Ruunaan retkeilykeskus Lieksa

SARANPÄÄ MATTI 13.06.2014 23:19

Pikku jutun kirjoitin Lieksan Ruunaankoskilta ja majavastakin jokunen kuva.

Tuolla:

http://travelingdeffu.blogspot.fi/2014/06/mina-lahden-pohjois-karjalaan.html

LAUKKANEN MAURI 14.06.2014 08:26

Tuo on niitä paikkoja jossa minäkin asustelen,on pitkiä vaellusreittejä,laavuja ja vielä sitä villiä luontoa.

Olin jokunen vuosi sitten siinä joen varella ns,maksullisella leiripaikalla siis hieno paikka mutta ei ilmainen.

Sitten metsästä kömpi nuori kaveri rinkka selässään ja tuli juttelemaan oli jostain oisko ollut Ranskasta,siinä yritettiin keskustella ja kaveri oli ollut viikon siellä vaeltamassa oli nähnyt suden mutta ei karhua sen ymmärsin,kaipasi juttu seuraa.

Siis siellä on sitä luontoa jos lähtee ajelemaan sitä hiekkatietä itärajan suuntaisesti pohjoiseen on hienoja paikkoja ja soita sekä puolukka paikkoja sekä kalamiehille järviä/lampia eikä mikään maksa mitään ja saa olla omassa rauhassaan ainoastaan ne karhut ja sudet voi häiritä .

Siis se on oikea paratiisi jos on vielä kajakki tai kanootti mukana niin mitä muuta voi elämältä parempaa vaatia. Minulla on kajakki,kuminen/muovinen ihme, täytettävä jolla pystyy soutelemaan ja uistinta vetämään mutta huono laatuinen ilmat ei pysy sisässä.

Siis jos haluaa olla yksin ,kaksin luonossa niin tuonne Ruunaan koskille aitoon luontoon kalaan,koskenlaskuun tai marjaan tai vaikka sitä villiä luontoa kuvamaan.

PASANEN MIKKO 14.06.2014 09:10

Terve Tuossa Matin blogin ensimmäinen kuvan ottopaikka aivan sama, missä me 3-4pv myös pistäydyimme. Oli toinen kerta, kun tuolla Ruunaan maisemissa kävimme. Vielä ei olla uskaltauduttu koskenlaskuun!

Oliko Matti hienojen kuviesi otto ajankohta samalla viikolla?

SARANPÄÄ MATTI 14.06.2014 09:57

Minä olin Retkeilykeskuksessa 5.-8.6. (to-su). Isoilla veneillä koskenlasku on varmasti mukavaa, siellä näytti olevan aika paljonkin sekä veneitä että kumilauttoja.

Jäi vähän harmittamaan kun en ehtinyt enempää varsinaiseen vaellushommaan. Ihan pikkasen kiertelin tuossa lähiympäristössä sekä kävellen, että maastopyörällä. Kuivan kangasmetsän tuoksua parempaa on vaikea keksiä, ja suot houkuttaa meikäläistä aina.

Aivan samoja tutemuksia jäi, mitä Mauri tuossa kirjoitti. Eihän siinä muu auta kuin palata paikalle uusin kujein. Jääköön Etelä- ja Keski-Eurooppa ;-) vaikka on niissäkin puolensa. On tämmönen positiivinen valinnan vaikeus!

Laitanpa tuosta vielä linkin yhteen Neitikoskelta otettamaani kuvaan. Helteisenä kesäpäivänä viileä ja varjoisa koski oli kuin jostakin sadusta.

https://www.flickr.com/photos/matsonni/14410594703/in/set-72157639483792883

LAUKKANEN MAURI 14.06.2014 17:03

Tuossa on linkki jos on kova patikoimaan ,eli olen tuolla useassa paikassa ollut ja vaeltanut Kuhmoa myöten josta pääsee sinne Ruunaankoskille asti. noithttp://www.vaellus.info/reittikartta.php?id=04120213533516A9

