Uusi kauppakeskus Kaari Helsingin Kannelmäessä

AHJOS TIMO 15.10.2013 19:12

Tämän viikon torstaina 17.10.2013 avataan Helsingin Kannelmäessä uusi kauppakeskus Kaari, jota voi pitää myös entisen Prisman huomattavana laajennuksena. Uusitussa kauppakeskuksessa on paljon muitakin kuin S-ryhmän yrityksiä, mutta minusta näyttää kuitenkin siltä, että se on HOK-Elannon hallinnoima eikä varsinaisille kilpailijoille (K-Citymarket, Lidl) ole jätetty tilaa.

Ajelin jo viime viikolla talon ympäri ja tutkin, minne siellä voi matkailuauton pysäköidä. Talon alla oleva iso pysäköintihalli sopii tietysti vain henkilöautoille. Minusta näytti siltä, että iso auto on parasta jättää sille ulkoalueelle, joka on lähimpänä heti oikealla, kun saavutaan Kehä I:n suunnasta. Jos kuitenkin asiaa on lähinnä apteekkiin, kannattaa ajaa rakennuksen takapihalle niin pitkälle kuin pääsee, siis jopa huoltolaitureiden ohitse. Täydellinen talon ympäriajo ei ole mahdollinen, mutta talon takaseinustalla on huoltolaitureiden jälkeen vielä ulkopysäköintipaikkoja ja siellä on kauppakeskuksen takaovi. Apteeekki näkyy takaovesta sisään mentäessä heti oikealla.

HALINEN HARRI 15.10.2013 20:24

Taitaapa olla harvassa ne marketit ja ostoskeskukset joissa yhdistelmillä tai isommilla autoilla liikkuvat asiakkaat huomioidaan. Tästäkin kuuluisi liiton antaa tietoutta keskusliikkeille jotka kuitenkin markettien liikennesuunnittelusta vastaavat tai maksavat. Eikä se kerta riitä vaan huomautus tulisi tehdä muutaman vuoden välein.

AHJOS TIMO 16.10.2013 11:18

Tästä aiheesta on nyt turhan takia kaksi erillistä keskusteluketjua. Nostan ylös tämän, joka sisältää alkuperäisen pysäköintiohjeen. Kehä I:n suunnasta tultaessa heti kauppakeskuksen edustalla näkyvä ulkoalue on melko suuri, mutta jos se on täynnä, talon takaseinustalla voi kenties olla vielä muutama paikka vapaana - ellei niiden käyttöä sitten liikennemerkillä jotenkin rajoiteta. Henkilöautot ajavat luultavasti mieluummin halliin kuin lastausalueen takana oleville ulkopaikoille.

Pysäköintihalleista puheen ollen, niissä näyttää nykyisin olevan standardina, että ajoneuvon suurin sallittu korkeus on 2,3 metriä. Joissakin paikoissa (esim. Malmin K-Citymarketissa) kadulla olevan liikennemerkin mukaan sisään saa ajaa korkeammallakin, muistaakseni 4-metrisellä autolla, mutta se koskeekin vain ajoa lastausalueelle, missä on pysäköinti kielletty. Kun yrittää kääntyä siitä varsinaiseen pysäköintihalliin, enimmäiskorkeus onkin vain 2,3 metriä. Samantapainen ratkaisu on Helsingin Messukeskuksessa, missä voi ajaa kuorma-autolla hallin keskikäytävää pitkin hallin läpi alapihalla oleville ulkopaikoille, mutta muilla sisäkäytävillä korkeusrajoitus on 2,3 m.

AHJOS TIMO 16.10.2013 11:29

Tämä Helsingin keskustassa oleva yleinen pysäköintihalli näyttää liikennemerkistä päätellen ainakin Kaisaniemenkadulta tultaessa sallivan sisäänajon matkailuautoillekin: http://goo.gl/1wJkXs

En ole kuitenkaan uskaltanut ajaa sinne, kun en tiedä, mitä siellä on sisällä.

AHJOS TIMO 18.10.2013 11:03

Tällainen se on - ei sen enempää eikä vähempää:

Suunnitteluvaiheen ilmakuvavideo: http://www.youtube.com/watch?v=RlnYqdRBM8g

Eiliset avajaiset: http://www.youtube.com/watch?v=_z6Vz8GsdHc

Muita videoita: http://www.youtube.com/kauppakeskuskaari

Web-sivusto: http://www.kauppakeskuskaari.fi/

HAUTANIEMI ERKKI 28.10.2013 19:35

Näillä seuduilla suunilleen ikäni asuneena, ihmettelen Vanhan EKA marketin aikoihin pääsi kehältä idän suunnasta suoraan pihaan. Nyttemmin liikennejärjästelyt ovat tulleet suosimaan vain mopoautoja, eli ei Caravaanarilla ole asiaa koko alueelle. Luulisi kauppakeskuksen johdon ymmärtävän kuinka suurista rahoista on kysymys kun caravaanari ajaa pysähtymättä ohi. Onhan kehä1:n vilkas läpikulkuväylä. Nämä asiat olisi selvitettävä kunnallispoliitikkojen kanssa ennen näin suureen projektiin ryhtymistä. Tällähetkellä tästä tulee suomen paras ruuhkakeskittymä (mielestäni). Odotan innolla tulevaa talvea ja JOULUA.

ESKOLA PENTTI 29.10.2013 11:56

Korkattu. Ei jaksanut katsoa kaikkea, onneksi on vielä tuo lähikauppa!

Pysäköinti voi olla haastavaa isolle matkakulkimelle, kannattaa huomioida ennen alueellle ajoa?

SUORTTI ANSSI 29.10.2013 20:53

Kauppiaat ovat lukeneet tätä palstaa ja vetäneet omat johtopäätöksensä karavaanarien rahankulutuksesta. Eikös täällä normaali kysymys ole että mistä saa halvimmalla ;)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.