Liminganlahden luontokeskus

SARANPÄÄ MATTI 18.05.2014 20:16

Liminganlahden luontokeskus on ehdottomasti poikkeamisen arvoinen kohde. Siellä on vaihtuvia näyttelyitä, lintutorni, kahviossa hyvä lounas ja jopa yöpymismahdollisuus parkkipaikalla.

Kävin kuvaamassa suokukon soidinta, kuvia ja pikku juttu tuolla:

http://travelingdeffu.blogspot.fi/2014/05/hepeneet-kuin-rion-karnevaaleissa.html

SILMUNEN HANNU 19.05.2014 00:33

Kiitos, olipa todella mielenkiintoinen selostus upeine kuvineen!

Mekin pari vuotta sitten tuolla pistäydyimme Norjasta palatessamme, mutta vuodenaika oli väärä, elokuun alussa aamuyöllä ei muutakuin pari perustirppaa ruovikossa. Ja kun Jäämereltä tultiin, niin eihän tuo parkkipaikka kelvannut edes kello neljä aamulla yöpymiseen "linturetken" päätteeksi, ei maha mittään mutta niin kronkeliksi siellä tulee...Jatkoimme alaspäin ja löysimme Siniluodon, missä pääsi yöpymään niin lähelle rantaa, että meren näki aamiaispöydästä:)

Täytyy uusia visiitti parempaan vuodenaikaan, ja kellonaikaankin, ettävoi vierailla myös luontokeskuksessa. Mutta että meri aamuyöllä jäässä, se tuntuu etelän ihmisestä perin oudolta!

t.Kaarina

SARANPÄÄ MATTI 19.05.2014 07:20

Kiitos itsellesi kun luit ja kommentoit!

Kirjoitin epätakasti, kuvauspaikka on Virkkalan peltoaukealla sijaitseva lammikko. Vettä siinä joku 1-5cm ja kun kolmelta aamulla oli pakkasta nelisen astetta niin pinta oli ohuessa riittessä, ei vallan jäässä. Eikä siis ole yhteydessä mereen.

Oikeassa olet parkkipaikasta yöpymisen suhteen. Ei se hienoin mahdollinen ole, mutta päihittää mennen tullen esim. Tupoksen ABC:n. Ja ennen kaikkea siitä on helppo aikaisin aamulla käydä katsomassa (vältän sanaa bongaaminen kun se on enempi noiden pro-harrastajien hommaa ;-) ) lintuja polun varressa ja tornissa.

Nyt kuvasin siitä iltakävelyn aikana lapasorsan, suosirrin ja punakuirin. Punakuirin olin nähnyt kaukoputkella jossakin satojen metrien päässä. Nyt se suki itseään n. 30m päässä. Siedettävän kuvan sain siitäkin.

Vähäisen kokemukseni perusteella olen samaa mieltä, Jäämeren rantojen veroinen paikka Limingan lahti ei ole, mutta on se näin sesongin aikana mahtava lintupaikka. Ja hieno luontokohde läpi vuoden.

PÄTSI EERO 21.05.2014 12:23

Moi!

Hieno on paikka tähän aikaan vuodesta ja muulloinkin. Me kävimme siellä 17.5. Paikalla oli esim. mustapyrstökuireja. Siinä on nokalla kokoa. Paikalla(tornissa) oli myös paikallisia lintuharrastajia tai luontokeskuksen väkeä opastamassa ja suuntaamassa kaukoputkia mielenkiintoisiin kohteisiin. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Yöpymispaikkana ehkä voi mennä matkailuautolla, mutta vaunua en lähtisi sinne parkkeeraamaan kuin yön hiljaisina tunteina; P-tilaa ei mielestäni ollut kovin paljon.

SARANPÄÄ MATTI 21.05.2014 12:55

Eeron kommentti on pelkkää asiaa. Illalla jonnekin 21.00 saakka p-paikka näyttäisi olevan melko täynnä, sen jälkeen siihen mahtunee paremmin vaununkin kanssa. Aamupäivästä vielä hyvin väljää, mutta vaihtelle varmaan päivittäin.

Liminganlahdella pesii tosiaan mustapyrstökuiri, ainoana paikkana Suomessa (tietääkseni), jossakin mainittiin että 70-90 paria.

Kuvien lataamisesta on tullut pikku noottia, mutta kun onnistuin harvinaisuuden kennolle saamaan niin laitan esille. Luulin kuvaavani punakuiria, mutta kuvasta sitten aloin epäillä ja tietäjät varmistivat lajin mustapyrstökuiriksi.

Blogissa suokukoista:

http://travelingdeffu.blogspot.fi/ ja on siellä muutakin lintujutskaa jos kiinnostaa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.