liikenteessä.

Trafin ohje Liikennekäytöstä poistettua ajoneuvoa, jossa rekisterikilvet ovat kiinnitettyinä, saa käyttää liikenteessä, kun ajoneuvo siirretään sille erikseen varattuna aikana katsastukseen ja välittömästi katsastuksesta paikkaan, jossa ajoneuvoa säilytetään tai ajoneuvo voidaan korjata.

Onko Korhosella ja Janhosella tarkempaa tietoa tämän ohjeen soveltamisessa? Käsittäkseni poliisille tai tullille, mikä viskaali nyt sitten tienpäällä mahdollisesti ajoneuvon pysäyttää, pitäisi Trafin ohjeen mukaan riittää dokumentti ennalta varatusta ajasta katsastukseen. Ohjeessa ei mainita erikseen millaiseen katsastukseen ajoneuvo viedään eikä mainita mitään 4 kk säännöistä. Tuon katsastusajanhan voi varata netistä nykyään näppärästi vaikka pyhänä edellisenä päivänä. Ennen liikkeelle lähtöä itse kyllä varmistaisin poliisilta asian. On tätä varmaan joku soveltanut käyttäessään auton liikennekäytöstäpoisto aikana katsastuksessa.

Tässä on vähän livetty alkuperäisestä aiheesta, mutta Tarkasteltaessa asiaa tältä kantilta kysymys kuuluukin, mitä toimeenpaneva viranomainen tässä tapauksessa Trafi ohjeistaa ja mitä taas valvova viranomainen poliisi, tulli, raja vaatii. Sanktiot ovat auton käyttäjälle kovat jos tuomitaan rikokseen. Voiko sitten autonsa katsastuttaa silloin kun haluaa, jos epäilee vaikkapa autossaan olevan vikaa? senhän voi melko edullisesti tarkastuttaa puolueettomalla katsastajalla. Siinähän sen voi ottaa sitten vaikka liikennekäyttöönkin.?

HALINEN HARRI 04.01.2015 16:54

Kun selvittelin tuota ajo-oikeutta minulle vastattiin seuraavaa: Jos aika on varattu katsastukseen, auton saa ajaa katsastuskonttorille ilman että siitä on vero ko. päivältä maksettu tai että auto olisi otettu käyttöön tilapäisen poiston jälkeen. Myöskään vakuutusyhtiölle ei tarvitse ilmoittaa käyttöönottoa. Tämä ei siis tarkoita vapaata ajo-oikeutta katsastusvarauksen jälkeen. Sitä en selvittänyt saisiko Rovaniemen katsastuskonttorille ajaa aikavarauksen jälkeen Helsingistä kun tuo lähin katsastuskonttori on 1,5 km:n päässä. Kun kävin asiaa ko konttorilta kysymässä en tilannut aikaa, mutta he pyysivät soittamaan ennen konttorille lähtöä jotta saavat merkittyä autoni aikavaraukseen, vaikka menin "jonoon".

KORHONEN PAULI 04.01.2015 18:50

Näköjään saa katsastukseen ajaa. Se sitten, että jos saa katsastaa muulloin kuin sen 4kk ajan puitteissa, niin taitaa häipyä Se säästö siihen katsastukseen. pkk

HAAPANEN TIMO 04.01.2015 19:03

Saa, mutta onko esim. kaskon törmäysturva voimassa? Kovin mielellään ei vakuutusyhtiö maksa kun ei ole yhtiöllekkään maksettu.

@timppa

AHJOS TIMO 04.01.2015 20:19

Tämän keskustelun aloittaja sanoi saapuvansa Helsinki-Vantaalle tänään sunnuntaina iltapäivällä. Tuskin mihinkään katsastuskonttoriin olisi voinut varata aikaa sunnuntaiksi. Arkena taas lähimmälle katsastuskonttorille voi mennä lentoasemalta vaikka bussilla tai taksilla ja suorittaa siellä auton liikennekäyttöön oton.

