Nokka kohti Utsjokea....mutta mihin sitten päädytäänkään...

PADATSU MERJA 04.07.2014 17:52

Tervehdys vaan kaikille, en ole ennen täällä kirjoitellutkaan, mutta nyt kun on tuota caravaanailua tullut harrastettua JO yli kaksi vuotta, tohdin kysäistä vinkkejä myös täältä. Viime kesänä tuli käytyä Enotekijöillä ja oli hieno reissu, nyt tekisi mieli valloittaa Suomen päälaki. Onko teillä antaa hyviä vinkkejä mihin on "pakko" mennä matkalla pohjoiseen. Se mitä haetaan, on upeat luontokohteet ja mielellään ihan päivässä käytävät, mihinkään pitkiin vaelluksiin ei varauduta.

Myös hyviä leirintäalue-suosituksia vastaa otetaan. Meille hyvä leirintäalue tarkoittaa suht siistiä ja rauhallista paikkaa, jossa on rantasauna ja uintimahdollisuus. Himosaunojana ja uimarina otamme aina perhesaunan jos se vaan on jonkun veden ääressä. Vastauksianne odotellen :)

VÄLIMÄKI JARMO 04.07.2014 22:01

Muotkan ruoktu kaamases on mielenkiintonen paikka vaikka vain päiväkaffille, JV

VALTONEN MARTTI 04.07.2014 22:21

No pielppajärven kirkolle patikointi on yksi kohde. Ajo Kaamasesta Karigasniemelle ja sieltä Tenon rantatietä Utsjoelle on yksi Lapin kauneimpia reittejä jos niinkuin tykkää hienoista maantievarsinäkymistä.

Jokitörmän leirintä ennen Kaamasen kylää on ollut rauhallinen paikka. Kaamasjoen rannassa.

PALM PEKKA 05.07.2014 12:46

Inarissa Siida eli Saamelaismuseo ja pihan toiselta puolelta lähtee risteilyalus Inarin Ukonkivelle. Njurgalahdessa Lemmenjoki 50 km Inarista Pokkaan päin.Siellä voi myös leiriytyä ja käydä vaikka veneellä kultasatamassa. Ajaa 16 km Lemmenjokea ylös ja takaisin. Ivalon ja Inarin välissä on Karhunpesäkivi. Tankavaarassa Kultamuseo ja Uk-puiston opastuskeskus. Kun en tiedä mitä reittiä ylös ajatte niin ei oikein osaa järjestyksessä kertoa. ITE

KOIVISTO PETRI 12.07.2014 11:37

Jos sinne asti lähtee kannattaa ajella Nuorgamista kohti Kirkkoniemeä ja käväistä Pykeijan kylässä matkaa päätieltä tulee 20km sivu. Itse Kirkkoniemeen en vaivautuisi ellei kaupunki kiinnosta nokka kohti Sevettijärveä Neidenissä voi seurailla perhostelua. Sevetissä kolttatalo sekä ortodoksikirkko ja hautausmaa. Aikaahan tuo kierros vie ja polttoainetta jota saa Norjan puolella hätätilassa varangin vuonon pohjukassa olevasta huoltamosta, viikko sitten diesel 14,72NOK/1,78€.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.