varastettu vaunu

RÖNN KARI 20.08.2014 20:49

Moro,onko kokemuksia kotipihasta varastetusta vaunusta,meille kävi näin.vaunu oli omakotitalon pihassa tassut maassa ovi lukossa,vaunu varastettiin,mutta pohjolavakuurus ei korvannut ,kun ei ollut aisalukkoo.monella mahtaa lukko olla.sanoin virkailialle jotta olisko pitänyt valehdella että vaunussa oli aisalukko,siihen virkailija ei ottanut kantaa?

VÄLIAHDE JUSSI 20.08.2014 21:20

No mitä se aisalukko estää korvaamasta ei se ole katsastus- ja vakiovarustus. Älä anna periksi maksakoon,kyllä ne kaikkia väittää. Hyvä kun,tuot reilusti vakuutusyhtiön nimen esiin.Mulla on IF:n kanssa napit vastakkain odotan tässä ihan rauhassa laskujeni korkojen nousua.

VÄLIMÄKI JARMO 20.08.2014 21:47

Koska aisalukko on tullu pakolliseksi,kysyn vaan. JV

RÖNN KARI 21.08.2014 05:30

nyt kaikkien kyllä kannattaa tarkistaa vakuutuksensa vaunun kohdalta.mitä jos olet vaunun kanssa reissussa ja koppi häviää auton koukusta jossain kaupan pihassa,korvaako silloinkaan kun ei ollut aisalukossa......

NIEMELÄ PASI 21.08.2014 07:29

Voihan ainankin Al-Ko:n vetopään kanssa käyttää aisalukkoa, kun vaunu on kiinni autossa. Itse on tullut tavaksi aina laittaa lukko takaisin kun on kytkenyt vaunua, niin ja onhan se helppo aisalukon 'säilytyspaikka'.

HAARAKANGAS ALLAN 21.08.2014 07:42

Kas kun ei vedottu rengaslukkoon....!

Lue tarkasti vakuutuskirja ja vakuutusehdot. Jos sieltä ei löydy mainintaa aisalukosta, niin asia on varsin selvä.

Allu vaari

VALTONEN MARTTI 21.08.2014 10:36

...kyllä moni muukin aisalukko soveltuu ajaessa pidettäväksi kuin se AL-KON.

AL-KO'ssa kun on lukko yleensä jo kiinteänä voi vakuutusyhtiö jo vedotakin sen käyttöpakkoon.

NIEMELÄ PASI 21.08.2014 11:27

Missä Al-Ko:n vetopäässä on valmiina lukko? En ole törmännyt tuollaiseen, eikä näyttänyt uusimmassa esitteessäkään sellaista olevan sellaista. Lukkoja kyllä oli erillaisia.

Käyttäjän lisäys viestiin 21.8.2014 klo 11:31:00

Näyttää Pohjolan vakuutus vaativan lukituksen. Ei tarvitse olla aisalukko vaan myös Allu-vaarin mainitsema rengaslukkokin kelpaa.

VALTONEN MARTTI 21.08.2014 11:46

Olenko väärässä? Mielestäni AL-KO'n vetokytkimissä on paikka mihin pelkkä avain / lukkopesä tökätään vai onko vaan ollut jossain tietyssä malissa?

RYTKÖNEN MARTTI 21.08.2014 11:53

Vene trailerissa ja peräkärryssä olen aina käyttänyt aisalukkoa.Jos as vaunu olisi.ei tulisi mieleenikään jättää lukitsematta,vaikkei olisikaan pakko. MR

VALTONEN MARTTI 21.08.2014 11:55

Tuolla ainakin PDF sivu 21 on integroitu lukko AL-KO:ssa.

http://www.vallilantakomo.fi/em_files/ALKO_Caravan_luettelo_2010.pdf

Käyttäjän lisäys viestiin 21.8.2014 klo 11:57:26 ...sorry, ei se olekaan vaan muotoon tehty. Löydän vielä.

ANTTILA MARKKU 21.08.2014 12:27

Lähivakuutus ei kuitenkaan anna aisalukosta hyvitystä vakuutusmaksussa josta luulis seuraavan ettei myöskään korvausperusteissa mainita aisalukkoa.

