Miksi Levähdyspaikat ovat nykyään kuin kaatopaikkoja

PARVIAINEN JORMA 14.10.2014 04:04
Joku Ely-keskus-johtaja päätti - etteihän siellä karavaanarit käy. Ne hyvät levähdysalueet - kannattaa laittaa vaikka puu-varastointipaikaksi. Hyvinä aikoina - nimeenomaan puu-varastoimti oli siellä kielletty. Ei edes jäätelöpaperille löydy roskista - vaikka Suomi oli ennen siisti. Eipähän näy ulkomaalaisia karavaanareta enää Suomessa - kuten ennen. Tyhjennyspaikat puuttuu kokonaan. Aikoinaan oli edes pöytä + tuoli - Nykyään ei mitään. Suomi on edelläkäviämaa mm.Moluk-tuotteillaan. Miksi ihmiset joutuvat tuomaan omia soffiaan noille Levähdysalueille.

Ulkomailla esim. Ruotsissa on toisin - kaikki ovat piknik-kansaa ja Levähdys-alueet ovat Huippua. Eivät ole "puutavaran käsittelyalueita" - tai sohvien kaatopaikkoja.

Kukahan Tiehallinnon Hemmo - tai Ely-keskus voisi korjata asennettaan.

KOISTINEN TOIVO 14.10.2014 06:46

Lienee Suomalaisten jossain määrin kateltava lasinpalaan jossa oma naama kattoo vastaan. Roska-astiat poistettu, koska kotitalousjätteet täyttivät ne, ja lopussa tuli se roskapussiitiö, joka kasvatti molokin ulkopuolelle jätetyn roskapussin moninkertaiseksi. Opastetaulut hajosivat kirveen kestämättömän rakenteen vuoksi. Vessat poistuivat hajottuaan, ja sotkeuduttuaan siihen itteensä. Pinta-alaltaan suurin kaatopaikka on suomessa lapinlääni. Toivopoika

KARJALAINEN ALPO 14.10.2014 07:20

Olemme kuin venäläiset! Kaikki yhteinen voidaan särkeä ja sotkea, kun ei se ole omaa.

YLINIEMI SEPPO 14.10.2014 07:47

Loppujen lopuksi se on pieniosa Suomalaisista jotka roskaa melkein joka paikassa mutta heidän jälkien siivouksen maksajia on yli viismiljoonaa Suomalaista.

VEIJOLA ESA 14.10.2014 08:05

Totta toinen puoli, mutta taajamissa ei juuri yleisjätteelle enää ole roskapönttöjä ja karavaanarin jäte tahtoo olla enimmäkseen sitä. Jätettä kuitenkin syntyy lisäntyvässä määrin ja ne on hoidettava jonnekin. Yleisjätteille on reisussa ainoa paikka käytännössä levähdysalueiden molokit, joita tyhjennetään liian harvoin. Syynä lienee Rahan puute kunnissa. Malliesimerkki ylipursuavasta jäteasemasta kevätsesongin aikana on kilpisen kylän jäteasema. Mökkiläiset lienee olleet aiemmin pahimpia kotitalousjätteiden lemppaajia tienvarsien molokeihin, kun ei haluttu maksaa jätteistä viemällä ne kotiroskikseen tai kaatopaikalle. Nykyään näkee jäteasemia mökkiteiden liittymissä, jotka on varattu vain mökkiläisten jätteille. Totta on, että länsinaapurissa toiminta on paljon fiksumpaa,kuin meillä, vaikka olen kyllä kerran Norjassa törmännyt levähdysalueen vessaan, jonka sisäseinät oli " voideltu" sillä itsellään. Lienee ainoat keinot parantaa tilannetta levähdysalueilla ovat valvonta ja asennekasvatus ja tehokkaampi huolto. Joitakin paikkoja on alettu valvomaan kameroilla. Myös stellplaz tyyppisten levähdysalueiden lisäminen maassamme saattaisi aktiivisemman käytön vuoksi omalta osaltaan parantaa näillä paikoilla asiaa ja saataisi rauhoittaa sotkemista. Oikeat Karavaanarithan eivät tunnetusti roskaa paikkoja. Aina löytyy kuitenkin joku k...pää joka paskoo paikat. Sille ei kait voi mitään.

