kanava Liljendaalissa ?

HJELM ARTO-VEIKKO 08.09.2013 21:46

Kutostieta kouvolasta Helsinkiin tullessa 4, 5 kilometriä ennen moottoritien alkua on vasemmalla puolella louhittu kanava. Kuka tietää mikä se on ja koska tehty.

Jelmi

TOIVONEN MARTTI 08.09.2013 22:39

Itsekin sitä joskus miettinyt. Totuutta en tiedä mutta oisko kyseessä vain järven/suon kuivatuksen takia tehty valtaoja. Jos katsot google earthista niin kanava alkaa lähes keskeltä metsää, alittaa kutostien ja laskee Niinijärven (siitäkin on kuivattu iso osa) kautta ilmeisesti Röjsjöträsketin kanssa samaan uomaan ja sitä mereen.

Kotkan energialla on turpeenottosuunnitelmia noilla seuduilla ja voi olla että kuivatukset on tehty joskus aikoja sitten ja nyt suot olisivat kypsiä turpeennostoa varten.

Ja tietty jollakulla on hallussa oikea tieto, sitä vaan Jelmille ja minulle siinä sivussa! mot

Käyttäjän lisäys viestiin 8.9.2013 klo 23:08:34 Katselin tuota turpeennostoprojektin ympäristövaikutusarviota (http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=120544&lan=fi (lan on kyllä ruotsi)) ja totesin että olin katsellut veden virtausta väärään suuntaan. Se lähtee Röjsjöträsketistä ja virtaa Niinijärven kautta pohjoiseen yhtyäkseen Sladaforsiin eli Mustijokeen? (Forsby Å) ja sieltä sitten mereen Pernajan lahdelle.

Tämä kyllä vahvisti käsitystäni että kyseessä on kuivatusoja, hiukan iso sellaiseksi. Hupaisaa on että samaan aikaan kun Kotkan energia suunnittelee turpeenottoa ja vedenpinnan lisälaskua suunnittelee Uudenmaan ympäristökeskus Niinijärven tilan parantamista, se kun nykyisellään on kovasti matala ja rehevöitynyt: http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=40828
Vaan mikä lie totuus kivisestä uomasta? mot

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.