SALONEN MATTI 21.08.2014 14:58

Heips. Minulla perävaunussa palo ja varkausvakuutus Tapiolassa. Yhtiö edellyttää, että perävaunu on oltava lukittuna. Muuten vakuutus ei korvaa. Sama asia on kaikissa autoissakin, vaikka ne olisi lukitussa tilassa avaimet kuuluu olla muualla. Ei todennäköisesti mikään yhtiö hyvitä maksuissa vaikka laitteet onkin lukossa. T: Matti

ANTTILA MARKKU 21.08.2014 15:46

Ovet on aina lukossa kun poistutaan vaunulta,mutta aisalukko on eri asia.Autotallissa auto ei saa olla ovet lukossa.Epäselvää myöskin jos rattilukko on kiinni.Kuinka hätätilanteessa auto hinataan ulos jos rattilukko tai vaihteisto on P asennossa?Onko silloin merkitystä ovatko ovet lukossa?

RÖNN KARI 21.08.2014 16:05

Pohjolassa ei koskaan kerrottu,että aisalukko olisi pakollinen,eikö sellainen pitäisi kertoa kun vakuutusta tehdään.se on kuitenkin olennainen tieto.soitin virkailijalle jonka kanssa tein vakuutuksen niin hänkin oli hämillään kielteisestä korvaus päätöksestä.aikamme kun selailtiin hänen kanssaan ehtoja siellä kyllä luki jossain pykälässä jotta tarvis käyttää lukitusta.mutta virkailija ei muistanut siitä minulle mainita.hän kun ei itsekään moista pykälää tiennyt.

PULKKI MARTTI 21.08.2014 17:15

On muuten sellanen juttu että paloviranomaiset ainakin ennen vaativat ettei esim autoliikkeessä sisällä olevat autot saa olla lukittuja. Mitenkä lie esim autotallissa oleva? Ihmettelen aisalukko asiaa. Varsinkin kun nuo lukot ovat rehellisiä varten. Lie hankalampaa ruuvata tassut ylös kuin ammattimiehen avata lukko.

RÖNN KARI 21.08.2014 18:39

Varastettu vaunu oli muuten tabbert 780kdn lähes koko valkoinen...wsf-964

VALTONEN MARTTI 21.08.2014 19:02

http://kauppa.jyvascaravan.fi/tuoteluettelo/113/15116/Aisalukko-WINTERHOFF-WW30K-%28Solifer-ym%29

Tuossa yksi vetokytkin jossa itsessään lukko. Itellänikin on ollut Solkku jonka vetokytkimessä lukkopesän paikka. Ehkei niitä sitten AL-KO:ssa olekaan

RÖNN KARI 21.08.2014 19:52

Eniten tässä harmittaa kun joutuu lopettaan kivan harrastuksen,eikä nää niin usein noita lajitovereita.

NOVA KAI 21.08.2014 21:07

Asian kinnostavuuden vuoksi soitin Lähi-Tapiolaan ja kysyin kuinka korvaavat vaunun jossa on ovi lukossa, Tassut maassa muttei aisalukkoa. Kertoivat korvaavansa mutta vähentävät noin neljänneksen päivänarvosta pois. Aisalukko pitää olla tai muuten kiinnitetty ketjulla esim. Aisalukosta ei ollut mitään erikoisvaatimuksia. Jos vaunu varastetaan vetokoukusta parkkipaikalla niin tapauskohtaisesti harkitaan. Tuntuu että korvauslinja on vielä hakusessa, voisi liittokin tehdä tämän asian eteen jotain. Terv. Kaitsu

KOSKINEN OLLI 21.08.2014 21:38

Mietin että vaunun, jota ei ole lukittu vetoautoon, varastaminen asfaltoidulla parkkipaikalla vetokoukusta on niin helppo homma, että jos sen vakuutus korvaa, niin kyllä sitten pitää korvata kaikki muutkin vaunun varkaudet.

Työmailla ja teollisuusalueiden takapihoilla asuville tilapäistyöntekijöille tarvitaan majoitustiloja. Kyllä noille kysyntää on, eikä kannata varastaa vanhaa, kun samalla vaivalla saa uudenkarhean. Vielä jos ensinnä käy varastamassa pelkän rekisterikilven jostakin saman merkkisestä, ja kiinnittää sen varastamaansa vaunuun, voi huoletta ajella, koska uudetkin poliisiautojen skannerit toteaa edellämenevästä varastetusta vaunusta että ihan ok on.

