Vesitankin täyttö.

NEVALAINEN TIMO 11.04.2014 21:19

Olen jotenkin saanut ABC-asemista kuvan että ovat karavaanareiden kavereita. Johtuu ehkä kotikaupunkini Lieksan ABC:n palveluista. Tänään tankkasin dieseliä Joensuussa Marjalan ABC:llä. Vesitankin täytin kuitenkin vain kolmasosaan, kun letku oli niin lyhyt. Ajattelin että täytetään loput jollakin muulla ABC:llä, samalla kun käydään kahvilla ja täydentämässä jääkaappia. Pysähdyttiin kolmella ABC:llä ja yhdellä Nesteellä. Ensin tarkistettiin saako vettä ja sitten oli tarkoitus menna ostoksille. Joka paikassa letku oli niin lyhyt ettei Adrian vesitankkia pystynyt täyttämään. Täydennettiin eväät sittarista ja kahvit juotiin vasta perillä Himoksella,

ASIKAINEN MATTI 11.04.2014 22:24

Oma puolitoistametrinen letku naaraspikaliittimellä sekä toinen koirasliittimellä ja lisäksi irrallinen pikaliitin lyhyen letkun jatkamiseksi sekä kierreliittimellä varustettu adapteri jatkettavaksi pikaliitinletkulla antavat hyvän mahdollisuuden tankata missä tahansa. Jossain on kyllä niin iso letku, että näilläkään ei onnistu. Naaraspikaliitinletku toimii kyllä esim. Kuortin ABC:llä, missä vesikaapissa on vain koiraspuolinen hana. Varkauden Prisman jakamon vesikaapin letku yltää kohtuudella kymmenen sentin päähän auton seinästä, mutta suihku jaksaa kyllä vaakasuoraan vedentäyttöaukosta sisään.

ANTTILA MARKKU 11.04.2014 22:42

Vesikannu kaatonokalla ja kastelukannu ovat hyviä letkun jatkeita.

HUOVINEN TUOMO 11.04.2014 22:46

Sama huomio. Ennen sai tankattua vettä ABC asemilla, mutta nyt letkut lyhennetty. Juvan asemalla oli septin tyhjennys ja vesipiste erikseen, joka maksoi euron. Kolme minuuttia oli ovi auki, joten sain septin tyhjennettyä ja säiliön huuheltua. En tiedä, mutta luulen,että jos vesiletkun vetäisee ovesta,niin saa myös tankattua vesisäiliön. Näin keväisin kun reissaa tahtoo toi vc täyttyä, eikä tahdo tyhjennyspaikkoja löytyä mistään. Matkakaan ei oikein edisty, jos joutuu joka huoltamolta tyhjennyspaikkoja kysymään. Mielelläni siitä jotain maksaisin, jotta auton sais tankattua ja tyhjennettyä. T. TH

ÖGÅRD PÄRRE 11.04.2014 23:03

Totta vettä tarvitaan. Voisiko olla syynä se että vesikon maksaa. Täällä Suomenlahden rannikolla on paljon mökkiläisiä ja kaivot ei aina ole parhaamasta päästä. Olin viime kesänä syömässä ABC asemalla ja samalla seurasin kuinka moni kävi täyttämässä juomavesiastiansa asemalla myös ilman tankkausta. Auto vain viereen ja kannu täyteen. Voisin kuvitella että perjantaina menee useampi kuutio. Olisi korrektia ainakin kysyä lupaa ja mitä vesi maksaa. Uskoisin että vesi vain kallistuu ja ongelma jatkuu. Siksi ystävät kysykää ystävällisesti lupa, sen te varmasti saatte. Kuitenkin toivon kuivaa kesää kaikille.

ESKOLA PENTTI 12.04.2014 08:40

Ollaan lähellä sitä tilannetta, että huoltoasemat alkavat veloittamaan vedestä, ilmasta, wc:stä ja muista vastaavista "ilmaisista" palveluista. Ja näin kait sen pitää ollakin, se maksaa, joka käyttää? Luonnollista?

Miten me itse yrittäjinä näkisimme asiakkaat, jotka tulevat tontille, ottavat 100 litraa vettä, täyttävät renkaansa, ilmapatjansa, tuovat roskansa säiliöihin, kuushenkinen perhe käyttää wcpalvelut jne jne ja jatkavat matkaansa?

