vapaa parkit

BACKMAN JUHANI 02.09.2013 09:45

Heippa onko kellään tietoa vapaa parkeista koto suomessa esim. merkattuna goole mapsissa kuten esim balttiassa ja ruotsissa kiiti etutukäteen.

BACKMAN JUHANI 02.09.2013 09:53

Lisätään vielä kun karkas tarkoitan että missä voi yöpyä as autolla ja vietää aikaa ettei olis ihan levähdys paikka ja tien vieressä ja merkattuna mapsiin löysinhän minä hotelien parkkipaikat!!!!!

TOIVONEN MARTTI 02.09.2013 12:16

Suomestahan näitä on koottu vasta aika vähän. Yksi vaihtoehto jos sulla on androidpuhelin on ladata ohjelma "stellplatz scandinavia". Siinä on jonkinverran vapaaparkkeja Suomestakin, enempi kylläkin naapurimaista lännen puolelta. mot

HISSA PERTTI 02.09.2013 17:34

Mainio paikka on Killinkoskella vanhan tehdasmiljöön puistossa. Rauhallisessa puistossa yöpyminen ei maksa mitään ja mattojen pesupaikalta saa vettä.

Killinkoski on jotakuinkin Virrat - Ähtäri maantien puolessa välissä. Tässä entisessä nauhatehtaassa toimii Suomen valokuvahistoriallisen yhdistyksen kameramuseo sekä vaihtuvat valokuvanäyttelyt.

Paikalla toimii myöskin vanhojen lelujen museo, koulujen havaintovälinemuseo, nauha myymäla jne..

Käyttäjän lisäys viestiin 2.9.2013 klo 17:52:18 JK Pitääpä vielä lisätä, että mitään pääsymaksuja ei keräträ

Käyttäjän lisäys viestiin 2.9.2013 klo 17:53:32 viestin viimeinen sana pitää olla kerätä

SUOMI SEPPO 02.09.2013 19:44

Pertille: Huomattavasti helpompi käyttää Googlen Mapsia hyväksi koska meillä kaikilla on se käytössä (jos haluaa). Tarkoititkohan tätä : 62.403965,23.89038 . Siirrä Mapsiin. @seppo

HISSA PERTTI 03.09.2013 10:28

@sepolle

Kyllä paikan koordinaatit on: Lat.N 62º24´13,27´´ Long.E 23º53´26.65´´

Paikka on vanhan tehtaan ympäristö ja sen puisto. Pysäköinnin suhteen ei ole rajoituksia, mutta tietenkin käytös pitää olla kunnossa.

Asiasta toiseen: Tuo navigaattorilla ajo ilman paperikarttaan perustuvaa maalin asettelua jättää monta mukavaa pistäytymispaikkaa ohi suun. Olemme keväisin 1.5 - 3 kk Eurooopassa asuntoautolla ja kaiken perusta löytää siellä mielenkiintoisia paikkoja on ajan tasainen, hyvä maantiekartta.

Tapaan siirtää koordinaati navigaattorin muistiin vasta sitten, jos haluan palata samaan paikkaan vielä uudestaan.

Kartassa on uskomaton määrä informaatiota, jos sitä osaa tulkita. Mutta: kukin tyylillään.

SUOMI SEPPO 03.09.2013 22:27

En tällä kertaa ota kantaa navigaattorista, vaan sitä että käytettäisiin tuota mainiota Google Maps'ia. Pieni kertaus: Etsi mapsista paikka jonka haluat ilmoittaa. Laita kursori paikkaan. Paina hiiren oikeaa näppäintä. Valitse "Mitä täällä on". Ylös ilmestyy paikan koordinaatit. Kopioi ne ja siirrä liitä komennolla tänne. Muiden on helppo löytää paikka kopioimalla antamasi koordinaatit ja siirtämällä ne takaisin Google Mapsiin. Paikka on siinä, eikä tarvitse kertoa minkä kaupan luota käännytään vasemmalle ja sitten kolmannen postilaatikon kohdalta oikealle. Jos tuuri käy niin kuukkelin ukkilolla voi jopa saada kuvan paikasta. Jokainen voi tämän operaation jälkeen etsiä paikan joko navilla tai paperikartalla kun nyt tietää yksiselitteisesti kohteen. @seppo

ESKOLA PENTTI 04.09.2013 06:23

Noin se menee, kun on käytössä pc-laite ja hiiri yhdistelmä.

Tablettikoneen (Android) uutena käyttäjänä ihmettelen, mistä löytyy hiiren oikeanpuoleinen näppäin. Minulla ei ole käytössä, kuin pari nakkisormea ja tikku, jolla tökin näyttöä.

HISSA PERTTI 04.09.2013 11:38

En aivan ymmärrä, mitä tarkoitat. Tämä kirjoittelu on jo nyt, kuten yleensä käy, pois alkuperäisestä tarkoituksestaan.

Keskustelun aihehan oli " vapaaparkit Suomessa ". Nyt kerrot kuitenkin äppärin välttämättömyydestä ja sen käytöstä. Mitä se tähän kuuluu ? Pidän läppäriä turhana kapistuksena. Kotiläksyt ja muu karkea reittisuunnittelu kannatta tehdä jo kotona, etukäteen ennen reissua.

Perheemme SFC nro on 1079, joten monen moisia tapoja matkailla on vuosien saatossa tullut nähtyä. Olemme matkustellut maailmalla yli 50 vuotta. Myöskin Rautaesiripun aikoina kommunisti järjeslelmissä. Tosin siellä vapaa liikkuminen oli rajoitettua Paperikarttojen avulla, olemme löytänyt aina sinne, minne on pitänytkin.

Tämä Google Map´s vouhotus on mielestäni naurettavaa välinekikkailua, jolla matkailua ajatellen on vain viihteellinen merkitys. . Tosin nykyään mukanmmei on Nûvi helpottamassa ennen kaikkea ryhmittymistä ja kaistavalintaa Keski Euroopan suurissa kaupungeissa. Toinen erikoinen piirre matkoillamme on että olemme käyttäneet leirintäalueita viimeksi vuonna 1969. Syy on siinä, että ne eivä ole vain osuneet reitille.

Tosin nyt huhtikuussa 2013 olimme Budapestissä sen ainoalla auki olevanna leirialueella. Se sopi nyt reitille ja matkan kokonaissuunnitelmaan. Kuten sanottu jokainen taaplaa tyylillään. Tapamme liikkua ei sovi kaikille, eikä siksi tarkoitettukaan.

Omalta osaltani lopetan kirjoittelun tähän ja lähden pariksi viikoksi merelle. Hyvää loppukesää.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.