Käyttäjän lisäys viestiin 4.1.2015 klo 20:22:02 Siinä lentoaseman läheisyydessä on monta katsastusasemaa: http://www.katsastushinnat.fi/vantaa/

Käyttäjän lisäys viestiin 4.1.2015 klo 20:47:54 Tämä tulee nyt myöhässä, mutta olisin tehnyt näin: 1) Kokeillut Hki-Vantaan lentoasemalla, joko OP:n tunnistuspalvelu toimii. Luultavasti toimi, mutta ellei toiminut: 2) Yöksi lentoasemahotelliin ja aamulla taksilla lähimmän katsastusaseman kautta omalle autolle.

HALINEN HARRI 04.01.2015 20:50

Paulille, minun tapaukseni oli sellainen että varsinainen katsastusaika oli umpeutunut ja nuo kirjoittasmani ohjeet sain. Eli saa ajaa tilattuun myös vars ajan jälkeen ilman liikenteeseen ottoa ja vakuutusta. Mahdollisiin korvauksiin onnettomuustapauksessa en osaa ottaa kantaa. Kaipa siihenkin on joku ennakkotapaus.

JANHONEN MATTI 04.01.2015 21:07

Harri selvitti tuon käyttöönoton.

Tuo neljän kuukauden säätö tarkoitta yksinkertaisesti sitä, että rekisteriotteeseen on merkitty auton katsastusaika jonka sisällä mainitut päivät mukaan lukien auto voidaan katsastaa.

Aikajakson pituus on 4 kuukautta ja aikajakson viimeinen päivä on = auton käyttöönottopäivä.

Trafin tietokone on ohjelmoitu niin, että autoa ei voi katsastaa jos katsastusajankohta on aiemmin kun neljä kuukautta käyttöönottopäivästä. Kokeiltu on. Olin yhden päivän liian aikaisessa, eikä Trafin tietokone suostunut avaamaan autolleni katsastustiedostoa.

Varsinaisen katsastusajan jälkeen auton kyllä voi katsastaa ja aika moni katsastuttaakin kun on unohtanut katsastuttaa autona määräaikana, tai jos auto on ollut varsinaisena katsastusaikana ulkomailla.

Toinen poikkeus vaikka on kova kolari jossa auto poistetaan rekisteristä ja palautetaan käyttöön korjauksen jälkeen. Tällöin edellytetään katsastusta.

AHJOS TIMO 04.01.2015 21:18

Tämän keskustelun aloittajalla ei ollut tarvetta katsastaa autoaan vaan ilmoittaa se liikennekäyttöön. Sen toimenpiteen voi tehdä katsastusasemalla, vaikka menisi sinne taksilla ilman sitä autoa, mitä toimenpide koskee.

JANHONEN MATTI 04.01.2015 22:18

Kerroin kyllä mitä käytännössä on tehtävissä tänään sunnuntaina asian suhteen.

Katsastus on tämä asian sivujuonne, ei muuta.

HALINEN HARRI 05.01.2015 10:54

Timo, mikä katsastusasema on auki sunnuntaina iltapäivällä lähikunnissa jolloin ko kysyjä saapui Suomeen?

AHJOS TIMO 05.01.2015 11:10

Harri, etkö lukenut tai ymmärtänyt edellä olevaa viestiäni, jossa kerroin, että itse olisin siinä tilanteessa tehnyt näin:

1) Kokeillut Hki-Vantaan lentoasemalla, joko OP:n tunnistuspalvelu toimii. Luultavasti toimi, mutta ellei toiminut:

2) YÖPYNYT lentoasemahotellissa ja ajanut MAANANTAINA aamulla taksilla hotellista lähimmän katsastusaseman kautta omalle autolle. (Katsastusasemalla olisin ilmoittanut auton liikennekäyttöön ja saanut samalla uuden virallisen rekisteriotteen, taksin odottaessa.)