SUOMINEN TAUNO 14.10.2014 08:30

Tuo edellä ollut viittaus venäläisiin oli hieman asiaton. Venäläiset kuten heimoveljemme virolaisetkin ovat kovia varastamaan. Kaikki lähtee mukaan, minkä käsityökaluilla irti saa. Paikkojen sotkeminen ja rikkominen on sen sijaan aika puhtaasti suomalaiskansallinen ilmiö.

LAUKKANEN MAURI 14.10.2014 08:51

Eipä tarvitse ihmetellä miksi jätekaivoja/katosia ei ole levähdyspaikoilla . Joku vuosi sitten olin taas kerran siellä lapissa,ja levaähdysalueella,siihen tuli hekilöauto; MB merkkinen ja peräkärry vielä mukana ja sitten alkoi se työmaa,eli kärryn,auton jätteitä ruvettiin tyhjentämään siihen levähdyspaikan jätepisteeseen.

Eipä nuo meistä välittäneen ja kärri/auto tyhjennetiin . Sama ilmiö on tuolla pienvene satamissa,missä on jätepisteet,sinne tuodaan kaikki mahdollinen;yhteiskunnan piikkiin ,vai kenen?.

Siis syy ja seuraus tässäkin jäteasiassa!.

Käyttäjän lisäys viestiin 14.10.2014 klo 08:54:25 Minä asun OKT- talossa ja hoidan jäteeni; maksan siitä ,mutta mikä saa ihmiset ajattelemaan niin että joku toinen huolehtii heidän jätöksistä ilmaiseksi,kyselen?.

LIIMATAINEN HANNU 14.10.2014 10:04

Tuosta venäläistyylistä, menkääpä ajelemaan Viipurin tielle, mistä tahansa rajanylityspaikasta, niin näette käytännössä sen venäläisen tavan hoitaa roskaongelmansa, eli kaikki heitetään tienvarteen, jopa ne ihmisjätökset. Ja se kanavatiekin on suomalisten rakentama. hoitama ja jopa niiden sotkujen siivous on suomalaisten harteilla. Nuijamaalta Viipuriin.

Miksi sitten Suomessakin sotketaan, kasvatuksen tulos, eli sen puute. Hällä väliä tyyli on monilla ajatuksissa ja myös käytännössä. Asioihin ei edes puututa, se nollatoleranssi pitäisi saada toimimaan kaikissa ongelmissa!

'Disipliiniä ja karaktääriä'! Prkl!

KIVI KARI 14.10.2014 10:19

Ikävä kyllä tähän roskaamiseen syyllistyy myös puskaparkissa lymyävät karavaanarit, kun eivät käytä alueita palveluineen.

KOISTINEN TOIVO 14.10.2014 11:19

Jos käytös levähdyalueiden kunnosta kertoo meidän kotisiisteydestä................ Toivopoika

JANHONEN MATTI 14.10.2014 12:59

On tunnettu tosiasia, että roskaisuus synnyttä roskaamista.

Ensisijaisesti syypäitä tietenkin on roskaajat. Mutta toissijaisia roskaajia on ne jotka eivät anna mahdollisuutta käsitellä roskia asianmukaisesti.

Maanteiden varsilta levähdyspaikoilta tapahtunut roska-astioiden poisto oli virhe. Ihan sama jos kunta ei järjestä kesämökkiläisiilleen kunnan alueelle aluekeräyspisteitä, joihin ne mökkien sohvat ja hetekat ja muut jätteen voi tuoda.

Vuotuinen kiinteistövero ja eco-maksu kyllä kelpaa mutta ei jätteiden keräys niitä vastaan.