Käyttäjän lisäys viestiin 14.6.2014 klo 17:07:58 Tuossa reitin päässä näkyy se Änäkäinen sinnekin pääsee as,autolla ja on hieno paikka kanattaa käydä. Siellä on niitä juoksuhautoja ja paljon muutakin sotahistoriaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 14.6.2014 klo 18:45:23 Siis kun olen ruvennut paljastamaan omia kohteita niin yksi niistä on Pulukkajärvi Kuhmosta kun lähtee ja tie erkanee sinne Lieksaan siis se menee sitä rajapintaa pitkin siellä se Pulukkajärven oisko ihan kansallispuisto on ja sinne pääsee myös as,autolla tai vaunuilla .

Siellä on komeita hiekkaharjuja ja patikointi polkuja ja taitavat olla niitä karhunpolun reittejä.

Yhden kerran olen yksynyt eukon kanssa siellä vaeltamassa ollessaan, taidettiin etsiä lakkoja tai hilloja. Poikettiin polulta ja soita etsittiin ja maukaan ei ollut kompassia tai karttaa ja ilta hämärä alkoi painaa päälle,tuli pieni paniikki että missä ollaan,mutta siitäkin selvittiin kun rauhoitetuu ja etsii vanhoja jälkiä mistä päin on tullut. Mutta se on elämää ja siitäkin reissusta on hyvät muistot kaikesta huolimatta.

Käyttäjän lisäys viestiin 14.6.2014 klo 18:51:12 PS. kerran kun olin siellä Pulukkajärvellä yksin lakkareisulla,niin sain päähäni hullun ajatuksen että käymiä Venäjällä kun on niin lyhyt matka.

Minulla taisi olla mukana GPS- laite ja lähdin matkaan,tulin raja vyöhykkeelle ja painelin vaan menemään kun olin maraton kunnossa ja kävin siinä Venäjän puolella ja pelkäsin pirusti rajavartijoita joiden polkujen ylitse juoksin ,mutta eipä tuokaan tempaus ihan viisas ollut ja viinalla ei ollut senkään kanssa mitään tekemistä.

Käyttäjän lisäys viestiin 14.6.2014 klo 19:00:30 Niin se minun Pulukkajärvi sijaitsee Jonkerissa,siis Suomessa saatapi olla useita samannimistä järviä.

SARANPÄÄ MATTI 15.06.2014 10:50

Maurilta loistavia vinkkejä! Osittain samoja paikkoja kartalta katselin, mutta tällä kertaa ei ollut aikaa viipyä pidempään. Ehkä josus.

Lisäsin tuon Pohjois-Karjalan vaellusreittikartta linkin blogiin, sinne päädytään usein myös googlen kautta niin ompahan heillekin nähtävillä. Retkikeskuksesta voi hankkia hyvän kartan Ruunaan reiteistä, maksoi 12€.

PASANEN MIKKO 15.06.2014 11:57

Terve Minä kun oleilen aika paljon pitäjässä, jonka alueella on tuo Patvinsuon kansallispuisto, niin 'kehtaan' kehua myös sitä aluetta ja vilpittömästi väheksymättä Ruunaan aluetta.

Matti kun on loistava lintukuvaaja, niin nuita Taretin suunnan pitkospuita kun lähdet, niin siellä on oikein torni bongareille. Nyt kun siellä kävimme, niin jopa eräs lintukuvaaja karhun ääntelyt oli kuullut. http://www.luontoon.fi/retkikohteet/kansallispuistot/patvinsuo/reitit/Sivut/Default.aspx

POKKINEN TAPANI 15.06.2014 13:11

Ruunaan Retkeilykeskus=on kyllä nimensä mukainen=keskus.

Jos luonnonrauhaa on vailla niin suuntaa enemmin vaikka tuonne Maurin vinkkaamaan Jonkeriin.

