Pääkaupunkimme, kuinka sen koemme ?

KUJANPÄÄ MARKKU 10.01.2014 21:04

Mun mielestä Helsinki on muuttunut edukseen, eikä häpeä city-olemuksellaan vastaavan kokoisille euroopan metropoleille.

LAUKKANEN MAURI 10.01.2014 21:14

Minäkin kuten moni muukin on syntynynyt sinne Pääkaupunkiiin,mutta olen kai syrjäytynyt ihminen kun en näe siellä mitään hyvää!.

Olen juossut HCM- maratonin useita kertoja ,sukulaiset tuttavat ja poikakin asuu siellä mutta ei hyvä.

Sanon usein eukolle kun lähdetään ajelemaan,lomailemaan piirongilla että kun keula on etelään päin kuskia ei naurata,mutta kun mennään itään tai pohjoiseen elämä on juhlaa,kukahan tuonkin asian osaisi selittää miksi näin,minä en.

KANTOLA TIMO 10.01.2014 21:18

Olisipa vaan keskeisellä paikalla "Stellplatz" matkailuautoille. Ennen yövyttiin Stadionin parkkipaikalla, mutta kenttä tyhjeni kun se muuttui maksulliseksi.

Olisi hienoa, kun jonain päivänä olisi paikka, jonne kurvata ja voisi ostaa sähkön automaatista.

ROSTEN MIKA 10.01.2014 21:28

Juu sen verran olen määki syrjäytyny vaikka siellä syntyny ja joitain vuosia asunutki. Nyt 7 vuotta inkoon kuningaskunnassa ja en ole muistaakseni 2-3 vuoteen hesan puolella käynytkään. Paniikkiraja on kehä 2, siinä saa mun mielestä tehdä uu käännöksen vaikka moottoritiellä. Jos täällä kyliltä jotaan en löydä niin auton nokka länteen ja karjaalle tai tammisaareen ostoksille. Ja huomen aamusta nokka länteen ja turun messuille. T. Mika

VALORANTA JUHA 10.01.2014 22:15

Vanhana paljasjalkaisena, nyt 6 vuotta pois olleena en kaipaa koko kylää. Hgin keskusta ei vedä vertoja eurooppalaisille isolle kaupungeille, joissa on säilytetty historialliset ja arkkitehtooniset paikat, vaikka näillä kaupungeilla olisi tarpeen uudistua. Hgissä on revitty surutta arvokasta historiaa, jotta saataisi kaiken maailman Kikkelhaimin museota yms muuta järjetöntä, mutta veronmaksajathan sen maksaa. Ainoa seikka joka on viime aikoina parantunut, on vähentynyt liikenne määrä, mutta sekään ei johdu kaupungin tekemistä päätöksistä.

KAASINEN PERTTU 10.01.2014 22:32

Olen samaa mieltä edellisten kanssa nyt on menossa täydennys rakentamisbuumi ehkä guggenheimi rantaan on sitä pahimmillaan. Muistakaa että enimmäkseen nämä kaupungin päättäjä/suunnittelijat ovatkin enimmäkseen muualta tänne muuttaneita.

JANHONEN MATTI 11.01.2014 10:02

Helsinki vetää vertoja mille tahansa Keski-Eurooppalaiselle pääkaupungille. Paljon mainettaan parempi kaupunki.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 11.01.2014 10:52

Kesäinen Kallio ja Espa-kauppatori virikkeellisempiä kuin esim. nyky-Budapest.

Ensi kesänä taas viikon retki Helssinkiin, fillarilla ehtii katsastaa runsaasti mielenkiintoisia kulmia ja kujia.

AHJOS TIMO 11.01.2014 12:56

Eräs Lontoossa asuva pankkimies tuli 1980-luvulla työmatkalle Helsinkiin ensimmäistä kertaa elämässään. Diplomaattien tavoin hän halusi heti sanoa meille isännilleen jonkin myönteisen havainnon Helsingistä ja lausui: "Helsingin maanalainen on selväpiirteinen." Siihen aikaan Helsingissä oli vain yksi metrolinja rautatieasemalta Itäkeskukseen! Olihan se todella selväpiirteinen Lontoon sekavaan metroverkkoon verrattuna!

Kuitenkin eräs työpaikkani nuori mies meni kerran vahingossa väärään junaan. Hänen piti ajaa metrolla Hakaniemestä rautatieasemalle, mutta joutui Kulosaareen eli aika kauas väärään suuntaan. Nykyisin lähimpänä on Sörnäisten asema, mutta sitä ei ollut silloin vielä avattu käyttöön.

ANTTILA MARKKU 11.01.2014 13:08

Minulla on myöskin ollut ajatuksena fillariretki hesassa.Hyvät pyöräily olosuhteet ja tosi paljon sellaista nähtävää jota rautatieaseman ja länsisataman kautta kulkeva ei huomaa.Polkupyörä on sillai hankala jos jättää tukikohdan Rastilaan niin sen pyörän kuljetus kaupungille on aika hankalaa,etenkin jos et ole mikään himopyöräilijä.

