Harmaan veden tyhjennys

VESTERINEN KARI 19.07.2014 08:49

Pikainen tiedustelu, löytyyköhän harmaan veden tyhjennyspaikkaa Järvenpäästä Mäntsälää lähempää, kysyy nimimerkki pihaparkki! Tiedustelee kariv susirajalta Caravaanareille aurinkoisia reissuja!

ANTTILA MARKKU 19.07.2014 09:57

Oletko varma että tarkoitat harmaa vesiä,Eli tiski ja käsienpesuvesiä?Tuossa toisella palstalla kyseltiin miksi toisilla alueilla harmaa vedet saa laskea nurmikolle ja vaunun takse kuseksiminenkin sai hiljaisen hyväksynnän.Vihjeenä:kaada harmaavedet hulevesi viemäriin tai tienvarsi ojaan.Ruskeat vedet eli kemsan tyhjennys on eri juttu.

JANHONEN MATTI 19.07.2014 10:30

Harmaita vesiä ei saa laskea ojaan tai hulevesiviemäriin josta ne voi päätyä vesistöön.

Maahan saa vähäisen määrän laskea (100 litraa on vähäinen määrä), mutta ei kyllä leirialueen nurmikolle. Jos maa ei "vedä" tai ei ole runsaita huuhtelevia sateita niin on aivan varma, että laskukohta alkaa kuumalla haisemaan. Kuka sitä haluaa. Tästä maahan laskemisesta on ohje www.ympäristö.fi -sivuilla.

Kuseksimista varten on vessat joko -m-ajoneuvossa tai leirialueella. Kun leirialueella ai ole kessupenkkiä, saa nurkan taa kusijat painut hemmettiin. leirialueilta.

ANTTILA MARKKU 19.07.2014 10:38

Tuosta hulevesikaivoon ja maantieojiin kaatamisesta uskallan olla eri mieltä kieltojen osalta.Harmaa vesissä niiltä osin kun sisältävät pesuvesiä ei vähäisten määrien laskeminen luontoon ilman käsittelyä, ei ole esteitä edes vakituisen asumuksen erillisten saunojen osalta.

VESTERINEN KARI 19.07.2014 11:10

Jatkoa vielä edelliseen, tiedän kyllä, ettei ojaan laskemisesta tule luonnonkatastrofia, mutta yleiselle mielipiteelle caravaanareista ei liene hyväksi, jos "alkuasukkaat" huomaavat meitä sen tapaisissa touhuissa! Näytetään mieluummin positiivista esimerkkiä! T Kariv

EEROLA TEEMU 19.07.2014 11:23

Pieniä ovat karavaanareitten harmaat vedet jossain ojissa asutun alueen ulkopuolella. Ainakin, kun vertaa siihen, että siankasvattajat ym. lannoitelietteitä pelloilleen lannoitteeksi LAILLISESTI valtavista tynnyreistä levitetään kymmeniä tuhansia litroja paska-kusi- liuosta. No, eihän ne ojiin keräänny eikä vesistöihin valu- uskoo ken tahtoo.

Aika käytännöstä vierasta kirjoittelua tuossa edellä oli. Amatööreiltä se nyt on luonnollista, ettei tunneta kuin naapurivaunuilijan "rikokset". Ja ollaan olevinaan niin viherpiipertäjiä, että. Öljyn kaataminen luontoon on sentään ihan eri juttu.

JANHONEN MATTI 19.07.2014 11:50

En ole mikään viherpiipertäjä ja olen paskannut aikanaan luontoa ihan varmasti oman kiintiöni täyteen. Joskus 60-70 -luvulla ei konehommissa juuri tunnettu sellaista asia kun öljyn talteenotto.

Kari tuossa edellä kertoi sen oleellisen. Kysymys ei ole siitä, mitä ne vähäiset päästöt vaikuttaa vaan siitä miltä se vesien lasku näyttää. Sanonta "niin on kun miltä näyttää" toimii tässäkin. Ja etenkin miltä se näyttää niistä, jotka asiasta ei mitään ymmärrä.

Kysymys on siitä mitä meistä karavaanareista ajatellaan. Ja se ei ole vähämerkityksellinen asia se, tämän harrastuksen kannalta tulevaisuutta ajatellen.