ESKOLA PENTTI 22.08.2014 06:21

"voi huoletta ajella, koska uudetkin poliisiautojen skannerit toteaa edellämenevästä varastetusta vaunusta että ihan ok on. " ...

Miten niin voisi ajella huoletta ... rekisterikilpi ilmoitetaan varastetuksi ja skannerihan toteaa asian saman tien maantiellä? Ei ymmärrä, mitä tarkoitat?

Nuo skannerit ovat jatkossa kyllä kova sana.

Tämä nyt näin OT.

KOSKINEN OLLI 22.08.2014 07:21

Jos minulta katoaa autosta rekisterikilpi- rekisterikilvet, ja hankin autooni uudet kilvet katsastuskonttorista, niin ettäkö poliisi minut liikenteessä aina vastaan tullessaan kääntyisi ympäri ja syöksyisi minut kiinni ottamaan, vuosikausia, vuosikymmeniä, niin kauan kuin autoni on liikennekäytössä. ...enpä usko.

Varastetun kiven tilalle yksinkertaisesti hankitaan uusi kilpi. ................................................................................................................................... TRAFIn ohje:

Ajoneuvon rekisteriin merkityn omistajan tai haltijan on tehtävä rekisterikilven katoamisesta tai turmeltumisesta kirjallinen selvitys katsastustoimipaikalla. Katsastustoimipaikalla on rekisterikilven tilauslomakkeita, joka omistajan tai haltijan on täytettävä ja allekirjoitettava. Kadonneen tai turmeltuneen rekisterikilven tilalle tilattava kilpi tai kilvet on noudettavissa tilauksen tehneeltä katsastustoimipaikalta. Kilpi tai kilvet maksetaan tilattaessa.

-Kaksikilpinen ajoneuvo: vain toinen rekisterikilpi kadonnut

Asiakkaan on annettava rekisterikilven tilauslomakkeella kilven katoamisesta tarkka selvitys. Kadonneen kilven tilalle tilataan uusi rekisterikilpi, joka asiakkaan on noudettava katsastustoimipaikalta. Katsastustoimipaikka voi antaa rekisteröintitodistuksen tekniseen osaan (osa I) tehdyllä merkinnällä asiakkaalle oikeuden kuljettaa ajoneuvoa enintään kuukauden ajan väliaikaisella rekisterikilvellä, johon on merkitty ajoneuvon rekisteritunnus.

Kaksikilpinen ajoneuvo: molemmat rekisterikilvet kadonneet

Jos ajoneuvon molemmat rekisterikilvet ovat kadonneet, kirjallisen selvityksen lisäksi on esitettävä poliisille tehty rikosilmoitus. Jos ajoneuvoliikennerekisterissä on jo poliisin päivittämä kilpien anastusilmoitus, rikosilmoitusta ei tarvitse esittää. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa, että ajoneuvolle tehdään rekisteritunnuksen vaihdos. Tällöin asiakas saa katsastustoimipaikalta heti mukaansa uudet rekisterikilvet uudella tunnuksella, jolloin hänelle ei koidu hankaluuksia liikenteessä esimerkiksi poliisin tai Tullin kanssa. Asiakkaalle tulostetaan myös uusi rekisteröintitodistus, koska rekisteritunnus vaihtuu. Asiakkaan on palautettava katsastustoimipaikalle voimassa olevan rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa (osa II)." ................................................................................................................................

Maanteillä liikkuu kyllä muidenkin maiden ihmisiä ja muiden maiden kilvissä olevia autoja, ja matkailuvaunuja.

Kyllä saksassakin matkailuvaunuja on. Jos saksalainen "lainaa" saksasta hobpy 520i umk merkkisestä vaunusta kilven, ja ajelee saksalaisella henkilöautollaan Suomeen. "lainaa" täältä samanmerkkisen vaunun, kiinnittää siihen saksasta lainaamansa kilven, niin eiköhän ihan pulmitta voi ajella poliisien edessä.

KOIVULA REIJO 22.08.2014 10:34

Pidetään silmät auki jos sattuu tulee kohdille!!!

Repe

RÖNN KARI 22.08.2014 10:58

Poliisikin jo epäili heti,että oli tilattu keikka meni heti aamulla ekalla paatilla joko viron tai ruottin puolelle.ammatti miehiä asialla??

