jäsenalueet ja jäsenetualueet

SANTALAHTI BRIITTA 30.06.2014 12:34

Tarkistan vaan teiltä viisaammilta että tuo 4 metrin sääntöhän koskee vain jäsenalueita eikä jäsenetualueita? Eikös näin ole?

VÄLIMÄKI JARMO 30.06.2014 18:47

Kyllä se koskee kaikkia alueita. JV

VALTONEN MARTTI 30.06.2014 22:49

Siinä uskossa olen minäkin elänyt että kaikkia virallisia leirintäalueita tuo koskee. Puskaparkit sitten omilla "säännöillään."

LINDBLOM ALF 01.07.2014 00:34

Eikös tuo sääntö ole leirintäalueen pitäjän päätettävissä vai löytyykö asiasta laki tai asetus?

HAKALA SAMI 01.07.2014 07:53

SPEK ainakin tuota 4 metriä edellyttää, tiedä sitten onko se laki mutta tiedän että palotarkastajat ovat ainakin asiaan puuttuneet alueilla, eritoten noiden kausipaikkarakennelmien suhteen. Eli ainakin jonkinlainen viranomaisen valta heillä asiaan on.

Henkilökohtaisesti silti, jos alueelle mennessä joku yrittäisi pienemmälle turvavälille ohjeistaa, saattaisinpa vaihtaa aluetta. Vaikka tämä nyt sosiaalinen harrastus onkin, niin en mä sentään ihan seinänaapureita kaipaa :)

NORDSTRÖM SEPPO 01.07.2014 08:28

Olenpa minäkin kerran ollut alueella todistamassa kun paikallinen palopäällikkö tuli tarkastukselle ja siirrätti vaunuja etäänmäksi toisistaan. Joten ei se turvaväli taida ihan vapaaehtoinenkaan olla.

KUJANPÄÄ MARKKU 01.07.2014 10:55

Veneet on sitten paloturvallisia, niissä kun ei voi mikään syttyä. Lilluvat rinnakkain ilman isoherra paloherran huomauttamista.

Onhan toi turvaväli ihan hyvä soveltaa silloin kun tilaa niille on. Joillain tapahtumilla tai treffeillä ei olla ihan niin kirkasotsaisia. Kuvista katellu hihhulien turvavälejä hihhulipäivillä. No heillä on turvat omasta takaa.

Ulkomailla myöskään ei tapahdu tulivahinkoja kulkineissa, ei ainakaan kovin yleisesti koska he haistattavat paskan turvaväleille jo ihan käytännön syistä

Käyttäjän lisäys viestiin 1.7.2014 klo 11:03:53 Siis onhan turvavälit ihan turvallisuusjuttu, eihän siinä mitään, lisättynä toisten huomioon ottamisella.

Sitä vaan ihmin, jotta miksi isossa maailmassa, tuolla etelämpänä, jossa kulkineita on satoja vieri vieressä, ei koko saatanan kämppäri oo ikinä syttyny palamaan.

PÖNTINEN PEKKA 01.07.2014 12:53

Ei tunnu tuo turvavälimääräys koskevan myöskään markkinakauppiaiden matkakulkineiden pysäköintiä markkina-aikoina kaupunkien keskustoissa. Turvaväli näyttää olevan riittävä, jos mahtuu kyljittäin kävelemään välistä. Olen joskus varovasti kysellyt kaupungin edustajan mielipidettä saamatta tolkun vastausta. Pelkäävät ehkä, että kauppiaat jättävät tulematta seuraaville markkinoille, jos heidän pyhää vapauttaan lähdetään rajoittamaan. Täytyy vaan toivoa, että heillä kaikilla on kamppeet kunnossa.

VÄLIAHDE JUSSI 01.07.2014 14:07

Pekka Vasta silloin,kun,jotain vahinkoa sattuu katotaan turvarajat vakuutus yhtiön taholta tarkasti ja varmasti jää korvaus saamatta jos,niitä ei ole noudatettu myöskin majoitus alue vetäytyy varmasti vastuustaan.Yleiseen liikenteen käytäntöön en osaa sanoa mitään.Tuntuisi selvältä että,liikkeet ovat nämäkin asiat riskikartoittaneet toiminnassaan.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 01.07.2014 14:52

Tässä mallia kahden numeroidun karavaanarin turvavälistä.

