Joensuun tila Sipoossa

JYLHÄ HANNU 18.08.2014 22:00

Hei

Nyt vinkki kaikille niille, jotka tarvitsevat talvisäilytyspaikkaa pääkaupunkiseudun lähistöltä! :)

Meillä on menossa rakennusprojekti ja vaunu piti saada jonnekin turvalliseen paikkaan säilytykseen. Kuulimme Sipoossa sijaitsevasta Joensuun tilasta ja lähdimme käymään paikan päälle katsomaan. Olipas yllättävä reissu, emme olleet tuosta idyllisestä alueesta kuulleet mitään aiemmin!

Joensuu ntila on tarjonnut jo pitkään palveluita veneilijöille, mutta siellä on myös paikkoja karavaanareille. Alueella näytti olevan vierassataman yhteydessä pienet, mutta siistit huoltotilat, kahvila/kioski, kajakkivuokraus, leikkipaikka lapsille kiipeilyseinineen ja hyvät liikenneyhteydet moneen suuntaan. Tilalla kävi melkoinen myllerrys. Siellä rakennetaan ja remontoidaan aluetta uuteen uskoon. Tulossa on palveluita veneilijöiden lisäksi karavaanareille ja muille matkaajille. Saimme käydä kierroksen alueella ja kuulimme suunnitelmista. Lähelle rantaa loivaan rinteeseen on rakentumassa pengerretty karavaanarialue. Upea vanha kartano on muuntumassa majoitustilaksi ja ravintolaksi. Siellä voi tulevaisuudessa majoittua ihanassa ullakkohuoneessa ja matkaajat voivat ostaa mm. Puuro&Peti-palveluita.

Ihastuimme miljööseen todella, kaunista, idyllistä maaseutua. Paikka on loistosijainnissa rauhallista maaseutua Sipoojoen rannassa, 25 km Porvoosta Helsinkiin päin, Helsinkiin on 30 km. Vuosaaren satamaan lähes suoraa tietä myöten 15 km. Paikka voisi olla hyvä vaihtoehto jo nyt niille, jotka kaipaavat yön tai parin levähdyspaikkaa ennen jorpakon ylittämistä laivalla. Täytyy kyllä ehdottomasti ensi kesänä mennä testaamaan aluetta, jos vain saavat paikat siellä kuntoon! Nyt kuulema löytyy jo noita talvisäilytyspaikkoja.

Kaivelin tähän vielä yhteystietoja Joensuun tilalle: Osoite: Joensuun raitti 59 C, 01150 Söderkulla. Sähköposti: sales(ät)joensuuntila.fi ja puhelinnumero: 040-7032112 / Martti Virtanen. Isäntä on muuten A.I. Virtasen jälkeläisiä ja tilalla jököttääkin kunnioitusta herättävän kokoinen ikivanha A.I. Virtasen kivinavetta. :) Nettisivut löytyvät osoitteesta http://www.joensuuntila.fi/.

t. Hannun "parempi" puolisko Virpi

LEHTINEN PERTTI 22.05.2016 20:25

Vastaus vanhaan viestiin. No nyt kun olemme Joensuun tilan kehitystä seuranneet pari vuotta oli aika siirtyä kausipaikkalaiseksi Joensuun tilalle, Sibbe Caravaaniin. Allekirjoitan edelliset kommentit alueesta ja totean, että paljon on vuoden 2014 jälkeen muuttunut. Nyt alkaa alue olla sellainen, että seillä viihtyy ja paljon tulee vielä tänä kesänäkin tapahtumaan, nyt on vasta kevät. Meille vaunun siirto lähemmäs kotia oli oleellinen muutos. Huolimatta kalliimmasta vaunupaikasta raha säästyy bensassa. Samalla säästyy vuoden aikana noin yksi työviikko autossa istumista. Vaunulla käy vaikka arki-illalla kun ajoaika on reilu 20 min. ja nauttii iltakahvit Cafe Sibbessä, satamassa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.