Mitä ykköstien julkisille vessoille on tapahtunut?

AHJOS TIMO 08.12.2013 21:58

Kävin joskus uteliaisuuttani katsastamassa Ykköstien varrella Paimiossa olevan levähdysalueen saniteettitilat matkalla Turusta Helsinkiin. Rakennuksessa oli kolme ovea, jotka avautuivat lähettämällä tekstiviesti "OPEN" ovessa mainittuun numeroon. Oviin merkityistä symboleista päättelin, että vasemmanpuoleisin on suihkuhuone, keskimmäinen WC ja oikeanpuoleinen WC + kemiallisen vessan tyhjennysmahdollisuus. Tallensin viimeksi mainitussa ovessa olleen puhelinnumeron kännykkääni ja avasin oven kokeeksi. Totesin, että sinne voisi kemssan tyhjentää, mutta ei huuhtoa.

Tänään pysähdyin samalla levähdyspaikalla tarkoituksena tyhjentää kemssa. Lähetin tekstiviestin edellisellä käynnillä tallentamaani numeroon, mutta summeri soikin nyt keskimmäisessä ovessa. Yritin uudelleen, mutta taaskin olisin päässyt vain keskimmäisestä ovesta. Kurkkasin sisään ja totesin, että siinä huoneessa on vain kuivakäymälän näköinen pönttö. Kaikissa kolmessa ovessa on nyt sama puhelinnumero.

Pysähdyin vielä Salon liittymän jälkeisellä levähdyspaikalla. Siellä olevassa rakennuksessa on vain yksi tekstiviestillä avattava ovi. Lähetin tekstiviestin ovessa mainittuun numeroon, mutta summeri ei soinut eikä ovi avautunut.

HAARAKANGAS ALLAN 09.12.2013 08:44

Olisiko ulkoistettu kansainvälisille pörssiyhtiöille......

Allu vaari

KOISTINEN TOIVO 09.12.2013 08:52

Mmmmmpähähähähääää!

AHJOS TIMO 09.12.2013 09:24

Oven avaaminen kännykän tekstiviestillä tuntui minusta aluksi hyvältä idealta, mutta kun olen noilla levähdyspaikoilla suuntaan tai toiseen ajaessani pysähtynyt, yleensä aina siellä on ollut muutamia ulkomaalaisia ihmisiä talon takana asioillaan. He lukevat ensin talon ovissa olevan ohjeen, joka on monella eri kielellä. Sen jälkeen he eivät ota kännykkää esille vaan menevät talon taakse pusikkoon.

HELLSTEN KARI 09.12.2013 11:18

Valitettavasti en osaa vastata aloituskysymykseen. Olen itsekin joskus käyttänyt noita kemssantyhjennyspaikkoja. Onko se nyt jatkossa niin että Saloa lähimmät yleiset vessantyhjennyspaikat paikat on uudehko Raision Abc ja Suomusjärven TB kivihovi? Hieman kyllä nolottaa tämä meikäläinen kulttuuri näissä asioissa jos vertaa vaikka esim. lähinaapuri Ruotsiin.

KOISTINEN TOIVO 09.12.2013 11:47

Vime kesänä käytiin ruottin puolella. Siellä on tyylinä, ettei paikkoja säretä, eikä niitä levähdysalueita pidetä kaatopaikkoina. Tupoksen abc asemalla toimii kemsan tyhjennys 50 sentin kolikolla, ja hyvä paikka muutenkin. Toivopoika

AHJOS TIMO 09.12.2013 12:44

Kari, minne sinä siellä Suomusjärven Teboil Kivihovissa kemssan tyhjennät? Ei ole mainittu aseman palvelukuvauksessa sellaista palvelua: http://www.teboil.fi/asemaverkosto/salo/salo-suomusjarvi-kivihovi/

POHJANTÄHTI JORMA 09.12.2013 14:07

Pitkäportaan pysäköimisalue.Tästä levähdyspaikasta lie kyse, ensimmäiset wc kalusteet joutuivat kulkijoiden matkamuistoiksi. Nyttemmin rosteriset ettevät tarttusi niin helposti matkaan, muistaakseni hitsaamalla asennus varmistettu. Senverran harvoin tulee ohi kulettua, että tietäisin nykytilanteen. Toki sen oven tekstiviestillä kerran avannut itänaapurin rekkakuskille jolla tuntui olevan suurempi hätä. Vähän matkaa Turkuun päin näyttäisi olevan oikealla Paskasuo, jos sen pöntön voisi vaikka sinne kiikuttaa.