Viimeksi, kun tän kuvan laitoin, joku sateentekijä piti turvaväliä laillisena, kun tiessä on valkoiset viivat.

Maailma on viivoja täynnä, vaan eivät ne ehkä joka tilanteessa riitä selityksiksi.

Eikös sen turvavälin tarkoitus ole juuri estää mahdollisen palon leviäminen naapurin kalustoon, jostain kuullut tuollaisen selityksen. Ei taida tuo valkoinen viiva paljoa liekkejä pidätellä.

Näitä kuvia on mulla pilvin pimein, jopa Porin jatseilta, Kaarisillan koulun muutoin loistavasti järjestetyltä leiripaikalta. Ahneusko se menee turvallisuudenkin edelle? . Toivottavasti Iso-Masa ei nyt ehdi lukea tätä juttua, saattaisi vallankäytön kaupustelu kokea takaiskun (tänään kuulin tuon upean käsitteen = korruptio, aivan ylen uutistoimituksen lanseeramana).

JANHONEN MATTI 01.07.2014 16:04

Ei matkailuauto tai vaunu mikään palopommi ole!

Niitä koskee leirialueen ulkopuolella samat pysäköintimääräukset kun muitakin ajoneuvoja ellei lisäkilvellä ole muuta ilmoitettu. Eli matkailuautoja saa ajaa vaikka marketin parkkipaikalla tai P-paikalla niin paljon vierekkäin ao. merkitylle paikalle, niin paljon kun sielu sietää.

Camping-alueista säädetään Ulkoilulaissa. Camping-alueita voi olla kahdenlaisia pysyviä tai tilapäisiä.

Pysyvä alue on silloin jos sillä on vähintään 25 teltta, vaunu tai autopaikkaa. Jos sillä kuitenkin on 10 leirintämökkiä tai enemmän ne tekee siitä leirialueen.

Tilapäinen alue on silloin kun alueelle voi majoittua vaunuun tai autoon enintään 14 vuorokauden ajaksi yli 100 henkilöä.

Leirialuetta koskevan päätöksen tekee kunnallinen viranomainen. Ja kun tekee niin muutoksenhaku päätöksestä tapahtuu hallinto-oikeuteen.

Ja ulkoilulaissa vakinaisia ja tilapäisiä leirialueita koskien on sama määräys kun majoituslaissa, leirialueen pitäjä saa valita asiakkaansa. Eli annettuja määräyksiä on noudatettava tai sitten on vaihdettava paikkaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 1.7.2014 klo 16:08:17 Asiakasvalinnassa ei kuitenkaan saa syrjiä ketään. Sitä asiakasvalinta ei tarkoita.

Joten olkaa Hymer-miehet ihan rauhallisella mielellä.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 01.07.2014 22:52

Nyt tuli varsinainen huti Matti, katsopas jokunen you tube-video, kuinka iloisesti vaunu tai auto palaa, muutama minuutti ja jäljellä kasa romurautaa.

Ja ainakin mun repliikkini tarkoitus oli terveenjärjen vaatimus (ei ne valkoiset viivat paljoa estä palon leviämistä), sen enempää kuin leirintäalue-käsitteen määrittely.

Eihän siitä tuossa Kotkan kuvassakaan ketään toki sakotettu, mutta itse vein autoni kyllä Santalahteen, missä oma-aloitteisesti ja oman turvallisuutemme vuoksi, pidimme huolta turvaväleistä. Ei tarvinnut kenellekään omilla aivoillaan ajattelevalle lukea lakitekstiä tai asetuksia, omat silmät ja harkintakyky riittivät silloin ja myös jatkossa.

Autoja muutoin käytettiin noissa tienvarsiparkeissa kuten leirintäalueellakin, kokattiin, keitettiin, lämmitettiin yms. kaasunkäyttöä, vaan ehkäpä se on jotenkin turvallisempaa tien varressa vieri vieressä kuin leirintäalueilla turvavälein, mistä seuraa, että turhaa höpötystä tämä kaikki tyynni.

