PIHAPARKKI

MERIKALLIO VELI-PEKKA 18.02.2014 10:49

Tähän olisi tarkoitus koota paikkoja, joissa karavaanarit tarjoavat omasta pihastaan vastavuoroisuus-periaatteella (ei rahastusta) toiselle karavaanarille paikan.

Osoite, puhelinnumero ja tarjotut palvelut. Aloitan malliksi, kehitelkää.

Haikantie 41, Jyväskylä, Muuratsalo

0440 212412

Sähkö, sauna, vesi ja tyhjennykset, vene kesällä (olemme Päijänteen rannalla) ja hyvät ulkoilumaastot.

SILMUNEN HANNU 18.02.2014 11:28

Idea on minusta loistava, mutta mietin jotta pitäisikö siirtää jäsenosion alle, jonnekin "suljetulle" puolelle, että mukaan uskaltauisi enemmän ihmisiä.Olen saanut sen käsityksen, että ihmset ovat keskimäärin todella varovaisia antamaan puh.numeroitaan ja osoitteitaan julkisesti?

Sitä pohdin myös, että mitä tuo vastavuoroisuus käytännössä tarkoittaa, eli onko niin, että ne,jootka asuvat kerros- tai rivitalossa tai pienipihaisessaok-talossa, eivät voi tarjottuja paikkoja käyttää, kun eivät voi tarjota toisille mahdollisuutta yöpyä omalla pihallaan? Vai voisiko hyvää laittaa kiertämääm myös jollain toisella , itselle sopivalla tavalla?

Ja vielä, olisko parempi olla antamatta osoitetta, ellei halua jonkun tulevan ei sopivalla-hetkellä pihaan, tarkistamaan, josko paikka on kiva, vapaa tms, ilman etukäteis-soittoa..eli olisiko pelkkä puh.numero parempi, ja osoitteen saisi vain, jos paikan tarjoajalle sopii tuo ajankohta. Vaikka saahan ne osoitetiedustelusta mutta kuitenkin....?

Ja sitäkin voisi olla hyvä miettiä, että mihin kellonaikaan asti paikan tarjoajalle saa soittaa tai paikalle saapua, ja sopiiko pihaan myös vaunulla vai vaan autolla, ja kuinka pitkällä ?

t.Kaarina

ROSTEN MIKA 18.02.2014 12:25

Stenbrontie 196 10140 Päivölä (naviin kannattaa laittaa Inkoo)

0500-945088

Sauna, sähkö, vedet ja tyhjennykset. Mahtuu isollakin yhdistelmällä. Ulkoilumaastona metsä / peltomaisemaa

T. Mika

SILMUNEN HANNU 18.02.2014 13:33

ja vielä, voiko tulla ympäri vuoden, kaikkina päivinä ja kauanko etukäteen tulosta pitää sopia?

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 18.2.2014 klo 13:40:10 Anteeksi jos nyt sotken näillä kommenteilla ketjun, jos asiasta ei sen enempää haluat keskustella, ehkä mun olisi pitänyt aloittaa ihan oma ketju asiasta keskustelua varten!

t.Kaarina

VÄLIAHDE JUSSI 18.02.2014 14:52

Tätä vastaavaa toimintaa on harjoitettu ijät ja ajat 2cv kiltassa,rekikoira hommissa ja ladakerhossa. Pitää vain soittaa että, ollaan tulossa jotta,saa saunanläpimäksi ja ruuat pöytään jos niitä halutaan. Näissä kerrostaloissa ei nuo koirahommat oikein onnistu asuntovaunujen ja autojenkin kanssa on vähän niin ja näin.

POKKINEN TAPANI 18.02.2014 15:33

20km Oulusta pohjoiseen.

Uuvenperäntie 33 Kello Kiviniemi 045-6327481

Vesi sähkö, ym.

Kun kyseessä on sauna kuin kalahullun piha niin savusauna lämpiää sovittaessa.

-tapani-

PUROJÄRVI ERKKI 18.02.2014 15:47

Olikohan ne nyt karavaani info-nimiset sivut(nyt kuollut ja kuopattu) jossa yritettiin vastaavanlaista, nimellä vieraanvaraiset karavaanarit. Ei oikein saanut tulta. Kaarina kyllä otti ihan varteenotettavia asioita esille. Itse kyllä olen varovaisen kiinnostunut ja vaatimaton paikka olisi kyllä tarjotakin, kunhan saataisi jonkinlaiset pelisäännöt sovittua.