Samassa viestissäni oli myös linkki, jonka avaamalla kartalla näkyy lentoaseman lähistöllä olevat katsastusasemat osoitetietoineen. Niitä on siinä tosiaan useita hyvin lyhyen taksimatkan päässä. Ei tarvitse lähteä mistään lähikunnista etsimään!

VEIJOLA ESA 05.01.2015 11:32

Miten onnistui liikenteeseen otto?

POHJANTÄHTI JORMA 05.01.2015 12:44

Paljonko säästit rahaa ?

HALINEN HARRI 05.01.2015 13:45

Ymmärsin alkuperäisen kysymyksen mutten sitä kun ehdotit sunnuntaina menemään katsastusasemalle. Olisiko ko perheen odottaa maanantaita jossain? Ikävää mennä esim. Kuopioon odottamaan katsastusaseman avautumista. Lienee yleisesti tunnettua että katsastusasemalla voi tilapäisen liikenteenpoiston toteuttaa, joten en tajunnut tuota vähäarvoista ohjettasi.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.1.2015 klo 13:52:43 Tuon pankin ohittamisen voisi Trafi hoitaa siten että lisäisi seuraavaan laskuunsa poitot ja liikenteeseenotot. Tottahan se on että mennään siitä mistä aita on...

AHJOS TIMO 05.01.2015 14:04

Harri, olen pitänyt sinua järkevänä ihmisenä, mutta nyt kirjoitat ihan kummallisia.

En minä ole missään vaiheessa ehdottanut menemään sunnuntaina katsastusasemalle vaan YÖPYMÄÄN SUNNUNTAISTA MAANANTAIHIN jossakin Hki-Vantaan lentoasemalla tai sen läheisyydessä olevista hotelleista ja hoitamaan sen oman auton käyttöönoton jossakin siinä lentoaseman lähellä olevista katsastusasemista MAANANTAINA.

HALINEN HARRI 05.01.2015 14:09

Minä en kuvittele lainkaan että kysyjä ei löytäisi/osaisi löytää hotellia tai noita muita mainitsemiasi vaihtoehtoja. Hän kysymyksensä oli ihan järkeenkäypä. Ehkä minä sitten olen vähemmän järkevä kun en osannut neuvoa noita yksinkertaisia vaihtoehtoja/asioita. Jos pahoitit tuosta sunnuntaiaukiolokyselystäni mielesi olen pahoillani. Sillä tiedolla olisi monelle arvoa jos ei ehdi arkisin käymään katsastuksessa.

AHJOS TIMO 05.01.2015 14:21

Minustakin tuntui, että ehdottamaani yksinkertaista ratkaisua kukaan muu ei hoksannut, kun heille ehdotettiin ajan varaamista auton katsastukseen (olisikohan sekään sunnuntaina onnistunut?), ilmoittautumista poliisille yms.

HALINEN HARRI 05.01.2015 15:08

Huomioitko Timo että ajanvaraus katsastukseen ei oikeuta muuhun kuin ajomatkaan katsastusasemalle juuri ennen tilattua katsastusaikaa jos auto on ollut tilapäisesti poistettu liikenteestä. En usko siihen että sen ajan voisi varata "kotipaikkakunnalta Kuopiosta" ja ajaa sitten sinne Hki-Vantaan lentoasemalta ja asia olisi ok ratsiassa tai onnettomuuden sattuessa. Eli pelkkä ajantilaaminen ei anna laajaa ajo-oikeutta. Ajantilaus katsastukseen onnistuu joillekin asemille 24/7. Poliisi ei anna siirtolupaa esitetyillä syillä. Herääkin kysymys jos oli valmismatka/paluuliput, miksei tilapäisen poiston jälkeen heti tehty käyttöönottoa tulopäivälle.