Meillä elää sitkeässä myös myytti, että suomalaiset olemme siistejä- jopa muita Euroopan kansoja siistimpiä. Sitä myyttiä kannattasi vaikka karavaanarimatkailun avulla Eurooppaa kiertäen hieman pöllyyttää.

MÄKELÄ EERO 14.10.2014 13:17

Se koira älähtää johon Kivi kalahtaa. Vai miten se nyt meni?

Niminmerkillä yksi yöpymispaikkansa siistiksi jättävä ja toistenkin jälkiä putsaileva vapaa kulkuri.

pikkueero

MERIKALLIO VELI-PEKKA 14.10.2014 13:29

Eipä ole roskia levähdyspaikoille tai tienvarsiin tarvinnut heittää, kun olemme varustautuneet sellaisella ihmevehkeellä kuin muovipussi. Kyllä se roskis ennemmin tai myöhemmin jossakin vastaan tulee, viimeistään kotipihassa.

Ehjän muovipussin saa hajuttomaksi nykäisemällä sangat solmuun, sekään ei ole este, odottaa sen roskiksen ilmestymistä.

Kotikasvatus on avainkysymys tai sitten se indonesialainen nollatoleranssi, kunnon sakko jos edes syljet kadulle ja valvonta pelaa. Kuinkakohan monta sakkoa Suomessa on roskaamisesta annettu, sehän on lain mukaan rikollista toimintaa?

MÄKELÄ EERO 14.10.2014 13:39

Juuri näin kuin V-P M kirjoittaa.

pikkueero

P.S. Olisi mielenkiintoista tietää kuinka moni karavaanari kuuluu Kerää roska päivässä- liikkeeseen.

KOISTINEN TOIVO 14.10.2014 13:53

HEP ! Minä kuulun liikkeeseen. En ole rekisteröity jäsen, vaan vapaa harrastaja. Kerään roskia levähysalueella molokkiin, tai omaan roskapussiin. Lenkillä ollessa kattelen kaljatölkit, ja vien palautukseen. Monta ööriä olen tienannu. Olen laskeskellu, että kun pysäytän auton, ja otan tienvarresta tyhjän pullon, tai tölkin. Maksaako se pysähys, ja liikkeelle lähtö vähemmän, kun sen tölkin pantti. Olen toisinaan saanu länkiini, kun tölkki onkin rytätty, ettei kelepaa. Se on tappion puolta Toivopoika

MÄKELÄ EERO 14.10.2014 15:10

Hyvä kaima! En ole rekisteröitynyt minäkään mutta toimin samoin kuin sinäkin.

Toivo Eero Johannes

(pikkueero)

VALTONEN MARTTI 14.10.2014 15:22

Meilläkin kerätään matkalla syntyvä jäte muovikassiin ja aikanaan saatellaan roskikseen.

Minua aina inhottanut nuo pullojen sirpaleet. Kerran Sodankylän torikin tuntui olevan lasilla päällystetty, yksi vain mainitekseni. Maailma on täynnään lasinpaloja.

Kerran puhuin työkavereille että palutuspullon hinta olisi hyvä nostaa viiteen markkaan (sitä aikaa oli) melkein lynkkasivat minut siitä vaikka kuinka selitin ettettehän siinä penniäkään häviä.

Onneksi nyt on muovi pikkuhiljaa lasin syrjäyttämässä. Ja pelti.

JANHONEN MATTI 14.10.2014 15:25

Kuulun myös rekisteröitymättömiin roskan kerääjiin. Monesti tulee kerättyä auton ympäriltä muiden jättämiä roskia, etteivät vaan luule, että minulta jäi.