SANTALAHTI BRIITTA 02.07.2014 22:50

Ei taida koskea jäsenerualueita. Ei ainakaan Inarissa. Olen nyt saarrettuna asuntovaunulla. Autoni oli vaununi vieressä, mun autosta tuli puolentoistametrin päähän asuntoauto. Lähdin ajelulle, palatessani mun autonnpaikalle oli tullut asuntoauto. Mun seinästä metri. Toisella puolen on kaverin vaunu, meidän välillä tilaa. Hänen toisella puolella on auto parin metrin päässä. Mun vaunun keulassa on asuntoauto vajaan kolmen metrin päässä ja sen vieressä asuntoauto vajaan kahden metrin päässä. Tällä alueella ei ole ainuttakaan neljän metrin sääntöä noudattavaa kulkinetta. Eli ei kyllä koske nuo säännöt etualueita vain jäsenalueita. Eikä tämä ole tällä viikkojen turneella lainkaan poikkeus. Yhdelläkään jäsenalueella en ole vielä ollut. Tuossa nenäni edessä on asuntoauto jossa on nuoria ihmisiä. Kaveri käveli kylmästi mun ja kaverin vaunujen välistä mun etumatonpäältä. Hienoa nuo uudet karavaanarit. Ei ole sääntöjä kerrottu. Numero on 1470?? että huit hait teidän vastauksenne.

HYVÖNEN HARRI 03.07.2014 01:23

MInäkin olen Inarin leirialueella oleillut monta päivää ja kun tulin paikalle, ei vaununu vieressä ollut ketään, mutta nytkin tänään viereen ilmestyi asuntoauto metrin päähän, mikä näkyy ottamastani vaununi "makuhuoneen" ikkunanäkymästä. Ei tuo auto sinänsä häiritse kun ovat "fiksua" porukkaa (ei suomalaisia) verrattuna vaununi takana oleviin kahteen suomalaiseen asuntoautoporukkaan, jotka kävelevät melkein etukatokseni alta pensasaidan läpi asioiltaan omaan autooonsa.

En tiedä onko 4 metrin turvaväli laki vaiko pelkästään suositus. Ihan yksiselitteisesti se ei selviä SPEK:n sivuilta, niissä kun puhutaan vain "oppaasta".

http://www.spek.fi/news/Uusi-opas-antaa-evaat-parempaan-leirintaturvallisuuteen/kih24s4q/90c116bf-03e4-4c4e-be6c-fe29476be497

Oli miten oli, niin tällä hetkellä tällä alueella ei ole YHTÄÄN vaunua/autoa joissa on 4 metrin turvaväli toteutettuna. Minkäs teet kun viereen tunkee porukkaa, ei huvita purkaa omaa leiriään ja siirtyä 4 metrin päähän.

NYYSSÖNEN KAJ 03.07.2014 09:36

"Ei tunnu tuo turvavälimääräys koskevan myöskään markkinakauppiaiden matkakulkineiden pysäköintiä markkina-aikoina kaupunkien keskustoissa. Turvaväli näyttää olevan riittävä, jos mahtuu kyljittäin kävelemään välistä."

Eivät koske leirintäalue määräykset kaupungeissa eikä muuallakaan yleisillä liikennöintialueilla. Siellä noudatetaan liikennesääntöjä. Voisit kokeilla miten onnistuu jättämään 4m turvaväli viereiseen autoon esim. Finnlines autolautalla.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 03.07.2014 09:47

Oletkos Kaj kuinka usein kokkaillut tai lämmittänyt autoa kaasulla autolautoilla.

Multa ovat tykkänään kieltäneet nuo hommat, vaatineet jopa kiertämään pullot kiinni ja varustamaan luukun tarralla.

Voisko sillä olla jotain tekemistä turvallisuusajattelun kanssa.

Jatkakaa saivartelua, itse pidän mielelläni auton mahdollisimman kaukana potentiaalisesta palovaarasta, taidan olla himpan hiiri, enkä oikea urho.

PÖNTINEN PEKKA 03.07.2014 10:47

Veli-Kaima! Toivotaan vaan, että meitä hiirulaisia on porukassa mahdollisimman paljon. Se saattaa auttaa pysymään hengissä. Vuosia sitten Ruunaan koskilla otin yhteen kaverin kanssa, joka oli määrätty samalle sorapläntille vaununi kanssa vaikka tilaa oli vain yhdelle vaunulle. Respassa oli käsketty laittamaan kaksi vaunua aina yhden vaunun tontille, kun paikat alkoivat loppua. Kun uhkasin lähteä, sain pitää tonttini yksin.

