UUDET TUULET HIMANGAN SAUTINKARILLA

PALDANIUS HEIKKI 09.04.2014 07:39

Sautinkarin Matkailuvaunuyhdistys ry. on vuokrannut Kalajoen kaupungilta Sautinkarin matkailukeskus-alueen yhdistykselle. Toimintaa pyöritetään pää-asiassa talkoovoimin. Paikka sijaitsee etelän suunnasta tultaessa n.40 km Kokkolasta 8-tietä pojoisen suuntaan Himangalla 30.km ennen Kalajokea. Paikka on erittäin kauniilla paikalla Lestijoen yhtymäkohdassa mereen, alue on ollut aikaisemmat vuodet yrittäjävetoinen. Alueella on n 200 vaunupaikkaa, suurin osa sähköistettyjä, uudehko huoltorakennus, leikkikenttä ym.. Hyvät retkeilymahdollisuudet niin patikointiin kuin myös vesilläliikkumiseenkin. Mainio rauhallinen paikka yön yli lepäämiseen kuin myös pidempiaikaiseen oleskeluun. Aurinkoista ja lämmintä kesää odotellessa toivotamme karavaanarit tervetulleeksi Himangan Sautinkarille!

PULKKI MARTTI 09.04.2014 09:47

Olikohan tämä kuva sieltäpäin(muistaakseni)

SIIVOLA SEPPO 09.04.2014 11:24

Oliskohan Ohtakari kuvanpaikka, aikalähellä kuitenkin Sautinkaria.

HAAPANEN TIMO 09.04.2014 12:13

Sautinkari katsottuna Lestijoen toiselta puolelta: http://goo.gl/maps/iRZBF

Ja nyt kämppärin puolelta; tosin aivan perille ei pääse: http://goo.gl/maps/gIcdQ

http://www.sautinkari.net/

@timppa

NYBERG JYRKI 09.04.2014 12:59

"Siellä voi joutua postivenesoutuun." Vuosia sitten satuttiin Sautinkarille Himangan kyläjuhlien aikaan, kovasti ohjelmaa koko kylän täydeltä. Joella oli postivenesoutukisat, eräästä veneestä puuttui yksi soutaja, eikun nykäisivät meikäläisen vaunulta mukaan. Ei nyt ihan voitettu mutta ei oltu viimeisiäkään, mutta hauskaa oli. Viimekesänä viimeksi pistäydyttiin Sautinkarilla, hieno paikka ja uusia vaunupaikkoja ja huoltorakennus oli tullut edellisen käyntimme jälkeen. Suosittelen, Lennu

PÄÄKKÖNEN ESA 09.04.2014 13:54

Heippa

Oliko perinteinen suomalainen soutukilpailu. Iltalehti uutisoi

Katsojat ehdottivat Prisma Studion toimitukselle lähes kolmeasataa vitsiä, joista toimitus ja joukko suomalaisia huumoritutkijoita karsi kymmenen parasta yleisöäänestykseen. Noin neljätuhatta ääntä keränneen äänestyksen ylivoimainen ykkönen oli tämä vitsi:

Suomalainen ja japanilainen yritys päättivät järjestää vuosittain soutukilpailun 8-miehisin joukkuein. Molemmat joukkueet harjoittelivat pitkään ja kovaa. Kun kilpailupäivä tuli, molemmat joukkueet olivat mielestään huippukunnossa, mutta japanilaiset voittivat ylivoimaisesti kilometrillä.

Tappion jälkeen suomalaisten joukossa vallitsi tappiomieliala. Yrityksen korkein johto päätti kuitenkin, että imagosyistä heidän olisi pakko voittaa seuraavan vuoden kisa. He asettivat projektiryhmän ratkaisemaan ongelmaa. Pitkien analyysien jälkeen ryhmä havaitsi, että japanilaisilla oli seitsemän soutajaa ja yksi mies peräsimessä kun taas suomalaisilla oli yksi soutaja ja seitsemän perämiestä.

Tässä kriisitilanteessa johto osoitti huomattavaa toimintakykyä. Päätettiin palkata konsultit tutkimaan oman joukkueen koostumusta. Muutaman kuukauden työn jälkeen asiantuntijat tulivat siihen johtopäätökseen, että joukkueessa oli liian monta ohjaajaa ja liian vähän soutajia.

Asiantuntijoiden raportin perusteella yrityksen johto teki välittömästi muutoksia joukkueeseen. Nyt joukkueessa oli neljä perämiestä, kaksi yliperämiestä, joukkueenjohtaja ja soutaja. Lisäksi soutajan motivoimiseksi kehitettiin bonuspistejärjestelmä.

"Meidän on laajennettava hänen työnkuvaansa ja annettava hänelle enemmän vastuuta."

Seuraavana vuonna japanilaiset voittivat kahdella kilometrillä. Suomalainen joukkue erotti soutajan huonoon työsuoritukseen vedoten, mutta maksoi kuitenkin bonuksen johdolle sen osoittamista ponnisteluista.

Ensi vuotta varten suomalaiset ovat nyt kehittämässä uutta venettä.