ESKOLA PENTTI 11.01.2014 13:13

Eipä muuta, kuin fillari metroon ja menoksi!

https://www.hsl.fi/ohjeita-ja-tietoja/kestavat-kulkutavat/pyoraily-ja-kavely

SUOKKO OIVA 12.01.2014 11:11

Pääkaupunkimme on niin helv...sivussa, että sinne täytyy aina lähteä eikä vaan voi poiketa.

ANTTILA MARKKU 12.01.2014 11:30

Minulla oli pyörä mukana yhden kerran kun vein auton huoltoon ja tulin pyörällä paikallisjunaan.Hieman hankalaa seisoa ovisyvennyksessä pyörää tukien.Mutta mahdollista.

KURVINEN ESKO 12.01.2014 11:36

Ei-helsinkiläisenä sanoisin, että Hesa vetää vertoja muun Euroopan pääkaupungeille vaikkakin sieltä puuttuu esimerkiksi Pariisin keskustassa oleva lintutorni ja joitakin muita maamerkkejä. Helsinki pärjää vertailussa erittäin hyvin jos vertaa vaikkapa Osloon, joka on suorastaan ruma kaupunki huolimatta Vigeland puistosta ja oopperatalosta. Kaikkein törkein ilmestys on kaupungintalo. Tämä on minun mielipide asiasta. Esko

KAASINEN PERTTU 12.01.2014 12:07

Edelliseen maamerkin eli korkean talon Hjallis on valmis rakentamaan päättäjät ja osa asukkaista ei halua sitä tänne??

LIIMATAINEN HANNU 12.01.2014 12:47

Eihän Helsinskissä sinänsä mitään vikaa, vain niissä helsinskiläisissä, tai junantuomissa 'tsadin kunteissa', niissä pientä sanomista. Vielä 60-luvulla olivat kohtuullisen inhimillisiä,ne vanhatkin tosikundit! KJON!

LINDBLOM ALF 12.01.2014 20:04

Tsadistako ihan tulevat? Stadilaiset joutuivat 60-70-luvulla muuttamaan maalle kun maalaisisännät nostivat asuntojen hintoja hankkiessaan jälkikasvuilleen asunnon :)

KAASINEN PERTTU 12.01.2014 21:04

Nyt taas rakennetaan liike ja konttoritaloista keskustassa asuntoja. Muuttoliike suuntautuu takaisin stadiin päin. Sen takia kaupungin täytyy rajoittaa ensimmäisen kerroksen liikkeiden muuttamista asunnoiksi.

VÄLIMÄKI JARMO 12.01.2014 21:18

Eihän helsinkiin voi talvella mennä,nehän ajaa päälle.Niillä kun on kesäkeli talvellakin.Ei tartte kun lehdestä lukea montako autoa oli samas läjäs jossain kehällä. JV

ANTTILA MARKKU 13.01.2014 18:57

Minkähän sortin tosentti on pohtinut kuinka saadaan asiakkaat tulemaan keskustan kauppoihin kun pysäköinti on mahdotonta jos aikoo saada rahat riittämään pysäköintimaksujen jälkeen.Ennen sitä ajelee johonkin Jumboon tai Kannelmäkeen josta löytyy melkein mitä vaan.Ne Vutonin laukut taitaa puuttua.

POKKINEN TAPANI 13.01.2014 19:36

Kiistaton tosiasia on, että niin pääkaupunkimme kuin koko sen lähiseutu kasvaa. Suomi on pian kuin Latvia, Riika paisuu ja muu maa autioituu.

En ole nyt muutamaan vuoteen käynyt Helsingin keskustassa, tokkopa ydinkeskusta kauheesti muuttuu. Sama meininki lienee kaduilla kuin ennenkin, net jotka porhaltaa tyhjä katse tukka putkella eteenpäin ovat paikallisia ja haahuilijat käypäläisiä. Ite en rohjoa matkakuljinta veisi aivan ydikeskustaan jos ei välttämätöntä. Ratikka ja metro ovat oivallisia käyttää ja varmasti löytyy jokin Helsinkilippu kohtuu hintaan.

Siellä Tehtaankadun päässä on yksi suosikkipaikka jossa liki aina pitää päästä käymään, jos ja kun tuohon maalikylään eksyn = Aito Turkkilainen Ravintola Ani, siitä Tehtaankadun päästä vas rantaa kohden, voi löytyä myös as-autolle parkkia siitä ikuisen tulen seutuvilta, Neuvostoliiton lahjoittama monumentti rannassa.