Parasta aikaa käydään isoin otsikon keskustelua veneiden jätevesistä ja niiden mereen laskemisesta. Siitäkin voi olla monta mieltä, mutta faktaa on se, että koko veneilyharrastus noista otsikoista kärsii. Aika on nyt sellainen!

VALTONEN MARTTI 19.07.2014 12:43

Aattelen ihan Janhosen tapaan tässä asiassa, joten kehoittaisin sitä käyttäytymismallia kaikkia noudattamaan.

TURUNEN HEIMO 19.07.2014 14:29

Samoin ja ihan hävettää että ole samassa yhdityksessä sellaisten kanssa jotka ei sääntjä noudata. Eikö riitä että Karavaanarit-ohjelma on maalannut meidät aika surkein sävyin.

JANHONEN MATTI 19.07.2014 15:24

Tuo Karavaanari-ohjelma teki meille enemmän hallaa kun uskotaankaan.

KOISTINEN TOIVO 19.07.2014 15:57

onhan sitä ennen laskettu maahan kaivettuun koloon koneen öljyt, ja tuli perään. Nykyään on tyyli toinen työmailla. hyvinkin koneet pitää olla puhtaita, ja ilman vuotoja. Hyvä niin. Enpä ole ongelmaa tehnyt noista vesistä. Karavani alueilla on laskukaivot, ja huoltamoilla myös. Niillä pärjää. Kotia tullessa huoltamolla tyhjennän kemsan, ja harmaat. Toivopoika

NEVALAINEN SIPPO 19.07.2014 16:06

No niin päästiin taas asiaan. Täällä saivarrella kerta toisensa jälkeen harmaista vesistä. Mutta mitä ovat tehneet yhdistykset asin eteen, tietääkseni ei mitään. Eikö olisi jo aika tehdä jotain että esim. isompiin taajamiin ja pääteiden varsille tulisi hyväksytyt ja selvästi merkityt tyhjennyspaikat. Taannoisella ruotsin reissulla ihastelin kateellisena heidän toimivia levähdys alueitaan. Itse olen yrittänyt löytää Rovaniemiltä toimivaa paikkaa, ainut minkä löysin on teräskansi Napapiirin Shellin takapihalla, merkitty wc jätteelle. Sille harmaalle vedelle voisi olla helpompiakin ja nopeampi ratkaisu. Matkailuauto kanta on jo niin suuri että yhdistysten tulisi mielestäni kiinnittää muuhunkin huomiota kuin kausipaikkalaisten palvelemiseen omilla alueilla. Vai laitetaanko Autoliitto asialle.

Sippo

EEROLA TEEMU 19.07.2014 16:12

Täytyy myöntää, että karavaanariohjelma ei koukuttanut. Siinä esiintyi kuitenkin paljon niitä piirteitä, joita varsin laajalti karavaanariporukoissa todellisuudessakin esiintyy. Siksi monet liikkuvat mieluummin villeinä ja ilman tarroja eivätkä kaipaa sen paremmin jäsenetualueita tai muutakaan SF- järjestötoimintaa. Eivät ne kansalaisten käsitykset "kaikkien kaverista" täysin tuulesta temmattuja ole.

Toisaalta. Ihminen kuitenkin itse määrittelee, paljonko ottaa myötähäpeää tai joskus jopa kunnioitusta toisten tekemisistä. Jos itsetunto on kohdallaan ja käyttäytyy muulloinkin kuin matkailuvälineellä liikkuessaan kunnolla, niin eipä tarvitse muiden tekemisistä pultteja ottaa.

Tälläkin palstalla usein esiintyvä "opettaja- asenne", jota saksalainen kutsuisi "besserwisserismiksi" on eräs niistä karavaanareitten piirteistä, jotka joutaisivat mielestäni jo romukoppaan. Asenteesta on tunnetusti vaikea päästä eroon.

KUJANPÄÄ MARKKU 19.07.2014 17:36

Opettaja-asenne on tosi ikävä, varsin silloin kun on kymysys itsestään selvyyksistä.

BW:t mielellään omii pyörän keksimisen itelleen koska heillä ei ole mielipidettä, on vaan totista faktaa laput silmien vieressä.

