Naturistipäivät Aulangolla pe-su 1.-3.8.2014

AHJOS TIMO 16.07.2014 15:38

Nyt on sopiva aika ilmoittautua Aulangolla kerran kesässä pidettäville naturistipäiville. Tilaisuuteen saa osallistua 1-3 päivänä kuka tahansa, mutta etukäteisilmoittautuminen vaaditaan. Yleisinfo, ohjelma ja ilmoittautumislomake: http://www.naturistiliitto.fi

KUJANPÄÄ MARKKU 17.07.2014 14:58

Sinne kaikki hippulat vinkuen. Ei vaan, en mä periaatteessa molli, en vaan ymmärrä jutun juonta ?

NIEMI SEPPO 17.07.2014 16:17

Tosiaan. Sanontaa on käsitelty Helsingin Sanomien kysy Kirstiltä palstalta. Kirsti kertoi että Iin ja Kuusamon seudulla hippulat löytyvät miehen jalkojen välistä. Lisäksi hippuloilla on kansan keskuudessa useitakin merkityksiä.

AHJOS TIMO 18.07.2014 14:09

Tänään on viimeinen tilaisuus ilmoittautua 5 eurolla alennetulla aluemaksulla.

JANHONEN MATTI 18.07.2014 16:47

Kympinhän tuo maksoi, mutta tuli ihan hyvä mieli, kun ilmoitin täältä pari "siitä puhe mistä puute" -kirjoittajaa edustamaan karavaanareita tapahtumaan.

AHJOS TIMO 18.07.2014 18:24

Viimevuotisesta tilaisuudesta kirjoitin, että siellä oli noin tusinan verran matkailuautoja ja ehkä 5 matkailuvaunua, suunnilleen joka toisessa on SFC-jäsentarra

AHJOS TIMO 30.07.2014 22:35

Naturistiliiton puheenjohtaja lähetti eilen joukkoviestin, jossa hän kertoi mm, että ilmottautumisia oli tullut jo 150 ja lisää tulee koko ajan, kun viikonlopuksi on ennustettu hyvä sää. Viime vuonna siellä kävi 170 ihmistä.

Markku Kujanpää totesi edellä, ettei ymmärrä jutun juonta. Yritän sitä tässä lyhyesti selventää:

Ihmiset, jotka eivät ole koskaan olleet naturistitilaisuudessa, saattavat ajatella, että siellä esitellään sukupuolielimiä toisille, ja olettavat tilaisuuksien olevan seksuaalisesti kiihottavia. Naturistit eivät koe itseään koosteena erillistä elimistä vaan yhtenä kokonaisuutena, jossa ei ole mitään hävettävää. "Tekstiilirannoilla" ihmiset yrittävät tehdä uimapuvuilla itsestään mahdollisimman kauniita ja seksikkäitä pakkauksia. Naturistirannoilla ihmiset eivät yritä esittä parempaa kuin mitä ovat. Täysin alaston ihminen ei ole sen seksikkäämpi kuin täysin puettu. Mutta on jollakin tavalla rentouttavaa olla avoimesti alastomana muiden avoimesti alastomien joukossa. Naturismi on sosiaalinen harrastus. Naturistien tilaisuuksissa tehdään aina jotakin yhdessä toisten kanssa. Siten kaikki nudistit eivät ole naturisteja.

PS: Minä en ole mikään naturistiaktivisti, joten edellä sanottu on vain rivijäsenen näkemys asiasta.

SILMUNEN HANNU 30.07.2014 22:56

Minäkään en ymmärrä jutun juonta eli sitä, alastomuus on se itsetarkoitus.

Mutta siitä mulla on kokemusta muutaman viime vuoden ajalta, muutamasn kymmenen saksalaisen kylpylän perusteella, että paikka, mun tapauksessa kylpylä, missä ollaan kaikki alasti, ei ole millään muotoa seksuaalisesti virittäytynyt.

Uimapuku-osastoilla tapahtuu monesti sitä lääppimistä ja likistelyä, mutta noissa seka-textil fre-kylpylöissä ei. Kaikki ennemmin vielä istuvat hiukan kauempana vaikka omasta kumppanistaan, kuin "liian" lähellä.

Alkutotuttelun jälkeen nuo naku-kylpylät tai nauku-saunamaailmat tuntuvat todella ihanilta ja rentouttavilta paikoilta; voit kylpeä ja saunoa yhdessä kumppanin tai perheen kanssa eikä välillä tarvitse riiisua uikkareita ees taas, eikä tarvitse kärsiä uimapuku päällä saunassa hikoilemisesta.