EEROLA TEEMU 05.01.2015 15:17

Kumma että vasta Ahjoksen Timo oli selvillä, miten auton saa liikennekäyttöön, kun netti ei toimi pankkivaikeuksien takia. Ei siinä todellakaan tarvitse autoa konttorille saada ajettua, saati turhia katsastuksia. Menee lähimmälle konttorille vaikka kävellen, vie autosta vanhaksi menneen rek. paperin ja todistaa henkilöllisyytensä toimistovirkailijalle, joka tulostaa 11 e maksusta heti voimaan tulevan käyttöön oikeuttavan paperin. Yksinkertaista! Taitaa riittää pelkkä henkilöllisyyden todistaminenkin, koska sillä pystyy yhdistämään itsensä auton omistajaksi. Hyvä Timo.

HALINEN HARRI 05.01.2015 15:26

Onneksi sattui lämpimät ilmat sunnuntain-maanantain väliseksi yöksi odotteluun.

KAASINEN PERTTU 05.01.2015 17:13

Näyttäisi olevan vieläpä matkailuauto, kyllä siellä luulisi tarkenevan yhdenyön että arkipäivänä voi selvitellä sen käyttöön oton.

KORHONEN PAULI 05.01.2015 17:32

Lainaus:"Herääkin kysymys jos oli valmismatka/paluuliput, miksei tilapäisen poiston jälkeen heti tehty käyttöönottoa tulopäivälle". Niin ei voi tehdä. pkk

HALINEN HARRI 05.01.2015 19:54

Minä olen juuri noin tehnyt. Milloin uusi toimintamalli on tullut voimaan, vai oliko vain arvaus? Eri asia jos oli tehty liikenteestäpoisto tilapäisen asemasta.

HAAPANEN TIMO 05.01.2015 20:10

Nettipoistossa ei ole mahdollisuutta antaa käyttöönottopäivää.

@timppa

KORHONEN PAULI 05.01.2015 20:19

Tuo minun luuloni perustuu tähän: trafi "Ajoneuvon yksityisenä omistajana tai haltijana voit ilmoittaa liikennekäytöstä poistetun auton takaisin liikenteeseen, jos siinä on rekisterikilvet kiinnitettyinä. Sähköinen ilmoitus koskee vain autoja. Liikennekäyttöönotto tulee voimaan heti tekopäivänä, eikä sitä voi tehdä etukäteen." Saatan olla väärässä. pkk

HALINEN HARRI 05.01.2015 20:24

Samoin minä, sillä tuon tilapäisen poiston ja käyttöönoton tein katsastustoimistolla joku vuosi sitten kun ajattelin että unohdan tehdä sitten käyttöönoton kun olen lähdössä.
Edelleen - ei pidä sekoittaa rekisteristäpoistoa ja tilapäistä liikenteestäpoistoa jota nykyään harrastetaan. Omanikin on ollut liikenteessä jo yli kuukauden liikkumatta senttiäkään kuin lompakosta ulos kai jotain pari euroa/vrk.(?).

Käyttäjän lisäys viestiin 5.1.2015 klo 20:33:19 Tarkistin tuon hinnan oikein vakuutuksista ja Trafin laskusta eli 3 euroa on oikeampi kuin mainitsemani. Huomioin tuon "pakollisen" voimaan jäävän palo-murto ym vakuutuksen.

JOKINIEMI PETRI 05.01.2015 20:25

Liikenteeseen käyttöö otto ei voi tehdä etukäteen. Käyttö ja poisto kulkee reali ajassa.

HALINEN HARRI 05.01.2015 20:36

Kuinkahan se sitten onnistui minulta silloin? Katsastuskonttorilla. Hetken nyt ajattelin olinko ajellut tuon mahdottoman etukäteiskäyttöönoton jälkeen laittomasti. Muuttuneet ohjeet?