Joku tietää aina jotain, josta on meille kaikille hyötyä. Mielellään lukisin omista kokemuksista jonkun asian kohalla. Opettajamaiset faktatiedot täytyy kuitenkin tarkastaa, mikäli asia kiinnostaa.

Autotekniikan insinööri olis aika vahvoilla mielipiteissään kun kymysys on moottorijuttujen faktatiedoista.

Monen muun alan osaajia keskuudestamme kyllä löytyy, mutta osaamisalueet eivät oikein karavaanareihin liippaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 19.7.2014 klo 17:53:00 Noissa moottorijutuissakin pätee se, että osataan kyllä kertoa pikku nippelinyanssi ja joku toinen ehkä kumoaa sen ja esittää oman näkemyksensä. Eli ei noista ekikään selvää ota. Mahdollisen ongelman koordinointi ja ammattimainen selonteko toimenpiteistä ei karavaanareilta taho onnistua.

Keskustelupalstalla tietty on hyvä asioista keskustella. Oikasee parhaimmillaan oikean osaajan puoleen kääntymistä.

JANHONEN MATTI 19.07.2014 17:55

Sippo Ei harmaista matkailuajoneuvon harmaista vesistä tarvitse saivarella. Ne saa laskea maahan, ei kuitenkaan leirialueella parcelalle, ei ojiin eikä hulevesikaivoihin. En ymmärrä mikä tässä on ongelma.

NIEMI SEPPO 19.07.2014 18:54

Suljettu kierto harmaavesille! Niitä voisi kaasulla kuumentaa ja tislailla. Sitten 12 v toimiva otsonointi jälkikäsittelynä. Ei tarvittaisi valosähköä ja puskassa voisi olla melkein loputtomiin.

PALIN MATTI 19.07.2014 19:00

Joskus pikkusen ihmetyttää tuo hulevesien ja harmaavesien jyrkkä erottelu.

Kyllä hulevesiin irtoaa maastosta kaikki elukoitten paskat ja kuset, kera muiden oksennusten ja ulostuksienki.

Puhtaampia ovat karavaanarin pesuvedet muutamine kahvipannunperineen.

YLINIEMI SEPPO 19.07.2014 19:11

Meidän jätöksistä voi yhteiskunta rahastaa,mutta elukoitten ei.

Paska on kaupungille hyvä rahasampo.

JANHONEN MATTI 19.07.2014 19:19

Se on totta. Taajamien paskathan nimenomaan kovilla sateilla puhdistuu/huuhtoutuu hulevedeksi muuttuneena järviin ja jokiin. Vaan on otteet kovenemassa siinäkin. Uudessa vesihuoltolaissa jo edellytetään kaava-alueille hulevesisuunnitelmaa.

Itse asiassa hyvin monissa taajamissa hulevedet muodostaa käänteisen ongelman. Hulevedet menee vuotavien viemärien ja kaivojen (osin salaojavesiä) kautta jätevedenpuhdistamoille, jonne ne ei saa mennä. Biologinen puhdistamo kun ei liian puhdasta ja liian kylmää vettä pulssina kaipaa. Voi jopa suuttua ja lopettaa toimintansa kokonaan.

VÄLIMÄKI JARMO 19.07.2014 19:23

Jos naamaa viruttaa ja hampat pesöö kaffikupin viruttaa ja voiveitten pesöö,onko tua vesi sitte ongelma jätettä,kysyn vaan. JV

KARJALAINEN ALPO 19.07.2014 19:37

Palijon asiaa ja kannanottoja, mutta kukaan ei osannut jutun aloittajaa neuvoa mistä löytyisi Järvenpäässä tai lähiympäristössä virallinen harmaanveden ajokaivo.

EEROLA TEEMU 19.07.2014 20:14

Karjalainen Alpo: "Palijon asiaa ja kannanottoja, mutta kukaan ei osannut jutun aloittajaa neuvoa mistä löytyisi Järvenpäässä tai lähiympäristössä virallinen harmaanveden".

Etpä osannut sinäkään! Sellaista nyt ei vaan löydy mistään luetteloista Järvenpäästä. Jotain tarttis siis tehdä.