Saksassahan nuo kylpylät ja saunamaailmat ovat paikkoja, jonne mennään usein koko päiväksi rentoutumaan, ja saunoaja voi olla kymmenen-kaksikymmentäkin erilaista, sekä pihalla sauna-puutarhassa että sisällä, eri teemoja ja tuoksuja, erilaisia vesiä, somistuksia, rauhallisia lepohuoneita, ravintoloita jne erilaisia suihkuja, kylmäalataita, poreita ihan mitä vain.

Kaikkialla ollaan rauhalisesti ja saunoissa hiljaa, kukaan ei tuijota ja olo on kertakaikkisen leppoisa. Olemmepa keskiyöllä rankkasateessa seisoskelleet alasti kylpylän pihalla nuotioillakin, yrttiteetä siemaillen ja viinirypäleitä syöden:)

t.Kaarina

KOISTINEN TOIVO 31.07.2014 07:16

Naturistirannalla poika tytölle. Pyydän älä katso alas. Taidan olla rakastumassa sinuun. Toivopoika

AHJOS TIMO 31.07.2014 09:24

Tuo Kaarinan kirjoitus on hyvä lukuunottamatta ensimmäistä riviä. Ensi viikonlopun naturistipäivilläkin on runsaasti erilaista toimintaa perjantai-illasta sunnuntai-aamupäivään. Ihmiset nauttivat samalla siitä, että saavat tehdä sen kaiken ilman vaatteita, varsinkin jos on lämmin ilma.

VÄLIMÄKI JARMO 31.07.2014 18:37

Voi herra teidän henkseleitä,mua ei saatais maksustakaa alasti johonkin pippaloihin,mikä villitys tää ny on ,pankaa ny savia teirän touhuuhin,nuallehan nauraa naurismaan airatkin. JV

HAAPANEN TIMO 31.07.2014 19:02

Ei naura. Monasti olen mennyt ja tulen menemään saksassa FKK (Freikörperkultur) rannalle uimaan. Paljon helpompaa ja mukavampaa hommaa munasillaan, ei tarvitse uimahousuja eikä pukuhuonetta. Kukaan ei luo silmäystäkään ihmetelläkseen.

@timppa

KOISTINEN TOIVO 31.07.2014 20:18

Minäpoika se olen koko helteen ajan nyt tänä kesänä, ja vissiin kolomisen kymmentä vuotta natusellaan uiskennellu tuossa mejän rannassa. Tosin siinä tapahtumassa ei ole ollut muita kertaakaan, päällikkö kun ei ui. Enkä muita sinne kaipaa Tuumailin joutessa. Minä en kyllä keksi mitään eroa siinä onko uimapuku päällä, vai ei. Ovat nuo uikkarit senverta kevyttä tavaraa, ettei haittaa kyllä paljon liikkumista. Luullakseni uimarannalla ei kai oikeen sen enempää tirkistellä. Oli sitten tavallinen, tai nudistiranta. No makunsa kullakin, niin että siittä vaan. Toivopoika

POIKULAINEN ESA 31.07.2014 20:56

Ilman uikkareita joutuu uimaan syvissä vesissä.

VÄLIMÄKI JARMO 31.07.2014 21:24

Meesikkö toivopoika uimaan alasti jos siälä rannas olis satakunta ihimistä. JV

AHJOS TIMO 31.07.2014 23:07

Luultavasti menisi, jos ne kaikki muutkin ovat alasti.

SILMUNEN HANNU 31.07.2014 23:52

Niinpä:) Viimeisin kylpylä, missä pari viikkoa sitten olimme, olikin sellainen, että koko kylpylässä oli mahdolllisuus olla ilman uimapukua juuri kyseisenä viikonpäivänä, kun useimmiten vain saunamaailma on uimapuvuton.

Me emme tätä tienneet ja menimme allasosastolle uikkareissa, ja hyvin pian huomasimme olevamme ainoat vaatetetut. Kysäisin asiaa eräältä naiselta, ja sain kuulla että voisimme toki olla uikkareissa, mutta ilmankin saa olla täänän.

No, ei isinä montaa minuuttia uitu uikkareilla, kun jo noustiin ne riisumaan ja vietiin lokeroon, oli se niin outo olo olla yksinään vaatetettu :)

Joku täällä totesi ettei uomahousut pienenä vaatteena paljoa missään tunnu, mutta naisilla koko-uimapuku on jo ihan toinen juttu. Mulla esim on vain yksi rinta niin bikinit ei istu päällä mitenkään.

Ja sitten hassu juttu; monet eri muotoiset ja malliset naiset ei tykkää käyttää bikineitä kun eivät koe niiden pukevan itseään...Mutta stadaa, nakuna onkin ihan toista olla, kaikki kelpaavat sellaisina kuin ovat!

