Ahvenanmaan lautat

RAHKONEN PIRKKO 09.09.2014 18:39

Matkustimme heinäkuun alussa Ahvenanmaalle. Menomatka tehtiin Ålandstrafikenin lautoilla. Menimme viimeisellä lauttavuorolla ja yövyimme Kumlingenissa vaatimattomalla leirintäalueella jotta pääsisimme hiukan edullisimmin Ahvenanmaalle. Kun seuraavana aamuna yritimme päästä lauttaan se oli täynnä. Soitimme Älandstrafikenille ja varasimme lautan mutta koska oli sesonkiaika, saimme sen vasta parin päivän päähän. Eli ajattelimme että kysymme vielä vapaita paikkoja lautoilta ja meitä onnistikin päästä illan viimeisellä lautalla Ahvenanmaalle. Yritin perua lauttavarausta illalla, mutta toimisto oli jo kiinni, netin kautta sitä ei voinut tehdä. Seuraavana aamuna linjat olivat varatut ja unohdin peruuttamisen parin yrittämisen jälkeen. Nyt Ålandstrafikenilta tuli 100 euron lasku kun en tehnyt perutusta lauttamatkasta. Kun itse lauttamatka maksoi muistaakseni reilut 60 euroa. Yöpyminen saarella ja sauna maksoi 40 euroa. Paluumatkan teimme Finnlinesin lautalla. Se maksoi jotain 100 euroa.

Laskin jo heinäkuussa että Finnlinesin lautalla Ahvenanmaalle pääsee edullisemmin ja nopeammin kuin matkustamalla Ålandstrafikenin lautalla ja yöpymällä välillä jollain saarella. Lisäksi Finnlinesin lipun hintaan sisältyi ruokailu lautalla.

En enää käytä Ålandstrafikenin palveluita mikäli joskus suuntaan vielä asuntoautoni keulan Ahvenanmaata kohti.

ANTTILA MARKKU 10.09.2014 09:13

Suoralla lautalla ei pääse ihmettelemään sitä kivien kiertämistä mikä on saaristoreitin pääohjelmanumero.Palvelu on vähän sitä sun tätä,mutta ota huomioon että matkustaminen kuluttaa aina maksuvalmiutta.

HYTTILÄ ESKO 10.09.2014 16:33

Varsinkin kun siirtää oman mokansa yhtiön piikkiin :)

HALMEENMÄKI JUHANI 10.09.2014 17:15

On syytä muistaa myös se lauttojen päätarkoitus, eli saariston asukkaiden kuljetus. Nuo vaikeahkot säännöt ja nopeammilla matkustustavoilla kalliimmat hinnat ovat juuri siksi, etteivät lautat olisi täynnä pelkkiä läpikiitäviä, säästöä hakevia turisteja. Tosin (kuten tässäkin kirjoitettiin) on sesonkiaikana silti tila todella kortilla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.