PALM PEKKA 14.10.2014 16:27

Oliskohan pitäny muuttaa myös Trafin ja heidän alaurakoitsijoittensa ajatusmaailmaa. Mitäs jos oltais tehty niin että kun on huomattu että joku tuo esim. mökki ym jätettä niin että astiat on täynnä olis tihennetty tyhjennysväliä eikä alettu kyttäämään kuka tuo roskia ja alettu poistamaan roskiksia. Rahaa olis tietenki menny vähän enempi mutta oliskohan tuo ketään kaatanu, autoilijat sentää tuo rahaa valtiolle. Menee sitä rahaa nytkin kun siivotaan isommalta alalta jos siivotaan.

Norjassa ja Ruotsissa on muuten VCn seinällä lista milloin on siivottu ja kuulemma se on tarkastajaa varten joka käy paikalla. ITE

YLINIEMI SEPPO 14.10.2014 17:01

Hyvin yksinkertainen systeemi,roskat sine mihin ne kuuluu sillä siisti.

Kun pysähdytään niin paikka lähtömme jälkeen vähintään yhtä siisti kun sinne tullessa.

KOISTINEN TOIVO 14.10.2014 17:42

kunnan alueella on laitettu ekoasemille kameravalvonta. Kun tuppasi roskaantumaan paikka Mitä olen maitopurkkeja, lehtiä, ja metallia vienyt, niin on siistinä pysynyt alue. Siinä on mökkiläisten sekajätemolokki myös. Meillä vakiasukkailla on jäteastiat kotona, ja pakollinen liittyminen jätekeräykseen. Aluksi oli puraa asiasta, mutta nyt toimii homma. Maksaahan se, mutta..... Tyhjennetään kerran-kaksi kertaa kuussa. Kyllä kai se itsestä ihmisistä riippuu asian hoito. Toivopoika

LAUKKANEN MAURI 14.10.2014 18:04

Siis voihan siitä roskaamista kärähtääkin,sen kertoi aikoinaan yksi työkaveri. Eli oli vähän elvistelevät tyyppi tuo roskaaja,näytteli rahamiesten,kaikki oli viimeisen päälle,muuta kärähti roskaamista siis kippasi tienvarteen omat OKT,n jätteet,mutta oli unohtanut jo kun aikakauslehden sekaan jossa oli osite.

Sakkoa tuli markoissa jos oiken muistan 500 mk,eli kalliiksi tuli,mutta ihan oikein sille mulkivistille kai!.

MANNINEN JUHA 14.10.2014 20:22

kivi kari hoi.tuo kommentti oli nyt aivan tarpeeton moittia paska purkkilaisia ei kun puska parkkilaisia roskaamisesta vai oletko ollut kytiksellä kuka sinne roskat viljelee.

KIVI KARI 14.10.2014 20:27

Ei tarvi olla kytiksellä, kunhan pitää silmät auki.

KARJALAINEN ALPO 14.10.2014 20:48

Minä oon ollut puskassa, joskus jopa levähdyspaikallakin sekä myös campingpaikoilla, mutta en jätä roskiani mihinkään. Laitan aina roskani auton roskikseen ja tyhjennän sen sinne mihin se kuuluukin.

Kyllä on ihmeellisiä kannanottoja!

JANHONEN MATTI 14.10.2014 20:56

Sanos muuta Alpo.

Ihan huoletta voi sanoa, että karavaanarit ei ole levähdyspaikkojen ja teiden varsien roskaajia. Ei ole!

KORHONEN PAULI 14.10.2014 21:27

Älkää nyt Karia valehtelijaksi sanoko. Hänellä on fakta tietoa puskaparkissa olijoiden roskaamisesta ja sikailusta.pkk

JANTTONEN JUHA 14.10.2014 21:53

HEP !Sama täällä kyllä mie olen jaksanut kantaa tyhjät pakkaukset roskikseen kun kerran olen ne täyvettii jaksanu leiriin kantaa.....

KIVI KARI 14.10.2014 22:19

HV Korhonen, avaa silmäs, vai sattuko väitteeni?