KOIVULA REIJO 22.08.2014 13:54

Sinä sen sanoin... Tod näk. tilaukseen mennyt...

Tassut viel alhaalla niin ei se aisalukko mitään olis tässä hidastanut saatika estänyt.. Kavereilla ollu veivit yms. mukana niin kovaan tarpeeseen lähteny.. Niin surullista kun tämäkin on mutta sitä pahinta todellisuutta....

R

KOSKINEN OLLI 22.08.2014 15:35

Opimmeko mitään? Emme opi. Muuta kuin että lukita paremmin. Koska rikollisilla on ihmisoikeus, vasenvetoiset ihmisoikeusjärjestöt ja valtion, eli veronmaksajien kustantamat huippukalliit oikeusavustajat auttamassa.

Poliisi ei (oikeasti) tutki, Poliisin resurssit käytetään vapaiden ihmisten nettimielipiteiden kyttämiseen, ihmisiä tuomitaan vääristä mielipiteistä Suomessa tänä päivänä. Näitähän on lukuisia. Mielipiderikollisia Suomessa 2000 luvulla!

Suomessa rajavalvonta ei toimi, kaikenlaiset ihmiset liikkuu ja tavara liikkuu ihanan vapaasti yli rajan.

" Lentäväthän linnutkin rajan yli", sanoi aikoinaan demari Kimmo Kiljunen.

..."En myöskään halua asua Euroopassa, jossa pitää jonottaa passintarkastuksissa, Björn Wahlroos "

Mutta tätähän te olette halunneet. Eipä siinä mitään, muuta kuin pitää elää siten kuin on haluttu. Ne painavat tulevaisuuden toivomukset esitetään vaalikopissa. Avaruuteen bitteinä menee nettikirjoitukset.

RAINETSALO KARI 22.08.2014 15:45

Ketjun alkupäässä kerrottiin, että Alkon vetopäähän saa merkkikohtaisen "Alkolukon" Erittäin yleinen kitkavetopää on Winterhoff WS3000. Myös siihen saa merkkikohtaisen lukon jonka voi myös lukita ajoin ajaksi. Pistän liitteeksi pari valokuvaa. Noita myyvät karavanliikkeet. Esimerkiksi Vapaa-ajan tarviketalo hintaan 88.20 € http://www.vapaa-aika.com/varkaanesto-ws-3000-d-kitkavetopaalle-vm-08-2002-lahtien.html

RÖNN KARI 22.08.2014 16:12

Ei Se vaunu tarvi aisalukkoo olisi riittänyt kun olisin sanonut jotta lukossa oli.tyhmästä päästä kärsii nyt seuraukset.jos jollekulle näin käy iskostakaa päähän että lukossa oli.kahdella sanalla"oli lukossa" olisimme n.20t€ rikkaampia

KOSKINEN OLLI 22.08.2014 16:37

Niin, jos tuo edellinen sanotaan toisin, ja niinkuin sen oikeasti pitäisi olla, niin Sinä et ole tyhmä, sinä olet rehellinen!

Suuri kunnioitus Sinulle. !!!

...kotivakuutus kuitenkin korvaa menetettyä irtaimistoa johonkin rajaan. Eikös niin että vaunussa, eli kodin ulkopuolella oleva irtaimisto olisi kotivakuutuksen piirissä tiettyyn arvoon saakka?

RÖNN KARI 22.08.2014 16:59

Vaunun irtaimistosta kuuluu kotivakuutuksen piiriin,siitä ei ole tullut vielä päätöstä.kait nekin menee aisalukon piikkiin.varkaudesta on pari viikkoo,olis kova halu lähtee johonkin päin suomee kiertään,tässä meinaa oikein hermostua,kun teppaa huonetta ympäri eikä vaunua näy pihassa.tosi outoo kun ollaan totuttu joka vkl.meneen ja kaikki lomat.

HAAPANEN TIMO 22.08.2014 17:09

Nettiä selaamaan vaan ja vaunu alle, ei kannata antaa periksi.

@timppa

AMINOFF BERNDT 22.08.2014 17:10

Tiedstelin Pohjolasta asiaa,

Tässä vastaus:

""Kärryn pitää olla ovet lukossa ja aisalukossa. TAI lukitussa säilytystilassa, johon ei ulkopuolisilla ole asiaa.

Valehtelemaan emme voi täällä ketään kehoittaa, se on vakuutuspetos.