Kuitenkin, jos tulisi tuollainen ongelma, niin ensiksi siitä saa syyttää itseään. Olisi sitä "harmaavettä" voinut vähentää jossain aikaisemminkin. Esim. ajamalla jollain sivukadulla olevan hulevesiritilän kohdalle ja avannut siinä sopivan virtaamissuunnan puolella harmaavesisäiliönsä hanan. Olisi toki voinut ajaa jollekin sivutielle muutenkin ja laskea vettä vaikka sinne soratien reunalle. Jonkun "oikeaoppisen karavaanariveljen mukaan" molemmat vääriä toimenpiteitä, menee koko sakin maine!.

Yksi hyvä ratkaisu on, että avaa sitä harmaavesisäiliön hanaa vain pikkuisen, että vain tiputtelee -päästöputken korkkikin tiputtelee sopivasti, kun jättää hanan auki. Sitten vaan baanalle ja 100 km päästä ongelma on ohitse. Kysymys oli ihan oikein aseteltu, mutta eikait järjen käyttö ole "hätätilanteessa" kiellettyä, vaikka eräät niin väittävät? Paskojen kanssa tilanne on karvan verran tiukempi, mutta kuitenkin ratkaistavissa. Ongelmien ratkaisu kehittää luovaa ajattelua.

JANHONEN MATTI 19.07.2014 20:28

Vastuuttomia on Teemun neuvot. Sanoisinko, että hyvin epäkaravaanarimaisia suorastaan.

Yksi ympäristöhörhön kameran näpsäys sivukadulla ja lehteen ja siinä sitä tulee leimatuksi kerralla koko karavaanariporukka. Otsikonkin voi jo nähdä "Karavaanarit tyhjentää jätesäiliönsä katukaivoihin".

On meitä näköjään moneen junaan?!

POIKULAINEN ESA 19.07.2014 20:47

On meitä. Näin sellaisenkin tapauksen reissussa että isäntä veti hanat auki ja lähti yöpymis ruudustaan kohti portteja tankit tyhjetyen eikä ollut moksiskaan. Alue oli asvaltoitu joten ei heti imeytynyt.

KARJALAINEN ALPO 19.07.2014 20:54

Kuuleppa, Teemu, minulla on Järvenpään noin 600 km ja tunnen liian huonosti paikkaa neuvoakseni toista siellä. Olen käynyt siellä ja yöpynytkin monia kertoja paikallisessa hotellissa jne.

EEROLA TEEMU 19.07.2014 22:24

No eipä sitä tarvitse paikkakunnalla asua, koska Sirkiän Matin luettelosta ajokaivoista ja WC:n tyhjennyspaikoista selviää eri paikkakuntien tilanne. Oli näillä sivuilla esillä:

https://maps.google.com/maps/ms?msid=207626439363079380577.00047661e11bff0f91984&msa=0&dg=feature

EEROLA TEEMU 19.07.2014 22:49

Matti Janhonen kirjoitti mm:" Vastuuttomia on Teemun neuvot. Sanoisinko, että hyvin epäkaravaanarimaisia suorastaan. ............ On meitä näköjään moneen junaan?!"

No niin meitä on. En luokittelekaan itseäni miksikään "karavaanariksi", vaan omaa päätään käyttäväksi suomalaiseksi matkailijaksi, joka mm. käyttää toisinaan matkailuautoa reissuillaan muiden välineiden lisäksi. Ja aika vastuullisesti käytänkin.

Pidän edelleen tervettä harkintaa tärkeämpänä asiana elämässäni kuin Sinä tunnut pitävän, -ehkä jo lapsuuden traumojasi-, mikä ilmenee "pikkujumalana ja sääntöjen lukijana" mielestäsi meille tyhmille, omaa päätään käyttäville. Hellitä pipoa, niin kiristys helpottaa! Et kuitenkaan voi mitään sille, että ihmiset eivät aina toimi lakikirja yhdessä kädessä ja linkkisi toisessa.

Jotenkin käy sääliksi, että omien sanojesi perusteella monessa mukana olleena ihmisenä päällimmäiseksi jää vain suppea ymmärrys elämisen muodoista. No, meitähän on todellakin moneen junaan.