Pakko on klylä sanoa, että pari ekaa kertaa uima-altaaseen nakuna mennessä tunsi itsensä todella alastomaksi, että on sattunut joku virhe, uni missä tajuaa olevansa julkisellla paikalla ilman vaatteita:)

Mutta se helppous, ettei tarvi ees taas pukea ja riisua hankalaa uimapukua, on sen arvoista ja ne huikeat saunat, että kannatti opetella:)

t.Kaarina

KOISTINEN TOIVO 01.08.2014 06:31

Naisten uimapuku asiaan en osaa ottaa kantaa, ja kyllä se kai on hyvä, että on myös naku vaihtoehtoja. ketäpä se haittaa. vapaaehtoista hommaahan se on Aikanaan kaivoksen maanpoistohommissa oltiin vaunumajoituksessa, ja sauna oli kantovesimallia. Hain alasti purosta vettä, pojat kyseli, että jos joku näkee. Vastasin, Jos on mies, tuskin kiinnostaa häntä asia, ja jos nainen, niin tulkoon lähemmäs kattomaan. Kyllä sitä tällä iällä voi alasti mennä hyvin tarpeeksi isosta maksusta uimaan alasti, vaikka olisi sata muuta vaatteissa . Tuskimpa naiset ryntäävät perässä kiljuen, ja jos ryntäävät, niin sen kokemuksen jälkeen joutaa vaikka junan alle, ja maksunkin palautan, jos saavat kiinni ennen päällikköä. Toivopoika. Poliisi voi ehkä juosta perässä, toivottavasti nais.

HAAPANEN TIMO 01.08.2014 08:59

Toivopoika nyt vaan jättää sen seksuaalisuuden pois alastomuudesta tässä naturistiasiassa. Luulisi meillä kun ollaan kovia saunojia tämän asia olevan paremmin hallussa kuin esim. saksalaisilla.

Meillä mökillä ei juuri uimapukuja käytetä. Usein käy niin sellaisten vieraiden kanssa jotka aloittavat saunomissession uimapuvussa ja käyvät nais/miesporukassa löylyssä, että lopulta ollaan sekapareissa löylyissä ja uimapuvut on heitetty nurkaan.

@timppa

ALAKULJU AULI 01.08.2014 09:11

Suomalainen sauna on varsin uusi keksintö. Ympäri maailmaa on jo kylvetty ja saunottu paljon aikaisemmin. Kreikassakin jo antiikin ajoilta lähtien.

http://www.saunajaapo.fi/saunan_historia.html

Käyttäjän lisäys viestiin 1.8.2014 klo 09:23:34 Esim.On kaksi aivan eri asiaa, suomalainen kylpylä ja saksalainen kylpylä.

KUJANPÄÄ MARKKU 01.08.2014 16:04

Periaatteessa mulla mitään tommosta naturismia vastaan ole, mutta kun itseni tunnen, niin en vois teeskennellä ja vihellellä yläviistoon, etteikö tissit kiinnostaisi.

Tuota taustaa vasten luulen, jotta aivan 'mistään' kiinnostumattomat ovat oikea kohdeporukka niille riivanteille.

Vasta itseä, pitää miehenä, kun on Helga neidin nähny kylvyssä.

LIIMATAINEN HANNU 01.08.2014 16:21

Joo mutta vaikiaa on miehen olla 'oikein' jossakin naturistujengissä. Jos katsoo Helga-neitiä liian pitkään niin haukutaan miestä heti satyriaksen vaivaamaksi, jos ei katso Helgaa ollenkaan niin mies on selvä homo!

Kujis, minä olen kylläkin nähnyt Helka-neidin kylvyssä, olen jopa kylvettänyt neidin 'huolellisesti'! ;-)))

ehe ehe

KUJANPÄÄ MARKKU 01.08.2014 18:13

Nii, mulla ainakin saattais rupee stondaamaan. Kimppasaunassakin tarvinnu veitikkaa pitää aloillaan.

Kaippa sitte oon 'erilainen nuori'

KOISTINEN TOIVO 01.08.2014 18:32

Kujanpään, ja Liimataisen kanssa samoilla linjoilla. Luulenpa silmäni sattuvan muualle kun yläviistoon, jos sata naista alastomana ympärillä pyörii. Avioliitossa olen uskollinen. Mutta katseeni suunta on minun asia. näin ollen en osallistu mainittuihin juhliin. Toivopoika

VÄLIMÄKI JARMO 01.08.2014 18:42

Joo samaa miältä ,kattua saa muttei sattua. JV

AHJOS TIMO 01.08.2014 20:45

Luultavasti jokainen mies, joka ei ole kertaakaan ollut naturistien tilaisuuksissa kuvittelee noin kuin edellisten viestien kirjoittajat. Niin minäkin kuvittelin. Siellä vain sitten tietoisuus hajaantuu koko ruumiiseen eikä tunto tai ajatus keskity genitaaleihin. Jokunen mies on jälkikäteen ääneen ihmetellyt, kuinka ei ole lainkaan kiihottunut siitä, että joku nainen on seissyt alastomana edessä tai istunut saunan lauteilla ihan vieressä. Kun kaikki ovat avoimesti alasti ja useimmilta on häpykarvatkin ajettu, siinä tilanteessa ei ole mitään vihjailevaa eikä viettelevää. Olennaista on myös se, että siellä kunnioitetaan jokaisen fyysistä koskemattomuutta. Tanssilattiallakin parit ovat ainakin minun nähden pitäneet vartalot etäällä toisistaan.

