Rukan kisoihin retkiautolla.

TERVASMÄKI MARKKU 24.11.2013 21:53

Onko raatilaisilla hyviä yöpymispaikkoja tiedossa. Mielellään kävelymatkan päässä kispaikoilta. Puskaparkki käy myös. Tai sitten kauempana ja saako päiväajaksi "normaali" P-paikan helposti? Kuinka siellä on tungosta?

POKKINEN TAPANI 24.11.2013 23:40

Olimme viime hiihtolomaviikolla rukalla ja karavaanarialue oli turusen pyssy, meillä ei etukäteisvarausta. Noh ei tuo paljon haitannut. Hiihtohissien ala-asemilla on suuret ja tasaiset parkkikentät, eikä mitään kieltoja yöpymisestä. Huomioi vaan mhdolliset pakkaset, kun nuo " retkeilyautot " eivät ole mitään kaikkein lämpimimpiä?. Ala-asemat ovat nimensä mukaiset alhaalla, siellä myös kovimmat pakkaset. Me ajoimme juuri sen takia väliin yöksi sinne takarinteen puolelle jossa mastot. Tie nousee sieltä muistaakseni Vuosselilin hissiasemalta vähän takaisin päärukalle ja siinä mastojen sivussa on hyvä pisto oikealla, juuri ennen verkkoaitaa ja portteja. Siinä sivussa oli jokin tilausravintola. Jos ala-asemilla on pakkasta yöllä;esim -30, niin ylhäällä on korkeintaan - 20. -tapani-

Rukan karavanalue ei ole mikään hirmu tilava, paljon kausipaikkalaisia, joten kannattaa varata ajoissa. Hinta siellä on myös kipurajoilla, mutta saunat ja suihkut ovat käytössä, retkeilyautoissa ei ole pahemmin pesytymismahdollisuuksia.

TERVASMÄKI MARKKU 25.11.2013 17:08

Heh, tuo minun "retkeilyauto" on kyllä Oikea auto: 5.4 kW lämmitys, termopeitot edessa ja takana. Suihku ja lämminvesikin on, harmaavesisäiliötä ei ole eristetty/lämmitetty joten sitä ei voi käyttää. Monessako "oikeassa matkailuautossa" suihkutella talvella....? Niin, ja kyllä siellä lämpö riittää!

TUPPURAINEN PETRI 25.11.2013 19:11

Suihkutella talvella mutta ei ole harmaavesisäiliötä.....?? Ja ne vedet menee sitten minne??? Auton alle jää lätäkkö vai??

VALTONEN MARTTI 25.11.2013 19:11

Kivahan se jos Rukalla tulleet järkiinsä. Joskus 25 v. sitten kun sinne vaunulla menin oli ala-asemalla kieltokyltit vaunuille. Sen jälkeen olen kiertänyt sen kaukaa.

TUPPURAINEN PETRI 25.11.2013 19:12

ups, sorry, siis harmaavesisäiliö on mutta sitä ei ole lämmitetty. Ei pitäs katsoa uutisia samalla kun lukee ja kirjoittaa ;) ;)

POKKINEN TAPANI 25.11.2013 19:44

Sitä en tiedä kuinka monessa autossa suihkutellaan? Tossa pari tuntia sitten suihkuttelin ja nautin kuumasta vedestä. Nuuka kun olen, niin laitoin harmaaveden hanan kiinni. Täällä Porvoossa nyt -4 ja kuka hullu sitä lämmintä vettä maahan laskee. Olen parkissa harvennustyömaani vieressä, kaverin hiekkaisella ratsastuskentällä, olis ollut ainakin kunnolla imeytyskenttää. Koko päivän valoisen ajan huudatin kaks ja puolsatasta hussea ja huomenna homma jatkuu. Ei sovi laiskalle tälläinen metsurina olo. Alde pohisee ja uunissa paisti tirisee. Punkkukin on avattu jo aamulla ilmaantumaan. Pienen lasillisen jo otin, ei muuten, mutta piti testata kuinka on ilmaus onnistunut -tapani-

Käyttäjän lisäys viestiin 25.11.2013 klo 19:49:32 Piti mainostaa vielä byrreä. Vesisäiliöt ovat asuinosan alla, missä myös patteriverkko joten eiköhän nuo pysy lämpöisenä, samoissa tiloissa myös akut ja muuta säilytystilaa. Puskaparkkilaiselle on kaksoispohja sitä mukavuutta josta olisi hankala luopua.,

TERVASMÄKI MARKKU 25.11.2013 20:36

Niihän se on, kaikki kehuu omia vehkeitänsä mutta vähempi tuota Rukan seutua kisojen aikana... Kohta varmaan joku ehottaa jotain ihan muuta paikkaa ja katsomaan tv:stä kisat :)

EEROLA TEEMU 26.11.2013 17:24

Se kohta tuli heti,silla vain todelliset friikit lahtee paikanpaalle Rukalle katsomaan kisoja. Joskus lahdettiin ja viela toistekin,mutta kun ei olla tosifriikkeja niin nyt ei enaa tulis mieleen. Silloin kun oli ilmainen mokki siella kaytossa, niin telkusta katottiin kisat 2km paassa . AIkansa kutakin eika jaa kiinni, ettei olisi m-autolle parkkipaikkoja. Sahkon saanti on jo kyseenalaista ellei ole ennakkovarausta.

Jos on pakkasilmat ja tuulista, niin vaatetta paljon mukaan ja paalle, koska siella on todella kylmaa silloin ( viela kylmempaa, ellei suomalaiset parjaa, niinkuin yleensa ei).

TERVASMÄKI MARKKU 26.11.2013 19:50

Todellisia frikkejä ollaan tietty :) Ja puskaparkistahan jo aloituksessa kirjoittelin... Tod.näk. leiriydymme paljonkin kauemmas ja ajamme päiväksi kisoja katsomaan. Latautuupi akutkin siinä sitten...

KOISTINEN TOIVO 26.11.2013 20:02

Kuusamosta pohjoiseen, ja posiolle päin on hyvä puskaparkki, mutta en tiedä onko auratu talvella. Enkä tiedä onko paljon lunta kuusamon seudulla. Toivopoika

POKKINEN TAPANI 26.11.2013 20:16

Jaa meinaakos Toivo sitä kitkan sillan luona olevaa kalasatamaa ja sen sivussa olevaa aika suurta taukoaluetta? Tuosta melko pitkä matka takaisin rukalle. Kannattaa ennemmin mennä vaikka sinne päärinteen vastakkaisen puolen parkkialueelle, muistaakseni Vuosselin ala-asema. -tapani-

Käyttäjän lisäys viestiin 26.11.2013 klo 20:19:28 tuli mieleen, että sinne posiolle päin noin 10km ja vasemmalla puolen tietä oli aika suuri sivulevike ja käsittääkseni tuo tie ei ole niin kauhian kovalla liikennepainolla.

KOISTINEN TOIVO 26.11.2013 21:36

Sitä lvikettä tarkotin. Toivopoika

TERVASMÄKI MARKKU 01.12.2013 22:44

No hyvinhän se meni Rukan reissu :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.