ASIKAINEN MATTI 09.12.2013 21:18

Aja oikealta kiertäen aseman taitse vasemmalla alhaalla olevalle rekkojen ja matkailuautojen parkkipaikalle, niin löydät kemssakaapin sieltä.

AHJOS TIMO 09.12.2013 21:31

Kiitos tiedosta. Eilenkin kävin siellä ostoksilla. Se on minulla vakio viimeinen taukopaikka ennen Helsinkiä. Kahvilassa on kyllä aika korkeat hinnat, mutta pitäähän sitä joltakin rahaakin saada.

HELLSTEN KARI 10.12.2013 14:50

Noinhan se paikka löytyy kuten Matti tuossa edellä selvensi (kiitos!). Ainakin pari kertaa tuota tuli kuluneenakin kesänä käytettyä.

Vieläkin kiinnostaisi se, että mihinkä muualle sitä latriinia esimerkiksi tuolla valtakunnan ykkösväylän varrella saisi tyhjennellä? Tietääkö kukaan? Tuo mainitsemani Raision Abcikin on enempi 8-tien varrella.

Olen joskus haaveillut, että edes nuo Abc-asemat ottaisivat karavaanarit kohderyhmäkseen ja alkaisivat tarjoamaan useammilla asemillaan kyseistä palvelua. Ainakin Viitasaarella, Karjaalla, Hirvaskankaalla ja Viipurinportissa olen päässyt kemssantyhjennyspaikkaa käyttämään ja vielä menneenä kesänä se oli em. paikoissa maksutontakin. Ei sillä, eipä se Toivopojan mainitsema 50 sentti Tupoksessa ylivoimaisen kalliilta kuulostanut.

ASIKAINEN MATTI 10.12.2013 23:46

Kajaanin ABC, ajokaivon käyttö vaatii kiiloille ajon, kun kallistus on seinästä pois ja kaivo lähellä seinää.

Turun rahtisatama, Nesteen huoltamon vastapäätä, platta ja vieressä pömpeli platan huuhteluletkulle

Kuortti ABC, ajokaivo kemssapömpelin edessä, kaivon huuhtelunappi seinässä

Juva ABC, ajokaivo kemssapömpelin opastaulun edessä, ei huuhtelua

Rauman ABC (Ooperi), ajokaivo huoltamon takana seinän vieressä

Vaasan ABC (lentokenttä), ajokaivo huoltamon vasemmalla puolella

Kontiomäen SHELL (ennen 5-tieltä Ouluun erkanevaa tietä), ajokaivo ei luultavasti talvikelpoinen

muutamia mainitakseni

AHONEN KAI 13.12.2013 02:25

Tuo paskan tyhjennys on helppoa, ajat pikkutietä 20metriä holjautat sen paskan ojaan, sitä on ehkä 2-4:n hirven paskan verran, ja molemmat on paskaa, tuosta nyt joka vuosi kannata jauhaa, paskaa mikä paskaa.

AHJOS TIMO 13.12.2013 11:02

Kysymys ei ole paskasta vaan sinisestä nesteestä, jota on kemiallisen wc:n kasetissa monta litraa.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 13.12.2013 14:08

Mä panen Timo sitä sinistä nestettä vain korkillisen tankilliseen, lopputuote on yleensä ollut sellaista vaalean rusehtavaa.

AHJOS TIMO 13.12.2013 14:56

En käytä ollenkaan sitä pullosta kaadettavaa sinistä nestettä vaan sellaisia pieniä jauhepusseja, jotka liukenevat veteen ja värjäävät sen siniseksi. Seuraavalla kerralla aion kyllä ostaa vihreitä. Ruskeaa väriä sinne tulee harvoin mistään, koska käytän sitä lähinnä vain pisuaarina. Ikääntyessä kuseman pituus lyhenee ja varsinkin kun menee kylmään autoon istumaan.

STRÖM KARI 13.12.2013 17:46

Siinä tosi karavaanarin vastausta paskasta.Ei se mitään vaikka se on kemiallista mömmöä,eikun luontoon.Toinen pihistää tavarassa jotta koko huusi haisee paskalle.Pysykää asiassa miehet.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 14.12.2013 11:28

Onko maailman luonnollisin ja universailin asia jotenkin asiatonta, onko teillä ulostaminen jotenkin mystifioitu, kielletty toiminto.