NEVALAINEN SIPPO 20.07.2014 00:00

Niinpä. Omallepihalle ja mökkipihalle en näitä harmaitavesiä laske. Missä sijaitsee se "maa" johon ne voi laskea, tuskin naapurin pihallekkaan. Tästähän täällä saivarellaan. Koska ne eivät näytä kelpaavan hulevesikaivoon eikä ojaan vaan sinne maahan. Länsi naapurista löytyivät ne levähdysalueen kaivot jossa homma hoitui siististi

Sippo

JANHONEN MATTI 20.07.2014 00:15

Toistan sen minkä sanoin; Vastuuttomia on Teemun neuvot.

Olen toki jo tähän mennessä elänyt hyvin monipuoliset ja rikkaan elämän. Mutta vain henkisesti rikkaan, koska maallista mammonaa en ole koskaan pyrkinyt itselleni kasaamaan. Elän sen filosofian mukaan, että kun lähtöä tulee, ja jos siinä tilanteessa jotain ymmärrän, niin on parempi omistaa mukavia muistoja - vaikkapa karavanarimatkoilta - kun Nokia tai Koneen osakkeita.

Käsitän asiat niin, että kun ihmisellä on vapautta - vaikka liikkua - niin ihmisellä on aina myös vastuuta siihen liikkumiseen liittyen. Eikä vaan itsestä vaan myös muista ihmisistä. Kun olen liimannut SF-Caravanin jäsenmerkit autoni kulmiin (ilman jäsennumeroa) katson sen velvoittavan minua toimimaan niin, etten paskaa omalla käytökselläni muiden vastuullisesti käyttäytyvien karavaanarien mainetta mm. näissä ympäristöasioissa. Kannattaa huomata, että myös me karavaanarit olemme "tikun nenässä" näissä ympäristöasioissa. Asian on tiedostettu laajemminkin ja tähän tarpeeseen mm. liiton ympäristöpoliittinen ohjelma on laadittu. Uskon ja toivon, että en ole tämän ajatukseni kanssa yksin tässä joukossa.

Juuri tästä syystä neuvosi Matkailu kotimaassa -palstalla on vastuuton. Ja etenkin siitä syystä kun palsta on kaikille avoin.

Tässä ei ole kysymys siitä mitä typerästä neuvostasi ajattelen, vaan siitä mitä muut ajattelevat ja etenkin jos joku erehtyisi toimimaan neuvosi mukaan. Mitä tervettä harkintaa se muka osoittaa, että asettuu normien yläpuolelle ajatuksella, että koska olen niin viisas ja fiksu ja filmaattinen niin mitkään yhteiset säännöt ja normit ei nimenomaan minua koske. Ja kun ne normit on tyhmiä, niin ei kenenkään muunkaan tarvitse niitä noudattaa.

Mitä noihin alatyylisiin ja epä-älyllisiin heittoihisi muuten tulee, niin jätän ne omaan arvoonsa - kuten aina ennenkin.

EEROLA TEEMU 20.07.2014 00:20

Saatat olla oikeassa, en kiellä. Jos olet, niin kyllä harva vihreäksi lukeutuvakaan sentään pitää hampaiden tai astioiden pesuvettä minään supermyrkkynä. Kait ne harmaat vedet pitäisi toimittaa sinetöityinä Ekokemille Riihimäelle, joka sekin taisi äskettäin tehdä jonkin virheen. Uskaltaisiko enää ottaa edes vastaan sekään.

Ihan äsken meni ties kuinka monta tuhatta kuutiota jotain nikkelivettä vesistöön. Puhumattakaan miljoonista kuutioista Talvivaaran saastevesiä, jotka pilasivat järviä rantoineen asumiskelvottomiksi. No, nehän nyt vielä saa anteeksi, mutta että 100 litraa karavaanarin pesuvettä luontoon tai mökin mummon kuset, niin siitä varma linnatuomio! Mitä teen tällaisessa porukassa, jolla taju asioiden mittasuhteista on aivan pe*seestä?

No, sen lehden takiahan täällä ollaan roikuttu.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.7.2014 klo 00:21:41 Tämä Sipolle vastauksena.

EEROLA TEEMU 20.07.2014 00:33

Matti . Jätän huomiotta omaa egoasi korostavat kirjoitukset, joissa olet kyllä laudan paras. Ei kouluja käymättömyys tee ihmisestä pätemätöntä. Se tekee, ettei luota itseensä, vaan yritys nuijia eriäviä mielipiteitä esittävät ihmiset alas. Olet todella säälittävä, vaikka kehuisit kuinka saavutuksiasi. Ihmiskuvasi on mielestäni sairas.