KANTOLA TIMO 12.04.2014 09:14

Saksassa on Stellplatzeilla automaatit, joista saa kolikolla vedet ja sähköt. Likavedet saa yleensä laskea ilmaiseksi. Siistiä hommaa ja kun vedet ottaa automaatista omalla letkulla niin tietää, ettei sillä ole vessan kasettia huuhdeltu.

Minun puolestani saa automaatit tulla Suomeenkin. Vähemmän vaivaa kaikille, verrattuna nykyiseen avaimenkyselyleikkiin.

HÄMÄLÄINEN HEIKKI 12.04.2014 09:30

Vesiletkut on lyhennetty myös sen takia ettei siinä pestä autoja.henkilökohtaisestl olen nähnyt nimenomaan abc asemalla kuinka eräs naisihminen ajeli vaan röyhkeästi letkun viereen ja pesi tyynesti autonsa ja lähti jatkamaanmatkaansa...todella röyhkeää toimintaa

HYTÖNEN RAIMO 12.04.2014 10:40

Toisaalta letkut ovat lyhyitä myös sen vuoksi, etteivät ne yltäisi maahan ja likaantuisi.

Toisaalta sekin on syytä muistaa, että ilmaista palvelua ei ole - joku sen aina maksaa - tässä tapauksessa siis veden.

Käyttäjän lisäys viestiin 12.4.2014 klo 11:30:54 Ja noita samanlaisia töpöhäntiä on aika monen S-Marketin ja Prismankin seinässä. Sinänsä ihan asiallinen palvelu, mutta vaatisi pientä hiomista.

EEROLA TEEMU 12.04.2014 11:20

Nykyisin monelta huoltoasemalta puuttuvat kokonaan kaikki edellä mainitut palvelut. Jos kuitenkin on karavaanaripalveluja tarjolla, niin ei olisi suurikaan vaiva laatia näkyvästi sijoitetut ohjeet, miten ja ketkä niitä saavat käyttää ja onko esim. käytävä kassan kautta.

Jos/kun ei ole mitään ohjetta tai rajoitusta esim. raikkaan veden ottamiseen, niin eihän oman jatkoletkun käytössä pitäisi olla mitään väärää. Lyhyt tumppi on paitsi hygienisempi, mutta myös vinkki, että vain irtosäiliöön saisi ottaa. Suomessahan asuu kansa, joka vaikenee kahdella kielellä.

Tässä "kylässä" raikas vesi maksaa 1,3 e/m3, jätevesi 2,1 e/m3 eli yhteensä 3, 4 e/m3. Lisäksi liikkeen harjoittaja joutuu maksamaan tilojen koosta riippuvan perusmaksun joka on sama, oli palvelupistettä tai ei. Silloin 100 litran tankin täyttäminen maksaa liikkeen harjoittajalle n. 40 centtiä. Hinnat vaihtelevat vesilaitoksittain.

Mielestäni on typerää tekeytyä palvelevaksi huoltoasemaksi/ketjuksi, jos sitten käytännössä kuitenkin tehdään palvelujen käyttäminen vaikeaksi

ANTTILA MARKKU 12.04.2014 11:59

Palveluihin vaikuttava syy on palvelun käyttäjä.Ilma letkut ja mittarit rikotaan ja varastetaan.Vesiletkut varastetaan vaikka olisivat klemmarilla kiristettyjä vesipostiin.Kukaan ei kelaa johtoja tai letkuja käytön jälkeen keloille,vaan paineilmamittareiden yli ajetaan kun letkut ovat pitkin pihaa.Ikkunapesu lastat ja sienet varastetaan ja ämpärit häviävät.Tehkää nyt iloisin mielin tommosille palveluita.Minä en noita vandalisteja tunne yhtään,mutta kysykääpä yrittäjältä.

YLINIEMI SEPPO 12.04.2014 12:07

Just näin pieni pissapää porukka pilaa monta hyvää yhteiseen käyttöön tarkoitettua systeemiä.

Yksi hyvä esimerkki on taukopaikkojen vessat.

Käyttäytyykö muuten nämä sottaajat kotonakin samalla tavalla, hyi helevetti.