EEROLA TEEMU 18.02.2014 17:10

Suomen 2CV Killalla on 70- luvun puolivälistä lähtien - edelleen laajenevana- ollut "maailmanlaajuisessa jakelussa" Apua- Help kirjanen, missä tarjotaan saman mielisille rättäristeille ja miksei myös muille Citroen ihmisille erilaista apua. Mm. korjausta, hinausta, varaosien saantia, majoittumista ja paikallisten nähtävyyksien esittelyä. Mukana palvelussa on satoja ihmisiä kymmenistä kerhoista ja maista eri puolilta maailmaa.

Olin mukana itsekin pitkään ja kaikki mainitut palvelut tulivat tutuiksi. Joitakin kertoja olin yhteydessä itsekin ulkomailla Helpin vapaaehtoisiin ja saimnme sekä apua että palveluja Euroopan lisäksi USA:ssa ja NZ:ssa liikkuessamme.

Koska kyseessä olivat "saman aatteen harrastajat", niin jo pelkkä tapaaminen oli antoisaa. Kyseessä tässä palvelussa ovat yleensä nuoret tai nuorenmieliset ja muutenkin välittömät ihmiset; vähän lumilautailijoiden tyyliin.

Kuten Kaarina edellä kertoi, niin sitoutuminen tuo mukanaan myös vastuuta ja muita velvoitteita. "Tilanne voi tulla päälle" kesken viikonlopun, kun ollaan saunomassa tuttavien kanssa. Edessä saattoi olla aamutunneille kestävä vetoakselin vaihtaminen kotipihalla tms. Kieltäytyminen "hädän hetkellä" ei oikein sopinut konseptiin.

PIHAPARKISSA on kyseessä rajoitetumpi tarjous kotimaisille karavaanareille. Voihan siinäkin toki "vieraat saapua kesken perhetapahtuman" pihaan. Eräillä vierailla ei välttämättä ole kovinkaan kiire jatkaa matkaansa, jos ilmainen järvenranta saunoineen maittaa. Tästä paras kokemus, kun saksalaispariskunta tahtoi viettää pariviikkoisen lomansa tukikohtanaan kotimme. Jotkut säännöt on todellakin tarpeen laatia. Meitä ihmisiä kun on niin moneen lähtöön. Ehdotus on hieno ja kannatettava.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 18.02.2014 18:43

Kaarinalla hyviä ja varteenotettavia ehdotuksia, kehitellään.

Nuo osoite ja puhelinnumerotiedot ovat julkisia (pääsääntöisesti), osoite ehkä siksi hyvä, että voi etukäteen google mapsillä surffailla minkälaista seutu on.

Liian tiukkoja sääntöjä ei kannattane tehdä, kaikkihan me olemme fiksuja karavaanareita ja tiedämme miten vieraassa pihassa käyttäydytään. Tarkemmin asioista voi sopia puhelimessa.

Itse miellän asian siten, että tarjoan karavaanarille pihaparkkipaikan pikkupalveluineen, mutta en häiritse heidän touhuiluaan ja enkä tule itsekään häirityksi omissa touhuissani. "Talo elää tavallaan, vieras kulkee ajallaan".

Tuo siirto tuonne suljetulle osastolle saattaisi olla järkevää joidenkin mielestä, itse hyväksyn villitkin.

Käyttäjän lisäys viestiin 18.2.2014 klo 18:48:03 Niin, tuo vastavuoroisuus voisi tarkoittaa karavaanareiden keskinäistä solidaarisuutta ja sitä, että kukaan ei rahasta. Ei sen pitäisi sulkea ketään ulkopuolelle, ellei itsellä ole mahdollisuutta tarjota omaa pihaparkkia.

POKKINEN TAPANI 18.02.2014 19:11

V-P, olet ajatusvaras!

Tosin toit ajatukseni esiin hieman diplomaattisemmin mitä olisi itse näpytellyt.

Perus lähtökohta on kuitennii niin, että Talo elää tavallaan ja Vieraat kulkee ajallaan. -tapani-

ROSTEN MIKA 18.02.2014 19:43

Hyvin puhuttu Vee-Pee ja Tapani , juuri näin ! Eiköhän kaikilla tuo maalaisjärki toimi? (toivottavasti)

Tiedän kaverin kautta kuinka tuo rättäri 2cv kilta toimii ja se toimii loistavasti !

T. Mika

KARJALAINEN ALPO 19.02.2014 08:00

Todella mielenkiintoinen idea tämä pihaparkki.

Vastavuoroisuuskin on hyvä ajatus, mutta jos sitä ei ole mahdollisuus tarjota esim ahtaa pihan takia.