LAPPALAINEN AARO 09.04.2014 19:55

Toivottavasti? Kävimme viime kesänä ja siitä käynnistä ei jäänyt mitenkään houkutteleva kuva. Kun menimme toimisto oli kiinni, kyselin aukeamisesta lähellä olevalta naishenkilöltä, hän oli leikkaamassa ruohoa, vastaus"visi minutia". Odottelimme viisi jopa viisitoista minuuttia toimistolle ei henkilökuntaa tullut aikamme odotettua siinä P-paikalla kahviosta tuli mies-henkilö ja kertoi ,että siellä kauempana oleva alue on varmaankin melko täynnä, mutta siihen heti portin jälkeen vasemmalla olevalle nurmikolle voi leiriytyä ja neuvoi missä on "huoltorakennukset",ne oli ne rakennelmat siinä nurmialueen toisessa laidassa. Hän pahoitteli kylläkin ,etteivät kyseiset tilat ole mitenkään erikoisen hyvä- kuntoiset. No toimistokin aukesi ja sain hoidettua maksupuolen, mutta siinäkään vaiheessa ei tämä henkilö maininnut noista "uudehkoista "huoltotiloista. Aamulla kierreltiin alueella ja todettiin, että kauempana oleva alue oli ilmeisesti kausipaikkalaisten hallussa, samoin ne paremmat huoltotilat. , Tästä käynnistä ei jäänyt mitenkään uudelleen kutsuvaa kuvaa. Tämä oli meidän kokemuksemme ja näkemyksemme, varmaan monella on aivan toisenlaiset muistot paikasta.

PALDANIUS HEIKKI 10.04.2014 19:21

Kuten otsikossa mainitaan, nyt puhaltaa uudet tuulet Himangan Sautinkarilla. Viime kesänä paikka oli vielä yrittäjävetoinen, nyt yhdistys hoitaa homman. Alueella ei ole erikseen alueita eikä huoltotiloja päiväkävijöille ja kausipaikkalaisille. Mainitsemassa "kauempana olevalla alueella" on varattu paikkoja myös ns. päiväkävijöille ja "uudehkot" huoltotilat ovat kaikkien käytettävissä. Pahoittelemme saamaanne kokemusta vierailustanne Sautinkarilla, ja toivotamme teidät kuten kaikki muutkin matkailijat tervetulleeksi alueellemme. Tulee (iltasanomien ennusten mukaan) lämmin kesä, Sautinkarilla on kiva pulahtaa mereen tai Lestijokeen vilvoittelemaan auringonoton lomassa. Kalajoen Jukuparkin vesipuistoonkaan ei ole kuin n.20 km matkaa, lapsiperheille mahtava paikka. Toivottavasti tulevalta matkailukaudelta ei jää kenellekään ikäviä muistoja/kokemuksia Sautinkarilta!

TERVO JARI 10.04.2014 20:21

Myötätuulta Sautinkariin, . . .

http://www.sautinkari.net/

http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/361994/Sautinkari-karavaanareiden-hoidettavaksi-aluetta-uhkasi-sulkeminen

VÄLIAHDE JUSSI 11.04.2014 08:48

Tämän oli joskus 70 luvulla Oulun alueen vierailukohde alue, sinne Talosen Pekan johdolla ajettiin.Kuka mitäkin kautta. Myöskin MP Kokoajo tiimoilta tuolla tuolla on tullut käytyä. Onko muuten SFC paikka? Ei muuta kuin, kovasti onnea älkää antako lähinpiä rantoja valta noiden kausipaikkalaisten jos,vieraat meinaatta saada viihtymään alueella. Kyllä siellä tilaa on. Kiva oli ja on käydäkkin.

HOLLÄNDER TIMO 22.04.2014 20:41

Hienoa että Sautinkari alkaa kukoistamaan. Meinaan Kalajoelle ei pirukaan majoitu kun iso perhe. Hinta kaamee. Siks olemme aina jääneet Sautinkarille koska soppeli matka siitä ajella päiväseltään kalajoelle. Tulemme vastedeskin sinne kun sinne suuntaan tuloa ja mikä hienointa. Nyt sfc-alue :)

KINNUNEN OLAVI 25.04.2014 18:16

Käytiin Sautinkarilla pääsiäisen vietossa,kiva porukka ja paikat kunnossa.Tullaan kesällä uudestaan!

TAMMINEN MIKKO 28.04.2014 16:44

Kokko treffeillä viimeksi käyty joskus aikoja sitten pari kertaa. Siis prätkällä ja kivaa oli.

PALDANIUS HEIKKI 01.05.2014 09:42

Harmi että tänä vuonna emme päässet yhteiseen sopimukseen Kokko-treffen järjestäjien kanssa ko.tapahtuman järjestämisestä Sautinkarilla. Emme voineet lähteä sponsoroimaan tapahtumaa sulkemalla aluetta lähes viikoksi ainoastaan motoristien käyttöön, katsotaan vuoden päästä asiaa uudelleen. Motoristit ovat jatkossakin tervetulleita alueelle nauttimaan Sautinkarin matkailukekuksen antimista hyvine harrastusmahdollisuuksineen milloin heille itselleen parhaitten sopii.

TAMMINEN MIKKO 03.05.2014 10:01

Oliskohan siellä vielä nättejä tyttöjä myymässä palvikyljyksiä muurikkapannulta? Terveisiä tytöille!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.