VÄLIMÄKI JARMO 03.07.2014 10:58

Nyt Briitta nyrkkiä pöytään toimistoon ja sano suorat sanat turvavälistä,eihän toi noin voi mennä,ollaan silti suomessa. JV

HAKALA SAMI 03.07.2014 16:22

Ja ellei se toimisto reagoi, puhelu paikalliselle pelastuslaitokselle ja palotarkastajan vierailu alueelle voisi olla se tilanteen korjaava asia.

Ja Briitta, todellakin asia on niin että säännöissä ei ole eroa sen suhteen onko kyseessä jäsenalue vai jäsenetualue. Tai ainakaan noissa suosituksissa ... toki jäsenalueet on usein talkoilla ylläpidettyjä ja kustannustaso on kaikin puolin alhaalla ja panostetaan viihtyvyyteen. Sitten taas nuo alueet jotka eivät ole meidän ylläpitämiä ... no ketään moittimatta, voisin kuitenkin pelätä että liian usein raha ratkaisee. Jos sesosnkiaikaan saadaan tuplamäärä porukkaa alueelle mahtumaan ja maksamaan niin kiusaus on varmasti suuri.

HAAPANEN TIMO 03.07.2014 16:57

Parilla treffeillä nyt kesällä käynyt ja kyllä aika naftisti menee sen neljän metrin kanssa.

Entäpä alueilla joissa paikat on porrastettu? Vaikka sivusuunnassa olisi neljä metriä mutta kun naapuri on vajaan kaksi metriä alempana vie se sen turvan siitä pois.

@timppa

SANTALAHTI BRIITTA 03.07.2014 20:42

Annoin kyllä palautetta tuutin täydeltä mutta epäilempä ettei mitään hyötyä. Sanoi että iltatyöntekijä ei ole osannut kertoa neljän metrin säännöstä jne. Paskat, ite hän oli siellä sinä iltana kun me sinne mentiin eikä meillekkään mistään maininnut. Sama peli jatkuu. Olen satavarma.

VÄLIMÄKI JARMO 03.07.2014 21:15

Mikä paikka ,ja tämän jälkeen poikottiin. JV

SANTALAHTI BRIITTA 03.07.2014 22:51

http://www.saariselka.fi/lomakylainari/fi/index.php

LATVALA MARKO 03.07.2014 22:56

Eipä taida boikotti paljoa vaikuttaa. Tuskin kukaan huomaa kävijämäärissä mitään muutosta, vaikka kaikki tätä palstaa lukevat jättävät paikan väliin. Tällä pyörii niin pieni piiri.

KARJALAINEN ALPO 04.07.2014 20:44

Tulin joku tunti sitten SFC-alueelle. Toimiston seinässä komeili lakaatti, jossa kerrottiin ns 4 metrin turvavälistä. Mutta ei täällä käytännössä niitä näytetä noudattavan.

Että se siitä!

VÄLIMÄKI JARMO 04.07.2014 21:16

Ja paikka oli,,,,,JV

Käyttäjän lisäys viestiin 4.7.2014 klo 21:55:28 ??????

VALTONEN MARTTI 04.07.2014 21:41

Mie olen poikotoinut yhtä Inarilaista lomakylää jo monta vuotta mutta yhä se vaan sinnittelee toiminnassa.

Idea onkin siinä että aina ohiajaessa saan hyvän mielen ajatuksesta että jääpäs teiltä taaskin se raha saamatta. Ja vaikka sanoisivatkin ettei yhden asiakkaan menetys mitään merkitse niin toinen yrittäjä kuitenkin ottaa sen maksun hyvin mielellään.

KUJANPÄÄ MARKKU 04.07.2014 23:58

Mulle on vierasta tommonen käyttäytyminen. Jos harvoin olisin paikalla noilla riivanteilla kävisin päivittämässä tilanteen ja päättäisin vasta sitten.

Itte siitä kärsii jos on koko elämänsä juusto.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 05.07.2014 11:26

Marko ja Martti!

Älkää aliarvioiko, "Hyvä kello kauas kuuluu, huono vielä kauemmaksi".

KARJALAINEN ALPO 05.07.2014 13:19

Se viime öinen paikka oli Oulun Kiviniemessä oleva SFC-Rantasarka.