Linnanmäki on tietty paikka kautta aikojen. Samoin Korkeasaari josta löytyy parkkia sieltä Mustikkamaan sillan pielestä, josta kävellen Korkeasaareen. Kansallismuseo on hieno paikka, joskin jäänyt yleisöltä unholaan. Kesäaikaan kävisin Hietsussa uimassa. Siitä vaikka kävellen Sibeliuspuistoon. Eila Hiltusen monumenttia ei voi sanoin kuvailla, se kannattaa kokea sen sisään käyden. Siinä Puiston laidassa on myös hyvä mahdollisuus yöpymiseen puskaparkissa. Seurasaarta en jättäisi listalta pois. Hieno kaupunki kaiken kaikkiaan. -tapani-

Käyttäjän lisäys viestiin 13.1.2014 klo 20:24:54 Kun noita vanhoja kotikulmiani nyt kehun niin pystäänpä vielä Etutölössä. Töölöön tori ja sieltä leipäämyyjältä Nurmijärven Leipomon Rahkaviineri, parasta paakelssia mitä tiedän. Tuosta alas Hesperian puistoon ja käänös vasempaan kohden Mannerheimintietä. Ennen Töölönkatua on pieni kahvilaleipomo Hopia, paikka jossa on tunnelmaa.

VÄLIAHDE JUSSI 13.01.2014 22:01

Hyvin onnistunut kyllä siellä on hyvä ajaa.

AHJOS TIMO 15.01.2014 08:50

Olen asunut Helsingissä 4-vuotiaasta alkaen. Tässä eräitä viimeaikaisia havaintoja:

Monta kertaa olen hämmästynyt, että jollekin alueelle on rakennettu kokonainen uusi kaupunginosa kerrostaloja sen jälkeen, kun edellisen kerran siellä autolla liikuin.

Aika monessa paikassa autokaista tekee mutkan siten, että kaistalla pysyäkseen joutuu kääntymään viereistä kaistaa ajavan eteen. Ne ovat vaarallisia paikkoja varsinkin talvella, kun kaistojen maalaukset ovat lumen tai loskan alla. Siinä saa pelätä, huomaako viereistä kaistaa ajava pysyä omalla kaistallaan.

Nyt vuoden vaihteessa kiinnitin huomiota siihen, kuinka paljon liikenteessä oli venäläisin rekisterilaatoin varustettuja autoja ja kuinka hyvin edessäni ajaneet venäläiset osasivat vaihtaa kaistaa juuri oikeassa kohdassa. Ilmeisesti heillä oli hyvät navigaattorit, muuten niitä kaistanvaihtokohtia olisi ollut vaikea hoksata.

JANHONEN MATTI 15.01.2014 11:17

Kun Helsingissä aikoinaan 16 vuotta sompalin niin alussa tarkkailin miten taksit vaihtoi kaistaa. En oppiakseni sitä pientä röyhkeyttä mitä ne harrastaa, vaan sitä miten voi jouhevasti edetä siirtymällä juuri sopivasti sille kaistalle joka vetää.

Koepätkänä voi kokeilla aamuruuhkan aikaan ajoa Erottajalta Etelä-Esplanadia pitkin kauppatorille ja siitä edelleen Pohjoisrantaan. Se menee joko sujuvasti tai sitten ei.

KUJANPÄÄ MARKKU 15.01.2014 18:16

Ihmiset on Stadissa yleensä mutkattomampia ja luonnikkaampia, eikä juttua tarvi alkaa väkisin vääntämään. Landekämpällä rasittaa 'tietotoimistot' joita tuntuu olevan joka nurkalla ja tuntuvat tietävän kaikista kaiken.

HAAPANEN TIMO 15.01.2014 18:16

Kesällä hieno kaupunki. Espan seutu ja tori, kansainvälinen meininki. Löydämme kaupungista aina jotain kivaa katseltavaa tai tekemistä jos sillä mielellä sinne menemme.

Rastilan loistava kämppäri ja sijainti metroaseman vieressä on euroopan kaupunkejakin ajatellen harvinaista. Eivät ymmärrä päättäjät mitä tekevät jos sekin kenttä taloilla täytetään.

@timppa

ANTTILA MARKKU 16.01.2014 11:12

Voidaan vain hämmästellä että Helsinki on näinkin kauan antanut alueen olla.

JANHONEN MATTI 16.01.2014 16:42

Johtuisko siitä, että on Eteläranta 10 ja meren välissä. Jos siihen tulee rakennus niin peittää merinäköalan.

HAAPANEN TIMO 16.01.2014 17:24

Markku varmaankin kommentoi mun Rastilaani. Komea on saunoa siellä Eteläranta kympin yläkerrassa. Takavuosina siellä oli oikein pesijäkin.

@timppa

POKKINEN TAPANI 16.01.2014 17:46

Tekihän ne siitä saunakeisari Tav,,siis Paukusta ihan ohjelmasarjankin. Siirsivät sarjan vaan sinne takihikijälle matkaparkkiin ( Käpylään )

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.