Kiili-Reposaari

NIEMINEN RAIMO 04.06.2014 23:39

Tuossa aiemmin olleen keskustelun(Kerro yöpymispaikkoja / nähtävyyksiä länsirannikolla Hangosta Ouluun) Kiili tuntui olevan sopivan lähellä yhden yön matkaa ajatellen.Lauantai-aamuna varhain matkaan Tampereelta kohti Kiiliä.Jo ennen Poria alkoi vesisade ja sitä riitti vaihtelevalla voimakkuudella aina Kiiliin asti. Perillä saattoi todeta että paikka oli hiljainen,ei ristin sielua.Satamassa olisi ollut kyllä hieno paikka.Jos edes yksi koira olisi juossut raitilla,niin olisi voinut harkita jäämistä.Eikun ajo tuttuun paikkaan Reposaareen Merimestan ,sanoisin tässä tapauksessa stellplatzille,vaikkakaan virallista hyväksyntää tuskin tälle nimitykselle on ko paikalla.Neljä autokuntaa majoittui illanmittaan.Todella rauhallinen paikka kuin myös koko Reposaari..Sunnuntain paluumatka Rauman kautta. Matkalla saattoi pistäytyä kauhistelemaan Olkiluodon ydinvoimalaa Matka kuvina https://picasaweb.google.com/100232017122202332018/KiiliReposaari62014?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIPogfrx18mqiQE&feat=directlink

@rami

ANTTILA MARKKU 05.06.2014 12:41

Vanhana Porilaisena huuli pyöreänä kysyisin:Missä on tarkoittamasi Kiili?Toiseksi miksi kauhistelit sitä Olkiluodon laitosta?Olisit mennyt tutustumaan yleisölle tehtyä esittely kierrosta.Ihan asiallinen kierros nyky tekniikkaa apuna.Auttaa ymmärtämään sitä mörköä josta jää "ikuinen monumentti"käytöstä poistuneet reaktorit.

JÄRVINEN AIMO 05.06.2014 15:24

Kiili on Kristiinankaupunkiin kuuluva kylä Merikarvian rajalla, ehkä vanhojen Porilaisten kannattaisi käydä joskus Ahlaista pohjoisempana tutustunamassa lähiseutuun, Ollaan muuten kuin kehä kolmosen asukkaat

ANTTILA MARKKU 05.06.2014 15:54

Totta pagiset,etelän suunta on paljon tutumpaa.

KOSKINEN OLLI 07.06.2014 15:31

Tuosta Kiilistä aiemmin kirjoitin:

"Upea, EU rahoituksellakin entisöity entinen kalasatama. Caravan aluekin on tietoihin merkitty, mutta se on käytännössä käyttökelvoton kuoppainen ja heinikkoinen savipellon reuna, josta ei edes merelle näe. Pikitien päähän kun ajaa, on venesatamassa, siitä mäeltä aukeaa upea merinäkymä. "

Eli poikkeamiskohteena tuota pidin ja pidän edelleen. Taatusti rauhallinen, ja upeus löytyy sataman kumpareen ulappanäkymistä, ja hioutuneiden rantakallioiden lämmöstä, kun aurinko on ne lämmittänyt. Ja kun museoalueella kävelee, sekä asettautuu ajattelemaan entisaikojen ihmisten elämää tuossa ympäristössä. Totta on että vesisade vesittäisi fiilistä tuohon tunnelmaan pääsemistä minullakin. On ollut minun käydessä parempi tuuri, osa rakennuksista avoinna. Sataman punaisessa mökissä oli ovi auki kun siellä poikkesin, mökissä on merimoottoreita ja kalastusvälineistöä ym. Ym.
NIEMINEN RAIMO 08.06.2014 18:26

Tuohon Ollin näkemykseen on helppo yhtyä.Etenkin kun tällää auton tuohon töttäreelle,johon mahtuu ainakin kolme autoa.Auringonlasku mereen on taattu.Niin on läntiset näkymät aavalle merelle.Täytyy testata uudestaan kesän aikana,Siellä "virallisella alueella" en edes vaivautunut käymään. Anttilan Markulle tuli varmaan Kiilin sijainti jo selväksi.Juu, hieno laitoshan tuo Olkiluoto on kaikenkaikkiaan.Kauhistelu nyt on vaan heitto.Hieno parakkikyläkin rakennettu,varmaankin rakentajille.En tiedä olisi esitellyt laitosta kahdelle henkilölle.Ketään muita ei paikalla ollut.

@rami

SILMUNEN HANNU 08.06.2014 18:36

Kiitos tuosta hienon näköisestä vinkistä yöpaikaksi!

t.Kaarina

KOSKINEN OLLI 08.06.2014 22:50

Eli juuri kuvassa näkyvässä pikku mökissä on museo, mm. vanhoja merimoottoreita, Ne on äärimmäisen yksinkertaisia, ensinnäkin ajan valmistustekniikan takia, mutta myös käyttövarmuuden takia. Moottorivika merellä, se on kelistä riippuen hengenvaarallinen tilanne. On myös entisaikojen navigointivälineistöä, selostuksia miten navigointi tehtiin jne. Joskus kun poikkesin, ovi oli auki, opasta ei näkynyt.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.6.2014 klo 23:04:52 Veneenlaskuluiska on myös, se on tuon mökin takana, hiekkatietä oikealle noin 100m.

KOSKINEN OLLI 09.06.2014 17:11

Reposaaressa on Siikaranta niminen lerintäalue, aivan avoimella merinäkymällä.

Porilaisten suosituin myrskybongauspaikka on kuitenkin Merikallo, niminen saari, Reposaaren ja sataman lähistöllä. Merikalloon menee pengertie. Merikallon saareen päätyy väkisin, jos ajaa valtatie kahta porista suoraan merelle päin, eikä käänny mihinkään.

Tien nimi kyllä muuttuu loppupäässä merisatamantieksi, ja lopulta Kallontieksi, (pengertie saareen) mutta samaa pikitietä se on loppuun saakka. Kallossa tie muuttuu kapeaksi, aivan lopussa on kääntöpaikka. Saaressa parkkipaikkaa ei oikeastaan ole, tien vieressä pieniä levennyksiä. Aivan pengertien alussa on reilu levennys.

Oheisessa ilmakuvassa -siniset pisteet - mahdollinen parkkitila -keltaiset pisteet-rantakalliot avomerinäkymä.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.6.2014 klo 17:13:45 Korjaus, Saaren nimi on MÄNTYKALLO. Porilaisittain "Kallo". ;)

ANTTILA MARKKU 09.06.2014 21:32

Olkiluodossa on yleisöä varten oma rakennus pelkästään laitokseen tutustumista varten taitaa olla auki päivittäin.Se toimii ihan omatoimi menetelmällä kävelemällä nuolien osoittamaan suuntaan esitellen monipuolisesti laitoksen.Siitä saa varmaan parhaan infon tutustumalla TVO:n Olkiluodon sivuihin.Olen käynyt opastetulla kierroksella paikalla joten uskon omatoimi kierroksen vastaavan toiveisiin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.