Kausipaikkalaisilla näytti turvavälit niin kuin pitääkin. Mutta kaikilla kävijöillä ei ollut.

Esim kaksi vaunukuntaa laittoi vaunut toisistaan noin 5 metrin päähän. Ok, mutta toinen henkilöauto ajettiin niiden väliin niin eipä jäänyt enää neljää metriä kumpaakaan vaunuun.

HAKALA SAMI 05.07.2014 16:38

tuo vetoauton laskeminen turvaväliin on muuten kaiketi ollut säntillisilläkin alueille yksi niitä juttuja joista on ollut vaikea vetää linjaa. Sekin on jo aika hyvin jos pidetään kiinni siitä että vaunusta, teltasta tai mistä tahansa terassin tms kulmasta on se 4m naapurin vastaavaan. Ajatus on kai vähän niinkin että se vetoauto lähtee tarvittaessa nopeasti siitä välistä jos naapurissa palaa, sitä vaunua telttoineen ei niin äkkiä siirretä jossei väkisin kiskaista kaikkea mukaan. Noilla alueilla missä itse tulee enemmän viihdyttyä, tulee pidettyä autokin auki ja avaimet virtalukossa, ja poissaollessa usein vaunukin auki. Jos jotain sattuu, antaa naapurillekin mahdollisuuden toimia.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 05.07.2014 16:48

No joo, mitähän tähän sanoo nuo murtoparanoidit?

Eiks se ole nyt yksinkertaisinta lähteä siitä, että kaikki palokuormaksi ajateltava pidetään neljän metrin etäisyydellä.

Suomi on niin harvaan asuttu maa, ettei meidän tarvitse toistemme sylissä olla missään. Se tutkittu intiimiyden rajakin kulkee noin metrissä.

KARJALAINEN ALPO 05.07.2014 17:12

Tuossa uusimmassa Leirontaoppaassa on sivulla 6 kuva, joka minusta selkeästi sanoo, että pitää vaunusta ja vetoautosta olla seuraavaan vaunuun tyhjää tilaa 4 metriä.

http://www.leirinta.fi/leirinta2014/leirinta2014.html

Miksi tällaiset säännöt, jos niitä ei olekkaan tarkoitus noudattaa edes SFC-alueillakaan?

LATVALA MARKO 05.07.2014 18:08

Kohtuus kaikessa. Lukkuhaassa rakensivat ylätasanteelta rappuset alas painekyllästetystä puusta, jotka olivat maassa. Nyt ne piti purkaa ja rakentaa palamattomasta materiaalista. Mahtoi olla melkoinen tulipaloriski.

HAKALA SAMI 06.07.2014 08:20

Juu, en mä millään tavalla puolusta noita joissa vetoauto jää "harmaalle alueelle", päinvastoin niinkuin aiemmista viesteistä voi huomata. Mutta ymmärrän sen että tuon kanssa varmasti tulee virheitä. Vaikka se paikka olisi isännän toimesta katsottu niin että kaikki toteutuu, ei se auto välttämättä sitten vaikkapa kauppareissun jälkeen päädykään siihen samaan paikkaan. Toki se on siitä sitten taas helppo siirtääkin.

Huvittavaa muuten tuossa keskustelun aloittaneessa Inarin paikassa ... jo leirintäalueen etusivun kuvissa näkyy että turvavälit ovat päin helvettiä vaikka tilaa olisi. Sitä sen sijaan ei voi millään järjellä ymmärtää.

HAKALA SAMI 25.07.2014 18:12

Harmikseni joudun toteamaan ettei tuo homma toimi vieläkään, edes omilla alueilla :( Kai mä olen tottunut liikaa Pitkäjärveen jossa Emppu tulee kyllä aina huolehtimaan siitä että katokin ettei mikään nurkka todellakaan ole neljää metriä lähempänä :)

Nyt kun sain viimein tuon vaunun akselin kuntoon, juuri ennen loman loppua niin pakko sitä oli pieni reissu tehdä, Perille kun pääsin, paikkaa katsellessa isäntä totesi että tuuppaa tuohon väliin ... jossa ei kolmea metriä olis tilaa ollut, saati sitten että halusin teltan. Saati mitään paikkaa vetoautolle. Sanoi vielä että jos hän vittumainen olisi niin laskis teltasta käsin, mutta pistä siihen vaan. Kieltäydyin tuosta paikasta, Katselin että lähempänä rantaa jossa olen ennenkin ollut oli tilaa, ja pääsinpäs paikalla jossa tuon 4 metriä toteutuikin ... vaikka siirtymäaikaa eletäänkin, en ymmärrä miten tuon kanssa edes viitsitään pelleillä varsinkin kun alueella tilaa oli.