LEINONEN JUKKA 15.10.2014 07:02

Mitenkähän lienee Pellon Korpikosken levähdysalueen hoito. Vuosia sitten kun siellä viimeksi pysähdyin ja kurkkasin vessaan, paskaa lattialla ja seinissä, putket irti, osa kalusteista irti. Niinpä porukka oli ruvennut tekemään tarpeensa ulos kopin taakse. Kirjoitin aikanaan tuosta Pellon kuntaan ja kehuskelin heidän matkailunähtävyyttä, ja vastaus tyyliin 'alueen hoito Destian vastuulla tai jonkin muun ....plääp plääp'. Komea alue kosken partaalla mutta hoito retuperällä.

KARJALAINEN ALPO 15.10.2014 07:19

Jospa siellä oli joku karavaanari ollut puskaparkissa ja sotkenut? Näkykö jätkiä autonrenkaista?

MÄKELÄ EERO 15.10.2014 08:04

Kivet ne vaan lentelee.

pikkueero

KARJALAINEN ALPO 15.10.2014 09:15

Noo otetaan kohta pesäpallomailat esiin.

MÄKELÄ EERO 15.10.2014 09:42

Ei viittitä ruveta pesäpallomailojen kanssa hosuun. En tiä onko mulla mursun-, norsun tai minkä liä nahka. Nää kivet kyllä kestetään. Semmoset kateelliset jokka ei uskalla itte lähtee seikkaileen, niitä heittelee :) On sitä kyä joutunu tua reissunpäällä (itärajan takana) jopa revolveria näyttään. Onneks ei tarvinnu vetää liipasimesta. :) Tilanne laukes kun vastapuali näki, että toinen on yhtä kova luu kun ne itte :)

pikkueero

KIVI KARI 15.10.2014 10:20

Ei uskalla lähtee reisuun, reilun 30 vuotta vaunua vedellyt, eteläisin marokko, pohjoisin jäämeri jote uskallan heitellä vähän isommillakin.Puskassa lymyäjiä en ymmärrä kun osa vielä roskaajia.Revi siitä pikku poika Eero.

MÄKELÄ EERO 15.10.2014 10:24

Juu revitään revitään:) Paljon oot reissannu, minä en ollenkaan. Siistikin olet :)

pikkueero

Mäkelä HEKO HEKO HEH HEH KJON

KIVI KARI 15.10.2014 10:49

HE HE HE He hauska mies tämä pikkupoika Eero, syksyjä sullekin ,missä lie puskassa lymyät.

KORHONEN PAULI 15.10.2014 14:34

Kari! Luepa nyt tarkemmin, mitä kirjoitin. Ja minun jäljiltä ei jää roskaa eikä paskaa.pkk

KORHONEN PAULI 15.10.2014 14:47

Ja urbaani sanakirjan mukaan tuo HV kirjoitetaan pienillä kirjaimilla. pkk

KIVI KARI 15.10.2014 15:28

Niipä Hyvä Veli niimpä!!!!!!

MÄKELÄ EERO 15.10.2014 15:29

Juu hauska mies ja pikkupoika HEH HEH. Niin sanoo kaveritkin ja sitä uteliasta reissunpäällä viihtyvää pikkupoikaa en aio päästää sisältäni pakoon. Kotona ollaan nyt juu ei siinä mittään. No onhan tässä kyllä lähistöllä puskia. Marjapuskia, pajupuskia ja monia muitakin puskia. Niin ja luepa minunkin kirjoitukseni tarkemmin. Roskia ei minunkaan jäljiltäni luontoon esim nuotiopaikoille, edes tienpientareille ei jää. Keräilenpä niiltä toisten jättämiä pois. Minua vaan suuresti pännii nämä roskaajat nimittäin.

Revitääs nyt sitten tästä :)

pikkueero

P.S. Olenpa tuuraillut välillä täällä meilläpäin toimivia "paskakuskejakin" ajaen jätepakkaria.