KORHONEN PAULI 05.01.2015 21:55

Tuo ohje on trafin sivuilta. Sieltä ei selviä onko konttorilla tehtävässä ilmoituksessa tuo etukäteen käyttöönottomahdollisuus. pkk

JOKINIEMI PETRI 05.01.2015 22:01

Selviää sieltä. Lukee, ilmotusta ei voi tehdä etukääteen eikä takautuvasti

KORHONEN PAULI 05.01.2015 22:06

No sitten on katsastuskonttori tehnyt virheen tuossa Harrin tapauksessa. pkk

KOSKINEN OLLI 05.01.2015 23:22

Hiukan aiheen vierestä muistui mieleeni: Ne autoilijat joilla auton varsinainen katsastusaika kuluu umpeen talvella, kun auto on seisonnassa, voivat kyllä ajaa autonsa keväällä katsastukseen, kunhan tilaa ajan katsastukselle.

Mutta jos auto ei läpäise katsastusta, sitä EI voi ottaa liikennekäyttöön ennen kuin auto on uudelleen katsastettu hyväksytysti.

Jos vika on paha, korjaamojen ruuhkat, varaosien toimitusajat jne, alkukesän reissut voi unohtaa.

Liikennekäyttöön otettavassa autossa pitää olla määräaikaiskatsastus voimassa.

Tokivain määräaikais katsastamattoman auton voi netissä ottaa liikennekäyttöön tavalliseen tapaan. Mutta postissa saapuvissa rekisteriotteissa lukee: AUTO ON KÄTTÖKIELLOSSA.

AHO LEA 06.01.2015 08:43

Hei kaikille!

Pohjanmaalla ollaan ja maanantaiaamuksi ehti töihinkin. Näin ei olisi käynyt jos Op-katko olisi vain jatkunut. Sain yhteyden pelaamaan lauantai-iltana klo 22.10 Suomen aikaa ja 4 euroa tuli maksetuksi, tuntia ennen kuin taksi tuli hakemaan lentokentälle.

Kiitos kaikille vilkkaasta keskustelusta. Aion kyllä jatkossakin laittaa matkailuautoon Trafin liikennekäytöstäpoiston jos seisotamme sitä lentokentällä. Meillä päivän säästö on noin 3-4 euroa. Pitää tosiaan ottaa jatkossa kahden pankin pankkitunukset mukaan. Yleensä meillä on tarpeeksi käteistä mukana, ettei tarvi käyttää visakorttia,

Vaan kortteja tarvita myös onnettomuuksien ym. takia. Yhtenä jouluna Visa oli tarpeellinen, kun poika joutui rotaviruksen takia Thaimaassa vakuutussairaalaan ja oli 2 vrk tiputuksessa. Tutkimukset ja hoito käynnistyivät vasta kun Visalla oli tehty sairaalaan takaustalletus. Vakuutusyhtiön maksusitoumus ei ole heti sairaalalle varma ja he haluavat varmistaa maksun saannin.

terveisin Lea

Käyttäjän lisäys viestiin 6.1.2015 klo 08:51:48 Noista trafin online-yhteyksistä vielä. Silleen me ollaan kyllä tehty, että aamulla kotona ennen kentälle lähtöä ollaan otettu auto käyttöön ja samalta istumalta uusi yhteys, ja otettu auto pois käytöstä. Tällöin autolla voi ajaa kyseisen päivän ja illalla klo 24 se poistuu käytöstä kun ollaan jo koneessa .

Mutta palvelu on tosiaan reaaliaikainen kuten keskusteluissa on tiedettykin, tulevia päiviä ja tapahtumia ei voi ajastaa.

AHJOS TIMO 06.01.2015 11:27

Hienoa, että saitte auton käyttöön ilman mitään erikoisjärjestelyjä. Ja kiitos Lea tuosta raportista! Kaikkia keskusteluun osallistuneita varmasti kiinnosti saada tietää, kuinka ongelmasta selvisitte.

Joskus harmittaa, kun täällä monet ihmiset yrittävät parhaansa mukaan auttaa jonkin tänne kirjoitetun ongelman ratkaisemisessa ja sitten asianomainen kysyjä ei vaivaudu kertomaan, miten lopulta kävi.