VIRTANEN JUKKA 26.07.2014 18:47

Nyt ollaan taas 5 viikkoa Euroopassa, eikä turvaväleistä ole ollut kuin Tanskassa 3 m varoitus. Täällä Kroatiassa on nytkin englantilaisauto alle 1m päässä meistä. Ihmiset krillaa pihoillaan, eikä kukaan pelkää. Tällä alueella on varmaan 200 leiriytyjää. Yritin silloin vop-päivillä kysellä onko mitään testitilanteita luotu, jolla nähtäisiin miten tuli leviää, mutta ei tullut vastauksia. Neljä metriä, onko puita tai pensaita välissä jne. Jos täällä muualla maailmassa siirryttäisiin 4m väleihin, loppuu koko caravan-matkailu, koska tilaa ei yksinkertaisesti ole. Kun alueitakin on tosi paljon, onhan jossain palanutkin. Siis onko tästä 4 m rajasta mitään dokumentoitua testiä, jolla sitä perustellaan. Se vop-päivillä puhunut kaveri kyllä ilmoitti, että ulkomailla pitää kulkea vain seinänvierustoilla, ja olla paikallisti pukeutunut. Siis minunkin pitäisi värjätä tukkani etelässä, ettei ryöstetä?

HÄNNINEN JUKKA 27.07.2014 08:55

Kirkasotsaista on tämä kauniin maan kansa höösäämään määräysten mäihäämisessä. Miten on mahdollista, että ulvotaan turvavälien noudattamisesta leirintäalueilla, joilla ei juuri koskaan tapahdu onnettomuuksia turvavälien noudatttamatta jättämisen takia. Kun sitten ajetaan sieltä alueelta pois, niin heti unohtuvat turvavälit. Nokka toisen pakoputkessa nysvätään ja aiheutetaan vuosittain satoja ihmishenkiä vaativia liikenneonnettomuuksia. Härskiä kaksinaismoraalia.

Tuon kaasunkin takia pelätään sen perkeleesti.Kas kun 50-70 luvulla asunnoissa oli suuri osa kaasulla toimivia liesiä ja uuneja. Siitä ikutrauma, jota ylläpidetään sinnikkäästi

Kynttilöistä ja jurrissa sammumisista pölli huulessa ne tulipalot yleensä syntyvät. Sitenkin vielä että nämä palot aiheuttavat niin suuren kuumuuden, että 4 metrinkin etäisyydellä oleva naapurivaunu/auto syttyy hyvin helposti.

Monasti olen sanonut, että varminta on pysyä punkassa koko ikänsä, sillä sängystä noustua kotona kaatumisista aiheutuneita kuolemia sattuu vuodessa toistatuhatta, ja vain Suomessa.

Tässä holhous, kyttäys, ja rajoitusmaassamme vallitsee muualla paitti Ruotsissa tuntematon sekasortoinen hysteerinen asennevammaisuus sääntöjen, määräysten ja arkijärjen käytön ristivedossa.

ALAKULJU AULI 27.07.2014 13:22

Ei mitään ongelmaa tuota minusta se, ettei ole niitä 4 metrin turvavälejä. Mukavan turvallista vain, kun karavaanarinaapuri on lähellä, niin kuin täällä asutaankin tiiviisti lähekkäin.

Kaasuko vaarallista? Kotikylässämme(yli 3000asukasta) kulkee maan alla kaasuputkiverkosto, niin kuin hyvin monessa paikkaa. Meillä lämpiää koti ja vesi kaasulla. On normaali keskuslämmityskattila joka vaan toimii kaasulla.

Suomessa tarvitaan "holhousta", jotta saa arvostella, stressata ja kytätä toisia ihmisiä. Ei ole opittu siihen, että saa itse ajatella ja päättää, jolloin elämä olisi paljon leppoisempaa.

KAASINEN PERTTU 27.07.2014 14:05

Olihan meilläkin stadissa ennen vanhaan kaasu hellat ja uunit. Kaasukellokin on nykyään nuorison käytössä mutta hyvä niin.