Jos käyttäisin pihaparkkia niin olisin itse valmis maksamaan suoranaiset kulut; esim sähkön mittarin mukaan, mahdollisen saunan ja veden.

SUOKKO OIVA 19.02.2014 11:26

Nyt kun taas tuo "aikapankki" tuli uutisissa esille niin syntyykö tässä nyt veroytettavaa tuloa ja jos kuluista suoritetaan rahallinen korvaus niin kuuluuko se jo sitten elinkeinoharjoittajan toiminnaksi jossa taas on omat säädöksensä :(

JANHONEN MATTI 19.02.2014 11:56

Räättäreillähän tämän tyylistä toimintaa on ollut ja vaikka Jehovan todistajilla jotka toimii samalla tyylillä kun tiepalvelu Euroopan maissa. Jos joku joutuu hätään tai vaikka kolariin niin lähin uskonveli hälytetään auttamaan.

VÄLIAHDE JUSSI 19.02.2014 18:05

Tässä tulee semmoinen tunto että, annoin sijoille helmiä,kaduttaa kun,puhuin tuosta rättärikiltan hommasta.

JANHONEN MATTI 19.02.2014 19:31

Jussi tiedossa on ollut.

TIENVIERI SOILE 20.02.2014 08:08

Kyllä tässä pohtimista riittää. Minusta pihaparkki tarkoittaa pääsääntöisesti sitä, että saa rauhallisella pihalla nukkua yön yli. Sähkö varmaan useimmilla on antaa. Mutta sauna ja muut palvelut on jo eri asia. Meillä on sitä varten hyviä karavanalueita, mutta kaikki ei ole aina auki ja ihan etelässä niitä on harvassa. Tämä keskustelupalsta voisi toimia niin, että viikkoa ennen kyselisi, mihinpäin tarvii parkin. Tällöin sitä tarjoavat voisi ilmottautua.

VÄLIAHDE JUSSI 20.02.2014 09:21

Minusta tämä puskaparkki ja yönyliparkki on syytä otaa tosissaan jossain, keskeisillä karavaanarialueillakin.Mieluumin sitä 5€urosensa tähän tomintaan antaa kuin,jollekin ABC:lle.

SUOKKO OIVA 20.02.2014 09:51

Kerropas nyt mulle Jussi miksi pitäisi ajaa kirkonkylän Abc.lta tai uimahallin p-paikalta kymmeniä kilsoja keskelle ei mitään nukkumaan muutamaksi tunniksi. Pelkän aatteenko takia?

JANHONEN MATTI 20.02.2014 11:50

Veli-Pekan ehdotus kertoo juuri entisen leirialuekeskeisen yhtenäiskulttuurin hajoamisesta. Leirialueita ehdotettu toiminta ei sinällään uhkaa mutta suuntaa omalta osaltaan matkaparkkien tavoin kasvua kokonaan uusille alueille. ihmiset ei pelkää toisiaan vaan ne verkottuu. Siitähän juuri nämä kaiken maailman naamakirjat ja vitterit kertoo omaa kieltään.

Maailmalla on levinnyt huomattavasti pidemmälle menevä majoitustoiminta - asuntojen vaihto - jossa perheet vaihtaa asuntoja keskenään loman ajaksi.

Yleissuuntaus tulee olemaan se, että matkaparkit yhä useimmin on kaupungeissa tai niiden liepeillä tai aivan kohteen vieressä, tukeutuvat jo olemassa olevaan infraan ilman kalliita investointeja. Suomi seuraa tässä muun Euroopan esimerkkiä.

Uskon siihen, että matkaparkkitoimintaa harjoitetaan jatkossa lisääntyvässä määrin win-win -periaatteella jossa molemmat osapuolet kokee hyötyvänsä. Asiakas = karavaanari on tyytyväinen ja palvelun tuottaja, huvipuisto, hotelli-ravintola, kylpylä, laskettelukeskus, kauppakeskus, huoltoasema, luontokeskus, maatilamatkailuyritys, jne. kokee saavansa kohtuullisen korvauksen palvelustaan.

VÄLIAHDE JUSSI 20.02.2014 19:35

Oiva Nyt olet käsittänyt asijat ihanväärin esim. Lintulahti SFC olisi mukavasti 4tie varressa,mutta siinä ei ole yönyli parkki mahdollisuutta,mutta Äänekoskella on 5€ yö sähkölläkin. Oulun ja sen ympäritö keskuksissa on noita puskaparkki alueita melkopaljon. Minä näen tämän toimintamme omilla turvallisilla alueillamme suureksi matkailu valtiksemme jolla, osaltamme saatamme maamme nousuun. Tässä olisi hyvä tai huono paikka myydä rengasmatka esim 260€ käsittää 3 kpl SFC aluetta 2vrk alue sisältää saunat sähkön ja jätehuollon. Alueelle saa tulla vain M-autolla tai matkailuvaunu yhdistelmällä. Mutta auto hotellit kielletty.