Mäkelä HEH HEH KJON

VALTONEN MARTTI 15.10.2014 19:42

Niin tai näin, nostamma hengessä hattua kaikille jotka viitsii kerätä toistenkin jättämiä roskia eivätkä ite roskaa.

KIILTOMÄKI MARTTI 04.11.2014 23:00

lyön vaikka vetoa, että tuo Kivi, levähdyspaikalla kahville pysähtyessään heittelee kaikki roskat ympäriinsä ja kyräilee että " kiäh kiäh... taas meni roskat puskaparkkilaisten piikkiin". hyvillä mielin jatkaa ja kertoo seuraavassa "häkissä" nähneensä taas yhden puskaparkkilaisen sotkemassa paikkoja. kyllä se niin pirunmoiselta jäärältä vaikuttaa, että tonkin varmaan tekee poimitaan me siistit puskaparkkilaiset hänenin roskansa... onhan hän niinhauska veikko. mielstään niin kaiken titävä ja aioa oikeassa oleva. ja kyllä vanhuksia pitää ymmärtää ja antaa heille hyvä ja rauhaisa vanhuus! :) :)

KIVI KARI 05.11.2014 00:03

On tämä Martti hauska puskasta huuteleva poju, pyydä mamia kuivaamaan korvantaustat ja pyyhkimään nenu ja tule sitten uudestaan huutamaan.Hyvää syksyä sinne puskaan missä lienetkin.

KORHONEN PAULI 05.11.2014 15:54

..ttu. En paremmin sano. pkk

VÄLIMÄKI JARMO 06.11.2014 20:56

Mikä pakkomielle kivellä on,mitä v...a kenenkää kulkemiset sulle kuuluu,ite en oo "puskas VIELÄ parkkeerannu mutta täytyy vissiin koittaa,kun se kerran on näin "sanottavaa" ,Eiku nukuin jalasjärvellä 3 tuntia kesällä parkkipaikalla,olikohan se rikos.Mä en ainakaa kysy keltää mis mä saan pysähtyä ja teherä mitä huvittaa.Joten turha alkaa diktaattoriksi. JV

KIVI KARI 06.11.2014 21:04

Pidä varasiVälimäki kun puskassa lymyät ettei käy nnikun kytäjän kartanon mailla, luvattomat leiryitijät häädettiin isän kirveen voimalla luvattomasta leirinnästä.Ei jäänyt kukaan valittamaan kun kaikki häädettiin autuaammille maille.Se siitä luvattomasta leiriutymisestä. Hyvää syksyä puskiin kin.

VÄLIMÄKI JARMO 06.11.2014 21:22

En mä luvattomista puhunu mitää,ja e-p läisistä saa aina vastusta,meilläpäin häiriköt pannaan vasemmalla kärellä ojennuksehen. Se siitä. JV

KIILTOMÄKI MARTTI 16.11.2014 21:02

Kivikova, kovakivi! :) Joo... äiti teki sen jo paljon ennen, ku mä jäin eläkkeelle! Oli maailman tuulet ne jo kyllä kuivanneet ennen sitäkin . Käsittämätöntä, miksi "pulterin" on niin mahdotonta ymmärtää, että joku voi olla siisti kaikkialla, vaikka nukkuu leirintäalueen ulkopuolella ja toinen taas täys sika ja sotkija missä liikkuukin, vaikka nukkuu joka yö leirintäalueella. Meitä on tuossa siisteydessä niin moneksi. ... ai jaa, mutta nythän ymmärränkin, että onhan meitä tuossa jääräpäisyydessäkin niin moneksi. :) :)

VÄLIMÄKI JARMO 16.11.2014 21:28

Meillä luki työpaikallakin vessas,tuli sitä tai tätä älä vetämättä jätä,äläkä unohra pikkurahoja tiskille.Siisteys ilman mitää,soon jo luannos. JV

NYYSSÖNEN KAJ 17.11.2014 22:38

Onko siellä levähdyspaikalla käynytSuomalaisia?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.