Sport resort Ylläs, tyly asenne vieraisiin

MANKISENMAA HANNU 06.03.2014 22:49

Käytiin hiihtolomalla ylläkselle pitkästä aikaan. Caravanpaikka oli varattu hyvissä ajoin ennakkoon. Alueelle tultaessa, jokaisen ajoväylän varressa oli kyltti. Caravan alueella koirien ulkoiluttaminen ehdottomasti kielletty, jossa oli kuva koirasta joka kakkaa ja siinä punainen ympyrä ja vinoviiva yli. Kyltit olivat uuden näköisiä, liekkö tarkoituksella tehty hiihtolomalaisia varten Ilmottauduin respaan ja kysyin, pitääkö koira kantaa sylissä pois caravan alueelta, ettei se vaan pissaa. Kakat jokainen koiran omistaja kerää aina pois caravan alueelta ja muualtakin jos on fiksu. Kuitenkin kausipaikkalaisilla oli itselläkin koiria. Yli siisteydestä ei ollut kyse, kun tupakinnatsoja ja pikku roskaa oli vaunualueella. Kausipaikkalaisilla ei turvaväli-asiat olleet oikein tiedossa, kun meidän varaamassa paikassa vaunu oli pitkittäin ajoväylään nähden ja vetoauto seisoi meidän varaammalla paikalla, ei muuta kuin respaan ja vaihtamaan paikkaa. Viikon aikana nämä kausipaikkalaiset eivät tervihtineet vaunualueella, vaikka itse tein aloitteen. Saunalla oli puhekavereita ja kun juttuun päästiin, niin selvisi että itsekkin he ovat tulleet muualta ylläkselle. Ihmetyttää miten voi olla tälläisiä "kuppikuntia", kun vuosien aikana on tullut käytyvä kymmeniä eri caravan paikkoja. Onneksi fiksumpia alueita on olemassa. Onko sinulla kokemuksia "tylyistä" kohteluista ja miten suhtaudut niihin?

KARJALAINEN ALPO 07.03.2014 06:37

Kyllä on kokemusta tylyistä kohteluista monillakin alueilla. Minä vastaan tylyyteen tylyydellä.
Annan olla jokaisen paskan tärkeän omissa oloissaan, mitäpä sitä kannattaa tuppaantua kenenkään reviiriin.

EEROLA TEEMU 07.03.2014 11:06

Alpon kanssa samaa mieltä. Paikan nimellä ei ole merkitystä, koska tyly ja itsekäs ihminen on sitä paikassa kuin paikassa. Kun kysäisee vaikka jotain pientä asiaa ystävällisesti alueella tai saunassa toiselta vaanarilta,, eikä saa siihen mitään vastausta, niin ei siitä kannata pultteja ottaa. Isoon joukkoon mahtuu aina jokunen mielestään kovin tärkeä tai vajaataitoinen ihminen. Niin ne sitten makaa kuin petaakin, mutta meikäläinen unohtaa sen tyypin omilleen.

Joskus tullut ihmeteltyä, että noilla rajoittuneilla pitää olla peltiä välissä jos nostavat kättä vastaan tullessaan liikenteessä; kasvo- ja puhekontakti on jo liikaa vaadittu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.