KARJALAINEN ALPO 20.02.2014 21:09

Minä olen varmaankin täysin pudonnut kärryiltä??.

Kun Jussi kirjoittaa, että Lintulahden SFC-alueella ei ole yön yli mahdollisuutta.

Kyllä minä ainakin olen siinä yhden yön yli ollut. Ystävällinen palvelu ja saunassa sain olla itteäni paremmassa seurassa. Vieressä istui itte Ahosen Jouko.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.2.2014 klo 21:10:06 Mutta eihän tällä ole taaskaan mitään tekemistä Pihaparkin kanssa, josta otsikossa on kysymys.

ASIKAINEN MATTI 20.02.2014 23:28

Yön yli-paikka tarkoittaa sitä, että kun tulet klo 21 jälkeen ja poistut ennen klo 9, niin saat palvelut alennettuun hintaan. Tämä mahdollisuus on muutamilla alueilla.

VÄLIAHDE JUSSI 20.02.2014 23:33

Alpo Saahan siellä toki yötä olla ja paikan palveluistakin olen ihan samaamieltä mutta tarkoitin vain erillisaluetta jossa, voisi piipahtaa häritsemästä toisia. Tällä asijalla ei todellakaan ole mitään tekemistä pihaparkin kanssa, vastasin Soilen juttuun,hänen sukunimensä sattuu kuin,nappi silmään tähän, asijaan.Tienvieri.

POKKINEN TAPANI 21.02.2014 09:26

Luulisi sen olevan itsestään selvää, että pihaparkki tässä tapauksessa on yhden yön yli piipahdus. Paha vain, mutta kun ihmisiin tutustuu niin joistain voi ajan saatossa, jopa lyhyenkin ajan, jälkeen tulla ystäviä. Toisista ei ystäviä saa edes Kissalan poikien liimalla, ei vaikka olisivatten sukulaisia. tapani-

KIILTOMÄKI MARTTI 22.02.2014 18:18

hyvä ajatus tuo pihaparkki!! taas vaan tää keskustelu rönsyää ihan asiattomuuksiin asti. tarjoaisin mielelläni omaa pihaa jollekin matkailua harrastavalle yöpaikaksi, mutta vanhuuttani kerrostaloon muuttaneena ei sellaista ole tarjota. itselle "laadukkaalla leirintäalueella" ei ole tarvetta, mieluummin majailen vaikka puskaparkissa ja matkaparkit ovat jo luksusta eikä kysymys ole siitä, että olen ostanut liian kalliin auton eikä rahat riiträ leirintäalueille, kuten jotkut tällaisesta ajattelevat. niillä alueilla ei vain ole yksinkertaiseti mitään minulle! tällaisiakin matkaajia on. enkä varmaan ole ainoa. karavaanareiden jäsenyydestä on silti minulle paljon hyötyä... täältä saadut vinkit, jäsenlehti, jäsenetuja ym ym. no niin paraskin asiattomuudesta arvostelija... itse rönsyän ihan aiheen ulkopuolelle! sorry! :) siis pääasiaan... keskustelun avaajan ajatus on hyvä! ehkä en itse niitä kuitenkaan kehtaisi käyttää, kun ei ole vastaavaa tarjota. tuo uusien tuttujen ja ajanmyötä ystävienkin löytäminen on varmasti yksi ajatuksen positiivisista vaikutuksiata.

POKKINEN TAPANI 22.02.2014 18:45

Kiiltomäki Martti, aistin sinussa suurta hengenheimolaisuutta ja toivon sinusta mieluisaa pihaparkkilaista, jos ja kun tännepäin matkoillasi eksyt. -tapani-

KIILTOMÄKI MARTTI 22.02.2014 19:54

kiitos Tapani kutsusta... ei tiedä vaikka joskus poikkeankin! pitää panna osoite muistiin. martti k

POKKINEN TAPANI 22.02.2014 20:05

Niinpä Martti. Nöyränä, eli ilolla odotan yhteydenottoasi. -tapani-

VÄLIAHDE JUSSI 22.02.2014 23:55

Kiintomäki Älä ota liian raskaasti näitten juttujen rönsyväviäasijoita. Tässäkin asijassa on tuo YV hyvä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.