Eilen tultiin eräään Kajjjaanin Matin kanssa Arjeblogin takamailta. Ruuhka oli siellä Skuppen tielläkin. Perjantaina tiellä liikkui kaksi autoa, siis meidän lisäksi. Tuli nähtyä elämäni ensimmäinen Mesikämmen luonnossa. -tapani-

SARANPÄÄ MATTI 15.06.2014 13:35

Tapanin kommentissa on sikäli perää, ettei Neitikosken ympäristössä tarvitse yksin olla.

MUTTA muutama kilometri polkua eikä enää montaa ihmistä näy, tosin ei tietenkään olla koskemattomassa erämaassakaan. Lähinnä ajatukseni oli vinkata, että muuallekin voi mennä, myös lasten kanssa, kuin johonkin perinteiselle alueelle istumaan katoksen alle.

Joka harrasteessa on edistyneempiä ja vähemmän edistyneitä, Tapani saa jo Ruunaan koskilla näppylöitä, joku toinen kokee olevansa siellä suht' lähellä luontoa. Ja jostakin on aina aloitettava.

Mikkoa vielä varoitettava loukkaamasta ;-) luontokuvaajia nimittämällä minua hyväksi. Minä olen harjoittelija, osaajat sitten erikseen siinäkin lajissa!

LAUKKANEN MAURI 15.06.2014 18:07

Empä voi olla kommentoimatta että kyllä sieltä korpea löytyy,ehkä ei Neitikoskelta siinä määrin vaan siellä on ne hienot vaellusreitit jossa on laavuja ja kalastuspaikkoja.

Siis kun saapuu Ruunalle ensin on silta ja oikealla se ravintola ja vasemmalla metsähallituksen infopiste. Kun käännytään sillan jälkeen oikealla tullaan Siikakoskelle ,sinne mentäessä on se metsähallituksen maksullinen hieno parkki as,autoille ja vaunille ja siinä on kaksi nuotiopaikka sekä polttopuu liiterit ja maksaa voi kännykällä tai sinne metsähallituksen info pisteeseen .

Mutta jos haluaa seikkailla eikä sääli autoaan voi ajaa siitä info pisteestä pohjoiseen kapeaa hiekkatietä jota pitkin pääsee Nurmijärvelle ja sieltä vaikka sinne Änäkäisen hiehoille rannoille ja tutustumaan sotamuistoihin juoksuhautoihin ja koruihin sekä siellä on myös kallinsisään ammuttu oisko komentokeskus mutta sinne ei pääse ,ehkä vain opastetusti.

Siis onneksi Suomessa on vastaavia kohteita ,kuten Patvinsuon kansallispuisto ja monta muutakin niitä on vaikea panna arvojärjestyksen kun on niitä kierrellyt jokainen on ainutlaatuinen omalla tavallaan ja siitä saamme olla onnellisia että meiltä löytyy suojeltuja kohteita missä ei metsäkoneet tai tai tieverkoston ole niitä tuhonneet.

POKKINEN TAPANI 15.06.2014 19:58

SARANPÄÄ MATTI

Saman Matin kanssa oltiin reisussa, jonka seurassa olit Ohtakarilla. Sori, että meni ohi aiheen. -tapani-

KUJANPÄÄ MARKKU 16.06.2014 09:20

Miksi metsään ei saisi mennä viiden ja kuuden välillä? No, elefantit hyppii silloin puista!

Miksi majavilla on litteä häntä?

Ruunaa ja Neitikoski mukavan oloista seutua. On oikein diplomi osoituksena rohkeudesta laskea koskea.

Käyttäjän lisäys viestiin 16.6.2014 klo 10:13:49 Kuvat on hienoja.

SARANPÄÄ MATTI 16.06.2014 12:23

"Miksi majavilla on litteä häntä?"

Noinkohan ne epehlantit olis hyppineet majavien hännille silloin viiden ja kuuden välillä?

"Kuvat on hienoja."

Kiitos, tätä arvostan! Ja yritän pitää perspektiivin kirkkaana mielessä ;-)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.