ESKOLA JUSSI 20.07.2014 00:54

On teillä lähtenyt jutut käsistä......tyhmää

NORDSTRÖM SEPPO 20.07.2014 07:49

Kannatan vastuullista matkailua. Ympäristöasioissakin. Ajattelu, että ei minun tekemiseni mihinkään mitään vaikuta on itsekästä. Mutta niinhän ne herratkin ajattelee. " Johtoporrasta on niin vähän ettei niIden ylisuuret palkankorotukset ja aikaiset eläkkeellelähdöt kansantalouteen mitään vaikuta. Ei ainakaan minun osalta. Muut tyytyköön nollakorotuksiin ja pitkään työuraan niin kansakunta nousee". Olen ollut levähdyspaikalla kun kaveri laski harmaat vedet tantereelle. En tiedä saastuttiko luontoa mutta hajuhaitat oli melkoiset. En usko, että kukaan omalle pihalle antaisi moisia laskea vaikkei pysyviä saastehaittoja tulisikaan.

KOISTINEN TOIVO 20.07.2014 08:36

Määrähän asian tekee. Jos yksi karavaanari laskee harmaat, vaikka vaan kaffepannun pesuvedet nurmikolle, niinkun joskus minä teen oamalle. Ei haittaa. Mutta jos sata kaffepanun pesuvettä lasketaan mejän pihalle, niin empä tiedä. Meitä on monta, ja meidän hommat näkyy, ja niihin kiinnitetään huomiota, Siispä ollaan huolellisia. Toivopoika

HÄNNINEN JUKKA 20.07.2014 10:27

Kudjuun, eli jemmaanhan sitä mennään tyhjentelemään, eikä ihmisten oleskelupaikoille. Tervettä maalaisjärkeä vaan mukaan tyhjennysasioissa.

ANTTILA MARKKU 20.07.2014 10:48

Ei ole jutut karanneet,vastaus kysymykseen tuli jo ensimmäisessä vastauksessa.Sen jällkeen jotkut alkoivat väittämään omien ideologioidensa mukaisesti asiaa, vetämällä mukaan asiaan kuulumatonta mutu faktaa.Jos nyt välttämättä haluaa asiat tehdä vaikeiksi,Ankkalampi on paikka josta löytyy harmaavesien laskupaikka ja siellä Tuusulan järven rannalla on myös joku leirialue jossa luulisin olevan harmaavesille laskupaikka.

ÖGÅRD PÄRRE 20.07.2014 12:23

Huhhuu. Helle näköjään sotkee viisaankin karavaanarin. Nautitaan kesästä eikä sotketa paikkoja.

KUJANPÄÄ MARKKU 20.07.2014 13:19

Poikkesin eilen Sääksmäen sillan levähdyspaikalla ja aika siivottomalta näytti. Luulen kyllä paskoojien olevan yleensä muita kun meitä.

Nätti paikka ja siinä olis voinu vaikka yöpyä.

HAAPANEN TIMO 20.07.2014 14:37

Karille vastaus kysymykseen. kannattaisiko tuolta kysyä vesien tyhjennyksestä http://www.vanhankylanniemi.fi/leirinta.html

@timppa

NIEMINEN PENTTI 20.07.2014 15:41

Jos ja kun valutat nesteitä luontoon, on ne sitten tiskavesiä tai vessan jätöksiä, on suuri mahdollisuus että joku näkee touhusi. Sen näkemän perusteela karavaanari sotkee luontoa ja me kaikki, huom. myös me jotka tyhjäämme jätteet niille kuuluviin paikkoihin, luokitellaan samaan sotkuporukkaan. Ei luulisi olevan suuri voimainponnistus tyhjentää jätteensä niille kuuluviin paikkoihin. Mutta jos ymmärrys ei riitä sotkeminen jatkuu tietyiltä tyypeiltä.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.7.2014 klo 16:28:51 Järvenpään alueella olevista jätevesien tyhjennyspaikoista ei ole minkkäänlaista tietoa, mutta etsimällä ja kyselemällä luulisi löytyvän, joskaan ei tältä palstalta kuten olet varmaan huomannut.

