Parhaat alueet on valittu

SUOKKO OIVA 10.01.2014 17:44

http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/karavaanarit-tuurin-onnela-suomen-paras-leirintaalue-1.1533208

SIROLA MAARIT 10.01.2014 23:13

Etuniemen valintaan parhaaksi paikaksi voimme kyllä yhtyä! Vaanariaikamme on vielä lyhyt,Alueella käyty neljä kertaa.Aina olemme tunteneet,että kuulumme porukkaan.Minusta SE on ensisijaisen tärkeää tässä harrastuksessa/elämänmuodossa,- paikassa kuin paikassa. Plussaa on tietysti viihtyisä alue ja hyvät "arkisen elämän mahdollisuudet toimia". Tosi retkeilijähän pärjää vaikka ns. yhden tähden paikassa,jos alueen porukka arvostaa omaansa ja sallii vierailijoidenkin päästä nauttimaan heidän henkireiästään. Siksi arvostan vakiporukan suhtautumista vieraileviin,Juuri tämä tuttavallisuus takaa,että " vieraat "tulevat uudestaan,jos heitä todella odotetaan tulevaksi. maarit

YLINIEMI SEPPO 11.01.2014 06:54

Just näin,kausipaikkalaisista riippuu paljolti tuleeko kulkurit toistekkin alueelle. Jos tuntee itsensä kovin kovin ulkopuoliseksi niin ei kiitos toiste. Onnela päivä käviälle aivan hyvä paikka.

KARJALAINEN ALPO 11.01.2014 08:46

Kyllä minusta on ihan hyvä myös yöpyjällekin.

Olemme olleet siellä muutamia kertoja matkoillamme, kun menemme etelään tai tulemme etelästä tänne pohjoiseen. Olen käyttänyt parempaa puoliskoa syömässä ravintolassa ja samalla saanut ittekin syödä. Mutta eipä Onnelassa kyllä useampi öitä peräkkäin taitaisi viihtyä.

VESTERINEN ERKKI 11.01.2014 12:36

Millähän perusteella karavaanarit ovat valinneet onnelan parhaaksi yleiseksi leirintäalueeksi ? Saunan pesutilatkin ovat 60-luvulta pesuvati muuripatasysteemi uimapaikkakin on mutalampi . Olis mukava kuulla millä perusteella karavaanarit ovat äänestäneet onnelaa !

JANHONEN MATTI 11.01.2014 12:54

Tutkimattomia on karavaanarien aatokset..

KURVINEN ESKO 11.01.2014 15:48

Ihmettelen Onnelan valintaa ykköspaikaksi. Kuten aikaisemmassa viestissä jo mainittiin, sauna on aivan onnettoman pieni ja se pesusysteemi on jostain toiselta vuosituhannelta. Ketä oli ne karavaanarit tai millä menetelmällä valinta tehtiin? Ainut positiivinen asia on hinta ja kauppa lähellä jos sitä tarvitsee. Esko

KARJALAINEN ALPO 11.01.2014 16:35

Muuten, eikös Onnela ole matkaparkki eikä leirintäalue?

HUOVINEN TUOMO 11.01.2014 19:11

Kerran Etuniemessä käynyt matkailuautolla ja taisi olla viimeinen kerta. Silloin porukka oli sisäänpäin lämpiävää, kuten monella muullakin aluella, jossa pajon kausipaikkoja ja samat kähmyt ollut pitkään. Onneksi on oletettavasti enemmän niitä alueita missä kaikki huomioidaan tasapuolisesti ja otetaan mukaan porukkaan. T. Tumi

POKKINEN TAPANI 11.01.2014 21:33

Perhana tuolla Onnelassahan on joskus käytävä kun siellä on noin hieno sauna.

Itelläkin nököttää tuossa talon alapihalla, sulassa sovussa as-auton katoksen vierellä pikkarainen savusauna, suoranainen Onnela. Meillä ei edes ole muuripataa vaan vedet lämpiää ämpäreissä lauteilla, tosin on pari rosterista säiliötä siinä kiukaan suojamuurauksien sivuilla. -tapani-

BACKMAN JUHANI 12.01.2014 11:25

ettekö tiedä' millä perusteela pääsee vuoden alueeksi ? kuhan kaikki kausipaikkalaiset antaa äänensä olle alueele niin sehän se jo siittääkin ääni määräksi. melle ei tarvi olla mikään vuoden alue eikä ole tarviskaan kunhan on toimiva ja viihtyisä.

VESTERINEN ERKKI 12.01.2014 11:42

Kyllähän tämä Onnela kuuluu caravan leirintäoppaan mukaan matkaparkkeihin !

KORSIJÄRVI SEIJA 13.01.2014 10:21

Tunnustusten jako tilaisuudessa paikalla olleena lainaan tuosta Ilkan kirjoituksesta oleellisen perusteen "Huomionosoitus on tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi." Ja olen kyllä molemmista alueista ihan samaa mieltä, paljon on Keskiselläkin tapahtunut ensimmäisten sähköpaikkojen jälkeen, Etuniemestä puhumattakaan.