HARJULAMPI JUKKA 12.04.2014 16:12

WC-kasetin täyttymiseen kesken matkan auttaa ainakin seuraavaan luvalliseen tyhjennyspaikkaan asti toinen kasetti. Ei vaadi kovin paljon tliaa mutta tuo helpotusta mukavasti ja pojille muutaman litran kanisteri riittävän isolla suuaukolla, ei täyty kasetti turhaan.

NEVALAINEN SIPPO 12.04.2014 17:45

Kastelukannu ja ämpäri hyvä yhdistelmä saa sen veden vähän kauempaakin. Onhan niillä muutakin käyttöä eivätkä paina paljoa. Aikookos ketjun aloittaja mennä Valtimolle sukukokoukseen 2-3.8. Meinasin kääntää Transitin nokan täältä napapiiriltä kohti isieni mantuja heinäkuun lopulla.

Sippo

VÄLIMÄKI JARMO 12.04.2014 17:55

Metrin parin letku siihen toiseenpäähän letkun jatke liitin ja vot, JV

TERVO JARI 12.04.2014 19:44

Vaihtoehto letkulle tahi kastelukannulle, oma vesi"pönisteri" letkulla . . .

Noita kanisteri vaihtoehtoja löytyy erilaisine korkkeine/letkuine, tuos' yks vaihtoehto pari . . .

http://www.vapaa-aika.com/vesi-wc/vesisailiot-ja-kannut/raikasvesikannut/vesikanisteri-13-l-painettavalla-korkilla-ja-kiintealla-kantokahvalla.html

http://www.vapaa-aika.com/kierrekorkki-100-mm-kaatoletkulla.html

Tuollainen kanisteri käy varasäiliönä .. .. ..

HYTÖNEN RAIMO 13.04.2014 10:52

Sippo (Nevalainen)

"Mä olin vain lentäjän poika,..."

Pistätkö yksityisviestiä tulemaan. Juteltaisiin, kun taidetaan olla kumpikin saman firman evp työntekijöitä. Yhteystiedot mukaan.

Ja Transitilla meikäkin ajelee...

EEROLA TEEMU 13.04.2014 12:17

Tämän pienehkön kusipäisen häirikköjoukon tekosia saattaisi vähän rauhoittaa, kun huoltopaikalle olisi valvontakamera. Siitä pitäisi olla myös näkyvä ilmoitus ja maininta, että rikkeisiin puututaan. Ei auta kaikkiin sekään.

Toinen tapa, mihin varmaan joudutaan laajemminkin menemään, on palvelupisteen lukitseminen/aitaaminen. Avaimen saa vain kassalta. Moni huoltamo on luopunut kylmäasemilta kaikista ylimääräisistä palveluista. Palveluasemillakin rengasilmasta saa maksaa erikseen tai sitten sitä saavat vain muista ostoksista maksavat asiakkaat. Avain on kassalla ja palautetaan sinne.

YLINIEMI SEPPO 13.04.2014 13:35

Meillä monella on S. K. kortti bonuksia varten,eikö näihin vesi ym. paikkohin vois laittaa lukot jotka aukeais kortin pyhkäisyllä niin kuin .

Sinehän jää asikastiedot ja kelloaika ,oisko mahollista?

ÖGÅRD PÄRRE 13.04.2014 14:44

Tossa on ideaa. Saisi joskus jotain hyötyä kortista. Taitaa vain tulla turhan tyyriksi, mutta ideana loistava. Lisää tällaisia ideoita niin eiköhän sieltä tule joku joka osaisi hyödyntää niitä.

LAPPALAINEN AARO 16.04.2014 10:16

Jokaisella leirintä/caravan-alueella mahdollisuus täyttää niin käyttövesi kuin juomavesi "tankit",siis käytännössä jokapäivä.Tietysti jos välttelee näitä alueita voi vesipulakin yllättää.Meillä tuossa kulkupelissä on sen verran tilava tankki, että kun sen lähtiessä kotona täyttää siitä on viellä viikonreissun jälkeen takaisinkin tuoda,ja sen juomaveden, muutaman litran päivässä,saa tarvittaessa kahvilla käydessä mistä vaan huoltamolta/kahviosta sisätiloista, siihen ei "letkuja" tarvitse. Tietysti jos se nuukuus yllättää ja ajatus on, "minä en kuljettele ylimääräistä vettä/painoa, menee enemmän polttoainetta" niin silloin on tyytyminen noihin huoltamoiden letkuihin ja palveluihin mitä ne tarjoavat ja kuljetettava niitä omia "viritelmiä" mukana. Noista korteista, ei läheskään kaikilla varmaan ole näitä kortteja,ja mitä tuohon hyötyyn tulee, saahan näillä plussaa ja boonusta k ja s liikkeistä. Tämä kirjoittamani oli taasen minun näkemykseni ja kokemukseni aiheesta,"Vesitankin täyttö".