KUJANPÄÄ MARKKU 20.07.2014 15:55

Oikeestaan mun ymmärrys ei riitä itsestään selvyyksien kirkasotsaiseen toistamiseen.

Kaikki tietää, ettei puukolla saa ketään nirhasta. Tietää myös kuinka harmaat vedet poistetaan ja minne. Ne jotka ei tiedä, paskatkaan välittää kenenkään jeesusteluista.

EEROLA TEEMU 20.07.2014 16:50

Tässä(kin) kohtaa on helppoa yhtyä Markun asialliseen tiivistykseen. Besserwissereillä on profiilinsa korotukseen tarvetta, mikä on aika yleistä. Silloin tyrmätään härskisti edes jonkinlaisen keskustelun aikaansaamiseksi esitetty, kaikkitietävän omasta kiveen hakatusta kannasta poikkeavat mielipiteet "koko karavaanariperhettä" vahingoittavina. Julkisella sivustollakin.

Ei ole olemassa mitään kollektiivista "häpeää", vaikka nyt sitten harmaavesien laskusta johtuvaa. Jos olisi, niin silloinhan jokainen hurjaa ylinopeutta ja varatilanteita aiheuttava autoilijakin "mustaisi" kaikkien muiden autolla ajavien "maineen". Jos karavaanarit ovat maineensa pilanneet, niin ihan ihan ryhmänä koko kööri, koska jokainen kantaa itse omat töppäilynsä vaikka vetäisikin lasikuitukoppia autonsa perässä.

Väite jostain kollektiivisesta ja aina oikeasta karavaanarikäyttäytymisestä on lopulta vain keino päästä osoittamaan omaa erinomaisuuttaan ja pelkojaan. Karavaanarit -jollaiseksi en ole itseäni koskaan varsinaisesti edes kokenut- ovat itse kehittämänsä sisäänlämpiävän ajatelman uhreja.

Mieleltään täyskasvuiset ihmiset vastaavat omista teoistaan, eivätkä ota niskoilleen mitään "jonkun ryhmän jäsenen töpeksintää". Ajatuskin on täysin absurdi ja osoittaa ajattelun jämähtäneen jonnekin menneisyyden usvaan.

HAAPANEN TIMO 20.07.2014 17:00

Pentti! ''Järvenpään alueella olevista jätevesien tyhjennyspaikoista ei ole minkkäänlaista tietoa, mutta etsimällä ja kyselemällä luulisi löytyvän, joskaan ei tältä palstalta kuten olet varmaan huomannut.''

Just siinä sun kommentin yläpuolella ehdotan Järvenpäässä olevalla kämppärillä poikkeamista. Kuvassa huoltorakennus: http://goo.gl/maps/3J9s2

Itse kävin paikan katsomassa torstaina, vain katsomassa, yöksi ajoin Rastilaan.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 20.7.2014 klo 17:06:57 Itse olen kymmeniä kertoja jossain marketin tai huoltsikan pihalla peruuttanut auton reunaparkkiin, perä pitkälle nurmikolle ja avannut hanan. Kukaan ei sitä edes huomaa kun nurmikon latvukset ovat kiinni siellä hanassa. Ja se vesi on riittävän puhdasta nurmelle laskettavaksi.

YLINIEMI SEPPO 20.07.2014 17:12

Olen laskenut harmaatvedet omallepihalle,seuraus siitä oli että Olka oli mahottoman vihanen.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.7.2014 klo 17:14:29 Ruho oli parinviikon päästä laskupaikalla komian vihreää.

HÄNNINEN JUKKA 20.07.2014 17:13

" Oikeestaan mun ymmärrys ei riitä itsestään selvyyksien kirkasotsaiseen toistamiseen. "

Ei riitä minunkaan.

Elämme kieltojen, kyttäämisen, väkisinrajoittamisen ja säätelyn luvatussa maassa.

