Lapin/Norjan kierros

PALM PEKKA 13.09.2014 07:24

Tulipa kierrettyä reitti Muonio-Kilpisjärvi-Alta-Kautokeino-Hetta-Kautokeino-Karasjoki-Inari-Sodankylä-Rovaniemi. Ruskaa oli Kautokeinosta Karasjoelle ja Karigasniemeltä Inarin kautta Sodankylään. Kilpisjärvellä ja Hetassa ei oikeen ollut ja tuskin tuleekaan, sitävastoin itäpuolella on kaiketi ensiviikolla parhaimmillaan. Ajakaa tuo Kautokeinon ja Karasjoen välinen tie on meinaan hienot maisemat Aavasuvannon majat Tornionjokivarressa oli rauhallinen paikka olla yötä.Sähkö ja sauna kuului hintaan. Kilpisjärven Norjalaista vaunukylää en oikeen ymmärrä. Sinne ei retkeilykeskukseenkaan kohta mahdu kulkijoita ja minun mielestäni se on tosi rumaa ja pilaa hienon maiseman. Ajanki seuraavan kerran ohi. Galdotievä Hetan lähellä ihan rajalla on rauhallinen alue. Kiellajoella on hyvä sauna ja mukava käydä joessa uimassa. Luxia caravan oli muuten hyvä mutta kallis sähkö ja vain yksi vc/suihku. Ryynäsenniemen SFC-alue oliki sitten loistava ja sauna se oli hieno ja mahtavat löylyt. Päälle pääsi Kemijokeen uimaan. Muut alueet mm. Norjassa pittää itse kokea.

Kilpisjärveltä Skibothniin on tietyö jossa joutuu seisomaan max. 15 min. Skibotnista Altaa menevän tien varressa on muutamia tietöitä joissa liikenne pysäytetään 15min. Lähellä Altaa on jo uusi tie tunneleineen.

Hienoja reissuja kaikille kulkijoille. ITE

LATVALA MARKO 13.09.2014 20:05

Ihan tuurista kiinni nuo pysäytysten pituudet tietyöpätkillä. molemmilla pätkillä päässyt joskus suoraankin läpi, mutta sillä huonommalla tuurilla oon molemmilla pätkillä odottanut yli tunninkin, kun räjäyttävät ja saavat tien taas putsattua edes jotenkin ajettavaan kuntoon. keskimääräinen odotusaika 10-30 min.

POHJANTÄHTI JORMA 13.09.2014 20:57

Piti lähteä jalotteleen fiiua,pikku lenkki, no siitä taitaakin tulla ruskaretki. Nyt ollaan Ristijärvellä kappelin kupeessa puskapsrkissa, huomenna Kuusamo. Minne sitten ei vielä tietoa,kaikki muuut karavaanarit ovat valinneet päinvastaisen suunnan emännän mielestä.

SALONEN MATTI 18.09.2014 15:41

Suuri kiitos Pekalle hyvästä vinkistä. Kyllä oli mahtava ruska koko matkan, joka jatkui lähes Karhunkainaloon asti. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, Sallan kohdalla ei ollut merkkiäkään ruskasta, mutta sumua sitäkin enemmän. Emme ole koskaan reissuillamme nähnyt vastaavaa ruskaa. Tämä. Matti

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.