JANHONEN MATTI 13.01.2014 10:33

Vuoden 2012 alueen vallinnoista syntyneen kritiikin oli luullut johtavan siihen, että valintamenettelyä kehitetään.

Näin ei tapahtunut ja taas ollaan 2013 alueiden valintojen jälkeen tilanteessa jossa valinnat voi perustellusti ainakin Onnelan osalta asettaa kyseenalaiseksi. Joku ei nyt osaa asiaansa tai ei vaan viitsi.

KORHONEN PAULI 13.01.2014 13:17

Mikä ero on leirintäalueella ja matkaparkilla? Meinaan kun tuo Onnela kyllä taitaa mennä enemmän leirintäaluekategoriaan. Oisko leirintäoppaan luokitus hieman pielessä tai vanhentunut. pkk

Käyttäjän lisäys viestiin 13.1.2014 klo 13:36:38 Onnela ei oikein täytä mitään näistä matkaparkin määritteistä.

Matkaparkit ovat yleensä vain lyhytaikaista majoitusta varten matkailuajoneuvoille joissa on omat käymälät ja harmaavesien talteenotot. Matkaparkit eroavatkin hieman leirintäalueista: Saapuminen tai lähtö mihin aikaan tahansa, myös keskellä yötä. Ei respaa tai muuta ilmoittautumispistettä. Käymälöitä tai muita saniteettitiloja ei ole tai ovat hyvin rajalliset. Telttojen ja muiden rakennelmien pystyttäminen ei ole sallittua. Leiriytyminen on rajoitettu muutamaan yöhön. Kausi- tai pysyväisasutus ei ole sallittua. Edulliset yöpymismaksut tai jopa maksutonta.

KORPELA MARKO 27.02.2014 22:38

Taisi olla vaan meidän äänet laskettu ;-) aivan saman laaset äänetystulokset. Isoot plussat vaan molemmille paikoille.

LAHTI JUKKA-PEKKA 01.03.2014 01:56

Onnela on omasta kokemuksesta hyvä matkaparkki.

Paikassa olllan muutama vuorokausi, palvelut mitä tarvitaan "käden ulottivulla" jne.

Mikä on matkaparkin idea?. Kausipaikkalaiset arvostaa ken ties "lähiökultuuria" mikä ei sovi satunnaisille / aktiiisille reissaajille .

Matkaparkin valitseee ihminen jonka "vaunussa on pyörät " eli liikuuu reissulaisena / keikkatyöläisenä sinetänne .

-jpl-

POIKULAINEN ESA 01.03.2014 06:23

Samaa mieltä JUKKA-PEKKA kanssa. Joskus kun tultiin jo päivällä n.13 niin alue oli jo aivan täysi eli yli 200 paikkaa mennyt. Aika suosittu paikka ainakin heinäkuussa ja varmaan muulloinkin. Mikäköhän paikassa kiehto meitäkin kun piti olla yö tai kaksi niin meni viikko samassa ruudussa. Joillekkin oli käynyt samoin "juuttuminen paikalleen" viikoksi.

HEIKKINEN JUKKA 11.03.2014 15:22

Mielestäni Etuniemi on oikea valinta vuoden alueeksi. Kaunis ja siisti alue. Ko. yhdistys on huolehtinut alueestaan esimerkillisesti, aina rakennuskantaa myöten.Ei olla jääty ns. pysähtyneisyyden aikaan. Kesäterassin toimivuus on esimerkillistä muillekin alueille.

Tuurin Onnelakin ansaitsee ko. maininnan. Siisti, esimerkilliset asfaltoidut paikat niin autoille kuin vaunuille. Pienenä miinuksena tosin se naisväen shoppailu mahdollisuus. Sitä EI saa muuten saa halvalla.... Niin se aiemmissa puheenvuoroissa mainittu sauna toimii myös, kun muistat mutaman pikku seikan!!

-Ko. alueen yleinen sauna on tosiaan pikkuinen mökkisauna. Kuuluu lipun hintaan. Asennoidu siis siihen ennen sinne menoasi. Jos se ei sinulle riitä, vuokraa se viereinen vierasssauna. -Muistat ettet mene saunaa ennekuin sauna-aika on alkanut. Annat saunankiukaan esilämmitä kunnolla. -Käytä löylyvetenä vain lämmintä vettä. -Huolehdit muuripadan täytöstä niin veden kuin puittenkin osalta, lämmintä vettä kuluttaessasi. Saaviinkin voi valmista vettä tehdä. -Toimit pikkusaunassa niin kuin haluaisit muidenkin toimivan itsesi kannalta. -Sopu sijaa antaa ja yleensähän siellä vierailemme vapaa-ajalla tai lomalla. Ei siis tiukkapipoilla sielläkään... -Uimapaikka on tosiaan pienen joen uoma, kun luonnolta ei pohjanmaalle parempia järviä riittänyt. Mutta kyllä siinäkin purossa kastuu... Allekirjoittaneella ainakin on ko. saunavuorot olleet mukavia yhteisiä tapaamisia alueen käyttäjien kanssa.

Siispä Onnea valituille!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.