KUJANPÄÄ MARKKU 01.08.2014 21:47

Kas Timppa kun tässä iässä jo kaipaa enemmän semmosia mielen ja veitikan stimulansseja ja viihdykkeitä, eikä semmosia jotka passivoi niitä.

VÄLIMÄKI JARMO 01.08.2014 21:48

Oon sen verran vanhan aikanen jotta tua ei mun päähän maharu,mutta kukin taaplaa tyylillään ,ei siälä mua tarvita. JV

KOISTINEN TOIVO 01.08.2014 22:00

En muuten sitten rupia ikinä grillaamaan makkaraa alasti. Toivopoika

AHJOS TIMO 01.08.2014 22:24

Kommentti Kujanpäälle: Kyllä minä odotan saavani kuitenkin sitä mielen stimulanssia ja viihdyketttä enemmän naturistien tilaisuuksissa kuin karavaanarien treffeillä. Edellisistä minulla on nyt kokemusta parin vuoden ajalta, karavaanareiden treffeillä en ole vielä ollut kertaakaan, vaikka SFC:n jäsenenä olen ollut kuukauden kuluttua 6 vuotta. Vaimoni ei voi nyt lähteä mukaan kumpaankaan, mutta ei lähtisi, vaikkei estettä olisikaan.

HJELM ARTO-VEIKKO 01.08.2014 22:32

Tanssilattiallakin parit ovat ainakin minun nähden pitäneet vartalot etäällä toisistaan.

Onpa pitkä kätistä porukkaa.

Jelmi

KUJANPÄÄ MARKKU 01.08.2014 22:54

Kommentti Ahjokselle.

Mulla vaihtoehtoja enemmän kuin kaksi.

VÄLIMÄKI JARMO 02.08.2014 10:26

Kokeilin tuota toivopojan kikkaa,jukupätkä koko kylän naiset jonos pihalla,no eihän mulla niin paljo makkaraa ollu,siis kävin pukemassa,kun tulin takasin kaikki oli lähteny.Tuumasin vaan jotta jospa ne ei sen makkaran takia tullukkaa. JV

AHJOS TIMO 02.08.2014 15:33

Tervehdys Aulangolta! Osanottajia on tänä vuonna ennätysmäärä eli yli 180. Matkailuautoja ja - vaunuja on yhteensä 25, joista 12:ssa on SFC jäsentarra.

PITKÄAHO JUKKA 02.08.2014 16:51

Minäkin kokeilin sitä naturistina oloa saunan jälkeen. Kävelin pitkin pihaa ilman rihmankiertämää kaljapurkki kädessä,eipä tuo ihmeelliseltä tuntunut, Ainoa uusi huomio oli ettei voinut karviasi pensaaseen mennä majoja poimimaan.

KUJANPÄÄ MARKKU 02.08.2014 17:28

Toi munaskuillaan kuppelehtiminen toisten samanlaisten kupeksijoiden joukossa on vähän samaa kun kävelykilpailu, eli kilpaillaan siitä kuka kuiskaa kovempaa.

Toi ei varmaan avaudu kaikille, mutta ei oo tarkoituskaan.

KOISTINEN TOIVO 02.08.2014 17:42

kaippa se niin on, että lajinsa kullakin. Kyllä kai sitä juolahtaa mieleen kaikenlaista. oli vaatteilla tai iliman, kun nättiä naista kattelee. Turha kieltää., ainakin mulla Mutta mitäpä ne aatokset kellekään. Pääasia, että on lustia Se kuiten tanssiissa, että voi huoletta vaatepäällä tanssia partnerin kanssa poskitangoa likellä. Alasti sopivinta lienee valssi, koskapa pitää olla kauempana. Mitenköhän se sitten naturisteilla tuo polokan tanssi sujuu. Yhtä hyvin. Ei kai siinä muuta kun jalakaa laattiaan. Toivopoika

NYYSSÖNEN KAJ 02.08.2014 17:56

Letkajenkka ja joka toinen tanssija nainen, oishan mukava nähdä pysyiskö jono tahissa:-)>

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.