Kokemuksia Ahvenanmaalta?

PUSKALA JANI 06.01.2014 01:02

Tervehdys. Ajattelimme kesällä, ehkäpä juhannuksena, lähteä Ahvenanmaalle. Koska näin aikuisiällä emme ole siellä käyneet, kyselisimme kokemuksia paikasta. Mitä leirintäalueita suosittelisitte? Entäpä muita kohteita? Onko jotain huomioitavaa koiran kanssa?

TERVASMÄKI MARKKU 06.01.2014 10:42

Loppukesästä käyneenä vain kokemuksia (hienoja sellaisia) Joku kertoo varmasti paljonkin lisää mutta tärkein valmistelu alkaa heti! Nimittäin lautoille (niille isommille) pitää matkailuautolle varata paikka, muuten ei Juhannusta vietetä kuin jonossa! Mantereelta pääsaarelle edellyttää vielä yöpymisen. Kipi kapi heti varailemaan paikkoja :) Viime kesänä maksoi alle 6 metrinen auto maksoi olikos se nyt 30 ja siitä yli 160 euroa! Paikallisilla aina etuoikeus. Kaveri kävi viime juhannuksena, olivat varanneet lauttapaikat ajoissa :) Hintoja ei nyt näy tällähetkellä. http://www.alandstrafiken.ax/fi/kartta

Käyttäjän lisäys viestiin 6.1.2014 klo 10:46:03 Lainaus: "Yhdelle vuorolle varataan korkeintaan kolme asuntoautopaikkaa. Muut otetaan lautalle kansitilan niin salliessa ja odotuskaistalta saapumisjärjestyksessä."

TERVASMÄKI MARKKU 06.01.2014 11:44

Niin, tuo aiempi kommenttini koskee siis saariston kautta kulkua Isolle saarelle. Ja, kyllä se on hienoa tuo saaristo! :) Melkein "unohdin", että pääseehän sitä Isolle saarelle Isoilla autolautoillakin. Jos on dna -liittymä, niin se ei ainakaan 2013 kuulunut siellä. Ne leirintä-alueet ym. sitten: joku ehkä osaa paremmin kertoa niistä.. :)

HYTÖNEN RAIMO 06.01.2014 13:53

Hieno paikka, etenkin keväällä (about toukokuun puolivälissä), kun joka paikka kukkia täynnä.

Oikealla asenteella pärjää hyvin - useamman käynnin perusteella täytyy sanoa, että tykkään paikasta.

VÄLIMÄKI JARMO 06.01.2014 19:31

Ihana paikka kesällä kun siellä kukkameri valloittaa keskuntan ympäristöt.Olin Jarmon kans kun se ajo rekkaa 2000 luvun alus vielä. LEENA

POHJANTÄHTI JORMA 07.01.2014 21:17

Itse kävin syksyllä kun Finnlines aloitti poikkeamaan Långnäsissä. Meno paluu 7 metrisellä matkailuautolla ja kaksi henkilöä maksoi silloin 108€. Hinnat selviää Finnlinesin sivuilta, voi olla jotain muuta kuin syksyllä neitsytmatka Långnäsiin. Leiripaikkoja en ollut etsimässä, mutta muutamia näkyi olevan. Saaren päätiet 1-4 ovat hyvässä kunnossa ja teiden varret siistejä. Saarella on 16 kuntaa ja paljon vanhoja kivikirkkoja. Kastelholman linna oli suljettu, mutta Bomarsundin raunioilla tuli käpyteltyä. Itse kaupungissa emme käyneet muuta kuin muona ostoksilla. Jatkoyhteys Ruotsiin Eckerö Linjellä Grisslehamniin ei olisi meille maksanut kuin 30€ autosta ja 5€ henkilöltä ja matka Ruotsiin taittuu kahdessa tunnissa.

HAVAS OUTI 26.01.2014 00:19

Leirintäalueet ovat vaatimattomia, mutta siistejä. Ainakaan aikaisempina vuosina "jokamiehen oikeudet" eivät olleet Ahvenanmaalla voimassa. Maastoon ei voi jäädä yöksi ilman maanomistajan lupaa. Kaupat saarilla menevät kiinni klo 17 ja valikoima on rajallinen. Saaristo on kyllä ihanaa ja näkemisen ja kokemisen arvoista. Olemme perheen kanssa viettäneet lomia monina vuosina, pääasiassa fillarireissuilla. Erityisesti Kökarin Sandvikin juhannukset ovat olleet ikimuistoisia.

LEPPÄMÄKI TAPIO 27.01.2014 17:07

Joitain vuosia sitten Ruotsiin koiranäyttelyyn isolla kipolla, ja farkulla. Vain Viking otti silloin koiria kyytiin. Sai ulkoiluttaa kannella. Saarella ei ongelmaa koirien kanssa, oli mennen tullen puoli vuorokautta aikaa ajella hienoja teitä ja maisemia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.