Ehdoissa löytyy tarkka teksti.""""

Et sillai,

Benkku

YLÖNEN PETRI 22.08.2014 17:21

sama Pohjola haikailee seurantalaitteita ajoneuvoihin tän päivän iltiksen mukaan:))jaloilla äänestämällä saa paljon aikaan noissa vakuutusjutuissa..kas kun ei ehdoissa lue että mitään vahinkoa ei ikinä tapahdu ja allekirjoitus sitten sinne alle:))mistä siis pitäis maksaa?törkeetä jos eivät mitään korvaa...!syy ei ollu Sinun...

RÖNN KARI 22.08.2014 17:46

Kyllä siitä ehdosta olis voinut jossain kohtaa yhtiö mainita että lukko on pakollinen,olis kai Sellanen hommattu.siihen olis riittänyt kun olis ottanut päiväkirjan lukon ja asentanut paikalleen.harva varmaan lukee niitä ehtoja läpi.varsinkin kun yhtiön virkailija ihmetteli hylkäys päätöstä,sitten kun yhessä pykälää etittiin niin sieltä löyty monemtti jotta lukossa Pitäs olla.

KOSKINEN OLLI 22.08.2014 17:47

Haapanen Timo on äijä. !!! Asennetta isolla A:lla.

VALTONEN MARTTI 22.08.2014 20:19

Oma kokemus muutaman vuodentakaa siitä irtaimistosta. Vaununi tyhjennettiin perusteellisesti. Laskin 700 € arvosta menneen tavaraa. Vakuutus korvasi 680 € Koruja ei korvata, siksi 20 € korvanapit (ei minun) jäi korvaamatta.

Jos tämä irtaimisto olisi ollut vaunussa pysyvästi niitä ei olisi korvattu. Koska ne oli viety kotoa vaunuun juuri reissun alla ne korvattiin. Ja kyseessä siis kotivakuutus.

Vaunun vakuutuksesta taas korvattiin vain vaunun kärsimät vahingot.

Yhtiö A-Vakuutus eli osa Pohjolaa.

PÖNTINEN PEKKA 22.08.2014 20:48

Pistä Kari nyt ihmeessä kuvia tänne varastetusta kalustostasi! Tien päällä on vielä paljon koppikansaa ja jos sattuis eteen noin näyttävä vaunu ja olis rekkarin lisäksi jäsennumero, voisi tietoja tulla sen liikkeistä tai parkkipaikasta. Tarkoitan, että rekkarit voi aina varastaa. Mutta tajuuko varas jäsentunnusten päälle?

RÖNN KARI 22.08.2014 20:54

Jäsen nummero on 67447... olis kiva tietää kuinka vaunuja varastetaan ylipäänsä??

VALTONEN MARTTI 22.08.2014 21:46

Kahesta kolmeen tapausta miun mielestä kuuluu vuosittain omiin antenneihini..

YLINIEMI SEPPO 23.08.2014 06:29

Autaskohan panis kuvia ja muuta tietoa kyseistä vaunusta vaikka nettiin, nettikaravaani vois olla yksi paikka.

Löytöpalkkio vois kans tehä Edvarttia:-)

MERIKALLIO VELI-PEKKA 23.08.2014 10:07

Taitaa olla jo myöhäistä laitella kuvia, vaunu viety ensimmäisellä satamasta lähtevällä laivalla Viroon ja on parhaillaan jossakin setumaan navetassa maalattavana punaiseksi. Mennee peräkammarin pojalle uudeksi asumukseksi pihanperälle.

RÖNN KARI 23.08.2014 11:12

Onko kellään tietoo onko Suomenmaassa yhtään vakuutus yhtiöö jonka vaunun vakuutus ehdoissa ei olisi aisalukitus pakkoo.mitä esim tapahtuu jos omakotilan pihassa vaunu rupee palamaa ja Palo leviää taloon syystä että aisalukko esti vaunun nopean siirtämisen sivuun.

ESKOLA PENTTI 23.08.2014 11:26

Voisi olettaa, että kaikilla vakuutusyhtiöillä on ehdoissa maininta vaunun aisalukosta. Yhtiöiden näkökulmasta ei olisi mitään järkeä antaa vaunulle varkausvakuutusta, ellei laitteen vientiä ole edes jollain tavoin estetty?

