Kauppakeskus Kaari Helsingin Kannelmäessä

VILEN TAPANI 15.10.2013 20:22

Meitä nytte täällä ei v.. tua kiinnosta sun kauppakeskus jossain Helsingissä. Olen asunut 37 v niillä nurkilla joten en voi ymmärtää miksi meidän karavaaneiden pitäid olla innostunut jostain kauppakeskuksen avaamisesta hesassa???

HALINEN HARRI 15.10.2013 20:28

Siitä kuitenkin Kehä I:stä liikkuu paljon matkailijoita vaikka muualle kätkeytyneet eivät sinne hakuaisikaan tulla.
Muuallahan voi käydä omien alueiden palveluissa silloin kun ei liiku pääkaupunkiseudulla. Mikähän pännii huomauttajaa, nämä sivuthan toimivat oikein hyvin tiedon levittäjänä?

HAAPANEN TIMO 15.10.2013 21:54

Voihan Vileni!!!!

@timppa

AHJOS TIMO 15.10.2013 22:08

Tarkoitukseni ei ollut mitenkään mainostaa sen kauppakeskuksen avaamista vaan kertoa, minne siellä voi matkailuauton pysäköidä. Esimerkiksi Itäkeskuksen tai Malmin Prisman lähellä ei ole mitään pysäköintialuetta isoille autoille, joten niihin on turha yrittää mennä isolla autolla ostoksille. Jumbo on mielestäni edelleenkin tämän alueen paras kauppakeskus. Siellä on sekä Prisma että K-Citymarket ja läheisellä Tammiston alueella monet muut kaupat, kuten Lidl, Bauhaus, Tarjoustalo, Gigantti ja toinen hyvä K-Citymarket ym, ym.

VILEN TAPANI 16.10.2013 10:04

Jumbon kauppakeskus Vantaalla, meneppä sinne parkkihalliin matkailuautolla puhumattakaan vaunun kanssa. Ulkotilat ovat melkein aina täynnä. Kyllä sinne parkkihalliin on yritetty ajaa mutta tuli hidasteen kohdalla katto vastaan. Tämä vain kommenttina kun kehutaan kuinka hyviä kauppapaikkoja ovat karavaanareille nämä isot hehtaarihallit. Olen asioinut satoja kertoja ko. Jumbon kaupoissa, eivät ne kummoisia ole. Sitäpaitsi Jumbo sijaitsee kehä kolmosen varrella eikä ykkösen kuten joku kirjoitti tässä asiassa.

HALINEN HARRI 16.10.2013 11:02

Kyseessä lienee kuitenkin ostoskeskus jota arvostelit. Siis uusi Kannelmäen ostari joka sijaitsee n 200 m Kehä ykköseltä ja Kehä kolmoselle on useampi kilometri. Jumbo on kylläkin Kehä III:n varrella johon keskustelun ja kokemuksesi siirsit.

Käyttäjän lisäys viestiin 16.10.2013 klo 11:06:32 Vai mihin aloituskirjoituksesi viittaa??

HÄMÄLÄINEN MARKKU 16.10.2013 11:50

Kaikkien Helxingin seudun ostoskeskusten suunnittelussa on karavaanarit ohitettu. En tiedä yhtään ostaria Helsingin alueella jossa olisi helppo asioida vaunun kanssa.

Itäkeskuksessa matkailuautolla käydessämme pysäköimme joko Puhoksen pihalle tai katolle.

Puhos on Suomen ensimmäinen ostoskeskus ja siitä piti tulla ostareiden yleisnimi.

AHJOS TIMO 16.10.2013 13:33

Puhoksen pysäköintialueella on muistaakseni 1 tunnin aikarajoitus. Onko katolla 2 tunnin paikkoja? Ja periaatteessa pysäköinti on sallittu vain Puhoksessa asioiville. Itiksen puolelta ostokset joutuu kantamaan.

Jumbossa voi sen sijaan kerätä kaikista kaupoista ostokset samaan kärryyn, jonka saa työntää ulkoalueelle ja jättää siellä olevaan ostoskärryjen kokoamiskatokseen. Jumbon pysäköintialueella on aina matkailuautoja. Matkailuvaunuja en ole siellä nähnyt. Ulkoalue ei ole yhtään kertaa siellä käydessäni ollut täynnä, useimmiten siellä on ollut reilusti vapaata tilaa. Varmaankin riippuu viikonpäivästä ja kellonajasta. Väljyys lisääntyi, kun sinne laitettiin ajokielto kuorma-autoille.

VÄLIAHDE JUSSI 17.10.2013 00:36

No asija tuli selväksi minäkin jo ajattelin mainostaa Raahen halpahallin parkkipaikkaa tai muuta liikkeen avajaisia esim Limingassa,avattiin joku liike miltei samaanaikaan.Täällä Oulussa on miltei joka katu auki ja lappuliisat terävänä yrittää saada herrojen Kallioparkiin rahaa turisteilta, ei tänne ainakaan kannate tulla.

AHJOS TIMO 17.10.2013 11:06

Ymmärrän kyllä, että tänään Helsingin Kannelmäessä avattu kauppakeskus Kaari ei kiinnosta kaikkia kaukana asuvia, mutta kuitenkin 80 liikkeestä muodostuva kokonaisuus on myös matkailunähtävyys, jonne varmasti moni kaukana asuva karavaanarikin menee enemmin tai myöhemmin tutustumaan. Olen minäkin ajanut kerran Helsingistä Tuurin kyläkauppaan ihan vain uteliaisuuttani nähdäkseni, minkälainen se on.