EEROLA TEEMU 06.01.2015 21:14

"Tokivain määräaikais katsastamattoman auton voi netissä ottaa liikennekäyttöön tavalliseen tapaan. Mutta postissa saapuvissa rekisteriotteissa lukee: AUTO ON KÄTTÖKIELLOSSA."

SIllä on muutaman tonnin (euron) ero, narahtaako ratsiassa katsastamattomalla, mutta liikennekäyttöön OTETULLA m- autolla. Vai narahtaako katsastamattomalla - tai katsastetullakin- m- autolla ratsiassa, jota EI OLE OTETTU liikennekäyttöön.

Kun katsastamatonkin auto on otettu liikennekäyttöön, silloin verottaja ottaa autosta joka päivältä autoveron. Rikkeeksi liikenteessä tulee silloin, että auto on katsastamaton. Katsastamattomastakin autosta saa toki sakon, mutta se ei ole tuhansia euroja, koska rike on vain katsastamattomalla autolla ajo. Sellaistahan sattuu monelle ihmiselle ihan muistamattomuudestakin johtuen.

Käyttäjän lisäys viestiin 6.1.2015 klo 21:56:44 Niin, ja onhan auton vakuutusmaksutkin silloin maksettuja.

PIPPURI VEIKKO 17.01.2015 17:24

Ei tuossa alkuperäisessä kysymyksessä ollut mitään katsastuksesta, ymmärsin ettei kyse ollutkaan siitä. Itse poistan autoa tarvittaessa käytöstä ja otan käyttöön, verot huolehtii Trafi ja vakuutukset Turva. Ei tarvi pelätä etteikö maksulaput ja rekisteriotteet tule muutaman ajan kuluttua, vakuutukset ja verot on aina voimassa käyttöön otosta, tämä pitäisi olla selvää kaikille. Katsastan aina talviseisonnan jälkeen, (vaikka aika onkin mennyt ohi), soittamalla konttorille, että täältä ollaan tulossa, kysyvät vain rekisterinumeron. Jos auto ei menisi läpi niin rekisteriotteeseen tulee korjausmääräys ja käynti uusintakatsastuksessa kuukauden sisään

Käyttäjän lisäys viestiin 17.1.2015 klo 17:34:47 Niin jäi pois se, että otan itse auton netissä ensin käyttöön, siinä pääsee 4€ hinnalla, sitten konttorille katsastamaan. Konttorilla käyttöönotto olisi 11-12€. Tästäkin tulee rekisteriote kotiin Trafilta, mutta ei siinä ole koskaan lukenut KÄYTTÖKIELLOSSA ! vaikka katsastuaika onkin umpeutunut jo kuukaudella.

HALINEN HARRI 17.01.2015 17:30

Kysyin Trafilta tuota päivästä päivään tilapäistä liikenteestä poisottoa. Oli muuttunut niillä main kun tämä netin kautta ilmoittaminen alkoi. Henkilö joka vastasi ei ollut asiasta aivan varma muusta kuin nykykäytännöstä. Eli kun osa palvelusta parani, osaa piti heikentää.

KEMPPAINEN OLAVI 17.01.2015 18:04

Noin vuosi sitten ihmettelin tällä palstalla Trafin käytäntöä: jos lähden maasta vaikka kuukaudeksi pois ja tiedän tulopäivän, en voinut tehdä käyttöönottoilmoitusta samalla kertaa poistoilmoituksen kanssa. Taisinpa saada silloin jopa viisastelua kulkijaveljiltä, että toimiihan nykytekniikka jopa lentokentällä? Toimiiko nytkään aina? Ja Trafista sanottiin soittaessani sinne, ettei näin hyvää palvelua ole ajateltu ottaa käyttöön. (Virkamiehiähän siellä on, että päät kolisee yhteen viraston käytävillä). Lukaiskaapas Pauli Vahteran blogia Iltalehdestä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.