Ei vaunun siirto muutaman metrin matkan ole mikään ongelma, vaikka aisan kiinnitys olisikin estetty? Köysi kiinni ja menoksi! Voihan tukijalatkin ruuvata ylös, jos on aikaa?

Kunhan itsekseni mietiskelin.

RÖNN KARI 23.08.2014 12:07

Elikkä aisalukko ei estä varkaita siirtämästä vaunua etiepäin jos haluavat rauhassa toimia...

ESKOLA PENTTI 23.08.2014 12:11

"Elikkä aisalukko ei estä varkaita siirtämästä vaunua etiepäin jos haluavat rauhassa toimia... "

tarkoitin lähinnä tulipalotilanteessa tapahtuvaa siirtoa!

YLÖNEN PETRI 23.08.2014 15:20

Eikö laivoissa muka kameravalvontaa ole?tulli ainakin tasantarkkaan tietää kuka siellä heilunu autoineen sun muineen...apukuskit mukaan lukien...luulis ratkeevan helposti?

RÖNN KARI 25.08.2014 18:38

Tänään se kirje sitten kolahti postiluukusta. Sisään,oli se tylyä texstiä näillä tiedoilla Emme korvaa varkausvahinkoa,valittaa voi mutta taitaa olla turhaa..jäsen maksu täytyy kyllä vielä,maksaa jos vaikka lotosta tulis uuden vaunun hinta...tässä on tullut pari viikkoo valvottua huonoilla unilla niin allekirjottanut kuin vaimokin,Rico poika EI taida vielä käsittää että vaunu on uusien omistajien käytössä joten talven sappeekausi jää väliin,aika näyttää jatkuuko päästäänkö jatkamaan. Meidän mielestä parasta yhteistä harrastusta mitä perhe voi yhessä touhuta .

HAKALA JYRI 25.08.2014 19:01

Kannattaa päätöksestä valittaa, mutta ennen sitä pitäis neuvotella lakiasioista perillä olvan kanssa == löytyykö jotain peruteita esim miksi ei asialukkoa ollut tai paikan suhteen "sisäpiha" , valvottualue tai tukijalat vaikuttaako asiaan tai muu peruste.

Ja toinen pyyntö poliisille rajanylityksistä selvitys; laivat,muu

Auttaisko netissä vaunun kuva joku voi olla nähnyt siirron ja toiveita selvitä tai löytyä.

jyrih

ps nuo vakuutusyhtiön ehdot jää lukematta, kysyin joskus trailerin kaskoa ottaessa, aisalukkoa vaativat mutta lukoissa ennen oli että pitää olla hyväksytty lukko, asialukoissa asia tuntematon käsite

PALIN MATTI 26.08.2014 15:19

Lueskelimpa tuossa vakutusyhtiö Turvan varkausvakuutusta koskevaa sopimusehto-osiota. Siinä mainitaan:

"Varkausvakuutuksesta korvataan vakuutuksen kohteen menettämisestä tai vaurioitumisesta aiheutunut esinevahinko, jos syynä on ollut varkaus, käyttövarkaus, luvaton käyttö tai näiden yritys ja teon kohde on ollut lukittuna tai lukitussa säilytyssuojassa."

Tekstissä ei sen kummemmin erotella perävaunuja muista ajoneuvoista, eli lukittuna on oltava perävaununkin.

Se, että matkailuperäkärryn ovi on lukittuna, ei mielestäni tee siitä vielä säilytysmielessä lukittua, sillä esimerkiksi tavaraperäkärryähän ei edes voi samaan verrattavalla tavalla lukita, mutta varastaa se voidaan, niinkuin matkailuperäkärrykin ilman aisalukkoa.

Itselläni on ollut aina tavaraperäkärry ja venetraileri aina lukittuna, olivatpa ne sitten jossain irrallaan tai vetoautoon kytkettyinä. Matkailuperäkärry ei ole ollut koskaan lukittuna missään tilanteessa, enkä edes tiedä, miten tuollaisen kitkavetopään voisi yleensä lukitakaan.

Pitäpä syventyä asiaan.

VALTONEN MARTTI 26.08.2014 15:48

Matti voi syventyä vaikka tuohon litaniaan..

http://www.vapaa-aika.com/ajoneuvoihin/alustatarvikkeet/vetopaat-ja-tarvikkeet.html?limit=30&mode=list&order=price&dir=desc

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.