Epäilen kuitenkin jos me naapurin kanssa saadaan sovussa olla niin maakaasu on vielä arvossaan polttoaineena.

Nämä 4metrin turvavälit eivät yksistään riitä turvaamaan naapuri kulkinetta tuholta ainakin seinistä sulaa eristeet mutta ihmiset ehtii paremmin turvaan sisältä myös yöaikaan. Ilmeisesti myös meidän luonteessa on tuota itänaapuria hyvine ja huonoine puolineen. Sanontahan kuuluu, seura tekee kaltaisekseen!

VALTONEN MARTTI 27.07.2014 14:13

Minusta on ihan hyvä tuo turvaväli jo siksi että se on muutenkin sopiva matka naapuriin.

Siitä boikotoinnista vielä etteihän siitä mitään tule jos ei ensin joku aloita kuten minä erästä Inarilaista aluetta kohtaan.

Sitäpaitsi jokos olette unohtaneet ne julkipuheet "rinkkasatiaisista" joiden jälkeen ei jää kuin roskia kun niin Inaria suositte?

SAIKKONEN JYRKI 28.07.2014 08:52

Jos tuota liiton suositusta 4m välistä vetoautojen ja vaunujen osalta aletaan kirjaimellisesti noudattamaan, lähtee nykyalueilta puolet paikoista pois. Alueiden kannattavuus romahtaa ja lappuja tulee luukuille.

Tuohon on ainut järkevä ratkaisu oma keskitetty parkkialue vetoautoille, mutta ei me jäärät hoppaamme sinne vietäis.

4m telttojen ja vaunujen&matkailuautojen välissä on täysin perusteltu turvallisuus ja viihtyvyys kysymys. Monella alueella sivusuunnassa toteutuu, mut perässä väli saattaa olla alle 2 m.

HAAPANEN TIMO 28.07.2014 09:39

Auto ja vaunu katsotaan kokonaisuudeksi: ''Turvaväli on vähintään neljä (4) metriä, joka mitataan yksittäisen kohteen tai kokonaisuuden uloimmasta kohdasta.''

@timppa

PALIN MATTI 28.07.2014 18:25

Kyllä se vetoauto saa olla vaikka kiinni OMASSA peräkärryssä. Eihän siellä vetoautossa yövytä.

HAAPANEN TIMO 28.07.2014 19:04

Kyllä pitäisi sallia enemmän niitä kokonaisuuksia ennen leveämpää turvaväliä. Joku kuutisen yksikköä ja sitten kunnon väli. Palaisi sitten vaan sellainen satsi kerralla.

@timppa

KIVI KARI 28.07.2014 19:24

Isäntä väellä on myös oma käsitys siitä miten turvaväli huomioidaan kenellekin, ensin paikalle tuleen .ajatetaan autoja ja yhdistelmiä liian lähella hetken päästä asia muka humataan ja ensin paikalle tulleele tyly käsky siirrä autos.Näin hetki sitten toimi isännän liiviä kantanut liedossa.

HAKALA SAMI 29.07.2014 01:45

Eihän se paikkamäärä monellakaan alueella mihinkään pienenisi vaikka kunnollisiin turvaväleihin mennään. Niitä menetettyjä paikkoja saadaan kyllä takaisin, jos keskustellaan siitä täytyykö kausipaikalla olla tanssilavan kokoinen terassi ... :)

Ja toisaalta, kyllä mä lomalla haluan lomaa myös siitä tosiasiasta että täällä kotipuolessa rivarissa tuohon naapuriin, joka on täysin kyvytön asumaan taloyhtiössä. on turvavälinä ainoastaan tuo aivan liian ohut väliseinä. Lomalla se neljä metriä on ihan hyvä. Ja erona tilanteeseen lomalla on vielä sekin, ettei tuo perkeleen naapuri edes vaihdu ... :)

KAASINEN PERTTU 29.07.2014 12:39

Onhan siellä kausipaikallakin häiriötekjöitä vaikka olisi 10m väliä mutta 4m on ihan hyvä. Toisekseen sieltä alueelta voi ottaa välillä "lomaa" samalla tavalla kuin kotoa sinne alueelle. Silloin ne häiriöt puolittuu molemmissa paikoissa!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.