HAAPANEN TIMO 17.10.2013 17:21

Juuri näin. Kyllä me maalaiset ne uudet paikat aina käymme kurkaamassa.

@timppa

ESKOLA PENTTI 18.10.2013 12:04

Mikäs sitä Vileeniä nyt noin puristaa, että oikein voimasanoilla piti aloittaa uusi ketju samasta aiheesta? Käväise ulkona raittiissa syksysäässä, sieltä saa elämänvoimaa!

Onneksi saamme elää maassa, jossa sana on vapaa, niin hyvässä, kuin pahassakin.

Ps. täytyyhän se uusi kauppakeskus käydä tarkastamassa, kunhan täältä Kuusamon takamailta jälleen kotiudun.

Hyviä syksyisiä ajokelejä kaikille, tasapuolisesti!

KUJANPÄÄ MARKKU 18.10.2013 12:30

Vileeni hoi, onks Viljoo näkyny?

VENHO HANNU 21.11.2013 10:20

Ei muuten Puhos ole ensimmäinen vaan Munkkivuoren ostari on vuodelta 1959, ja näin ollen on se ensimmäinen ostoskeskus.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 21.11.2013 12:30

"Ei muuten Puhos ole ensimmäinen vaan Munkkivuoren ostari" http://www.tarinoidenhelsinki.fi/kysymys/helsingin-vanhin-ostoskeskus

Näin tosiaan on minua oli väärin informoitu, vaikka meidän vakio-ostari oli juuri Munkkivuori kun siellä asuimme. Siellä on myös Suomen ensimmäinen metroasema, jota ei tosin vieläkään otettu käyttöön.

AHJOS TIMO 21.11.2013 13:50

Kävin itse siellä vasta viime viikolla.

Myönteistä: Täällä antamani pysäköintineuvo oli pätevä: Etupiha oli aivan täynnä autoja, mutta takaoven luona olisi ollut tilaa useammallekin matkailuautolle.

Kielteistä: Tarkoitukseni oli käydä siellä vaimon kanssa syömässä, mutta syöminen jäi Prisman kahviosta ostettuun kahtiajaettuun patonkiin kahvin kera. Odotin, että siellä olisi useasta ravintolasta koostuva "ravintolamaailma", mutta ei ole. Siellä on hajallaan useita pieniä kahviloita, joissa jokaisessa suppea valikoima sokerisia leivonnaisia kovaan hintaan, ja yksi pastaravintola. Edes Hesburgeria emme löytäneet sisäkäytäviä kävelemällä, mutta näin sen ulkopäin pois ajaessa.

Yleiskuvaksi jäi, että Kaari on jättiläis-Prisma täydennettynä sellaisilla pikkuliikkeillä, jotka eivät kilpaile HOK-Elannon kanssa. Pääkaupunkiseudun monipuolisin kauppakeskus on edelleenkin Jumbo, jonka lähellä on myös Motonet ja melko lähellä kaikki Tammiston alueen kaupat (mm. Lidl, Gigantti, Bauhaus, Tarjoustalo, Hobby Hall, ym, ym)), joissa on runsaasti maanpäällistä pysäköintitilaa ilman korkeusrajoituksia.

HAKULINEN JOUKO 28.11.2013 20:52

On Kaaressa ravintola-alue, tosin hieman sivussa: pääkäytävältä ylös menevien liukuportaiden takana sivukäytävän päässä.

AHJOS TIMO 29.11.2013 12:59

Löysimme toisesta kerroksesta sivukäytävän päästä pastaravintolan ja keskikäytävältä kaksi pientä kahvilaa. Pieniä kahviloita oli myös ensimmäisessä kerroksessa, mutta emme hoksanneet ensimmäisessä kerroksessa mitään sivukäytävää.

HAAPANEN TIMO 29.11.2013 14:52

http://www.kauppakeskuskaari.fi/liikkeet/ravintolat-ja-kahvilat/

@timppa

AHJOS TIMO 29.11.2013 18:05

Tervehdys Kaaresta (puhelimella)! Löydettiin se ravintola-alue "Kylä" minun toisella ja vaimon kolmannella käynnillä :) Sehän onkin suuri ja viihtyisä. Syötiin wokit, jotka olivat herkullisia.

AHJOS TIMO 30.11.2013 09:46

On siinä kyllä jonkinlainen suunnitteluvirhe, kun laaja ravintola-alue löytyy vasta sivukäytävän päästä vasemmalle käännyttäessä. Jos asiakas ei ole yhtään kiinnostunut sen käytävän varrella olevista liikkeista, hän ei lähde ollenkaan sille käytävälle, ellei ennestään tiedä ravintola-alueesta. Ravintola-alueen sisääntuloa lähinnä olevissa ravintoloissa melkein joka pöydässä oli asiakkaita, mutta sen perällä olevassa jäätelöautossa ei käynyt meidän syödessä yhtään asiakasta ja aivan viimeisenä olevan Hesburgerin erittäin suuressa ravintolatilassa istui vain muutama asiakas.

Vertaa: Jumbossa jäätelön myynti on keskeisten käytävien risteyksessä ja siinä seisoo aina asiakkaita jonossa. Hesburger on monissa muissa paikoissa aivan pääsisäänkäynnin vieressä, missä sitä ei voi olla huomaamatta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.