VEHNILÄ JUHANI 21.07.2014 16:32

Heti kun joku todistaa mulle että harmaavesi on myrkyllistä jollekin tai edes haitallista luonnolle niin voin sen jonnekin kaivolle kantaa.Suurin osa vedestä on käynnyt mun suussakin! Hule ja harmaavesiä ei voi edes laitaitoksissa puhdistaa kun on liian laimeeta, ei ole bakteereille ruuaksi. Samat vedet imeytetään omakotitaloissa maahan ja pesuaineissahan on luonnon lannoitetta fosforia mukana. En pane pahaksi jos joku tietämätön haluaa ne kantaa viemäriin, ei sadevesi sellaiseen kuitenkaan.

VALTONEN MARTTI 21.07.2014 21:17

Miksi ihmeessä mitäkin vesiä ei voi toimittaa sinne minne ne on yleisesti hyväksyttyjen sääntöjen puitteissa tarkoitettu? Aina joku tai jotkut rakentelee omia käytäntöjään tai poikkeavia totuuksiaan muka 'oikeina'.

AHJOS TIMO 21.07.2014 22:45

Vastaus Martti Valtosen esittämään kysymykseen: Koska esim. pääkaupunkiseudulla ainoa sellainen paikka olisi ilmeisesti Rastilan leirintäalue, mutta en tiedä, voiko sinne mennä pelkästään harmaita vesiä laskemaan. Asun alle 5 km päässä Rastilasta, joten asun mieluummin kotona kuin siellä. Harmaata vettä muodostui säiliöön tänäänkin, kun kävin Pihlajasaaressa ja sieltä tultuani pesin autossa naamani ja keitin kahvivettä, jota jäi jonkin verran ylitse. (Se oli ihan puhdasta keitettyä kraanavettä eikä kahvia, sillä juon vain Lidlin murkahvia)..

Käyttäjän lisäys viestiin 21.7.2014 klo 22:54:07 siis: murukahvia

Käyttäjän lisäys viestiin 21.7.2014 klo 23:15:17 Mielestäni kunnan eli tässä tapauksessa Helsingin kaupungin tulisi järjestää ja viitoittaa kunnallisen jätehuollon osana edes yksi paikka, minne harmaita vesiä saisi käydä laskemassa ilman että tarvitsee maksaa Rastilan vuorokausimaksua yöpymisestä.

EEROLA TEEMU 21.07.2014 23:44

Lainaus:"Miksi ihmeessä mitäkin vesiä ei voi toimittaa sinne minne ne on yleisesti hyväksyttyjen sääntöjen puitteissa tarkoitettu? Aina joku tai jotkut rakentelee omia käytäntöjään tai poikkeavia totuuksiaan muka 'oikeina'. "

Samaan pötköön voisi kysyä: Miksi jotkut ihmiset osaavat käyttää tervettä järkeä ja toiset, ns. kunnolliset ihmiset eivät sitä osaa tai ymmärrä?

Eipä ole helppoa pilkunnu**ijoiden maailmassa, vaikka kaikki käyttäytymistapansa ja -asiansa on kirjattu lakeihin ja asetuksiin! Ei nyt kuitenkaan näitä pienehköjä vesiasioita, mutta heillä on siihenkin "oma, lait ylittävä totuutensa".

VALTONEN MARTTI 22.07.2014 00:34

Timolle ja Teemulle! Terveen järjen käyttö ei ole kiellettyä kuten Timon esimerkissä. Pilkut ja seksin jätän omaan arvoonsa Teemu!

Olen kuitenkin haistavinani tässä osiossa viitteitä täysin omien tulkintojen mukaiseen tyhjennystoimintaan joka yleistyessään hengessä "miksen minä kun muutkin" johtaisi vain negatiiviseen kuvaan meistä.

Suomalainenhan on tunnetusti sellainen että kun jotain sallitaan hän ottaa paljon enemmän. Siksi puollan tiukasti sääntöjen kunnioitusta, monessa muussakin. Yhteiseksi hyväksi ne on laadittu.

AHJOS TIMO 22.07.2014 06:30

Täytyypä käydä joskus kysymässä Kivikon jäteasemalta, saako heille jättää harmaata vettä ja paljonko sen jättämisestä veloitetaan. Siellähän otetaan vastaan vaarallisia nesteitäkin ja muita ongelmajätteitä, joten ei luulisi pesuveden tuottavan ongelmaa. Siis tänne: http://www.hsy.fi/otayhteytta/jatehuolto/Sivut/jatehuoltotoimipisteet.aspx

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.