VÄNNI MATTI 16.04.2014 10:24

Ja kun vielä käyttää micropuria tankissa, ei kesähelteilläkään tule ongelmia säilyvyyden kanssa. Ilman sitähän vesi saattaa sameutua ja tankki "limaantua" 3-4 päivässä.

PASANEN MIKKO 16.04.2014 17:31

Terve Tuossa Aaron kappaleessa on kaikki olennainen, mitä tulee tuohon 'vesiasiaan'. Camping alueet ovat niitä palvelujen tarjoajia, jotka meitä 'karavaanimatkaajia' palvelee.

Kyllä paljon täytyy vettä 'lotrata' jos esim. vuorokaudessa hupenee säiliöllinen.

HUOVINEN TUOMO 16.04.2014 17:46

Itse ennemminkin tuota paskiksen tyhjennystä aattelin. Näin keväisin ei tahdo löytyä paikkoja mihin sen tyhjentää. Samallahan sitä vettäkin voi lisätä, jos sattuu tarttemaan. T. TH

SILMUNEN HANNU 16.04.2014 18:55

Niin, leirintäalueet palvelevat niitä, jotka niitä käyttävät. Kaikki eivät käytä koskaan, osa silloin tällöin, vaikkapa tarvitessaan jotain erikoispalveluja kuten saunaa tai vaikka pyykinpesua (lähinnä sen kuivausta), ja sitten osa käyttää niitä joka yö.

Ne jotka eivät käytä niitä, hankkivat palvelunsa muualta, esim huoltiksilta, aivan kuten muuallakin Euroopassa toimitaan. Kaikille karavaanmatkailu kun ei tarkoita leirintäaluelomaa, vaan matkustamista itseään kiinnostavissa paikoissa, ja yöpymistä niiden läheisyydessä.

t.Kaarina

ANTTILA MARKKU 17.04.2014 09:06

Se juomavesi erillisessä astiassa on hyvä investointi.Hätätilassa voi ostaa semmosen viiden litran lähdevesi astian kauppareisulla kahvi ja juomavedeksi.Vaunun oma säiliö kuitenkin reisussa tulee täytettyä mistä milloinkin joten meillä käsienpesu ja WC ovat suurin käyttötarve vaunun vesijohdosta.Puuro ja kahvi keitetään erillisestä vesiastiasta otettavasta vedestä.

NEVALAINEN TIMO 21.04.2014 09:54

Kiitoksia vastauksista. Olen ollut karavaanari vasta viime vuoden elokuusta alkaen, joten käytännöt ovat vielä vähän hakusessa. Himoksen pohjoisrinteiden karavaanarialue oli tosi siisti ja sauna oli hyvä. Vesitankkausta en vain löytänyt. Mutta se 30 litraa vettä, jonka maltoin dieselin tankkauksen yhteydessä liruttaa Marjalassa, riitti koko viikonlopuksi. Kahvivedet meillä on ollut eri astiassa jo alusta alkaen. Kun olen yrittäjä itsekin, tiedän ettei mikään ole ilmaista. Kuten aloitusviestistäni selvisikin, meillä oli tarkoitus mennä kahville ja täydentämään ruokavarastoja sellaiselle asemalle, josta saamme vesitankin täyteen. Tuolta "omalta" abc:ltä, olen joskus kiirelähdössä ottanut pelkästään vettä, mutta joskus ostan myös kaasua ja elintarvikkeita. Ongelma pienenee nyt kun pakkaset ovat ohi. Vesitankki ei ole enää tyhjä joka kerran reissuun lähdettäessä.

Nevalaiset huom! Nevalaisten sukukokous Valtimolla sattuu sopivasti Lieksan Vaskiviikon lopetusviikonlopulle, joten ajakaa ensin Lieksaan muutamaksi päiväksi ja sitten lauantaina 2.8. on vain 80 km ajo Valtimolle.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.