Ja mitä tuohon pihistämiseen tulee, korkillinen riittää hyvin kertakäyttöön, meillä kun on tapana tyhjentää se pönttö, eikä säilöä tuotoksia kotiin viemisiksi. Sen lisäksi aika useilla kämppäreillä on myös wc-laitokset, jolloin oman huussin käyttö on marginaalissa.

Annapa sinä nyt hyvää jutunjuurta, kun tiedät, mistä täällä saa kirjoitella, mielellään sellaisia aiheita, joissa ei ole hajua eikä makua ja joita voi käsitellä pikkusormi pystyssä puku päällä.

AHONEN KAI 14.12.2013 21:43

Meillä ei käytetä mitään nesteitä eikä jauhoja, meidän autossa on pieruimuri.

Ja tuotos on lihansyöjän paskaa kuin esimerkiksi susien, tai sekakäyttäjien kuten karhun.

Ja ne paskoo sienipoluille ;)

Käyttäjän lisäys viestiin 14.12.2013 klo 21:45:15 Eikä niillä ole kännykkää

AHJOS TIMO 15.12.2013 11:07

Kai Ahoselle: Käytättekö te WC-paperia? Lihansyöjäeläimet eivät käytä.

HAAPANEN TIMO 15.12.2013 15:49

Kempsaan tarkoitettu WC-paperi liukenee täydellisesti sinne pyttyyn. Pari vuotta sitten tilasin satsin Saksasta, vieläkin muutama paketti jäljellä.

Silloin linkin tilaus tuli ilmaiseksi jos arvo ylitti 20 euroa.Nyt on hintakin noussut, mutta tavara on kyllä erinomaista, häviää kokonaan. http://www.kemiallinen-wc.com/bio-soft-camping-wc-erikoispaperi-matka-WC-ille/

@timppa

AHONEN KAI 15.12.2013 16:55

Noita on ihan tavallisissakin kaupoissa, se pahvinen keskiökin haihtuu olemattomiin.

Odotan jännityksellä toista kestoaihetta, tervehtimistä ;)

AHJOS TIMO 15.12.2013 17:12

Tämän aloittamani viestiketjun aiheena oli kysymys, miksi Turun ja Helsingin välisen moottoritien varrella oleville taukopaikoilla kännykän tekstiviestillä avattavat vessojen ovet eivät viime sunnuntaina avautuneet. En ole saanut siihen vielä vastausta. Ilmeisesti kukaan ei tiedä.

KAARELA ERKKI 15.12.2013 17:31

ilkivallantakia suljettu.

KIVI KARI 16.12.2013 17:08

Ryssät pasko pitkin seiniä ja varasti kaiken mitä työkaluilla irti sai.

HELLSTEN KARI 19.12.2013 23:41

Edellisellä vastaajalla on varmaankin todellisuuteen pohjautuvaa tietoa asiasta?

SUOMINEN TAUNO 20.12.2013 08:32

Kyllähän se tietenkin on totta, että Virolaiset ja Venäläiset tuppaavat varastamaan kaiken, minkä työkaluilla irti saa. Sen sijaan järjetön paikkojen rikkominen ja sotkeminen on kyllä melko puhtaasti suomalaiskansallinen ilmiö.

Olin aikanaan Tiehallinnossa töissä ja tunsin henkilöitä, jotka suunnittelivat levähdysalueita ja niiden kalusteita. Tärkein suunnittelukriteeri oli ilkivallan estäminen. Noiden vessojen suunnitteluun pitäisi varmaan hakea mallia Salpalinjan betonikorsuista.

NYYSSÖNEN KAJ 26.12.2013 12:51

Varustetaan sitten ne tuolla vanhanmallisella "Ranskalaisella pytyllä" joka on pelkkä reikä lattiassa ja rautaiseh jalustimet molemmin puolin jolla seistään kyykkypaskalla.

Kyllä Suomessa sotkettiin yleiset vessat jo ennenkuin Venäläiset ja Virolaiset tänne tulivat. Tai sitten ne on aina ollut Suomessa enemistönä ylläpitämässä maan tapaa vessakultuurissa. Sellaiseen vessaan on kätevä tyhjentää kemsakin.

AHJOS TIMO 27.12.2013 13:30

Olen nähnyt venäläisturisteja wc-tauolla vain em. Teboilin taukopaikassa ja siellä vessat ovat kyllä edelleenkin ihan siistit. Virolaisia olen nähnyt em. taukopaikoilla, mutta eivät he ole menneet sinne sisävessaan, jonka ovi avautuu kännykän tekstiviestillä, vaan sen rakennuksen taakse pusikkoon.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.